TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Матејчани одбиваат да потпишат договор за обнова на домовите

А1 - 28.07.2002

Раселените жители на Матејче, кои веќе 15 месеци живеат во колективните центри во Куманово, минатата недела одбија да ги потпишат договорите за обнова на нивните разурнати домови. За својата одлука тие писмено ја известија холандската влада која е инвеститор на реконструкцијата во Матејче.

Европејците помошта за реконструкција ќе ја пренасочат во Авганистан!

Дневник - 25.07.2002

АКО НЕ ПОТПИШАТ ДОГОВОРИ ЗА ОБНОВА НА ДОМОВИТЕ Меѓународните претставници им рекле на раселените од Матејче и од Опае дека ако за десет дена не потпишат договори за обнова на своите домови, парите за таа намена ќе се искористат во друга земја Ако најдоцна за десет дена раселените кумановци не ...

Повеќе од 5.000 луѓе го загубија статусот на раселени лица

Дневник - 24.07.2002

ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА ВНАТРЕШНОРАСЕЛЕНИТЕ Паралелно со зголемувањето на условите за враќање ќе се намалува бројот на раселените - вели Сузана Пауновска, координаторка во меѓународната федерација на Црвениот крст Официјалната бројка од 13.400 раселени лица во земјава, која беше актуелна до пред еден ...

Во Матејче тешко се враќаат избеганите Македонци и Срби

А1 - 23.07.2002

Стамен и Даница Стојмановиќ раселени жители на Матејче со привремен престој во кумановското Ново Село веќе две недели живеат под отворено небо. Една тракторска приколка покриена со церади сега е нивен дом, откако пред 15 -тина дена морале да ја напуштат куќата во Ново Село каде што живееле неколку ...