TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дедо Мраз се поти во Њујорк

Вест - 08.12.2001

ЊУЈОРК (Ројтерс) - Оваа година Дедо Мраз во Њујорк ќе се поти за божикните празници."Ова е ненормално", вели еден човек облечен во костум на Дедо Мраз додека луѓето крај него поминуваат облечени во кошули со кратки ракави и сандали. "Се чувствувам како печена мисирка", вели тој.

Учителка отпуштена оти на првачињата им рекла дека Дедо Мраз не постои

Вест - 04.12.2001

КАНБЕРА (Ројтерс) - Една австралиска учителка во основно училиште биле отпуштена од работа затоа што на првоодделенците им кажала дека Дедо Мраз не постои. Лутите родители барале веднаш да се преземе постапка откако некои од децата си дошле дома расплакани оти учителката на својот прв работен ден ...