TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заврши 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

А1 On - 16.06.2019

Со доделувањето на наградите и со претставата во чест на наградените, синоќа на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп заврши 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што од седми јуни се одржуваше во Прилеп.

Заврши 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

Независен - 16.06.2019

Со доделувањето на наградите и со претставата во чест на наградените, синоќа на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп заврши 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што од седми јуни се одржуваше во Прилеп.

Стојаноски: Статуетката „Аплауз“ го претставува највисокиот чин на награда за еден актер

А1 On - 16.06.2019

Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп синоќа беше затворен 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ и беа доделени наградите на најдобрите. Според одлуката на фестивалското жири, што со голем аплауз ја поддржа и публиката, ...

Симона Димковска од Куманово ја доби наградата млад актер на фестивалот „Војдан Чернодрински“

А1 On - 16.06.2019

Симона Димковска, актерка од Куманово ја доби наградата за млад актер на 54-тиот Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ кој од 7 јуни се одржуваше во Прилеп. Димковска игра три улоги во претставата „Физика на тагата“, физичарот доктор ...

Доделени наградите на 54. театарски фестивал „Војдан Чернодрински“

Екран - 16.06.2019

Со доделувањето на наградите и со претставата во чест на наградените, синоќа на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп заврши 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што од седми јуни се одржуваше во Прилеп.

Доделени наградите на 54. издание  на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“

Радио МОФ - 16.06.2019

Претставата „Бакхи – краток преглед на распадот“ во изведба на Битолскиот театар, а во режија на Игор Вук Торбица е победник на годинешното 54-то издание на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“.

Заврши театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“

МКД - 16.06.2019

Со доделувањето на наградите и со претставата во чест на наградените, синоќа на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп заврши 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што од седми јуни се одржуваше во Прилеп.

Заврши 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

Опсервер - 16.06.2019

Со доделувањето на наградите и со претставата во чест на наградените, синоќа на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп заврши 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што од седми јуни се одржуваше во Прилеп.

Заврши 54. МТФ „Војдан Чернодрински"

MTM - 16.06.2019

Жирито ги додели наградите на најдобрите, пред сѐ, на најдобрата претстава во целина, претставата „Бакхи – краток преглед на распадот" според Еврипид, во режија на Игор Вук Торбица, како и на сите најдобри остварувања.

Заврши театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“

PressingTV - 16.06.2019

Со доделувањето на наградите и со претставата во чест на наградените, синоќа на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп заврши 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што од седми јуни се одржуваше во Прилеп.

Милосављевиќ: Македонскиот театар е богат со широк дијапазон на актерски и режисерски остварувања

Опсервер - 16.06.2019

На 54. Македонски театарски фестивал видов богат, сериозен македонски театар, ни изјави театарскиот критичар од Србија Александар Милосављевиќ кој на покана на фестивалот целосно ја следеше програмата и театарските претстави на македонските ансамбли.

Стојаноски: Статуетката „Аплауз“ го претставува највисокиот чин на награда за еден актер

Опсервер - 16.06.2019

Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп синоќа беше затворен 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ и беа доделени наградите на најдобрите. Според одлуката на фестивалското жири, што со голем аплауз ја поддржа и публиката, ...

Симона Димковска од Куманово ја доби наградата млад актер на фестивалот „Војдан Чернодрински“

Опсервер - 16.06.2019

Симона Димковска, актерка од Куманово ја доби наградата за млад актер на 54-тиот Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ кој од 7 јуни се одржуваше во Прилеп. Димковска игра три улоги во претставата „Физика на тагата“, физичарот доктор ...

54. МТФ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“: „Бакхи“ наградена од жирито, „Пиреј“ од публиката

Вечер Прес - 16.06.2019

Претставата „Бакхи – краток преглед на распадот“ според Еврипид, во режија на Игор Вук Торбица е прогласена за најдобра претстава во целина од страна на жирито на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што од седми јуни се ...

