TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

24 Вести - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори..

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Телма - 27.10.2019

Според истражувањето на јавното мнение, поддршката за Конзервативната партија е порасната за три отсто во однос на претходната анкета од пред осум дена и сега изнесува 40 отсто, додека лабуристите останаа на 24 отсто, пренесуваат британските медиуми.

Анкета: Партијата на Џонсон во предност пред опозицијата

Алсат-М - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер, Борис Џонсон, води со предност од 16 бодови пред опозициските лабуристи непосредно пред гласањето во парламентот за тоа дали Британија ќе оди на предвремени избори, покажуваат анкетите.

Лабуристите бараат од Џонсон да се обврзе дека нема Брегзит без договор

Канал5 - 27.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе треба јасно да се обврзе пред Парламентот дека нема да ја извади Британија од ЕУ без договор , доколку сака поддршка за предвремени избори. Овој услов денеска го пренесе портпаролката на опозициските Лабуристи, ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Нетпрес - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Алфа - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Британската опозиција бара предвремени избори на 9 декември

Независен - 27.10.2019

Две британски опозициски партии, Шкотската национална партија и Либералните демократи сакаат изборите да се одржат на 9 декември, три дена порано од предлогот на премиерот Борис Џонсон, што претставува уште еден обид да се запре излегувањето на ...

Велика Британија: Две опозициски партии бараат предвремени избори на 9 декември

Макфакс - 27.10.2019

Две британски опозициски партии, Шкотската национална партија и Либералните демократи сакаат изборите да се одржат на 9 декември, три дена порано од предлогот на премиерот Борис Џонсон, што претставува уште еден обид да се запре излегувањето на ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

А1 On - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Сител - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори..

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

ММС - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори… Според истражувањето на јавното ...

Лабуристите бараат од Џонсон да одбие брегзит без договор

Макфакс - 27.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон треба јасно да се обврзе пред парламентот дека Велика Британија нема да излезе во ЕУ без договор, доколку ја сака поддршката за одржување на предвремени избори, изјави портпаролката на опозициските лабуристи, Дајан ...

Британската опозиција бара предвремени избори на деветти декември

А1 On - 27.10.2019

Две британски опозициски партии, Шкотската национална партија и Либералните демократи сакаат изборите да се одржат на 9 декември, три дена порано од предлогот на премиерот Борис Џонсон, што претставува уште еден обид да се запре излегувањето на ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Либертас - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Британската опозиција бара предвремени избори на 9 декември

Денешен - 27.10.2019

Две британски опозициски партии, Шкотската национална партија и Либералните демократи сакаат изборите да се одржат на 9 декември, три дена порано од предлогот на премиерот Борис Џонсон, што претставува уште еден обид да се запре излегувањето на ...

Британската опозиција бара предвремени избори на 9 декември

24Инфо - 27.10.2019

Две британски опозициски партии, Шкотската национална партија и Либералните демократи сакаат изборите да се одржат на 9 декември, три дена порано од предлогот на премиерот Борис Џонсон, што претставува уште еден обид да се запре излегувањето на ...

Британската опозиција бара предвремени избори на 9 декември

Локално - 27.10.2019

Две британски опозициски партии, Шкотската национална партија и Либералните демократи сакаат изборите да се одржат на 9 декември, три дена порано од предлогот на премиерот Борис Џонсон, што претставува уште еден обид да се запре излегувањето на ...

Две британски опозициски партии сакаат избори на 9 декември

iPortal - 27.10.2019

Две британски опозициски партии, Шкотската национална партија и Либералните демократи сакаат изборите да се одржат на 9 декември, три дена порано од предлогот на премиерот Борис Џонсон, што претставува уште еден обид да се запре излегувањето на ...

Лабуристите бараат од Џонсон да одбие брегзит без договор

MTM - 27.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон треба јасно да се обврзе пред парламентот дека Велика Британија нема да излезе во ЕУ без договор, доколку ја сака поддршката за одржување на предвремени избори, изјави портпаролката на опозициските лабуристи, Дајан ...

Лабуристите бараат од Џонсон да одбие брегзит без договор

Точка - 27.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон треба јасно да се обврзе пред парламентот дека Велика Британија нема да излезе во ЕУ без договор, доколку ја сака поддршката за одржување на предвремени избори, изјави портпаролката на опозициските лабуристи, Дајан ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Опсервер - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Република - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Велика Британија: Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Денешен - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

24Инфо - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

Локално - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Во пресрет на утрешното гласање, конзервативците со предност пред лабуристите

iPortal - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

4NEWS - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори…Според истражувањето на јавното ...

Лабуристите бараат од Џонсон да одбие брегзит без договор

Н.Македонија - 27.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон треба јасно да се обврзе пред парламентот дека Велика Британија нема да излезе во ЕУ без договор, доколку ја сака поддршката за одржување на предвремени избори, изјави портпаролката на опозициските лабуристи, Дајан ...

Конзервативците на Џонсон со убедлива предност пред лабуристите

MakPress - 27.10.2019

Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон има сериозна предност од 16 отсто пред опозициската Лабуристичка партија во пресрет на утрешното гласање во парламентот за тоа дали ќе има вонредни избори, покажува најновата анкета на ...

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

Телма - 26.10.2019

Шест дена пред сегашниот рок за Брегзит, Европејците вчера ја одложија одлуката за траењето на пролонгирањето на рокот за излез на Велика Британија од ЕУ без договор, пред се, заради високите економски опасности и штети.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

Фокус - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

Независен - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

Нетпрес - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон бара предвремени избори во декември

+инфо - 26.10.2019

Шест дена пред сегашниот рок за Брегзит, Европејците вчера ја одложија одлуката за траењето на пролонгирањето на рокот за излез на Велика Британија од ЕУ без договор, пред се, заради високите економски опасности и штети.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

А1 On - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон до Корбин: Биди маж и прифати избори на 12 декември

Нова ТВ - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

Либертас - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

Вечер Прес - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж” и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

24Инфо - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж” и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

Опсервер - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

Локално - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон бара од Корбин да прифати превремени избори во декември

iPortal - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Британската опозиција бара од Џонсон да прифати предвремени избори

Република - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

Џонсон со притисок врз лабуристите, бара предвремени избори во декември

MakPress - 26.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска од шефот на опозицијата Џереми Корбин побара „да се однесува како маж“ и да прифати предвремени парламентарни избори за иднината на Брегзит да може да се помести од мртва точка.

ЕУ ја одложи одлуката за продолжување на рокот за Брегзит

Алсат-М - 25.10.2019

Европската унија денеска не утврди рок до кога би можела да го одложи излегувањето на Велика Британија од ЕУ, пренесува Ројтерс повикувајќи се на неименуван европски дипломат. Како што пренесува агенцијата, претставниците на ЕУ се согласни дека ...

Џонсон: Ние треба да си заминеме на 31 октомври

Фокус - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Европратениците денеска разгледуваат продолжување на рокот за Брегзит

Фокус - 25.10.2019

Европските пратеници денеска би требало да разгледаат на кој рок би го одложиле Брегзит, откако британскиот премиер, Борис Џонсон, предложи предвремени избори во Велика Британија во декември.

