TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За Чочоровска сведоци и од Црна Гора

Утрински - 15.09.2007

Судскиот совет на Основниот суд Скопје 1 донел решение со кое како сведоци на следното рочиште за „случајот Чочоровска“,да се појават и две државјанки на Република Црна Гора. Станува збор за лицата Лидија Спиќановиќ и извесна Нела, инаку вработени во компанија која тесно соработува со фирмата ...

Дваесет и еден ден Полетан штрајкува со глад

Вест - 14.09.2007

СУДЕЊЕ ЗА ШВЕРЦ НА ПОЛОВИНА ТОН КОКАИН Станислава Полетан на која, заедно со второобвинетиот Алија Азировиќ им се суди за шверц на половина тон кокаин, дваесет и еден ден штрајкува со глад. И покрај тоа, вчера дојде на продолжението на судскиот процес, на кој се читаа материјални докази на ...

Чочороска и натаму штрајкува со глад

Утрински - 14.09.2007

Судењето на Станислава Полетан и Алија Азировиќ, обвинети за недозволена трговија со наркотични дроги, вчера започна со известување на лекар од истражниот затвор „Скопје“ што се однесува на здравствената состојба на првообвинетата.

Чочоровска три недели штрајкува со глад

Дневник - 14.09.2007

Станислава Чочоровска-Полетан, обвинета за шверц на половина тон кокаин, веќе три недели штрајкува со глад, но според затворскиот лекар, таа е во добра здравствена состојба и може да присуствува на судењето во Основниот суд Скопје 1.Судењето против Чочоровска и против возачот Алија Азировиќ ...

Две црногорски државјанки ќе бидат повикани да сведочат за случајот „половина тон кокаин“

Канал5 - 14.09.2007

Две црногорски државјанки ќе бидат повикани да сведочат во Скопје за случајот „половина тон кокаин“ во кој обвинети се Станислава Чочоровска Полетан и Алија Азировиќ. Судот денеска се согласи Лидија Спиќановиќ од царинската пристанишна служба во бар и Нела Витиќ од шпедицијата која го регистрирала ...

Станислава Полетан се уште штрајкува со глад

Вечер - 14.09.2007

На продолжението на судењето за шверц на половина тон кокаин, каде се обвинуваат Станислава Чочоровска-Полетан и возачот Алија Азировиќ, судот ги презентираше доказите. Од Истражниот затвор во судот стасала медицински извештај дека првообвинетата вчераутро била предгледана во затворската амбуланта ...

Продолжи судскиот процес против Станислава Чочоровска Полетан

Канал5 - 13.09.2007

Продолжи судскиот процес против Станислава Чочоровска Полетан со нови предлози за сведоци кои обвинителството и адвокатите ги понудија на судот. Продолжи судскиот процес против Станислава Чочоровска Полетан со нови предлози за сведоци кои обвинителството и адвокатите ги понудија на судот.