TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Петнаесет години затвор за братоубиство

Вест - 15.09.2007

ПРЕСУДА ВО ОСНОВНИОТ СУД ВО ВЕЛЕС За братоубиство Велешкиот суд вчера го огласи за виновен и го осуди на 15 години затвор Лефко Картинов (48) од Велес. Судот пресуди дека Лефко, ноќта на 19 мај годинава, со два убода од нож го убил својот помлад брат Драган и тешко ја повредил снаата Валентина.

Петнаесет години затвор за братоубиството во Велес

Утрински - 15.09.2007

Семејството на осудениот тврди дека тој не го извршил убиствотоСлавица Ќутукова - николова Велешкиот суд го осуди на петнаесет години затвор Левко Картинов (47) поради братоубиство. Крвавиот настан се случи на 19 мај годинава, кога по расправија поради прегласна музика на матурската прослава на ...

Велешанец осуден на 15 години за братоубиство

Дневник - 15.09.2007

Велешанецот Левко Картинов (47) доби 15 години затвор за убиството на својот брат Драган (43) и за обид за убиство на снаата Виолета (40), што се случило на 19 мај годинава во Велес . По излегувањето од судницата, осудениот Левко Картинов гласно протестираше за изречената казна и се закани дека ...

Петнаесет години затвор за братоубиство

Вечер Прес - 15.09.2007

Велешанецот Лефко Картинов, кој во мај годинава со нож го уби постариот брат Драган, е осуден на 15 години затвор за сторени две кривични дела. Убиството се случило на 18 мај годинава, поради гласната музика која се пуштала на веселбата на внукот на Лефко кој славел матура Лефко Картинов (45) од ...

15 години затвор за братоубиецот од Велес

А1 - 14.09.2007

15 години затвор за братоубиецот Лефко Картинов од Велес. Ова е пресудата која му ја изрече денеска судот. Картинов е виновен оти со два убоди од нож го усмртил својот брат Драган. Убиството се случи пред четири месеци , во дворот на семејната куќа на Картинови, кога починатиот брат Драган славел ...