ЕУ не донесе одлука за колкав период треба да се одложи Брегзит

Фокус - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

Пролонгирањето на Брегзит пред ЕП

Телма - 25.10.2019

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на Европска Унија во средата не донесоа одлука за пролонгирање ...

Џонсон повика на генерални избори во Британија на 12-ти декември

Канал5 - 25.10.2019

Премиерот на Велика Британија Борис Џонсон повика на генерални избори на 12 декември како начин да се надмине ќор-сокакот за Брегзит, откако во британскиот парламент не постигна успех за договорот за напуштање на Унијата.

Европратениците денеска разгледуваат продолжување на рокот за Брегзит

Алсат-М - 25.10.2019

Европските пратеници денеска би требало да разгледаат на кој рок би го одложиле Брегзит, откако британскиот премиер, Борис Џонсон, предложи предвремени избори во Велика Британија во декември.

Колку Брегзит ќе го чини стопанството?

Deutsche Welle - 25.10.2019

Вртелешката Брегзит не престанува да се врти. Економијата пак, веќе чувствува последици. Какви се изгледите за иднината? Во секој случај не се сјајни, во прв ред за европското стопанство. Но би можело да има и добитници.

Европската Унија прифати ново одложување на брегзит

Сакам да кажам - 25.10.2019

Евроамбасадорите прифатија ново одложување на брегзит, но одлуката за точниот краен рок ќе биде донесена наредната недела. „Работата по ова прашање ќе продолжи во наредните денови“, изјави портпаролката на Европската Унија Мина Андреева.

ЕУ ќе дебатира за пролонгирање на Брегзит

Нетпрес - 25.10.2019

Амбасадорите на 27 земји членки на Европска Унија денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на ЕУ во средата не донесоа одлука ...

Европратениците денеска разгледуваат продолжување на рокот за Брегзит

Алфа - 25.10.2019

Европските пратеници денеска би требало да разгледаат на кој рок би го одложиле Брегзит, откако британскиот премиер, Борис Џонсон, предложи предвремени избори во Велика Британија во декември.

Кого колку ќе го чини Брегзит?

А1 On - 25.10.2019

Дојче веле – Бон Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

Британскиот парламент неочекувано ја усвои програмата на Џонсон

Макфакс - 25.10.2019

Британскиот парламент синоќа ја усвои програмата на владата на премиерот Борис Џонсон, што се оценува како ненадејна победа за конзервативниот премиер, една недела пред закажувањето на брегзит.

Јункер го обвини Борис Џонсон дека за време на кампањата за Брегзит ширел лаги

Алфа - 25.10.2019

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер го обвини бритнскиот премиер Борис Џонсон дека за време на кампањата за референдумот за Брегзит ширел лаги и со нив ги измамил британските гласачи, пишува лондонски ,,Индипендент”.

ЕУ ќе расправа за одложувањето на Брегзит по најавата за избори во Британија

Нова ТВ - 25.10.2019

Амбасадорите на 27 земји членки на Европска Унија денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на ЕУ во средата не донесоа одлука ...

Јункер го обвини Борис Џонсон дека за време на кампањата за Брегзит ширел лаги

Слободен Печат - 25.10.2019

Претедателот на европскиот совет во заминување Доналд Туск изјави дека во ,, преколот постои посебно место за оние кои го подржале Брегзитот без никаква визија и план Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер го обвини бритнскиот премиер ...

ЕУ не донесе одлука за колкав период треба да се одложи Брегзит

Нова ТВ - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

ЕУ не донесе одлука за колкав период треба да се одложи Брегзит

А1 On - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

Кого колку ќе го чини Брегзит

Нетпрес - 25.10.2019

Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

ЕУ не донесе одлука за колкав период треба да се одложи Брегзит

Нетпрес - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

ЕУ го прифати одложувањето на брегзит, идната недела ќе се разговара за роковите

Макфакс - 25.10.2019

Амбасадори на 27 земји на ЕУ денеска во Брисел ја одложија за почетокот на идната недела одлуката за тоа на колку време ќе биде одложен новиот рок за брегзит. Преговарачот на ЕУ за брегзит, Мишел Барние, ги оцени денешните разговори како „одлични“.

Лидерите на ЕУ се согласија на одложување на Брегзит, но не се знае до кога

Слободен Печат - 25.10.2019

Разговорите за ново одложување на Брегзит доаѓаат откако советникот Саџид Џавид призна дека Велика Британија не може да ги исполни барањата за излез од Унијата до предвидениот рок на 31 октомври.

Џонсон: Ние треба да си заминеме на 31 октомври

А1 On - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Џонсон: Ние треба да си заминеме на 31 октомври

Нова ТВ - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Џонсон: Ние треба да си заминеме на 31 октомври

Нетпрес - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. – Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

ЕУ ќе разговара за пролонгирање на Брегзит

А1 On - 25.10.2019

Амбасадорите на 27 земји членки на Европска Унија денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на ЕУ во средата не донесоа одлука ...

Кого колку ќе го чини Брегзит

Сител - 25.10.2019

Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

ЕУ ќе разговара за пролонгирање на Брегзит

Сител - 25.10.2019

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на Европска Унија во средата не донесоа одлука за пролонгирање ...

Кого колку ќе го чини Брегзит

+инфо - 25.10.2019

Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

Европратениците денеска разгледуваат продолжување на рокот за Брегзит

Слободен Печат - 25.10.2019

Британскиот премиер, Борис Џонсон, вчера побара парламентарни избори на 12 декември и првпат не спомна напуштање на Европскиот блок на 31 овој месец, со или без договор. Европските пратеници денеска би требало да разгледаат на кој рок би го одложиле ...

Џонсон: Ние треба да си заминеме на 31 октомври

Опсервер - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Џонсон: Ние треба да си заминеме на 31 октомври

Либертас - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Британскиот парламент неочекувано ја усвои програмата на Џонсон

24Инфо - 25.10.2019

Британскиот парламент синоќа ја усвои програмата на владата на премиерот Борис Џонсон, што се оценува како ненадејна победа за конзервативниот премиер, една недела пред закажувањето на брегзит.

Пролонгирањето на Брегзит пред ЕП

Либертас - 25.10.2019

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на Европска Унија во средата не донесоа одлука за пролонгирање ...

ЕУ ќе разговара за пролонгирање на Брегзит

Бриф - 25.10.2019

Амбасадорите на 27 земји членки на Европска Унија денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на ЕУ во средата не донесоа одлука ...

Пролонгирањето на Брегзит пред европските пратеници

Вечер Прес - 25.10.2019

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на Европска Унија во средата не донесоа одлука за пролонгирање ...

Кого колку ќе го чини Брегзит?

Бриф - 25.10.2019

Дојче веле – Бон МИА Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

Британскиот парламент неочекувано ја усвои програмата на Џонсон

Centar - 25.10.2019

Британскиот парламент синоќа ја усвои програмата на владата на премиерот Борис Џонсон, што се оценува како ненадејна победа за конзервативниот премиер, една недела пред закажувањето на брегзит.

