TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Управниот одбор на ПИОМ ја оштетил пензиската каса за 113 илјади евра

Вест - 14.09.2002

АКЦИОНЕРИ НА СКОПСКА "АГРОМЕХАНИКА" ОБВИНУВААТ Во трката за преземање на "Агромеханика" од две заинтересирани страни акциите достигнале вредност и од 5.000 денари, а пакетот на Пензискиот фонд од 4,82 отсто од акциите, кој одлучувал кој ќе стане доминанте Пензиската каса, а со тоа и пензионерите, ...

Касата на пензискиот фонд оштетена за повеќе од 100.000 евра

А1 - 11.09.2002

Како и во случајот со акциите во „Агромеханика“, раководството на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување ја оштетило касата на пензинонерите и со продажбата на своите акции во охриските фирми „Галеб“ и „Инекс Горица“. Станува збор за сума од над 170.000 евра, пари кои Фондот би ги наплатил од ...

Управниот одбор го оштетил ПИОМ за над 100.000 евра

А1 - 09.09.2002

Oштетена е касата на пензионерите, тврдат акционерите на скопската фирма „Агромеханика“. Според нив, Фондот за пенизиско и инвалидско осигурување своите акциите во „Агромеханика“ ги продал за само 145.000 евра, наместо да ја прифати понудата со која во касата на Фондот ќе се инкасирале 260.000 евра.