TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

Фокус - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

Канал5 - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот ,рече поранешниот министер за надворешни работи на Грција, Никос Коѕијас.

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

Слободен Печат - 24.10.2019

Говорејќи за последниот Самит на ЕУ, Коѕијас објасни дека Унијата не донесе одлука против интеграција, беше за, но на крајот одлуката беше блокирана од Французите и истакна дека е потребна активна надворешна политика со цели и конкретни мерки.

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

А1 On - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

Press24 - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

Сител - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

+инфо - 24.10.2019

Јас верувам дека Грција треба да преземе иницијативи. Грција треба да одржи средби со други држави кои се со истиот став за стабилност на Балканот. Треба да ја поддржи италијанската иницијатива, рече Коѕијас.

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

Независен - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Грција треба да преземе иницијативи по ветото од Макрон

Вечер Прес - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

CivilMedia - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: По ветото од Макрон, Грција треба да преземе иницијативи за стабилност на Балканот

iPortal - 24.10.2019

Поранешниот министер за надворешни работи на Грција, Никос Коѕијас, за време на прес конференцијата „За прогресивна надворешна политика“, организирана од Институтот за алтернативни политики „ЕНА“ потенцираше дека Грција треба да преземе иницијативи ...

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

Либертас - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

Опсервер - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Република Македонија веќе не постои

Република - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

КОЅИЈАС: Ви велам сега не е лесно да се поништи Договорот од Преспа оти со кое име ќе влезе во НАТО, Република ...

Денешен - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на С.

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

24Инфо - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато” и ...

Koѕијас: „Република Македонија“ веќе не постои

PressingTV - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Треба да ја поддржиме италијанската иницијатива за европска перспектива на С. Македонија

Локално - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Поддржувачите на Македонија пред ветото на Макрон требаше нему да му стават вето

Фактор - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијатива и да одржи средби со земјите кои имаат став за стабилност на Балканот. Ова го посочува поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас кој потенцира дека треба да се поддржи италијанската иницијатива -Јас ...

Коѕијас во мини офанзива: Активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон!

1tv - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Северна Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Потребна е активна политика и иницијативи од Грција по ветото од Макрон

MakPress - 24.10.2019

Грција треба да преземе иницијативи и да се сретне, да разговара, да се координира со земјите кои што го делат истиот став за стабилноста на Балканот во однос на европската перспектива на Македонија, рече претседателот на движењето „Прато“ и ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Алсат-М - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Фокус - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Слободен Печат - 23.10.2019

Напиша тој на неговиот официјален Твитер профил за последните случувања по Самитот на ЕУ. Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на ...

Коѕијас со став дека Владата го поткопува Договорот од Преспа

Нетпрес - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Сител - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

+инфо - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Независен - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Press24 - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

А1 On - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален „Твитер“ профил за последните ...

Коѕијас: Владата во Грција го поткопува Договорот од Преспа

еМагазин - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Вечер Прес - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Локално - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата на Мицотакис ќе сноси голема одговорност за евентуални непријатни случувања во регионот

iPortal - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Грчката Влада го поткопува Договорот од Преспа

Денешен - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

24Инфо - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Либертас - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

Опсервер - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

4NEWS - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

Коѕијас: Владата го поткопува Договорот од Преспа

MakPress - 23.10.2019

Владата го поткопува Договорот од Преспа, а потоа како изговор се повикува на негативните резултати од сопственото поткопување, коментира поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас, на неговиот официјален Твитер профил за последните ...

И Коѕијас со остри критики за ЕУ „лидерите“: Мислев дека на сѐ сум помислил, ама…

365 - 21.10.2019

И поранешниот шеф на грчката дипломатија, а воедно и „архитект на Преспанскиот договор“ (како што го нарекува „Катимерини“) – Никос Коѕијас, деновиве со мошне строго прекорување за европските лидери, откако Европскиот совет не даде зелено светло за ...