TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АМС со Координативно тело против дивеењето на спортските терени

Вест - 25.05.2002

ПО ПОСЛЕДНИОТ ИНЦИДЕНТ НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН Агенцијата за млади и спорт (АМС) има во план да формира Координативно тело за борба против насилството на спортските терени, беше најавено на вчерашната прес-конференција на АМС. Притоа, АМС и Советот за спорт при оваа агенција заеднички ги осудија сите ...

Ќе се формира Координативно тело во Агенцијата

Дневник - 25.05.2002

АМС - ПОРАДИ ЗАЧЕСТЕНОТО НАСИЛСТВО ВО СПОРТОТ Потребно е координирано дејствување на сите институции во државата, владини и невладини, кои ќе можат позитивно да влијаат на навивачките групи со цел да се намали насилството на спортските терени.