Милосављевиќ: Македонскиот театар е богат со широк дијапазон на актерски и режисерски остварувања

MakPress - 16.06.2019

На 54. Македонски театарски фестивал видов богат, сериозен македонски театар, ни изјави театарскиот критичар од Србија Александар Милосављевиќ кој на покана на фестивалот целосно ја следеше програмата и театарските претстави на македонските ансамбли.

Симона Димковска од Куманово ја доби наградата млад актер на фестивалот „Војдан Чернодрински“

MakPress - 16.06.2019

Симона Димковска, актерка од Куманово ја доби наградата за млад актер на 54-тиот Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ кој од 7 јуни се одржуваше во Прилеп. Димковска игра три улоги во претставата „Физика на тагата“, физичарот доктор ...

Заврши 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

MakPress - 16.06.2019

Со доделувањето на наградите и со претставата во чест на наградените, синоќа на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп заврши 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што од седми јуни се одржуваше во Прилеп.

Стојаноски: Статуетката „Аплауз“ го претставува највисокиот чин на награда за еден актер

MakPress - 16.06.2019

Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп синоќа беше затворен 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ и беа доделени наградите на најдобрите. Според одлуката на фестивалското жири, што со голем аплауз ја поддржа и публиката, ...

„Бакхи-краток преглед на распадот" на Битолскиот театар најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински"

Канал5 - 15.06.2019

„Бакхи краток преглед на Распадот“ во изведба на Народниот театар од Битола е најдобрата претстава на годинашниот театарски фестивал Војдан Чернодрински. Одлучи публиката и жирито откако во изминативе седум дена на сцените од Домот на културата ...

„Бакхи“ на битолски театар победи на фестивалот „Војдан Чернодрински“

Сакам да кажам - 15.06.2019

Народниот театар од Битола за претставата „Бакхи – краток преглед на распадот“ во режија на Игор Вук Торбица ги доби наградите за најдобра претстава и режија на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, кој завршува вечерва.

Претставата „Бакхи-краток преглед на распадот” на Битолскиот театар, најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински"

МКД - 15.06.2019

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот” според Еврипид, во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински”, соопшти денеска фестивалското жири во состав ...

„Бакхи-краток преглед на распадот” на Битолскиот театар најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински”

Слободен Печат - 15.06.2019

Претставата доби награда и за најдобрата режија, за режисерот Игор Вук Торбица. Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот” според Еврипид во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на ...

Милосављевиќ: Македонскиот театар е богат со широк дијапазон на актерски и режисерски остварувања

А1 On - 15.06.2019

На 54. Македонски театарски фестивал видов богат, сериозен македонски театар, ни изјави театарскиот критичар од Србија Александар Милосављевиќ кој на покана на фестивалот целосно ја следеше програмата и театарските претстави на македонските ансамбли.

Заврши фестивалот ,,Војдан Чернодрински‘‘

Сител - 15.06.2019

Претставата „Бакхи – краток преглед на распадот“ во изведба на Битолскиот театар, а во режија на Игор Вук Торбица е победник на годинешното 54-то издание на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“.

„Бакхи-краток преглед на распадот“ на Битолскиот театар најдобра на „Војдан Чернодрински“

А1 On - 15.06.2019

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот“ според Еврипид во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, соопшти денеска фестивалското жири во состав ...

Претставата „Бакхи-краток преглед на распадот“ на Битолскиот театар најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински“

Сител - 15.06.2019

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот“ според Еврипид во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, соопшти денеска фестивалското жири во состав ...

Задоволство и поттик од добиените награди на МТФ „Војдан Чернодрински“

А1 On - 15.06.2019

Добитничките на награди на годинашниов 54-ти МТФ „Војдан Чернодрински“, актерките Марија Спиркоска Илијески, добитник на наградата за главна женска улога за улогата на Велика во претставата на прилепскиот театар „Пиреј“ и Биљана Драгиќевиќ ...

