TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Влошено здравјето на штрајкувачите во МРТ

Дневник - 18.02.2005

ПРОТЕСТ Отпуштените возачи во Македонската телевизија и покрај влошената здравствена состојба и вчера го продолжија штрајкот со глад очекувајќи резултатите од седницата на Управниот одбор. Тие бараат Управниот одбор да ги поништи решенијата со кои возачите и вработените во уште неколку сектори се ...

Возачите од МТВ повторно во штрајк со глад

А1 - 17.02.2005

Возачите од македонската радиотелевизија кои добија откази повторно штрајкуваат со глад. Велат дека раководството на куќата не постапило онака како што се договориле и затоа го активирале штрајкот. По три ноќи минати во ходникот на македонската радиотелевизија, возачите веќе почнаа да ги ...

Возачите трет ден гладуваат

Дневник - 17.02.2005

ШТРАЈК ВО МРТ Штрајкувачите со глад во Македонската телевизија (МРТ) денеска ќе присуствуваат на седницата на Управниот одбор, на која треба да се разгледаат нивните приговори со кои сите вработени во возниот парк се прогласуваат за технолошки вишок.

Возачите од МРТВ повторно гладуваат

Дневник - 16.02.2005

РЕАКТИВИРАН ШТРАЈКОТ Отпуштените возачи од Македонската радио и телевизија (МРТВ) вчера го обновија штрајкот со глад, бидејќи раководството не го исполни договорот да бидат стопирани решенијата со кои се прогласуваат за технолошки вишок.