TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата без концепт сака да го даде аеродромот под концесија

А1 - 15.02.2005

Луѓето што треба да одлучат за иднината на скопскиот аеродром се нестручни и немаат концепт за негов развој, тврдат бившите директори на аеродромите во земјава. Бидејќи Македонија нема море, аеродромите за неа се исклучително важни. Поради тоа, нивната иднина треба внимателно да се планира.

Аеродромите ќе летаат под концесија

Дневник - 15.02.2005

ТРАНСФОРМАЦИЈА НА ЈАП "МАКЕДОНИЈА" Скопскиот и охридскиот аеродром наскоро ќе бидат понудени под концесија на меѓународен тендер, реши Владата. Оваа опција претежнала кај министрите на последната владина седница наспроти идејата државата и понатаму да го стопанисува Јавното аеродромско претпријатие ...

Аеродромите под концесија

Вест - 14.02.2005

ВЛАДАТА ОДЛУЧИ Владата одлучила да ги даде аеродромите под концесија. На седницата во петокот, за министрите била најприфатлива опцијата странци да стопанисуваат со двата македонски аеродрома. Отпаднала втората варијанта-државата да продолжи да им биде газда и да инвестира околу 50-60 милиони евра ...

Министрите преферираат аеродромите да се дадат под концесија

Утрински - 14.02.2005

На последната владина седница прифатена информацијата за трансформација на ЈПАУ †Македонија" Премиерот го задолжил министерот за транспорт и врски на една од наредните седници да понуди модели, односно варијанти на концесија, од кои Владата ќе го одбере најповолниот ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА Министерот за ...