Се спушта завесата на Меѓународниот аматерски фестивал „Вдиши Театар“

OhridNews - 15.06.2019

Tеатарската група од Црвен крст Суботица на третиот ден од Меѓународниот аматерски фестивал „Вдиши Театар“, што се одржува во предворјето на црквата Св. Софија во Охрид, ја изведе безвременската урнебесна комедија „Радован Трети“ од Душан Ковачевиќ.

Милосављевиќ: Видов големи сценски спектакли, видов камерни претстави, видов и политички театар

+инфо - 15.06.2019

Фестивалот „Војдан Чернодрински“ по 20-ина години ги врати разговорите на тркалезната маса на критиката и на публиката што беше поздравено, а првпат годинава ќе се додели награда од публиката која гласаше за претставите. На 54.

Задоволство и поттик од добиените награди на МТФ „Војдан Чернодрински”

24Инфо - 15.06.2019

Добитничките на награди на годинашниов 54-ти МТФ „Војдан Чернодрински”, актерките Марија Спиркоска Илијески, добитник на наградата за главна женска улога за улогата на Велика во претставата на прилепскиот театар „Пиреј” и Биљана Драгиќевиќ ...

Претставата „Бакхи-краток преглед на распадот“ на Битолскиот театар најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински“

Локално - 15.06.2019

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот“ според Еврипид во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, соопшти денеска фестивалското жири во состав ...

Наградите на МТФ „Војдан Чернодрински“ задоволство и поттик за добитничките

Вечер Прес - 15.06.2019

Добитничките на награди на годинашниов 54-ти МТФ „Војдан Чернодрински“, актерките Марија Спиркоска Илијески, добитник на наградата за главна женска улога за улогата на Велика во претставата на прилепскиот театар „Пиреј“ и Биљана Драгиќевиќ ...

Претставата „Бакхи-краток преглед на распадот“ на Битолскиот театар најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински“

Опсервер - 15.06.2019

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот“ според Еврипид во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, соопшти денеска фестивалското жири во состав ...

Претставата „Бакхи-краток преглед на распадот“ на Битолскиот театар најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински“

Либертас - 15.06.2019

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот“ според Еврипид во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, соопшти денеска фестивалското жири во состав ...

Соопштени наградите на фестивалот „Војдан Чернодрински“

Тера - 15.06.2019

Оценувачката комисија на 54-от македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ Прилеп, во состав на Бедиа Беговска – претседател и членовите Љиљана Богоевиќ и Маја Вељковиќ-Пановкса ги доделува следните ...

Задоволство и поттик од добиените награди на МТФ „Војдан Чернодрински“

Опсервер - 15.06.2019

Добитничките на награди на годинашниов 54-ти МТФ „Војдан Чернодрински“, актерките Марија Спиркоска Илијески, добитник на наградата за главна женска улога за улогата на Велика во претставата на прилепскиот театар „Пиреј“ и Биљана Драгиќевиќ ...

Претставата „Бакхи-краток преглед на распадот“ на Битолскиот театар најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински“

Вечер Прес - 15.06.2019

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот“ според Еврипид во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, соопшти денеска фестивалското жири во состав ...

„Бакхи – краток преглед на распадот“ на битолскиот театар најдобра претстава на 54 МТФ„Војдан Чернодрински“

Н.Македонија - 15.06.2019

„Бакхи – краток преглед на распадот“ во режија на Игор Вук Торбица на Битолскиот театар е најдобрата претстава на 54 МТФ „Војдан Чернодрински“, што завршува вечерва. Ова денеска го соопшти жирито во состав Бедија Беговска, претседател, и членовите ...

Задоволство и поттик од добиените награди на МТФ „Војдан Чернодрински“

MakPress - 15.06.2019

Добитничките на награди на годинашниов 54-ти МТФ „Војдан Чернодрински“, актерките Марија Спиркоска Илијески, добитник на наградата за главна женска улога за улогата на Велика во претставата на прилепскиот театар „Пиреј“ и Биљана Драгиќевиќ ...

