TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Медиумите паднаа на изборен испит

Дневник - 11.06.2011

Најголемиот дел од македонските медиуми во текот на изборната кампања известувале пристрасно, неизбалансирано и не ги почитувале професионалните стандарди, оценка е од надлежните регулаторни тела и ...

Македонија - Незадоволни и антикорупциската и Машовиќ

Време - 10.06.2011

На вчерашната конференција за печат на Советот за радиодифузија се случи скандал. Алма Машовиќ, членка на Советот, револтирано и со висок тон го обвини претседателот Зоран Стефановски дека ...

Медиумите известувале неизбалансирано

А1 - 09.06.2011

Медиумите во кампањата генерално известувале неизбалансирано. Првичната оценка на Советот за радиодифузија стана и финална.

СРД: Медиумите известуваа неизбалансирано

Дневник - 09.06.2011

Првата програма на Македонската телевизија, Македонското радио, ТВ "А1", "Сител", ТВ "Алб" имале драстично неизбалансирано информирање во текот на изборната кампања.

А1, Сител и МТВ драстично неизбалансирани, а Советот пишува исти пријави и за другите

Канал5 - 09.06.2011

Најлошо покриена изборна кампања од електронските медиуми - вака накратко може да се сумира извештајот на Советот за радиодифузија.

СРД:Драстично неизбалансирано известување кај дел од медиумите

Алсат-М - 09.06.2011

Драстична неизбалансираност во медиумското известување на предвремените парламентарни избори е регистрирано кај А1 телевизија, МТВ 1, Македонско радио прва програма, Сител и ТВ Алб, а Телма, Алсат-М ...

СРД со 30 прекршочни и 26 укажувања

Курир - 09.06.2011

Советот за радиодифузија поведе вкупно 30 прекршочни постапки и даде 26 укажувања до медиумите. Прекршочни постапки во периодот пред започнување на изборната кампања се поведени против ТВ Алб, Канал ...

Напад врз претседателот на СРД Стефановски

+инфо - 09.06.2011

Претседателот на Советот за Радиодифузија, Зоран Стефановски ме попречува во работата, врши притисок врз двајцата нови членови на СРД и тие не се информираат за одлуките.

СРД: Поднесени 30 прекршочни постапки и 26 укажувања

Нетпрес - 09.06.2011

На денешната прес конференција Советот за Радио Дифузија (СРД) информираше дека биле поднесени 30 прекршочни постапки, како и 26 укажувања до медиумите.

СРД: Сител со најголем дисбаланс известувала за партиите

+инфо - 09.06.2011

Советот за радиодифузија пред еден час, на прес-конференција го презентираше извештајот за работата на медиумите во Македонија во предизборниот период, за време на изборниот молк и на самиот ден на ...

СРД -конечен извештај за медиумско покривање на изборите

Р.С.Европа - 09.06.2011

Советот за радиодифузија ги објави конечните резултати за тоа како медиумите ги покривале изборите. Прекршочни постапки во периодот пред започнување на изборната кампања се поведени против телевизите ...

Претседателот на СРД обвинет за притисок врз вработените

Курир - 09.06.2011

Членот на советот за радиодифузија(СРД), Алма Машовиќ го обвини претседателот на СРД, Зоран Стефаноски дека врз вработените во стручната служба се врши огромен притисок, се со цел двајцата ...

СРД со 30 прекршочни и 26 укажувања

Press24 - 09.06.2011

Советот за радиодифузија поведе вкупно 30 прекршочни постапки и даде 26 укажувања до медиумите. Прекршочни постапки во периодот пред започнување на изборната кампања се поведени против ТВ Алб, Канал ...

СРД: Електронските медиуми непрофесионално ја следеа кампањата

Кајгана - 09.06.2011

Забелешки за непрофесионално и неизбалансирано следење на предизборната кампања од страна на електронските медиуми изнесе денеска Советот за Радиодифузија (СРД), најавувајќи вкупно 30 прекршочни ...

