TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од 1 декември ќе се пуштат 3 милиони евра од МојДДВ

CivilMedia - 24.11.2019

Од 1 декември на сметките на граѓаните ќе пристигнат првите суми од поврат на ДДВ преку скенираните фискални сметки. „Парите ги враќаме назад кај граѓаните. Од први декември почнуваме со повратот на Мој ДДВ, со што околу 3 милиони евра влегуваат ...

Лукаревска: Од 1 декември 3 милиони евра враќаме назад кај граѓаните преку мерката Мој ДДВ

Канал5 - 23.11.2019

Парите ги враќаме назад кај граѓаните. Од први декември почнуваме со повратот на Мој ДДВ, со што околу 3 милиони евра влегуваат назад на сметките на граѓаните, истакна членката на ЦО на СДСМ Сања Лукаревска.

Лукаревска од Гостивар: Од 1 декември враќаме 3 милиони евра назад кај граѓаните преку „Мој ДДВ“

iPortal - 23.11.2019

„Парите ги враќаме назад кај граѓаните. Од први декември почнуваме со повратот на Мој ДДВ, со што околу 3 милиони евра влегуваат назад на сметките на граѓаните“, истакна членката на ЦО на СДСМ Сања Лукаревска на денешната трибина во Гостивар.

ОД ПРВИ ДЕКЕМВРИ: Спремни сметки, ќе се враќа ДДВ

Фактор - 23.11.2019

Од први декември почнуваме со повратот на Мој ДДВ, со што околу три милиони евра влегуваат назад на сметките на граѓаните, рече директорката на Управта за јавни приходи, Сања Лукаревска, која е и членка на Централниот одбор на СДСМ, на денешната ...

Лукаревска во Гостивар: од 1 декември 3 милиони евра враќаме назад кај граѓаните преку мерката Мој ДДВ

24Инфо - 23.11.2019

Парите ги враќаме назад кај граѓаните. Од први декември почнуваме со повратот на Мој ДДВ, со што околу 3 милиони евра влегуваат назад на сметките на граѓаните, истакна членката на ЦО на СДСМ Сања Лукаревска.

Лукаревска: Никогаш повеќе нема да се примени принципот на „пиштење и вриштење“

Локално - 23.11.2019

„Парите ги враќаме назад кај граѓаните. Од први декември почнуваме со повратот на Мој ДДВ, со што околу 3 милиони евра влегуваат назад на сметките на граѓаните“, истакна членката на ЦО на СДСМ Сања Лукаревска на денешната трибина во Гостивар.

УЈП ги повикува граѓаните да си ги проверат податоците за трансакциските сметки

Gostivarpress.mk - 22.11.2019

Парите од повратот на 15% од ДДВ, од скенираните сметки преку апликацијата МојДДВ, ќе започнат да се исплаќаат во декември. За таа цел, за да може да се изврши точно и непречено враќање на данокот, Управата за јавни приходи ги повикува граѓаните кои ...

УЈП со важна информација за Мој ДДВ

Centar - 22.11.2019

Од Уравата за јавни приходи информираат дека граѓаните кои ја користат апликацијата МОЈ ДДВ за враќање на даноко, дека треба да ја проверат внесената трансакциона сметка дали е точна, за во месец декември да може да се направи исплата.

УЈП: Граѓаните да внесат точна трансакциска сметка ќе почне повратот на ДДВ

Kumanovo News - 22.11.2019

Корисниците на апликацијата треба да внесат лична трансакциска сметка, бидејќи во спротивно не ќе може да им се изврши враќање на данокот. Од декември, Управата за јавни приходи ќе почне да враќа дел од данокот на додадена вредност на граѓаните кои ...

УЈП: Корисниците на апликацијата Мој ДДВ да внесат или да ја проверат трансакциската сметка заради поврат на ДДВ

Денар - 22.11.2019

Согласно член 8 и член 16 од Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица (Службен весник на РСМ, бр.133 од 28.06.2019 година), Управата за јавни приходи по службена должност во декември 2019 година ќе изврши враќање ...

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

MakPress - 22.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП со важна информација: Граѓаните да внесат точна трансакциона сметка за да се направи враќање на данокот!