Претставата „Бакхи-краток преглед на распадот“ најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински“

MakPress - 15.06.2019

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот“ според Еврипид во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, соопшти денеска фестивалското жири во состав ...

Со претставата „Странци“ завршува 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

Независен - 14.06.2019

Со претставата „Странци“ на Драмски театар од Скопје вечер завршува официјалната програма на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Оваа е последната од осумте претстави на македонските театри кои конкурираат за ...

Продолжува „Вдиши театар“-вечерва настап на младите од Суботица

OhridNews - 14.06.2019

На вториот ден од театарскиот фестивал „Вдиши театар“, младите од театарската група на Црвен крст Битола ја играа претставата „Викенд на мртовци“ од Коле Ангелоски. На сцената во предворјето на Св.Софија, пред бројната публика на комичен и духовит ...

Со претставата „Странци“ завршува 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

Опсервер - 14.06.2019

Со претставата „Странци“ на Драмски театар од Скопје вечер завршува официјалната програма на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Оваа е последната од осумте претстави на македонските театри кои конкурираат за ...

Со претставата „Странци“ завршува 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

MakPress - 14.06.2019

Со претставата „Странци“ на Драмски театар од Скопје вечер завршува официјалната програма на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Оваа е последната од осумте претстави на македонските театри кои конкурираат за ...

Со настап на младите од Охрид отворено новото издание на „Вдиши театар“

OhridNews - 13.06.2019

Со настап на театарската група на Црвен крст Охрид, синоќа во предворјето на Св. Софија, започна шестото издание на Меѓународниот аматерски театарски фестивал „ВДИШАТ ТЕАТАР“. Најпрвин беше извен музичко-сценскиот перформанс „ВДИШИ ТЕАТАР 5“, кој ...

Театар Комедија вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински“

А1 On - 13.06.2019

Денеска со почеток во 19 часот и 30 минути, со претставата „На отворено“, НУ Театар Комедија ќе гостува во Прилеп, во рамките на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“. Претставата ќе биде изведена на сцената на Народниот театар.

„Театар комедија“ вечерва на МТФ ,,Војдан Чернодрински“

Макфакс - 13.06.2019

Театар Комедија денеска во 19:30 часот, со претставата „На отворено“ ќе гостува во Прилеп, во рамките на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“. Претставата ќе биде изведена на сцената на Народниот театар.

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

Курир - 13.06.2019

На Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп, денеска во рамки на фестивалската програма беа доделени признанијата од „Евродрам“ на преведувачите Оливера Павловиќ и Дарко Јан Спасов кои преведоа три наградени ...

На „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

+инфо - 13.06.2019

Оливера Павловиќ, која беше рангирана како прва и трета за преводите од руски на драмските текстови „Танцот Делхи“ од Иван Вирипаев и „Милата Елена Сергеевна“ од Људмила Разумовскаја, рече дека ова е првпат јавно да се оддаде признание на ...

„Вдиши театар“ почна со претставата „Домино“ во предворјето на црквата „Св. Софија“

Република - 13.06.2019

Со музичко-сценскиот перформанс „ВДИШИ ТЕАТАР 5“ младите на Црвен крст Охрид на креативен начин направија кратка ретроспектива на сите 5 претстави на Црвен крст Охрид кои го отвараа театарскиот фестивал Вдиши Театар од 2014 година и ја најавија ...

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

Опсервер - 13.06.2019

На Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп, денеска во рамки на фестивалската програма беа доделени признанијата од „Евродрам“ на преведувачите Оливера Павловиќ и Дарко Јан Спасов кои преведоа три наградени ...

„Странци“ утре на МТФ „Војдан Чернодрински“

Република - 13.06.2019

Претставата „Странци“ во режија на Нела Витошевиќ, а во продукција на Драмски театар Скопје утре ќе учествува на 54. издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ во Центарот за култура „Марко Цепенков“ со почеток во 19,30 часот.