СРД: Драстична неизбалансираност во покривањето на изборите

Сител - 09.06.2011

Драстична неизбалансираност во медиумското известување на предвремените парламентарни избори е регистрирано кај А1 телевизија, МТВ 1, Македонско радио прва програма, Сител и ТВ Алб, а Телма, Алсат-М ...

Пресот на СРД искористен за изнесување на лични недоразбирања

Форум - 09.06.2011

Пресконференцијата на Советот на радиодифузија (СРД), на која беше објавен извештајот за медиумско покривање на кампањата, беше искористен од член на советот за да го изнесе своето недоразбирање со ...

Кавга во СРД: Стефановски вршел притисок врз Машовиќ

Сител - 09.06.2011

Со сериозни попречувања во работењето се соочувале двајцата нови членови на Советот за радиодифузија. Службите имале забрана да им даваат информации, велат тие, а претседателот бил нетранспарентно, ...

СРД: АЛФА избалансирана, МТВ- партиска телевизија

Алфа - 09.06.2011

Алфа е една од трите телевизии што се издвоија од групата медиуми коишто ја искористија изборната кампања за партиска промоција на своите политички фаворити.

СРД: Електронските медиуми непрофесионално ја следеа кампањата

МРТ - 09.06.2011

Забелешки за непрофесионално и неизбалансирано следење на предизборната кампања од страна на електронските медиуми изнесе денеска Советот за радиодифузија (СРД), најавувајќи вкупно 30 прекршочни ...

СРД: Електронските медиуми непрофесионално ја следеа кампањата

Форум - 09.06.2011

Забелешки за непрофесионално и неизбалансирано следење на предизборната кампања од страна на електронските медиуми изнесе денеска Советот за радиодифузија (СРД), најавувајќи вкупно 30 прекршочни ...

СРД: Електронските медиуми непрофесионално ја следеа кампањата

Точка - 09.06.2011

Забелешки за непрофесионално и неизбалансирано следење на предизборната кампања од страна на електронските медиуми изнесе денеска Советот за радиодифузија (СРД), најавувајќи вкупно 30 прекршочни ...

Напад врз претседателот на СРД Стефановски

Sky - 09.06.2011

Претседателот на Советот за Радиодифузија, Зоран Стефановски ме попречува во работата, врши притисок врз двајцата нови членови на СРД и тие не се информираат за одлуките.

СРД со 30 прекршочни и 26 укажувања

Канал 77 - 09.06.2011

Забелешки за непрофесионално и неизбалансирано следење на предизборната кампања од страна на електронските медиуми изнесе денеска Советот за радиодифузија ,најавувајќи вкупно 30 прекршочни пријави за ...

СРД: АЛФА избалансирана, МТВ- партиска телевизија

Sky - 09.06.2011

Алфа е една од трите телевизии што се издвоија од групата медиуми коишто ја искористија изборната кампања за партиска промоција на своите политички фаворити.

Пресот на СРД искористен за изнесување на лични недоразбирања

Точка - 09.06.2011

Пресконференцијата на Советот на радиодифузија (СРД), на која беше објавен извештајот за медиумско покривање на кампањата, беше искористен од член на советот за да го изнесе своето недоразбирање со ...

СРД ќе поведе прекршочни постапки против „А1“ и „Сител“

Телма - 08.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) соопшти дека ќе поведе прекршочни постапки против ТВ Сител, поради емитување информации во врска со организатор на изборна кампања со што го прекршил предизборниот молк ...

СРД со прекршочни против Тв А1 и Сител поради нарушување на правилата за покривање на предизборните активности

Inpress - 08.06.2011

Скопје, 8. јуни, 2011 (ИНПРЕС) На денешната седница, Советот за радиодифузија изрече мерки за дополнителни анализираниот емитуван материјал од страна на радиодифузерите од предизборната кампања и ...

СРД: Прекршочни против ТВ А1 и ТВ Сител

Нетпрес - 08.06.2011

Советот за радиодифузија поднесе прекршочни пријави против ТВ А1 и ТВ Сител поради нарушување на правилата за покривање на предизборните активности.