Кого колку ќе го чини Брегзит

24Инфо - 25.10.2019

Дојче веле – Бон Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

Кого колку ќе го чини Брегзит

Опсервер - 25.10.2019

Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ: Од Брегзит ќе има и победници, не само губитници

Денешен - 25.10.2019

Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници, пишува Дојче веле.

ЕУ ќе разговара за пролонгирање на Брегзит

24Инфо - 25.10.2019

Амбасадорите на 27 земји членки на Европска Унија денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на ЕУ во средата не донесоа одлука ...

ЕУ: Нема одлука за колкав период да се одложи Брегзит

Денешен - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

ЕУ не донесе одлука за колкав период треба да се одложи Брегзит

Локално - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

Пролонгирањето на Брегзит пред ЕП

Локално - 25.10.2019

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на Европска Унија во средата не донесоа одлука за пролонгирање ...

Европската унија денес не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит

iPortal - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

ЕУ не донесе одлука за колку време треба да се одложи Брегзит

24Инфо - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

Пролонгирањето на Брегзит пред ЕП

Опсервер - 25.10.2019

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на Европска Унија во средата не донесоа одлука за пролонгирање ...

Џонсон бара од Корбин да поддржи избори на 12 декември

Опсервер - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон му испрати писмо на лидерот на опозициските лабуристи Џереми Корбин, во кое од него бара да ги поддржи изборите на 12 декември и му нуди можност да го ратификува владиниот договор за Брегзит пред изборите.

ЕУ не донесе одлука за колкав период треба да се одложи Брегзит

Опсервер - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

ЕУ го прифати одложувањето на брегзит, идната недела ќе се разговара за роковите

Точка - 25.10.2019

Амбасадори на 27 земји на ЕУ денска во Брисел ја одложија за почетокот на идната недела одлуката за тоа на колку време ќе биде одложен новиот рок за брегзит. Преговарачот на ЕУ за брегзит, Мишел Барние ги оцени денешните разговори како „одлични“.

Британскиот парламент неочекувано ја усвои програмата на Џонсон

Точка - 25.10.2019

Британскиот парламент синоќа ја усвои програмата на владата на премиерот Борис Џонсон, што се оценува како ненадејна победа за конзервативниот премиер, една недела пред закажувањето на Брегзит.

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит

iPortal - 25.10.2019

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на Европска Унија во средата не донесоа одлука за пролонгирање ...

Џонсон: Ние треба да си заминеме на 31 октомври

24Инфо - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Џонсон: Ние треба да си заминеме на 31 октомври

Вечер Прес - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Борис Џонсон: Велика Британија треба да го напушти европскиот блок на 31 октомври

iPortal - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Борис Џонсон: ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување

Локално - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Кого колку ќе го чини Брегзит?

CivilMedia - 25.10.2019

Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

ЏОНСОН: Треба и може да си заминеме на 31 октомври, но се зависи од ЕУ

Денешен - 25.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека сега на Европската Унија останува да одлучи за одложувањето на Брегзит. -Во овој момент, како што знаете, ЕУ треба да одлучи дали ќе ни одобри или ќе го одложи нашето заминување.

Колку Брегзит ќе го чини стопанството?

Либертас - 25.10.2019

Вртелешката Брегзит не престанува да се врти. Економијата пак, веќе чувствува последици. Какви се изгледите за иднината? Во секој случај не се сјајни, во прв ред за европското стопанство. Но би можело да има и добитници, пишува Дојче веле .

ЕУ го прифати одложувањето на брегзит, ќе се разговара за роковите

Н.Македонија - 25.10.2019

Амбасадори на 27 земји на ЕУ, денеска во Брисел, ја поместија одлуката за тоа на колку време ќе биде одложен новиот рок за брегзит, за идната недела. Преговарачот на ЕУ за брегзит, Мишел Барние ги оцени денешните разговори како „одлични“.

Британскиот парламент ја усвои програмата на Џонсон

Н.Македонија - 25.10.2019

Британскиот парламент синоќа ја усвои програмата на владата на премиерот Борис Џонсон, што се оценува како ненадејна победа за конзервативниот премиер, една недела пред закажувањето на брегзит.

Пролонгирањето на Брегзит пред ЕП

MakPress - 25.10.2019

Европските пратеници денеска ќе дебатираат за одложување на Брегзит, бидејќи британскиот премиер Борис Џонсон предложи предвремени избори во декември. Претставниците на 27 земји-членки на Европска Унија во средата не донесоа одлука за пролонгирање ...

ЕУ не донесе одлука за колкав период треба да се одложи Брегзит

MakPress - 25.10.2019

Европската унија денеска не донесе одлука за рокот за одложување на Брегзит, а следната средба на ниво на амбасадори е в понеделник, изјави неименуван европски дипломат, пренесува Танјуг. Претставниците од 27 земји-членки на ЕУ денеска не донесоа ...

ЕУ: Без одлука колку долго би се одложил Брегзит

Денар - 25.10.2019

Европската унија не донесе одлука колку долго би го одложила Брегзит, а следниот состанок на ниво на амбасадори е во понеделник, според неименуван европски дипломат. Претставниците од 27 земји членки на ЕУ не донесоа одлука во средата за ...

Кого колку ќе го чини Брегзит

MakPress - 25.10.2019

Ситуацијата околу Брегзит останува неизвесна, па затоа е тешко да се предвиди точно како ќе тоа влијае на економијата. Но, според некои проценки, ќе има не само губитници, туку и победници.

Џонсон најави избори за декември, а Европската Унија ново одложување на брегзит

Сакам да кажам - 24.10.2019

Борис Џонсон најави парламентарни избори за 12 декември, откако стана јасно дека Велика Британија утре ќе добие ново одложување на брегзит. Тој изјави дека очекува Европската Унија да одобри спроведување на брегзит после крајниот рок на 31 октомври, ...

Британија ја напушта ЕУ со договорот на Џонсон?

Алсат-М - 24.10.2019

Обединетото Кралство по сѐ изгледа дека ЕУ ќе ја напушти според условите од договорот што го постигна премиерот Џонсон, дури и ако парламентот ја „искомпликува“ процедурата, наведува неименуван официјален претставник од Даунинг стрит.

Британскиот премиер Џонсон побара избори на 12 декември

Р.С.Европа - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон повика на генерални избори на 12 декември за да се пробие ќор-сокакот за Брегзит, откако немаше успех во британскиот Парламент за договорот за напуштање на Унијата кој го постигна со ЕУ.

Џонсон бара од Корбин да поддржи избори на 12 декември

А1 On - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон му испрати писмо на лидерот на опозициските лабуристи Џереми Корбин, во кое од него бара да ги поддржи изборите на 12 декември и му нуди можност да го ратификува владиниот договор за Брегзит пред изборите.

Џонсон повика на избори на 12-ти декември, се откажа од брегзитот на 31-ви октомври

Нетпрес - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон во четвртокот повика на одржување предвремени парламентарни избори на 12-ти декември, и првпат се откажа од своето ветување дека Обединетото Кралство ќе го изведе од членството во Европската унија на 31-ви октомври, ...