ТВ21 - 21.11.2019

Од Уравата за јавни приходи информираат дека граѓаните кои ја користат апликацијата МОЈ ДДВ за враќање на даноко, дека треба да ја проверат внесената трансакциона сметка дали е точна, за во месец декември да може да се направи исплата.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Канал5 - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ" да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Следи исплата за „МојДДВ“, проверете ја трансакциската сметка

Скопје24 - 21.11.2019

Од Управата за јавни приходи информираат дека граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ за враќање на данокот, треба да ја проверат дали е точна внесената трансакциска сметка, со цел во следниот месец да се изврши најавената исплата.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

А1 On - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Факултети - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните што ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

Соопштение од УЈП во врска со „Мој ДДВ“

Академик - 21.11.2019

„Согласно член 8 и член 16 од Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица (Службен весник на РСМ, бр. 133 од 28.06.2019 година), Управата за јавни приходи по службена должност во декември 2019 година ќе изврши враќање ...

УЈП советува проверка на трансакциските, од утре следува исплата на „Мој ДДВ“

Нетпрес - 21.11.2019

Управата за јавни приходи во денешното соопштение што го изнесе во јавност им порача на граѓаните кои учествуваат во проектот „Мој ДДВ“ и скенираат сметки за поврат на средства од данокот да проверат во нивните апликации дали им се внесени ...

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

ММС - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ” да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

МКД - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ" да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

Проверете дали точно сте го внеле бројот на трансакциската во апликацијата МојДДВ

+инфо - 21.11.2019

Корисниците на апликацијата Мој ДДВ треба да внесат лична трансакциска сметка, во спротивно нема да може да се изврши враќање на данокот - велат од УЈП. Од 1 до 15 декември ќе почне на сметките на граѓаните ќе легнат парите од повратот на ДДВ од ...

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Сител - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП повика граѓаните да го проверат трансакциските заради поврат на ДДВ

Иновативност - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните што ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Следи исплата за „МојДДВ“, проверете ја трансакциската сметка

Слободен Печат - 21.11.2019

Во декември 2019 година ќе изврши враќање на 15% од платениот ДДВ на трансакциска сметка на граѓаните-корисници на апликацијата „МојДДВ“. Од Уравата за јавни приходи информираат дека граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ за враќање на ...

УЈП со важна информација за граѓаните кои скенираат фискални

Press24 - 21.11.2019

О д 1 до 15 декември ќе почат на сметките на граѓаните да легнуваат парите од повратот на ДДВ од мерката МојДДВ. Од Управата за јавни приходи велат дека граѓаните кои ја користат апликацијата МојДДВ, треба навреме да извршат проверка на внесените ...

УЈП порачува: Следи исплата за „МојДДВ“, проверете ја трансакциската сметка

Република - 21.11.2019

Од Управата за јавни приходи информираат дека граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ за враќање на данокот, треба да ја проверат дали е точна внесената трансакциска сметка, со цел во следниот месец да се изврши најавената исплата.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Либертас - 21.11.2019

– Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

CivilMedia - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Скопје инфо - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

24Инфо - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ” да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Проверете си ги трансакциските сметки, следува исплатата на „Мој ДДВ“

Фактор - 21.11.2019

Управата за јавни приходи во денешното соопштение што го изнесе во јавност им порача на граѓаните кои учествуваат во проектот „Мој ДДВ“ и скенираат сметки за поврат на средства од данокот да проверат во нивните апликации дали им се внесени ...

Проверете си ги трансакциските сметки, следува исплатата на „Мој ДДВ“

Вечер Прес - 21.11.2019

Управата за јавни приходи им порача на граѓаните кои учествуваат во проектот „Мој ДДВ“ и скенираат сметки за поврат на средства од данокот да проверат во нивните апликации дали им се внесени трансакциските сметки бидејќи исплатата за првите три ...

Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Локално - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Опсервер - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП со важна информација: Граѓаните да внесат точна трансакциона сметка за да се направи враќање на данокот!

4NEWS - 21.11.2019

Од Уравата за јавни приходи информираат дека граѓаните кои ја користат апликацијата МОЈ ДДВ за враќање на даноко, дека треба да ја проверат внесената трансакциона сметка дали е точна, за во месец декември да може да се направи исплата.

УЈП: Да се изврши проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на ДДВ

iPortal - 21.11.2019

Управата за јавни приходи денеска ги повика граѓаните кои ја користат апликацијата „МојДДВ“ да извршат проверка на податоците од трансакциската сметка заради враќање на дел од данокот на додадена вредност.

