TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали ова ќе биде долго топло лето за народните избраници?

Канал5 - 25.07.2009

Техничкиот дел до 15-ти септември ќе го завршиме, на потег е политичката волја на Европа - ова е ставот на власта и опозицијата ...

Усвојувањето на трите закони не подразбира и препорака за датум

Алфа - 25.07.2009

Усвојувањето на трите закони - за финансирање на политичките партии, за собранието и за државната администрација, до 15-ти ...

Минимални шанси за исполнување на уште три бенчмарка?

А1 - 23.07.2009

Во пет од осумте бенчмаркови, Македонија бележи некаков напредок. На 50 дена до затворањето на Извештајот, критични се три ...

Отчукува МК-часовникот за во ЕУ

Н.Македонија - 23.07.2009

Оли Рен ќе ја потсетел Владата дека има само уште два месеца за да се справи со корупцијата, партизацијата во администрацијата, ...

Искуството ЕУ да прими не подготвена земја нема да се повтори

А1 - 22.07.2009

Решавањето на спорот со Грција, иако не е дел од формалните критериуми за добивање на датум за преговори, може значително да ...

Понеделник, 20 јули

BBC - 20.07.2009

Македонските весници го следат трендот во јавноста да се проценува оствареното и преостанатото кон остварување на европската ...

Судството слепо за бенчмаркот

Дневник - 20.07.2009

Оптимизмот на Владата дека Македонија до октомври ќе успее да ги оствари целите поставени во бенчмаркот за правосудната сфера, ...