Џонсон предлага вонредни избори за 12 декември во Велика Британија

Нетпрес - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Џонсон предлага вонредни избори за 12 декември во Велика Британија

Нова ТВ - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Џонсон бара од Корбин да поддржи избори на 12 декември

+инфо - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон му испрати писмо на лидерот на опозициските лабуристи Џереми Корбин, во кое од него бара да ги поддржи изборите на 12 декември и му нуди можност да го ратификува владиниот договор за Брегзит пред изборите.

Џонсон бара од Корбин да поддржи избори на 12 декември

Нетпрес - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон му испрати писмо на лидерот на опозициските лабуристи Џереми Корбин, во кое од него бара да ги поддржи изборите на 12 декември и му нуди можност да го ратификува владиниот договор за Брегзит пред изборите.

Британскиот парламент нема да дебатира за договорот за брегзитот следната седмица

Нетпрес - 24.10.2019

Британската влада не го поднесе предлог-законот за истапувањето на Обединетото Кралство од членството во Европската унија во дневниот ред на парламентот за следната седмица, според материјалиет кои во четвртокот на пратениците им ги испратил ...

Лидерите на ЕУ утре ќе одлучуваат дали ќе дозволат ново одложување на Брегзит

Слободен Печат - 24.10.2019

Се верува дека поголемиот дел од земјите-членки се согласни на таков чекор, но Франција не е расположена за оваа идеја. Лидерите во Европската Унија утре ќе одлучуваат дали ќе ѝ дозволат на Велика Британија ново пролонгирање на Брегзит во рок од три ...

Џонсон предлага вонредни избори за 12 декември во Велика Британија

А1 On - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Борис Џонсон бара вонредни избори на 12 декември

Макфакс - 24.10.2019

Британскиот премиер, Борис Џонсон, планира да побара од парламентот одржување на вонредни избори на 12 декември. Тој смета дека тоа е единствен начин да се прекине застојот околу брегзит. Наредните општи избори во Велика Британија се закажани во ...

Џонсон му постави ултиматум на парламентот, бара избори во декември

Слободен Печат - 24.10.2019

Џонсон рече дека очекува оти Европската Унија ќе одобри продолжување на рокот за Брегзит кој е до 31 октомври, иако „навистина не сакал да го направи тоа“. Британскиот премиер Борис Џонсон денес рече дека на пратениците во парламентот ќе им даде ...

Џонсон ќе побара вонредни избори за 12 декември

Денешен - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Борис Џонсон бара вонредни избори на 12 декември

Точка - 24.10.2019

Британскиот премиер, Борис Џонсон, планира да побара од парламентот одржување на вонредни избори на 12 декември. Тој смета дека тоа е единствен начин да се прекине застојот околу брегзит. Наредните општи избори во Велика Британија се закажани во ...

Тврд Brexit, мек Brexit, без Brexit

Локално - 24.10.2019

Колку штета може да претрпи британскиот премиер Борис Џонсон? Долниот дом на британскиот парламент го отфрли планот на Владата, кој се обиде за само три дена да донесе закон за спроведување на договорот за излез од ЕУ.

Џонсон со предлог да се надмине застојот околу Брегзит: Вонредни избори на 12 декември

iPortal - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Џонсон предлага вонредни избори за 12 декември во Велика Британија

Вечер Прес - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Џонсон предлага вонредни избори за 12 декември во Велика Британија

24Инфо - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Џонсон ќе го праша Парламентот за одобрение за вонредни избори на 12 декември

Локално - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Џонсон бара од Корбин да поддржи избори на 12 декември

24Инфо - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон му испрати писмо на лидерот на опозициските лабуристи Џереми Корбин, во кое од него бара да ги поддржи изборите на 12 декември и му нуди можност да го ратификува владиниот договор за Брегзит пред изборите.

Британскиот премиер бара од лабуристот Корбин да поддржи вонредни избори

Локално - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон му испрати писмо на лидерот на опозициските лабуристи Џереми Корбин, во кое од него бара да ги поддржи изборите на 12 декември и му нуди можност да го ратификува владиниот договор за Брегзит пред изборите.

Џонсон предлага вонредни избори за 12 декември во Велика Британија

Либертас - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Борис Џонсон бара од Корбин да поддржи избори на 12 декември

iPortal - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон му испрати писмо на лидерот на опозициските лабуристи Џереми Корбин, во кое од него бара да ги поддржи изборите на 12 декември и му нуди можност да го ратификува владиниот договор за Брегзит пред изборите.

Борис Џонсон бара вонредни избори на 12 декември

Н.Македонија - 24.10.2019

Британскиот премиер, Борис Џонсон, планира да побара од Парламентот одржување вонредни избори на 12 декември. Тој смета дека тоа е единствен начин да се прекине застојот за брегзитот. Наредните општи избори во Велика Британија се закажани во 2022 ...

Британија ја напушта ЕУ според договорот на Џонсон

Денар - 24.10.2019

Обединетото Кралство на крајот ќе ја напушти Европската унија под условите од договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, дури и ако парламентот ја „искомплицира постапката“ кога станува збор за излегување, изјави неименуван претставник на ...

Џонсон предлага вонредни избори за 12 декември во Велика Британија

MakPress - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека планира да го праша Парламентот за одобрение за закажување вонредни избори за 12 декември, изјавувајќи дека тоа е единствен начин да се надмине застојот околу Брегзит.

Џонсон бара од Корбин да поддржи избори на 12 декември

MakPress - 24.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон му испрати писмо на лидерот на опозициските лабуристи Џереми Корбин, во кое од него бара да ги поддржи изборите на 12 декември и му нуди можност да го ратификува владиниот договор за Брегзит пред изборите.

Нема причина за брзање околу Брегзит

Deutsche Welle - 23.10.2019

Во судбинско прашање, како излез од ЕУ, брзањето е целосно непотребно. Британците треба прво да решат што навистина сакаат, смета Бернд Ригерт. Временската агенда за Брегзит станува сѐ понепрегледна.

ЕУ решава за одложување на Брегзит , Џонсон се заканува со избори

Канал5 - 23.10.2019

Европските лидери денеска решаваат дали да и дадат на Британија тримесечно одложување на Брегзитот , а премиерот Борис Џонсон се закани дека ќе распише избори до Божик , доколку нема договор.

Туск најави дека ќе препорача ново одложување на Брегзитот

Алсат-М - 23.10.2019

Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск изјави дека ќе препорача Европската унија да го одобри барањето на Британија да биде продолжен рокот за Брегзитот, предвиден за 31 октомври. Тој на Твитер напиша дека ќе ги повика преостаните 27 членки ...

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

Фокус - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

Туск најави дека ќе препорача ново одложување на Брегзитот

Канал5 - 23.10.2019

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск најави дека ќе препорача другите 27 земји членки на Европската Унија да одобрат одложување на датумот на заминување на Британија од ЕУ. Претходно, британскиот премиер Борис Џонсон го стави во мирување ...

ЕУ решава за одложување на Брегзит , Џонсон се заканува со избори

Фокус - 23.10.2019

Европските лидери денеска решаваат дали да и дадат на Британија тримесечно одложување на Брегзитот , а премиерот Борис Џонсон се закани дека ќе распише избори до Божик , доколку нема договор.