УЈП: Граѓаните да ги проверат податоците од трансакциската сметка заради повратот на ДДВ

Скопје1 - 21.11.2019

Од Уравата за јавни приходи информираат дека граѓаните кои ја користат апликацијата МОЈ ДДВ за враќање на данокот, дека треба да ја проверат внесената трансакциона сметка дали е точна, за во месец декември да може да се направи исплата.

Скенирајте фискални - Кога ќе ги добиеме првите пари на сметка?

Press24 - 19.11.2019

Мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ е во полн ек, а средствата од повратот остварен во месеците јули, август и септември на граѓаните ќе им бидат исплатени на трансакциските сметки до крајот на декември оваа година.

Првите пари од ,,Мој ДДВ‘‘ ќе легнат на сметките на граѓаните од 1-15 декември!

Струмица Денес - 19.11.2019

Од први до 15 декември на сметките на граѓаните кои скенираат фискални ќе легнат околу три милиони евра. Според податоците на финансии 170 илјади граѓани чекаат поврат на парите од платениот ДДВ.

ФОТО: Министерке, како да ја скенираме оваа сметка за „МОЈ ДДВ“?

Курир - 19.11.2019

Читател на Маркукуле испратил фотографија од фискална сметка од ресторан за која вели дека никако не може да ја скенира и да си врати ДДВ. Читателот не кажува во кој ресторан е направена фотографијата од така наречената фискална сметка, но упатува ...

Следниот месец исплата на граѓаните кои скенирале фискални

Алсат-М - 18.11.2019

Од први до петнаесeтти декември на сметките на граѓаните кои скенирале фискални сметки треба да легнат околу три милиони евра. Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска информираше дека во просек едно лице ќе добие по околу десет евра.

Три милиони евра од повратот на ДДВ ќе легнат кон почетокот на декември

Канал5 - 18.11.2019

Од први до 15ти декември, 3 милиони евра ќе легнат на сметките на граѓаните кои скенираат фискални. Според финансии 170 илјади граѓани чекаат поврат на ДДВ. За јули, август и септември едно лице ќе може да земе максимум 1 800 денари.

Маркетинг стратегија за „МојДДВ,#Моја Награда" и надградба на мобилната апликација

Канал5 - 18.11.2019

Со наградната игра ќе ги стимулираме не само да пријаваат дека не им е издадена фискална сметка, туку да сакаат да инсистираат да ја добијат затоа што фискалната сметка покрај тоа што учествува во повратот е и потенцијален добитник на награда.

Првите пари од ,,Мој ДДВ‘‘ ќе легнат на сметките на граѓаните од 1-15 декември

Сител - 18.11.2019

Од први до 15 декември на сметките на граѓаните кои скенираат фискални ќе легнат околу три милиони евра. Според податоците на финансии 170 илјади граѓани чекаат поврат на парите од платениот ДДВ.

Првиот поврат на ДДВ ќе биде исплатен до средината на декември

Нетпрес - 18.11.2019

Два милиони денари изнесува наградата што ќе биде доделена на компанијата што ќе победи на хакатонот за избор на иновативна маркетинг стратегија за наградната игра „МојДДВ,#МојаНаграда“, што го најавија Министерството за финансии и Фондот за ...

ФинХакатон 2 за изготвување иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ, #МојаНаграда”

Слободен Печат - 18.11.2019

ФинХакатон 2: „МојДДВ, #МојаНаграда" е наменет за маркетинг агенции и други домашни компании што може да понудат иновативна маркетинг стратегија. Министерството за финанансии и Фондот за иновации и технолошки развој организираат ФинХакатон 2 чија ...

Финансии и ФИТР организираат ФинХакатон за МојДДВ

Иновативност - 18.11.2019

Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој од 29 ноември до 1 декември ќе организира ФинХакатон2 чија цел е изготвување на иновативна маркетинг стратегија за новата наградна игра “МојДДВ, #МојаНаграда”.

(Видео) Финансии дава 33.000 евра за маркетинг-стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

Макфакс - 18.11.2019

Министерството за финансии одвои половина милион евра за награди за скенирање сметки во рамки на акцијата „Мој ДДВ“. Предвидени се 10 награди на дневно, 15 награди на месечно ниво и две главни награди.

