TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трите глумици од "Јас сум од Титов Велес" по награди во Франција

Вест - 25.10.2008

Трите глумици од "Јас сум од Титов Велес" се наградени за најдобра женска интерпретација на на десеттото издание на филмскиот фестивал, посветен на европската кинематографија "Есон - Синесон" во Франција. Во конкуренција биле 12 филмови. Церемонијата на затворање е вечерва кога наградите ќе ги примат Ана Костовска и Николина Кујача кои отпатуваа во Франција.

Филмот на Митевска награден во Франција и во Русија

Време - 24.10.2008

Филмот на Митевска награден во Франција и во Русија Наградата за најдобра женска интерпретација на десеттото издание на филмскиот фестивал посветен на европската кинематографија „Синезон“ во Франција ја добија трите македонски актерки Ана Костовска, Николина Кујача и Лабина Митевска за глумата во филмското остварување „Јас сум од Титов Велес“.

„Јас сум од Титов Велес“ освои награди во Франција и во Русија

Утрински - 24.10.2008

„Јас сум од Титов Велес“ освои награди во Франција и во Русија Македонскиот филм „Јас сум од Титов Велес“ на Теона Митевска освои уште две награди на фестивалите во Франција и во Русија. На 10. Филмски фестивал посветен на европската кинематографија (Essonne-Cinessonne) во Франција во конкуренција од 12 филма на нашиот филм му припадна наградата за најдобра женска улога.

Наградени актерките од „Јас сум од Титов Велес“ во Франција

Дневник - 24.10.2008

Наградени актерките од „Јас сум од Титов Велес“ во Франција Филмот „Јас сум од Титов Велес“ на Теона Стругар-Митевска освои две награди на филмскиот фестивал посветен на европската кинематографија „Есон-Синесон“ во Франција. Во конкуренција на 12 филма, филмот ја освои наградата за најдобра женска интерпретација на трите актерки Ана Костовска, Николина Кујача и Лабина Митевска, за улогите на ...

Награда во Франција за трите актерки од „Јас сум од Титов Велес“

Н.Македонија - 24.10.2008

Трите актерки од филмот „Јас сум од Титов Велес“ на Теона Стругар-Митевска ја поделија наградата за најдобра женска интерпретација на 10-то издание на францускиот филмски фестивал „Есон - синесон“, посветен на европската кинематографија. Во конкуренција од дванаесет филма, Лабина Митевска, Николина Кујача и Ана Костовска ја поделија наградата за женска ролја за нивните улоги на сестрите Славица, ...

...Титов Велес повторно со награди

Вечер - 24.10.2008

" во Франција. Во конкуренција од дванаесет филмови, нашиот ја освои наградата за најдобра женска интерпретација, а доделена е на трите актерки: Ана Костовска, Николина Кујача и Лабина Митевска. Претседател на жирито е познатиот француски актер Морис Бенишо, познат како еден од омилените актери на Питер Брук и по улогите во филмовите на Ханеке, "Скриено" и "Непознатиот код".

„Јас сум од Титов Велес“ со нови награди

Форум - 22.10.2008

"Јас сум од Титов Велес"> Јас сум од Титов Велес освои награда за најдобра женска интерпретација на десетото издание на филмскиот фестивал посветен на Европската кинематографија Есон Синесон во Франција. Во конкуренција од дванаесет филма наградата отиде во рацете на трите актерки од Титов Велес -Ана Костовска, Николина Кујача и Лабина Митевска.

Политиката го заобиколи филмот на Митевска

Време - 20.10.2008

Премиерата на филмот „Јас сум од Титов Велес“ од Теона Стругар-Митевска во петокот во Грција, во рамките на филмскиот фестивал „Панорама на европски филм“ во Атина, помина без провокации и успеа да го одбегне негативниот политички контекст во кој во моментов се наоѓаат двете земји. - Филмот беше многу убаво дочекан од публиката, која прекрасно реагираше за време на проекцијата.