TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дебата за 20 години од меѓународното признавање на Црвениот крст на Македонија

Канал5 - 27.11.2015

Црвениот крст на Република Македонија по повод 20 години од меѓународното признавање денеска организира тркалезна маса на тема:“Развој на националното друштво и неговата улога во општеството и меѓународното движење” На овој форум што ќе се одржи во ...

Дебата за 20 години од меѓународното признавање на Црвениот крст на Македонија

Сител - 27.11.2015

Црвениот крст е крстопат на младите и лицата од трето доба, каде волонтираат и наоѓаат можност да ја изразат својата хуманост и солидарност, за подобро и поинклузивно општество, порача денеска претседателот на Црвениот крст на Македонија Милчо ...

Дваесет години од меѓународното признавање на Црвениот крст на Македонија

Нетпрес - 27.11.2015

Дваесет години од меѓународното признавање на Црвениот крст на Македонија. Претседателот на Црвениот крст на Македонија, Милчо Трајков, денеска на отворањето на тркалезната маса на тема „Развој на националното друштво и неговата улога во општеството ...

Дебата за 20 години од меѓународното признавање на Црвениот крст на Македонија

Курир - 27.11.2015

Црвениот крст е крстопат на младите и лицата од трето доба, каде волонтираат и наоѓаат можност да ја изразат својата хуманост и солидарност, за подобро и поинклузивно општество, порача денеска претседателот на Црвениот крст на Македонија Милчо ...

Црвениот крст е крстопат на младите и лицата од трето доба

Вечер Прес - 27.11.2015

Волонтерите со своите активности ги гледаме насекаде околу нас, во соработката и програмите за заштита и помош на ранливи категории на лица, проекти за хумани вредности, социјална инклузија, мир и ненасилство, здравствено воспитување и воопшто грижа ...

Дебата за 20 години од меѓународното признавање на Црвениот крст на Македонија

Lider - 27.11.2015

Црвениот крст е крстопат на младите и лицата од трето доба, каде волонтираат и наоѓаат можност да ја изразат својата хуманост и солидарност, за подобро и поинклузивно општество, порача денеска претседателот на Црвениот крст на Македонија Милчо ...

Македонија ја одбележува Неделата за нега на стари лица

Канал 77 - 25.11.2015

„Сите сме нивни деца“ е мотото под кое Црвениот крст на Македонија од 23 до 29 овој месец ја одбележува Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната свест на населението за правата на овие лица, како и нивната потреба за грижа и ...

Црвен Крст организираше мерење на притисок и шеќер

Kumanovo News - 25.11.2015

Општинската организација на Црвен Крст од Куманово денеска на Градскиот плоштад организираше акција за мерење на притисок и шеќер во крвта, по повод Недела за грижа на старите лица која трае од 23 до 29 ноември.

ЕВН и Црвениот крст во заедничка акција

Алсат-М - 24.11.2015

Волонтери од Црвениот крст и медицински сестри неделава ќе ги посетуват старите, осамени и изнемоштени лица во нивните домови и во дневните центри за стари лица. Лицата од третото доба ќе добијат бесплатни прегледи и помош која им е потребна.

ЕВН ја продолжува соработката со Црвениот крст за грижа на старите лица

Бизнис Инфо - 24.11.2015

По повод неделата за грижа на стари лица, ЕВН Македонија ја продолжува соработката со Црвен крст со уште една нова едногодишна поддршка на активностите во насока на зголемување на грижата за старите лица во земјава.

Недела за грижа за старите лица од 23 до 29 ноември

Канал5 - 24.11.2015

Од 23 до 29 овој месец под мотото „Сите сме нивни деца“ Црвениот крст на Република Македонија ја одбележува Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната свест на населението за правата на овие лица, како и нивната потреба за ...

Недела за грижа за старите лица од 23 до 29 ноември

Утрински - 24.11.2015

Од 23 до 29 овој месец под мотото „Сите сме нивни деца“ Црвениот крст на Република Македонија ја одбележува Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната свест на населението за правата на овие лица, како и нивната потреба за ...

ЕВН ја продолжува соработката со Црвен крст за грижа на старите лица

Макфакс - 24.11.2015

ЕВН Македонија во вторникот соопшти дека по повод неделата за грижа на стари лица ја продолжува соработката со Црвен крст со уште една нова едногодишна поддршка на активностите во насока на зголемување на грижата за старите лица.