Два милиони денари награда за иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ, #МојаНаграда“

Слободен Печат - 18.11.2019

Натпреварот ќе трае три дена и ќе се одржи во Министерство за финансии, а на 1 декември ќе биде презентирано најдоброто решение, што ќе го избере Комисија составена од по еден член од Министерството за финансии, Управата за јавни приходи, ФИТР и ...

Следниот месец поврат на ДДВ, 170.000 граѓани скенирале сметки со над 101 милион евра

Иновативност - 18.11.2019

Граѓаните кои скенираат фискални сметки трошат по 2,2 милиони евра дневно за да ги задоволат основните животни потреби. Според податоците кои ги објави Управата за јавни приходи, од октомври до 15 ти ноември 170 илјади граѓани скенирале речиси 13 ...

ФинХакатон 2 за изготвување иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

Сител - 18.11.2019

Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој организираат ФинХакатон 2 чија цел е изготвување иновативна маркетинг стратегија за наградна игра „МојДДВ,#МојаНаграда“.

ВИДЕО: Половина милион евра награди за скенирање сметки

А1 On - 18.11.2019

Министерството за финансии одвои половина милион евра за награди за скенирање сметки во рамки на акцијата „МојДДВ“. Предвидени се 10 награди на дневно, 15 награди на месечно ниво и две главни награди.

Првиот поврат на ДДВ ќе биде исплатен до половина на следниот месец

+инфо - 18.11.2019

Се чека маркетинг стратегија и надградба на мобилната апликација за наградната игра „МојДДВ,#Моја Награда“ кои треба да ги даде хакатонот организиран од ФИТЕР и Министерството за финансии.

Првата исплата на повратот на ДДВ ќе биде меѓу 1 и 15 следниот месец

Сител - 18.11.2019

Како што најави министерката за финансии Нина Ангеловска, првата исплата на повратот на ДДВ ќе биде меѓу 1 и 15 следниот месец, за скенирани фискални сметки во првиот квартал од примената на мерката, односно јули, август и септември.

Првите пари од ,,Мој ДДВ‘‘ ќе легнат на сметките на граѓаните од 1-15 декември

4NEWS - 18.11.2019

Од први до 15 декември на сметките на граѓаните кои скенираат фискални ќе легнат околу три милиони евра. Според податоците на финансии 170 илјади граѓани чекаат поврат на парите од платениот ДДВ.

Речиси две третини од граѓани не скенираат фискални сметки

Пулс24 - 18.11.2019

Двајца од тројца граѓани не ги скенираат фискалните сметки. Според анкетата која за Детектор ја спроведе Институтот за политички истражувања Скопје, 64,1% од граѓаните не ги скенираат фискалните сметки, додека апликацијата за поврат на ДДВ ја ...

НА СРЕДИНАТА НА ДЕКЕМВРИ: Од скенирањето фискални, ќе ќарат тие што скенирале

Фактор - 18.11.2019

За помалку од еден месец, на сметките на скенирачите на фискални ќе легнат и парите од првиот поврат. До средината на декември според најавите на министерката Ангеловска треба да легне сумата за првиот квартал од кога почна мерката „МојДДВ“ во чии ...

Награден фонд од 500.000 евра за наградната игра МојДДВ – МојаНаграда

Вечер Прес - 18.11.2019

МојДДВ покажува дека дава резултати за целта за која е наменет, односно над 150.000 луѓе активно скенираат сметки, вели министерката за финансии, Нина Ангеловска. Сакаме овој опсег уште повеќе да се прошири.

Отворен повикот за „ФинХакатон2“ – за креативно решение за „МојДДВ, МојаНаграда“

iPortal - 18.11.2019

Денеска во просториите на Фондот за иновации и технолошки развој се одржа инфо сесија за презентација на повикот „ФинХакатон2“ чија цел е изготвување на иновативна маркетинг стратегија, поточно креативно решение за за наградна игра „МојДДВ, ...

Половина милион евра награди за скенирање сметки

Бриф - 18.11.2019

Денеска во просториите на Фондот за иновации и технолошки развој се одржа инфо сесија за презентација на повикот „ФинХакатон2“ чија цел е изготвување на иновативна маркетинг стратегија, поточно креативно решение за за наградна игра „МојДДВ, ...

Ангеловска: На почетокот на декември 3 милиони евра ќе легнат на сметките на граѓаните

Локално - 18.11.2019

Денеска во просториите на Фондот за иновации и технолошки развој се одржа инфо сесија за презентација на повикот „ФинХакатон2“ чија цел е изготвување на иновативна маркетинг стратегија, поточно креативно решение за за наградна игра „МојДДВ, ...