Британските пратеници одбија да го донесат законот за Брегзит во краток рок

24 Вести - 23.10.2019

Британските пратеници одбија да го донесат законот за Брегзит во краток рок Британските законодавци го одобрија предлог-законот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, но одбија да биде усвоен во рок од три дена во Долниот дом на Парламентот.

Туск: Ќе ѝ препорачам на ЕУ да го одобри одложувањето на брегзитот

МКД - 23.10.2019

Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск најави дека ќе препорача Европската Унија да го одобри барањето на Велика Британија за продолжување на рокот за брегзитот. Туск на Твитер рече дека ќе ги повика преостанатите 27 земји-членки на ЕУ да го ...

Тешко се влегува, но и излегува од ЕУ

Р.С.Европа - 23.10.2019

Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск најави дека ќе препорача другите 27 земји членки на Европската унија да одобрат одложување на датумот на заминување на Британија од ЕУ. Претходно, британскиот премиер Борис Џонсон го стави во мирување ...

Зајберт: Германија нема да се спротивстави на продолжување на рокот за Брегзит

А1 On - 23.10.2019

Германија нема да се спротивстави на каков било предлог на Европската Унија за продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ на 31 октомври, изјави денеска Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел.

ЕУ разгледува одложување на брегзит, Џонсон порача дека тоа би довело од избори

Нетпрес - 23.10.2019

Европските челници во средата разгледуваат дали на Обединетото Кралство ќе му дадат тримесечно одложување за излегувањето од Европската унија, а британскиот премиер Борис Џонсон најави дека ќе распише избори до 25-ти декември, доколку биде донесена ...

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

А1 On - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Амели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

ЕУ го поддржува одложувањето на брегзитот, не се дискутира за периодот

Нетпрес - 23.10.2019

Дваесет и седумте земји членки на Европската унија во принцип го поддржуваат одложувањето на напуштањето на Обединетото Кралство, но и натаму дускутираат за траењето на одложувањето, рекол за AFP во средата вечерта европски извор по средбата на ...

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

Сител - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

Зајберт: Германија нема да се спротивстави на продолжување на рокот за Брегзит

Алфа - 23.10.2019

Германија нема да се спротивстави на каков било предлог на Европската Унија за продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ на 31 октомври, изјави денеска Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел.

Зајберт: Германија нема да се спротивстави на продолжување на рокот за Брегзит

+инфо - 23.10.2019

Германија нема да се спротивстави на каков било предлог на Европската Унија за продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ на 31 октомври, изјави денеска Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел.

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

ММС - 23.10.2019

Британскиот премиер, Борис Џонсон одлучи да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена, додавајќи дека се очекува ...

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

Нетпрес - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

Туск најави дека ќе препорача ново одложување на Брегзитот

Р.С.Европа - 23.10.2019

Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск изјави дека ќе препорача Европската унија да го одобри барањето на Британија да биде продолжен рокот за Брегзитот, предвиден за 31 октомври. Тој на Твитер напиша дека ќе ги повика преостаните 27 членки ...

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

+инфо - 23.10.2019

Тоа би се направило со цел британскиот Парламент да има време да ги заврши потребните процедури, но е против одложување поради „нови преговори за договорот“. Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и ...

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

Опсервер - 23.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

Вечер Прес - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

Британските пратеници го отфрлија распоредот за законот за Брегзит

Опсервер - 23.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Џонсон предвиде да трае три дена со цел земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Зајберт: Германија нема да се спротивстави на продолжување на рокот за Брегзит

Локално - 23.10.2019

Германија нема да се спротивстави на каков било предлог на Европската Унија за продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ на 31 октомври, изјави денеска Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел.

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

Република - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

Зајберт: Германија нема да се спротивстави на каков било предлог

iPortal - 23.10.2019

Германија нема да се спротивстави на каков било предлог на Европската Унија за продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ на 31 октомври, изјави денеска Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел.

Зајберт: Германија нема да се спротивстави на продолжување на рокот за Брегзит

Опсервер - 23.10.2019

Германија нема да се спротивстави на каков било предлог на Европската Унија за продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ на 31 октомври, изјави денеска Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел.

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

Либертас - 23.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Зајберт: Германија нема да се спротивстави на продолжување на рокот за Брегзит

Либертас - 23.10.2019

Германија нема да се спротивстави на каков било предлог на Европската Унија за продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ на 31 октомври, изјави денеска Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел.

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

24Инфо - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко” одложување на Брегзит „од неколку денови”.

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

Опсервер - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

Британските пратеници одбија да го донесат законот за Брегзит во краток рок

Опсервер - 23.10.2019

Британските законодавци го одобрија предлог-законот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, но одбија да биде усвоен во рок од три дена во Долниот дом на Парламентот. Прво 329 пратеници гласаа „за“ предлог-законот за излез на Велика Британија од ЕУ да ...

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

CivilMedia - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

Британските пратеници одбија да го донесат законот за Брегзит во краток рок

Република - 23.10.2019

Британските законодавци го одобрија предлог-законот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, но одбија да биде усвоен во рок од три дена во Долниот дом на Парламентот. Прво 329 пратеници гласаа „за“ предлог-законот за излез на Велика Британија од ЕУ да ...

Зајберт: Германија нема да се спротивстави на продолжување на рокот за Брегзит

MakPress - 23.10.2019

Германија нема да се спротивстави на каков било предлог на Европската Унија за продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ на 31 октомври, изјави денеска Штефан Зајберт, портпарол на германската канцеларка Ангела Меркел.

Париз подготвен за техничко одложување на Брегзит

MakPress - 23.10.2019

Француската државна секретарка за европски прашања при Министерството за Европа и надворешни работи, Орели де Моншален изјави дека Париз е подготвен да одобри „техничко“ одложување на Брегзит „од неколку денови“.

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

ТВ21 - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

Фокус - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

24 Вести - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Телма - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Фокус - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Џонсон апелираше пратениците да го прифатат новиот договор за Брегзит

Алсат-М - 22.10.2019

Британскиот премиер, Борис Џонсон апелираше до пратениците во британскиот парламент да го одобрат договорот за Брегзит оваа недела, наведувајќи дека ниту тие, ниту ЕУ, а ниту јавноста не сака ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Џонсон : Ќе направиме пауза за Брегзит , следуваат консултации со ЕУ

Канал5 - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека ќе направи пауза кога станува збор за усвјување на законот за Брегзит . Вечерва британските пратеници за прв пат го прифатија законот за Брегзит , но гласаа против негово усвојување за краток ...

Пресврт во Британија: Пратениците го прифатија законот за брегзит, но не и планот на Џонсон (ВИДЕО)

МКД - 22.10.2019

Британскиот парламент го поддржа предлог договорот на премиерот Борис Џонсон за брегзитот. За неговиот договор гласаа 329 членови на парламентот, 299 беа против. Но, за законот да биде усвоен, треба да мине уште неколку читања во следните денови.

Парламентот му остави две опции на Џонсон: Одложен Брегзит или нови избори

Нова ТВ - 22.10.2019

Британските пратеници го одобрија предлог-законот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, но одбија да биде усвоен во рок од три дена во Долниот дом на Парламентот. Прво, 329 пратеници гласаа „за“ предлог-законот за излез на Велика Британија од ЕУ да ...