Недела за грижа за старите лица од 23 до 29 ноември

+инфо - 24.11.2015

Од 23 до 29 овој месец под мотото „Сите сме нивни деца“ Црвениот крст на Република Македонија ја одбележува Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната свест на населението за правата на овие лица, како и нивната потреба за ...

ЕВН ја продолжува соработката со Црвен крст за грижа на старите лица

Нетпрес - 24.11.2015

По повод неделата за грижа на стари лица, ја продолжува соработката со Црвен крст со уште една нова едногодишна поддршка на активностите во насока на зголемување на грижата за старите лица во земјава.

ЕВН ја продолжува соработката со Црвен крст за грижа на старите лица

Курир - 24.11.2015

По повод неделата за грижа на стари лица, ЕВН Македонија ја продолжува соработката со Црвен крст со уште една нова едногодишна поддршка на активностите во насока на зголемување на грижата за старите лица во земјава.

Недела за грижа за старите лица

МРТ - 24.11.2015

Се одбележува Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната свест на населението за правата на овие лица, како и нивната потреба за грижа и помош... Волонтерите од Црвениот крст преку општинските организации, под мотото „Сите сме ...

Недела на грижа за старите лица, организирани посети и бесплатни прегледи

МРТ - 24.11.2015

Волонтерите од Црвениот крст под мотото „Сите сме нивни деца“ ќе ги посетат нивните домови. Организирани се и бесплатни прегледи и активности во дневните центри и во домовите за стари лица. Во Македонија 15% од населението е над 60 години...

Македонија ја одбележува Неделата на стари лица

Алфа - 24.11.2015

Под мотото „Сите сме нивни деца“, Црвениот крст на Македонија, преку низа хуманитарни активности ја одбележува „Неделата за грижа на старите лица“. Во активностите ќе бидат опфатени околу 2000 стари лица. Расте животниот век на македонските граѓани.

ЕВН ја продолжува соработката со Црвен крст за грижа на старите лица

+инфо - 24.11.2015

По повод неделата за грижа на стари лица, ЕВН Македонија ја продолжува соработката со Црвен крст со уште една нова едногодишна поддршка на активностите во насока на зголемување на грижата за старите лица во земјава.

Недела за грижа за старите лица од 23 до 29 ноември

А1 On - 24.11.2015

Од 23 до 29 овој месец под мотото „Сите сме нивни деца“ Црвениот крст на Република Македонија ја одбележува Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната свест на населението за правата на овие лица, како и нивната потреба за ...

ЕВН ја продолжува соработката со Црвен крст за грижа на старите лица

Press24 - 24.11.2015

Скопје, 24 ноември 2015: По повод неделата за грижа на стари лица, ЕВН Македонија ја продолжува соработката со Црвен крст со уште една нова едногодишна поддршка на активностите во насока на зголемување на грижата за старите лица во земјава.

ЕВН ја продолжува соработката со Црвен крст за грижа на старите лица

OhridNews - 24.11.2015

По повод неделата за грижа на стари лица, ЕВН Македонија ја продолжува соработката со Црвен крст со уште една нова едногодишна поддршка на активностите во насока на зголемување на грижата за старите лица во земјава.

ЕВН ја продолжува соработката со Црвен крст за грижа на старите лица

еМагазин - 24.11.2015

По повод неделата за грижа на стари лица, ЕВН Македонија ја продолжува соработката со Црвен крст со уште една нова едногодишна поддршка на активностите во насока на зголемување на грижата за старите лица во земјава.

Недела за грижа за старите лица од 23 до 29 ноември

Денешен - 24.11.2015

Од 23 до 29 овој месец под мотото „Сите сме нивни деца“ Црвениот крст на Република Македонија ја одбележува Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната свест на населението за правата на овие лица, како и нивната потреба за ...

На бабите и дедовците подарете им убав збор и внимание

Вечер Прес - 24.11.2015

За да направиш добро дело секој ден е добар ден, но овие неколку денови посветете ги на вашите повозрасни роднини или пријатели и придружете се на Црвениот крст во одбележување на Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната ...

Недела за грижа за старите лица од 23 до 29 ноември

Lider - 24.11.2015

Од 23 до 29 овој месец под мотото „Сите сме нивни деца“ Црвениот крст на Република Македонија ја одбележува Неделата за грижа на стари лица чија цел е да се подигне јавната свест на населението за правата на овие лица, како и нивната потреба за ...