Финансии дава 33.000 евра за маркетинг стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

Точка - 18.11.2019

Министерството за финансии одвои половина милион евра за награди за скенирање сметки во рамки на акцијата „МојДДВ“. Предвидени се 10 награди на дневно, 15 награди на месечно ниво и две главни награди.

ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА ЗА НАГРАДИ - скенирачите ќе се омрсат од средината на декември

Фактор - 18.11.2019

За скенирачите на фискални сметки ќе има и награди од средината на декември, за што државата ќе даде половина милион евра. Маркетинг агенции ќе се ангажираат за да осмислат добра и иновативна стратегија.

Маркетинг стратегија за „МојДДВ,#Моја Награда“ и надградба на мобилната апликација

Опсервер - 18.11.2019

Два милиони денари изнесува наградата што ќе биде доделена на компанијата што ќе победи на хакатонот за избор на иновативна маркетинг стратегија за наградната игра „МојДДВ,#МојаНаграда“, што го најавија Министерството за финансии и Фондот за ...

Во декември 3 милиони денари од поврат на ДДВ ќе легнат на сметките на граѓаните

Вечер Прес - 18.11.2019

Со воведувањето на Мој ДДВ е зголемано издавањето на фискални сметки и наплатата на ДДВ и во оние региони каде имаше проблем. Првите пари од поврат на ДДВ ќе бидат исплатени од 1 до 15 декември за скенирани сметки во првото тромесечие, односно за ...

МФ и ФИТР организираат ФинХакатон за МојДДВ,#МојаНаграда

Кумановски м. - 18.11.2019

Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој од 29 ноември до 1 декември ќе организираат ФинХакатон2 чија цел е изготвување на иновативна маркетинг стратегија за новата наградна игра “МојДДВ, #МојаНаграда”.

ФинХакатон 2 за изготвување иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

iPortal - 18.11.2019

Министерството за финанансии и Фондот за иновации и технолошки развој организираат ФинХакатон 2 чија цел е изготвување иновативна маркетинг стратегија за наградна игра „МојДДВ,#МојаНаграда“.

ФинХакатон 2 за изготвување иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

Локално - 18.11.2019

Министерството за финанансии и Фондот за иновации и технолошки развој организираат ФинХакатон 2 чија цел е изготвување иновативна маркетинг стратегија за наградна игра „МојДДВ,#МојаНаграда“.

ФинХакатон 2 за изготвување иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

Либертас - 18.11.2019

– Министерството за финанансии и Фондот за иновации и технолошки развој организираат ФинХакатон 2 чија цел е изготвување иновативна маркетинг стратегија за наградна игра „МојДДВ,#МојаНаграда“.

ФинХакатон 2 за изготвување иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

Бриф - 18.11.2019

Министерството за финанансии и Фондот за иновации и технолошки развој организираат ФинХакатон 2 чија цел е изготвување иновативна маркетинг стратегија за наградна игра „МојДДВ,#МојаНаграда“.

ФинХакатон 2 за изготвување иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

Опсервер - 18.11.2019

Министерството за финанансии и Фондот за иновации и технолошки развој организираат ФинХакатон 2 чија цел е изготвување иновативна маркетинг стратегија за наградна игра „МојДДВ,#МојаНаграда“.

Првата исплата на повратот на ДДВ ќе биде меѓу 1 и 15 следниот месец

4NEWS - 18.11.2019

Како што најави министерката за финансии Нина Ангеловска, првата исплата на повратот на ДДВ ќе биде меѓу 1 и 15 следниот месец, за скенирани фискални сметки во првиот квартал од примената на мерката, односно јули, август и септември.

Маркетинг стратегија за „МојДДВ,#Моја Награда“ и надградба на мобилната апликација

CivilMedia - 18.11.2019

Два милиони денари изнесува наградата што ќе биде доделена на компанијата што ќе победи на хакатонот за избор на иновативна маркетинг стратегија за наградната игра „МојДДВ,#МојаНаграда“, што го најавија Министерството за финансии и Фондот за ...

Награда од два милиони денари на компанијата што ќе победи на хакатонот за избор на иновативна маркетинг стратегија за ...