Театар Комедија на МТФ „Војдан Чернодрински“ настапува со претставата „На отворено“

Н.Македонија - 13.06.2019

Вечерва, на седмиот ден од 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, настапува Театарот „Комедија – Скопје, кој од 19.30 часот во официјална конкуренција ќе ја изведе претставата „На отворено“ од Мрожек, во режија на Андреј Цветановски, по што ќе се одржат ...

Признанијата може да задоцнат, претставите не смеат

Н.Македонија - 13.06.2019

Tеатарскиот режисер Владимир Милчин e добитник на годинешната награда за животно дело, што му беше доделена на отворањето на фестивалот „Војдан Чернодрински“. Во својата богата биографија на сцената на МНТ постави 17 драмски претстави и еден балет.

Ги нема домашните автори на фестивал на домашната драматургија

Н.Македонија - 13.06.2019

Трибината со наслов „Ова е наше време, време за театар“ се одржа во рамките на 54-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“. – Моќно и пресудно е што на овој фестивал се отвори можноста јавно да се говори за тоа каде е сега македонскиот театар – ...

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

MakPress - 13.06.2019

На Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп, денеска во рамки на фестивалската програма беа доделени признанијата од „Евродрам“ на преведувачите Оливера Павловиќ и Дарко Јан Спасов кои преведоа три наградени ...

„Пиреј" на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински"

Канал5 - 12.06.2019

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински" што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите.

„Пиреј“ на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински“

Независен - 12.06.2019

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите.

Претставата „Пиреј“ ќе се одигра во Прилепскиот театар

МКД - 12.06.2019

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински" што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите.

„Пиреј“ на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински“

А1 On - 12.06.2019

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите.

Театар: „На отворено“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Вечер Прес - 12.06.2019

Како дел од официјалната програма на МТФ „Војдан Чернодрински“ е и претставата на Театар Комедија „На отворено“ по текст на Славомир Мрожек во режија на Андреј Цветановски, која ќе биде изведена утревечер (13 јуни) во 19:30 часот на сцената на ...

„Пиреј“ на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински“

Република - 12.06.2019

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите.

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ со „Пиреј“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Н.Македонија - 12.06.2019

Веќе шест дена Прилеп е средиште на македонскиот театар. Веќе помина половина од програмата на 54-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“. Останаа уште три претстави да бидат прикажани во официјалната програма.

„Пиреј“ на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински“

MakPress - 12.06.2019

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите.

Во среда почнува шестиот младински театарски фестивал „Вдиши театар“

OhridNews - 11.06.2019

Во организација на Црвен крст, од 12 do 16 јуни во Охрид ќе се одржи шестиот Младински Театарски Фестивал „Вдиши театар“. Свеченото отворање на фестивалот ќе биде на 12-ти јуни, среда, во предворјето на црквата Св.Софија со почеток во 20:30 часот, ...

Награда за животно дело на Владимир Милчин

Тера - 11.06.2019

54.Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, свечено беше отворен со претставата „Магбет“ од Вилијам Шекспир, во режија на Нела Витошевиќ, а во изведба на Македонскиот народен театар од Скопје.

Промоции на театарска литература и три престави на 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

Опсервер - 11.06.2019

Со богатата програма 54. МТФ „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп, денеска донесе промоции на театарска литература. Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ се промовирани три нови театарски изданија – „Вероника Самарак“ од Антон Панов и ...

Трибина на МТФ: Клучно е што јавно се говори за состојбите во македонскиот театар

Опсервер - 11.06.2019

Слоганот на Фестивалот и на клучната трибина „Ова е наше време, време за театар“ е многу моќен и пресудно е што на МТФ „Војдан Чернодрински“ се отвори можноста јавно да се говори за тоа каде е сега македонскиот театар, порача театарологот Ана ...

Албанскиот театар настапува со „Смртта на Дантон“

Н.Македонија - 11.06.2019

Во рамките на МТФ „Војдан Чернодрински“ денеска беа промовирани неколку изданија од нова театарска и театролошка литература. Пред посетителите беа претставени драмата „Вероника самрак“, театарските есеи „Децата на Мнемосина“ од Ацо Гогов и „Во ...

