TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТМРО: Клеветата и навредата наместо во парнична, да се третираат во прекршочна постапка

Нетпрес - 26.02.2012

Клеветата и навредата со декриминализацијата, наместо во парнична постапка, да бидат вметнати во делот за прекршоци, предлага ТМРО.

Клевета и навреда место парнично да се третираат прекршночно

Сител - 26.02.2012

Клеветата и навредата наместо во парница да се третираат во прекршочна постапка. Овој идеја ТМРО му ја предлага на Здружението на Новинари, посоќувајќи дека префрлувањето на овие дела во парнична ...

Клеветата и навредата да се третираат во прекршочна постапка

Вечер Прес - 26.02.2012

Клеветата и навредата со декриминализацијата, наместо во парничната постапка да бидат вметнати во делот за прекршоци. Според претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански, финансиските издатоци во парницата ...

Kлеветата и навредата целосно се декриминализираат

Дневник - 25.02.2012

Целосна декриминализација на клеветата и навредата со нивно бришење од Kривичниот законик и нов закон според кој за нив пред судовите ќе се одговара во граѓанска постапка.

Груевски: Декриминализацијата на клеветата да оди паралелно со поголема професионализација

24 Вести - 25.02.2012

Процесот на декриминализација на клеветата и навредата треба да оди паралелно со поголема професионализација на новинарите и поголемо чувство на одговорност на секој новинар, изјави премиерот Никола ...

Груевски: Декриминализација на клеветата, но и поголема професионализација на новинарите

Курир - 25.02.2012

Процесот на декриминализација на клеветата и навредата треба да оди паралелно со поголема професионализација на новинарите и поголемо чувство на одговорност на секој новинар, изјави премиерот Никола ...

Клеветата и навредата се декриминализираат

Кирилица - 25.02.2012

Клеветата и навредата се бришат од Кривичниот законик, а новинарите ќе одговараат во граѓанска постапка, односно ќе биде донесен посебен граѓански закон со кој ќе се регулираат клеветата и навредата.

Груевски: Декриминализацијата на клеветата да оди паралелно со поголема професионализација на новинарите

МРТ - 25.02.2012

Tweet Процесот на декриминализација на клеветата и навредата треба да оди паралелно со поголема професионализација на новинарите и поголемо чувство на одговорност на секој новинар, изјави премиерот ...

Постигнат е договор - нема кривично гонење за клевета

Н.Македонија - 25.02.2012

По двомесечни преговори меѓу Владата и Здружението на новинарите договорена е целосна декриминализација на клеветата, која во иднина ќе биде третирана во Законот за граѓанска одговорност за навреда ...

Новинари ќе се тужат во граѓанска постапка

Утрински - 24.02.2012

Здружението на новинари и Владата се договорија - клеветата ќе се декриминализира . Владата и Здружението на новинарите постигнаа согласност за декриминализација на клеветата и навредата, така што ...

Владата и ЗНМ постигнаа договор за целосна декриминализација на клеветата и навредата

Вест - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинарите на Македонија денеска постигнаа договор за целосна декриминализација. Како што објавија на прес-конференција вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи и ...

Владата и ЗНМ договорија декриминализација на клеветата

Deutsche Welle - 24.02.2012

Македонската влада и ЗНМ денеска постигнаа договор за декриминализација на делата клевета и навреда. Во иднина оваа материја ќе се регулира со посебен граѓански закон, чии одредби дополнително ќе ...

Клеветата и навредата декриминализирани

Телма - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинарите на Македонија денеска постигнаа договор за целосна декриминализација. Како што објавија на прес-конференција вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи и ...

Клеветата и навредата се декриминализираат

Дневник - 24.02.2012

Клеветата и навредата се бришат од Кривичниот законик, а новинарите по такви обвиненија ќе одговараат во граѓанска постапка за која ќе биде донесен посебен закон.

Клеветата и навредата се бришат од Кривичниот законик

Канал5 - 24.02.2012

По неколкумесечни преговори, ЗНМ и Владата се договорија. Изготвен е нов предлог Закон за граѓанска одговорност на навреда и клевета, кој следната сабота треба да помине на владина седница.

Клеветата, најпосле, декриминализирана

Утрински - 24.02.2012

Новинарите ќе добиваат тужби во граѓанска постапка, а не како досега во кривична Владата и Здружението на новинарите (ЗНМ) постигнаа согласност за декриминализација на клеветата и навредата, така што ...

Владата и ЗНМ постигнаа договор за целосна декриминализација

Р.С.Европа - 24.02.2012

Вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи и претседателот на ЗНМ Насер Селмани на денешната прес конференција објавија дека владата и ЗНМ постигнаа соглсност клеветата и навредата да бидат ...

Владата и ЗНМ се договорија за целосна декриминализација

МКД - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинарите на Македонија денеска постигнаа договор за целосна декриминализација. Вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи и претседателот на ЗНМ Насер Селмани објавија ...

Владата и ЗНМ се договорија – клеветата повеќе не е кривично дело

Нетпрес - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинари (ЗНМ) по четиримесечни разговори се договорија за декриминализација на клеветата. Нацрт-законот за граѓанска одговорност за клевета и навреда откако ќе биде одобрен ...