24Инфо - 18.11.2019

Два милиони денари изнесува наградата што ќе биде доделена на компанијата што ќе победи на хакатонот за избор на иновативна маркетинг стратегија за наградната игра „МојДДВ,#МојаНаграда”, што го најавија Министерството за финансии и Фондот за ...

Првата исплата на повратот на ДДВ ќе биде меѓу 1 и 15 следниот месец

Република - 18.11.2019

Првата исплата на повратот на ДДВ ќе биде меѓу 1 и 15 следниот месец, за скенирани фискални сметки во првиот квартал од примената на мерката, односно јули, август и септември, најави денеска министерката за финансии Нина Ангеловска.

Фијаско: Речиси две третини од граѓани не скенираат фискални сметки за Мој ДДВ

Република - 18.11.2019

Двајца од тројца граѓани не ги скенираат фискалните сметки. Според анкетата која за Детектор ја спроведе Институтот за политички истражувања Скопје, 64,1 отсто од граѓаните не ги скенираат фискалните сметки, додека апликацијата за поврат на ДДВ ја ...

„ФинХакатон2“ за стратегија за наградната игра „МојДДВ, #МојаНаграда“

Мета - 18.11.2019

Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој од 29 ноември до 1 декември ќе организира ФинХакатон2 чија цел е изготвување на иновативна маркетинг-стратегија за новата наградна игра „МојДДВ, #МојаНаграда”.

Бизнис инфо

Н.Македонија - 18.11.2019

Наградна игра „МојДДВ #МојаНаграда“ – од средината на декември Мој ДДВ покажува дека дава резултати за целта за која е наменет, односно над 150.000 луѓе активно скенираат сметки и на тој начин помагаат во решавањето на еден значаен проблем – сивата ...

Одвоени половина милион евра за награди за скенирање сметки

Н.Македонија - 18.11.2019

Министерството за финансии одвои половина милион евра за награди за скенирање сметки во рамки на акцијата „МојДДВ“. Предвидени се 10 награди на дневно, 15 награди на месечно ниво и две главни награди.

МФ и ФИТР организираат Фин Хакатон за маркетинг стратегија за наградната игра “МојДДВ, #МојаНаграда”

MakPress - 18.11.2019

Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој од 29 ноември до 1 декември ќе организира ФинХакатон2 чија цел е изготвување на иновативна маркетинг стратегија за новата наградна игра “МојДДВ, #МојаНаграда”.

МојДДВ се проширува со #МојаНаграда: Ќе се наградуваат и скенираните сметки со 0 проценти ДДВ

365 - 18.11.2019

„МојДДВ покажа дека дава резултати за целта за која беше наменет, односно над 150.000 луѓе активно скенираат сметки и на тој начин помагаат во решавањето на еден значаен проблем – сивата економија. Сакаме овој опсег уште повеќе да се прошири.

64% од граѓаните на Македонија не скенираат фискални сметки

MakPress - 18.11.2019

Институтот за политички истражувања Скопје, за потребите на емисијата Детектор спроведе телефонска анкета во периодот од 25 до 29 октомври на репрезентативен примерок од 1101 испитаници. Според резултатите од анкетата 64,1% од граѓаните не ги ...

За скенирање сметки за МојДДВ ќе има и награди

Expres - 18.11.2019

Министерството за финансии одвои половина милион евра за награди за скенирање сметки во рамки на акцијата „Мој ДДВ“. Предвидени се 10 награди на дневно, 15 награди на месечно ниво и две главни награди.

МФ и ФИТР организираат ФинХакатон за МојДДВ,#МојаНаграда

Денар - 18.11.2019

Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој од 29 ноември до 1 декември ќе организира ФинХакатон2 чија цел е изготвување на иновативна маркетинг стратегија за новата наградна игра “МојДДВ, #МојаНаграда”.

МФ и ФИТР организираат ФинХакатон за МојДДВ, #МојаНаграда

Банкарство.мк - 18.11.2019

Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој од 29 ноември до 1 декември ќе организира ФинХакатон2 чија цел е изготвување на иновативна маркетинг стратегија за новата наградна игра “МојДДВ, #МојаНаграда”.

ФинХакатон 2 чија цел е изготвување иновативна маркетинг стратегија за „МојДДВ,#МојаНаграда“

MakPress - 18.11.2019

Министерството за финанансии и Фондот за иновации и технолошки развој организираат ФинХакатон 2 чија цел е изготвување иновативна маркетинг стратегија за наградна игра „МојДДВ,#МојаНаграда“.