Промоции на театарска литература и три престави на 54. МТФ „Војдан Чернодрински“

MakPress - 11.06.2019

Со богатата програма 54. МТФ „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп, денеска донесе промоции на театарска литература. Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ се промовирани три нови театарски изданија – „Вероника Самарак“ од Антон Панов и ...

Богата фестивалска програма на МТФ „Војдан Чернодрински“

24 Вести - 10.06.2019

Богата фестивалска прогама нуди и денешниот четврти ден на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што се одржува од 7 до 15 јуни во Прилеп. Фестивалот денеска ја нуди првата трибина и уште две претстави од кои едната е во ...

Богата фестивалска програма на МТФ „Војдан Чернодрински“

А1 On - 10.06.2019

Богата фестивалска прогама нуди и денешниот четврти ден на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што се одржува од 7 до 15 јуни во Прилеп. Фестивалот денеска ја нуди првата трибина и уште две претстави од кои едната е во ...

Богата програма на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“

МКД - 10.06.2019

Богата фестивалска прогама нуди и денешниот четврти ден на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински", што се одржува од 7 до 15 јуни во Прилеп. Фестивалот денеска ја нуди првата трибина и уште две претстави од кои едната е во ...

Богата фестивалска програма на МТФ „Војдан Чернодрински“

Нетпрес - 10.06.2019

Богата фестивалска прогама нуди и денешниот, четврти ден на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што се одржува од 7 до 15 јуни во Прилеп. Фестивалот ја нуди првата трибина и уште две претстави од кои едната е во официјалната ...

„Животинска фарма“ вечерва на „Војдан Чернодрински“

+инфо - 10.06.2019

Богата фестивалска прогама нуди и денешниот четврти ден на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што се одржува од 7 до 15 јуни во Прилеп. Фестивалот денеска ја нуди првата трибина и уште две претстави од кои едната е во ...

Трибина на МТФ: Клучно е што јавно се говори за состојбите во македонскиот театар

Вечер Прес - 10.06.2019

Слоганот на Фестивалот и на клучната трибина „Ова е наше време, време за театар“ е многу моќен и пресудно е што на МТФ „Војдан Чернодрински“ се отвори можноста јавно да се говори за тоа каде е сега македонскиот театар, порача театарологот Ана ...

Богата фестивалска програма на МТФ „Војдан Чернодрински“

Опсервер - 10.06.2019

Богата фестивалска прогама нуди и денешниот четврти ден на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што се одржува од 7 до 15 јуни во Прилеп. Фестивалот денеска ја нуди првата трибина и уште две претстави од кои едната е во ...

ВИДЕО: Од свеченото отворање на „Војдан Чернодрински“

Тера - 10.06.2019

Со претставата „Магбет“ од Вилијам Шекспир, во режија на Нела Витошевиќ, а во изведба на Македонскиот народен театар од Скопје, во Прилеп беше отворен 54.Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“.

Струмичкиот театар со „Животинска фарма“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Н.Македонија - 10.06.2019

Трибина на тема „Ова е наше време! Време за театар“ се одржа денеска во рамките на 54 издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ на која се дебатираше за е стетско профилирање на театарот овде и сега , за стратегија за театар и за театарот и театарските ...

Богата фестивалска програма на МТФ „Војдан Чернодрински“

MakPress - 10.06.2019

Богата фестивалска прогама нуди и денешниот четврти ден на 54. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“, што се одржува од 7 до 15 јуни во Прилеп. Фестивалот денеска ја нуди првата трибина и уште две претстави од кои едната е во ...

Клучно е што јавно се говори за состојбите во македонскиот театар

MakPress - 10.06.2019

Слоганот на Фестивалот и на клучната трибина „Ова е наше време, време за театар“ е многу моќен и пресудно е што на МТФ „Војдан Чернодрински“ се отвори можноста јавно да се говори за тоа каде е сега македонскиот театар, порача театарологот Ана ...