Клеветата и навредата се декриминализираат

Макфакс - 24.02.2012

Клеветата и навредата се бришат од Кривичниот законик, а новинарите ќе одговараат во граѓанска постапка, односно ќе биде донесен посебен граѓански закон со кој ќе се регулираат клеветата и навредата.

Владата и ЗНМ се договорија - целосна декриминализација на клеветата

Press24 - 24.02.2012

На денешната средба во Владата покрај вицепремиерката Арифи присуствуваа и министрите за внатрешни работи, за транспорт и врски, за правда, за информатичко општество и администрација, за труд и ...

На чекор до декриминализација на клеветата

Р.С.Европа - 24.02.2012

Владата и ЗНМ постигнаа согласност клеветата и навредата да бидат тргнати од Кривичниот законик, а оваа материја да се регулира со посебен граѓански закон.

Владата и ЗНМ се договорија: Клеветата и навредата се бришат од кривични дела!

Сител - 24.02.2012

Клеветата и навредата дефинитивно да се избришат од кривичниот законик. Владата и ЗНМ ги усогласиле ставовите. Овие дела да се декриминализираат и да бидат регулирани со посебен граѓански закон.

ПОДЕМ го поддржува договорот помеѓу Владата и ЗНМ

Нетпрес - 24.02.2012

Партијата на обединети демократи на Македонија (ПОДЕМ) го поздравипостигнатиот договор помеѓу Владата и Здружението на новинари на Македонија за декриминализација на клеветата и ја изрази комплетната ...

Клеветата и навредата ќе се декриминализираат

МРТ - 24.02.2012

Tweet Декриминализација на клеветата и навредата. Нема повеќе осуденичко досие за новинарот за кој судот утврдил дека напишал текст со којшто ја довел во прашање честа и угледот на носител на јавна ...

Владата и ЗНМ се договорија – клеветата повеќе не е кривично дело

Таратур - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинари (ЗНМ) по четиримесечни разговори се договорија за декриминализација на клеветата. Нацрт-законот за граѓанска одговорност за клевета и навреда откако ќе биде одобрен ...

Клеветата и навредата се декриминализираат

Кајгана - 24.02.2012

Клеветата и навредата се бришат од Кривичниот законик, а новинарите ќе одговараат во граѓанска постапка, односно ќе биде донесен посебен граѓански закон со кој ќе се регулираат клеветата и навредата.

Клеветата и навредата се бришат од кривичниот законик

Алфа - 24.02.2012

Клеветата и навредата се бришат од кривичниот законик. Оваа материја ќе се регулира со посебен граѓански закон. ЗНМ и Владата постигнаа договор за декриминализација и најавија дека за една недела ќе ...

Владата и ЗНМ постигнаа договор за целосна декриминализација

Алфа - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинарите на Македонија денеска постигнаа договор за целосна декриминализација. Како што објавија на прес-конференција вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи и ...

Владата и ЗНМ постигнаа договор за целосна декриминализација

МРТ - 24.02.2012

Tweet Владата и Здружението на новинарите на Македонија денеска постигнаа договор за целосна декриминализација. Како што објавија на прес-конференција вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи и ...

Клеветата дикриминализирана!

Inpress - 24.02.2012

Скопје, 24. февруари 2012 (ИНПРЕС) Претставници од Владата и Здружението на новинари денес имаа суштински дијалог на кој се договорија клеветата и навредата повеќе да не се третираат со кривичен ...

Се декриминализира клеветата

Курир - 24.02.2012

Претставници од Владата и Здружението на новинари денес имаа суштински дијалог на кој се договорија клеветата и навредата повеќе да не се третираат со кривичен законик, туку со граѓански.

Владата и ЗНМ постигнаа договор за целосна декриминализација на клеветата

Сител - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинарите на Македонија денеска постигнаа договор за целосна декриминализација. Како што објавија на прес-конференција вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи и ...

Владата и ЗНМ се договорија: Клеветата повеќе не е кривично дело

+инфо - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска постигнаа договор за целосна декриминализација. Како што објавија на прес-конференција вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи и ...

Клеветата дикриминализирана!

Вечер Прес - 24.02.2012

Претставници од Владата и Здружението на новинари денес имаа суштински дијалог на кој се договорија клеветата и навредата повеќе да не се третираат со кривичен законик, туку со граѓански.

Владата ја декриминализира клеветата

Sky - 24.02.2012

Клеветата и навредата од страна на новинарите се трга од кривичниот законик и ќе се регулираат со посебен граѓански закон.

Се декриминализира клеветата

Вечер Прес - 24.02.2012

Владата и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) постигнаа договор за декриминализација на клеветата. На вчерашната прес-конференција вицепремиерката за евроинтеграции, Теута Арифи и ...

Клеветата дикриминализирана

Идивиди - 24.02.2012

Скопје, 24 февруари 2012 (МИА) - Владата и Здружението на новинарите на Македонија денеска постигнаа договор за целосна декриминализација.

Груевски прифатил да се декриминализира клеветата

Дневник - 21.02.2012

Новинарите во иднина нема да одговараат за клеветата како за кривично дело и нема да бидат единствените лица што ќе одговараат пред судските органи доколку бидат тужени во граѓанска постапка.