Лондон бара одложување на Брегзит до 31 јануари 2020 година

Нова ТВ - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Сител - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Британските пратеници го отфрлија распоредот за законот за Брегзит

Сител - 22.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Џонсон предвиде да трае три дена со цел земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

Сител - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот парламент. Тој ова го одлучи откако парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Џонсон ги повика пратениците да го одобрат договорот за брегзит

Макфакс - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците да го одобрат договорот за брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ЕУ.

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Нова ТВ - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Завршуваме со Брегзит на 31 октомври и продолжуваме понатаму

Нетпрес - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Џонсон: Излегуваме од ЕУ, но секогаш ќе бидеме Европејци

+инфо - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Џонсон: Излегуваме од ЕУ, но секогаш ќе бидеме Европејци

Слободен Печат - 22.10.2019

Британскиот Парламент во саботата усвои амандман со кој се спречува ратификувањето на договорот за Брегзит пред да се усвојат законите потребни за негово спроведување. Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на ...

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

А1 On - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Туск: Одлуката за одложување на Брегзит за неколку денови

Нова ТВ - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

ЕУ ќе одлучува дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на „Брегзит“

Нетпрес - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Туск: Одлуката за одложување на Брегзит за неколку денови

А1 On - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

Независен - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

+инфо - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Џонсон се закани: Или гласање за Договорот за Брегзит или ќе бара избори

Нова ТВ - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика парламентарни избори, доколку пратениците во Парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

Нетпрес - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

Сител - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Корбин најави лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

Нетпрес - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Корбин: Лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

Независен - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Корбин: Лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

Сител - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Британските пратеници го отфрлија планот на Џонсон за законот за Брегзит

Нова ТВ - 22.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Борис Џонсон предвиде да трае три дена за земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Британските пратеници го отфрлија распоредот за законот за Брегзит

А1 On - 22.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Џонсон предвиде да трае три дена со цел земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

Курир - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот парламент. Тој ова го одлучи откако парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Британските пратеници го отфрлија распоредот за законот за Брегзит

Нетпрес - 22.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Џонсон предвиде да трае три дена со цел земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Курир - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Европратениците за договорот за Брегзит по ратификацијата во Британија

Р.С.Европа - 22.10.2019

Европскиот парламент ќе биде последната инстанца која ќе гласа за договорот за Брегзитот, бидејќи сака да го сочека изјаснувањето за тој документ во Долниот дом на британскиот парламент. Малку е веројтано дека европартениците ќе гласаат во текот на ...

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит

Независен - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Туск: За неколку дена ќе одлучиме за Британија

МКД - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ „наредниве денови“ ќе одлучат дали да ѝ дадат на Велика Британија уште еден продолжен рок за напуштање на Унијата, рече претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск Туск истакна и дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Туск: Деновиве ќе се знае дали Велика Британија ќе добие нов рок за излез од Унијата

Макфакс - 22.10.2019

Во текот на следните денови, лидерите на ЕУ ќе одлучат дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Ова го истакна претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, кој додаде дека нивната одлука ќе ...

Британските пратеници денеска треба да се изјаснат за договорот за Брегзит

Глас на Америка - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска ќе се обиде да добие поголема поддршка за неговиот план за напуштање на Европската унија, еден ден откако претседателот на британскиот Долен дом, Џон Беркоу, го отфрли владиното барање пратениците да гласаат ...

Џонсон се заканува со избори и со повлекување на договорот за Брегзит

Слободен Печат - 22.10.2019

Законот за Брегзит е објавен во понеделникот навечер и британскиот Парламент расправаше за него. Премиерот на Велика Британија, Борис Џонсон, ќе го повлече законот за Брегзит и ќе повика општи избори, ако пратениците се откажат од планираниот ...

Џонсон – Или договор за Брегзит или избори

Р.С.Европа - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска пред Парламентот рече дека ако не се ратификува договорот за Брегзит, тој ќе се откаже од обидот да се усвои договореното за напуштање на ЕУ и ќе побара избори.

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

А1 On - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Корбин: Лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

А1 On - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

НА ЏОНСОН МУ ИСТЕКУВА ВРЕМЕТО: Три пеколни денови во британскиот парламент пред конечната одлука за Брегзит

Слободен Печат - 22.10.2019

Сепак, постојат аспекти на договорот за Брегизт поради кои поддршката е неизвесна. Британскиот премиер Борис Џонсон го објави својот Закон за повлекување на 110 страни, речиси на неколку часа пред парламентот да дебатира за оваа тема, ситуација која ...

Пропадна планот на Џонсон за Брегзит, Британија оди на избори?

Независен - 22.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Џонсон предвиде да трае три дена со цел земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Британските пратеници одбија да го донесат законот за Брегзит во краток рок

А1 On - 22.10.2019

Британските законодавци го одобрија предлог-законот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, но одбија да биде усвоен во рок од три дена во Долниот дом на Парламентот. Прво 329 пратеници гласаа „за“ предлог-законот за излез на Велика Британија од ЕУ да ...

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

+инфо - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот парламент. Тој ова го одлучи откако парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Пропадна планот на Џонсон за брегзитот

Макфакс - 22.10.2019

Британските законодавци го одобрија предлог-законот на премиерот Борис Џонсон за брегзит, но одбија да биде усвоен во рок од три дена во Долниот дом на парламентот. По гласањето, Џонсон изјави дека ќе ја „паузира“ легислативата за брегзит и ќе се ...

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

А1 On - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Вечер Прес - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

24Инфо - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Локално - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Џонсон ги повика пратениците да го одобрат договорот за брегзит

Centar - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците да го одобрат договорот за брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ЕУ.

Џонсон ги повика пратениците да го одобрат договорот за брегзит

MTM - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците да го одобрат договорот за брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ЕУ.

Борис Џонсон упати апел до пратениците да го одобрат договорот за Брегзит

iPortal - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Корбин и лабуристите нема да го поддржат Брегзит-договорот на Џонсон

Денешен - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Корбин: Лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

24Инфо - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

Локално - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Џонсон ги повика пратениците да го одобрат договорот за Брегзит

Точка - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците да го одобрат договорот за брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ЕУ.

Џонсон најави повлекување на законот за Брегзит и општи избори, ако парламентот одбие забрзана процедура

iPortal - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Лабуристите против договорот на Џонсон за Брегзит

Локално - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

iPortal - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

Опсервер - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Корбин: Лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

Опсервер - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Корбин: Лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

4NEWS - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Туск: Одлуката за одложување на Брегзит за неколку денови

24Инфо - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови” дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Изгласан предлогот за Брегзит на Борис Џонсон, но не по забрзана процедура

iPortal - 22.10.2019

Британскиот парламент го поддржа предлогот на Борис Џонсон за Брегзит. За неговиот закон гласаа 329 членови на парламентот, а 299 беа против. Истовремено, пратениците го одбија предлогот да се забрза процедурата по која Законот за Брегзит би бил ...