СРД со прекршочни постапки против А1 и Сител

Курир - 08.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) соопшти дека ќе поведе прекршочни постапки против ТВ Сител, поради емитување информации во врска со организатор на изборна кампања со што го прекршил предизборниот молк ...

СРД со прекршочни постапки против ТВ А1 и ТВ Сител

Р.С.Европа - 08.06.2011

Советот за радиодифузија ќе поведе прекршочни постапки против ТВ Сител затоа што го прекршиле предизборниот молк со тоа што емитувале информации во врска со организатор на изборна кампања, и против ...

Прекршочни постапки од СРД против ТВ А1 и ТВ Сител

МРТ - 08.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) соопшти дека ќе поведе прекршочни постапки против ТВ Сител, поради емитување информации во врска со организатор на изборна кампања со што го прекршил предизборниот молк ...

Прекршочни постапки од СРД против ТВ А1 и ТВ Сител

Идивиди - 08.06.2011

Скопје, 8 јуни 2011 (МИА) - Советот за радиодифузија (СРД) соопшти дека ќе поведе прекршочни постапки против ТВ Сител, поради емитување информации во врска со организатор на изборна кампања со што го ...

Прекршочни постапки против неколку медиуми

Телма - 06.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи.

Изречени мерки за медиумите што го прекршиле молкот

Утрински - 06.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи.

СРД: Прекршочни пријави против 4 медиуми

Канал5 - 06.06.2011

Прекршочна пријава против А1 телевизија поднесе Советот за радиодифузија на денешната седница. Телевизијата на Рамковски е санкционирана поради емитувани повеќе од 15 минути за платено политичко ...

СРД - Прекршочни пријави против А1 и МТВ

Алсат-М - 06.06.2011

Советот за радиодифузија ги изерече мерките за медиумите што ги прекршиле правилата за известување во изборниот процес. Прекршочни пријави ќе бидат поднесени против А1 телевизија поради емитувани ...

Прекршочни пријави за А1, ТВ Сонце, МТВ 1 и МТВ Собраниски канал

Кајгана - 06.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) поведе прекршочни пријави против ТВ А1, ТВ Сонце, МТВ1 и МТВ собранискиот канал поради прекршување на молкот на денот на изборите.

Прекршочни пријави за А1, ТВ Сонце и МТВ

Курир - 06.06.2011

На радиодифузерите кои што ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи ќе им бидат изречени мерки од страна на Советот за радиодифузија.

Изречени мерки за медиумите што го прекршиле молкот на денот на изборите

Сител - 06.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи.

СРД: Прекршочни пријави за А1, ТВ Сонце и МТВ

Нетпрес - 06.06.2011

Советот за радиодифузија ќе поведе прекршочни пријави против ТВ А1, поради емитувани повеќе од 15 минути за платено политичко рекламирање на еден час и проширување на прекршочната пријава поради ...

СРД- прекршочни за прекршителите на изборниот молк

Р.С.Европа - 06.06.2011

Советот за радиодифузија денеска им изрече мерки на радиодифузерите кои го прекршиле законот со покривање на предизборните активности.

Изречени мерки за медиумите што го прекршиле молкот на денот на изборите

Алфа - 06.06.2011

Советот за радиодифузија на денешната седница изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи.

Прекршочни пријави за А1, ТВ Сонце и МТВ

Press24 - 06.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи.

Казни за медиумите што го прекршиле молкот на денот на изборите

Кирилица - 06.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи Прекршочни ...

СРД изрече мерки за Тв А1, Сонце, Мтв 1 и Собранискиот канал

Inpress - 06.06.2011

Скопје, 6. јуни 2011 (ИНПРЕС) Советот за радиодифузија изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи.

Прекршочни пријави за А1, ТВ Сонце, МТВ 1 и МТВ Собраниски канал

Точка - 06.06.2011

Советот за радиодифузија (СРД) поведе прекршочни пријави против ТВ А1, ТВ Сонце, МТВ1 и МТВ собранискиот канал поради прекршување на молкот на денот на изборите.

Прекршочна пријава од СРД за А1 телевизија!

Вечер Прес - 06.06.2011

Советот за радиодифузија на денешната седница изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните активности по повеќе основи.