Туск: Одлуката за одложување на Брегзит за неколку денови

Опсервер - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Британските пратеници го отфрлија распоредот за законот за Брегзит

24Инфо - 22.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Џонсон предвиде да трае три дена со цел земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Опсервер - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Туск: Одлуката за одложување на Брегзит за неколку денови

Република - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Туск: Одлуката за одложување на Брегзит за неколку денови

Локално - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Британските пратеници одбија да го донесат законот за Брегзит во краток рок

Вечер Прес - 22.10.2019

Британските законодавци го одобрија предлог-законот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, но одбија да биде усвоен во рок од три дена во Долниот дом на Парламентот. Прво 329 пратеници гласаа „за” предлог-законот за излез на Велика Британија од ЕУ да ...

Туск: Одлуката за одложување на Брегзит за неколку денови

Либертас - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Лидерите на ЕУ во следните денови ќе одлучат дали ќе има уште едно продолжување за Брегзит

iPortal - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Република - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Велика Британија побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

Локално - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

Точка - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

iPortal - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

Либертас - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Туск: Деновиве ќе се знае дали Велика Британија ќе добие нов рок за излез од Унијата

24Инфо - 22.10.2019

Во текот на следните денови, лидерите на ЕУ ќе одлучат дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Ова го истакна претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, кој додаде дека нивната одлука ќе ...

Парламентот гласаше за договорот за Брегзит, но не по забрзана процедура

Локално - 22.10.2019

Британскиот парламент го поддржа предлогот на Борис Џонсон за Брегзит. За неговиот закон гласаа 329 членови на парламентот, а 299 беа против. Истовремено, пратениците го одбија предлогот да се забрза процедурата по која Законот за Брегзит би бил ...

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

24Инфо - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

Вечер Прес - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Туск: Деновиве ќе се знае дали Велика Британија ќе добие нов рок за излез од Унијата

Centar - 22.10.2019

Во текот на следните денови лидерите на ЕУ ќе одлучат дали ќе ѝ се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Ова го истакна претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, кој додаде дека нивната одлука ќе ...

Туск: Деновиве ќе се знае дали Велика Британија ќе добие нов рок за излез од Унијата

Точка - 22.10.2019

Во текот на следните денови лидерите на ЕУ ќе одлучат дали ќе ѝ се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Ова го истакна претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, кој додаде дека нивната одлука ќе ...

Британските пратеници го отфрлија распоредот за законот за Брегзит

4NEWS - 22.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Џонсон предвиде да трае три дена со цел земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Џонсон ги повика пратениците да го одобрат договорот за Брегзит

24Инфо - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ЕУ.

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

4NEWS - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот парламент. Тој ова го одлучи откако парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Џонсон ги повика пратениците да го одобрат договорот за брегзит

Н.Македонија - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците да го одобрат договорот за брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ЕУ.

Џонсон со апел до пратениците да го прифатат договорот за Брегзит

MakPress - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа упати апел до пратениците во текот на неделата да го одобрат договорот за Брегзит, истакнувајќи дека ниту тој ниту Европска Унија ниту јавноста не сакаат ново одложување на излегувањето на Велика Британија од ...

Туск: Одлуката за одложување на Брегзит за неколку денови

MakPress - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во следните денови“ дали ќе и се одобри на Велика Британија уште едно продолжување на рокот за излез од Унијата. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, воедно, истакна дека нивната одлука зависи од развојот на ...

Џонсон се закани со општи избори и повлекување на законот за Брегзит

MakPress - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе го повлече законот за Брегзит и ќе свика општи избори, доколку пратениците во парламентот се откажат од планираниот распоред за расправа, во рамки на која законот треба да биде изгласан.

Британските пратеници го отфрлија распоредот за законот за Брегзит

MakPress - 22.10.2019

Долниот дом на британскиот Парламент вечерва ја одби агендата за дебата за договорот за Брегзит, која премиерот Џонсон предвиде да трае три дена со цел земјата на 31 октомври да излезе од ЕУ.

Туск: Одлука за неколку дена

Денар - 22.10.2019

Лидерите на ЕУ ќе одлучат „во наредните денови“ дали да и дадат на Велика Британија уште еден продолжен рок за напуштање на Унијата. Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, кој го изјави тоа, вооедно истакна дека нивната одлука зависи од ...

Лондон побара одложување на рокот за Брегзит до 31 јануари 2020 година

MakPress - 22.10.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вечерва изјави дека одлучил да го прекине разгледувањето на договорот за Брегзит во британскиот Парламент. Тој ова го одлучи откако Парламентот го отфрли предлогот на Владата дебатата да заврши за три дена и додаде ...

Корбин: Лабуристите нема да го поддржат договорот на Џонсон за Брегзит

MakPress - 22.10.2019

Лидерот на британските лабуристи Џереми Корбин изјави денеска дека неговата опозициска партија нема да го поддржи договорот на премиерот Борис Џонсон за Брегзит, ниту неговиот временски распоред за усвојување на законот за Брегзит во Парламентот.

Лондон, Џонсон ќе бара гласање за Брегзит, парламентот се подготвува за „герилска борба“

Алсат-М - 21.10.2019

Во Лондон се очекува британскиот премиер, Борис Џонсон, денеска да инсистира парламентот да гласа за новиот закон за Брегзит. Според изворите од премиерскиот кабинет, тој планира да ги забрза активностите откако во саботата пратениците побараа ...

Нов удар за Џонсон- Пратениците не сакаат да гласаат за новиот договор за Брегзит

Канал5 - 21.10.2019

Претседателот на Долниот дом на британскиот парламент, Џон Беркоу соопшти дека Владата не може да бара од пратениците повторно да гласаат за договорот за Брегзит. Ова е уште еден удар за британскиот премиер Борис Џонсон, кој има намера да ја изведе ...

Претседателот на британскиот Парламент не дозволи да се гласа за договорот за Брегзит

Фокус - 21.10.2019

Претседателот на британскиот Долен дом, Џон Беркоу, денеска го отфрли владиното барање пратениците да гласаат со „да“ или „не“ за договорот за Брегзит што го постигна премиерот Борис Џонсон со ЕУ.

„Сандеј тајмс“: ЕУ го пролонгира брегзит до февруари 2020 година

Телма - 21.10.2019

Европска Унија ќе го одложи брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер Борис Џонсон денеска не добие поддршка од Парламентот за договорот за излегување на Велика Британија од ЕУ, објави британскиот весник „Сандеј тајмс“.

ЕУ го пролонгира Брегзит до февруари 2020 година

Фокус - 21.10.2019

Европска Унија ќе го одложи брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер Борис Џонсон во текот на неделата не добие поддршка од Парламентот за договорот за излегување на Велика Британија од ЕУ, објави британскиот весник „Сандеј тајмс“.

„Сандеј Тајмс“: ЕУ го пролонгира Брегзит до февруари 2020 година

Канал5 - 21.10.2019

Европска унија ќе го одложи Брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер Борис Џонсон во текот на неделата не добие поддршка од парламентот за договорот за излегување на Велика Британија од ЕУ, објави британскиот весник „Сандеј Тајмс“.

Брегзит би можело да се одложи до 20 февруари 2020?

Алсат-М - 21.10.2019

Европската Унија ќе го одложи Брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер, Борис Џонсон, следната недела во парламентот не добие поддршка за својот договор, пишува британски „Сандеј тајмс“.

Недела на одлука во Лондон - повторно!

Deutsche Welle - 21.10.2019

Откако Борис Џонсон не успеа да го протне неговиот договор за Брегзит во Долниот дом на парламентот, денеска ќе се обиде повторно. Но гласањето може да закочи кај спикерот. Во таков случај драмата се одлага за вторник.

Ново одложување на брегзитот? ЕУ одолговлекува додека Џонсон не добие поддршка

МКД - 21.10.2019

Европската Унија ќе се потруди да добие на време наместо да брза со одлуката за барањето кое британскиот премиер Борис Џонсон неволно го испрати за ново одложување на брегзитот, соопштија дипломати за Ројтерс.

Ново одложување на брегзитот? ЕУ одолговлекува додека Џонсон не добие поддршка

Алфа - 21.10.2019

На повидок е ново одложување на Брегзит или не ? Одговорот ќе се знае во текот на неделава.Според лондонскиот весник „Сандеј Тајмс” Европската Унија ќе го одложи брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер Борис Џонсон следниве денови не ...

Сандеј тајмс: Брегзит може да се одложи до 2020 година

+инфо - 21.10.2019

Британскиот весник наведува дека во случај Џонсон се соочи со сериозни проблеми или пратениците инсистираат на втор референдум, тогаш земјите членки на ЕУ, предводени од Германија ќе бараат подолго одложување.

ЕК: Барањето на Џонсон за одложување на Брегзит е валидно, иако е непотпишано

Независен - 21.10.2019

Европската комисија денеска соопшти дека тоа што британскиот премиер Борис Џонсон не го потпишал писмото во кое бара тримесечно одложување на Брегзит, не влијае врз полноважноста на барањето, што ЕУ во моментов го разгледува.

Беркоу не дозволи денеска да се гласа за договорот на Џонсон

МКД - 21.10.2019

Спикерот на Долниот дом на британскиот парламент денеска не им дозволи на британските пратеници повторно да гласаат за брегзит-договорот на Борис Џонсон. Џон Беркоу го спречи планот на премиерот Борис Џонсон да организира „клучно гласање за брегзит“ ...

ЕК: Барањето на Џонсон за одложување на Брегзит е валидно, иако е непотпишано

А1 On - 21.10.2019

Европската комисија денеска соопшти дека тоа што британскиот премиер Борис Џонсон не го потпишал писмото во кое бара тримесечно одложување на Брегзит, не влијае врз полноважноста на барањето, што ЕУ во моментов го разгледува.

УШТЕ ЕДНО „НЕ“ ЗА ЏОНСОН: Одбиено барањето за ново гласање во паралментот за договорот за Брегзит

Слободен Печат - 21.10.2019

Ова е уште еден удар за британскиот премиер Борис Џонсон, кој имаше за цел да ја извади земјата од ЕУ до крајот на месецот. Претседателот на Долниот дом на британскиот парламент, Џон Берко, соопшти дека владата не може да бара од пратениците ...

ЕК: Барањето на Џонсон за одложување на Брегзит е валидно, иако е непотпишано

ММС - 21.10.2019

Европската комисија денеска соопшти дека тоа што британскиот премиер Борис Џонсон не го потпишал писмото во кое бара тримесечно одложување на Брегзит, не влијае врз полноважноста на барањето, што ЕУ во моментов го разгледува.

ЕК: Барањето на Џонсон за одложување на Брегзит е валидно, иако е непотпишано

Нова ТВ - 21.10.2019

Европската комисија денеска соопшти дека тоа што британскиот премиер Борис Џонсон не го потпишал писмото во кое бара тримесечно одложување на Брегзит, не влијае врз полноважноста на барањето, што ЕУ во моментов го разгледува.

ЕК барањето на Џонсон за одложување на Брегзит го смета за валидно, иако е непотпишано

Нетпрес - 21.10.2019

Европската комисија денеска соопшти дека тоа што британскиот премиер Борис Џонсон не го потпишал писмото во кое бара тримесечно одложување на Брегзит, не влијае врз полноважноста на барањето, што ЕУ во моментов го разгледува.

Претседателот на британскиот Парламент одби гласање за договорот за Брегзит

Независен - 21.10.2019

Претседателот на британскиот Долен дом, Џон Беркоу, денеска го отфрли владиното барање пратениците да гласаат со „да“ или „не“ за договорот за Брегзит што го постигна премиерот Борис Џонсон со ЕУ.

Претседателот на британскиот Парламент одби гласање за договорот за Брегзит

А1 On - 21.10.2019

Претседателот на британскиот Долен дом, Џон Беркоу, денеска го отфрли владиното барање пратениците да гласаат со „да“ или „не“ за договорот за Брегзит што го постигна премиерот Борис Џонсон со ЕУ.

Претседателот на британскиот Парламент одби гласање за договорот за Брегзит

Нова ТВ - 21.10.2019

Претседателот на британскиот Долен дом, Џон Беркоу, денеска го отфрли владиното барање пратениците да гласаат со „да“ или „не“ за договорот за Брегзит што го постигна премиерот Борис Џонсон со ЕУ.

Претседателот на Британскиот парламент одби гласање за Брегзит

Нетпрес - 21.10.2019

Претседателот на британскиот Долен дом, Џон Беркоу, денеска го отфрли владиното барање пратениците да гласаат со „да“ или „не“ за договорот за Брегзит што го постигна премиерот Борис Џонсон со ЕУ.

Претседателот на британскиот парламент одби гласање за договорот за брегзит

Макфакс - 21.10.2019

Барањето на британската Влада пратениците да гласаат со „да“ или „не“ за договорот за брегзит, што го постигна премиерот Борис Џонсон со ЕУ, го отфрли претседателот на британскиот парламент, Џон Беркоу.

„Сандеј тајмс“: ЕУ го пролонгира брегзит до февруари 2020 година

Сител - 21.10.2019

Европска Унија ќе го одложи Брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер Борис Џонсон во текот на неделата не добие поддршка од Парламентот за договорот за излегување на Велика Британија од ЕУ, објави британскиот весник „Сандеј тајмс“.

„Сандеј тајмс“: ЕУ го пролонгира Брегзит до февруари 2020 година

Курир - 21.10.2019

Европска Унија ќе го одложи Брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер Борис Џонсон во текот на неделата не добие поддршка од Парламентот за договорот за излегување на Велика Британија од ЕУ, објави британскиот весник „Сандеј тајмс“.

„Сандеј тајмс“: ЕУ го пролонгира брегзит до февруари 2020 година

А1 On - 21.10.2019

Европска Унија ќе го одложи брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер Борис Џонсон во текот на неделата не добие поддршка од Парламентот за договорот за излегување на Велика Британија од ЕУ, објави британскиот весник „Сандеј тајмс“.

Сандеј тајмс: ЕУ го пролонгира Брегзит до февруари 2020 година

Нова ТВ - 21.10.2019

Европска Унија ќе го одложи Брегзит до февруари 2020 година ако британскиот премиер Борис Џонсон во текот на неделата не добие поддршка од Парламентот за договорот за излегување на Велика Британија од ЕУ, објави британскиот весник „Сандеј тајмс“.