TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Продажбата на "Лозар" на "ЦИП-продукт" неважечка?

Утрински - 18.06.2002

Според извештајот на Агенцијата за приватизација околу приватизацијата на битолски "Лозар" МАЈА ТОМИЌ Продажбата на управувачкиот пакет-акции на битолски ?Лозар" на ?ЦИП-продукт" е неважечка, категорично тврдат консултантите на германската фирма ?Мессер", а тоа недвосмислено се констатира од ...

Полицијата разоружа 30 лозарци

Вест - 18.06.2002

УТРЕ ГАЗДИТЕ НА ОХРИДСКИ "ЦИП ПРОДУКТ" ПО ТРЕТПАТ ЌЕ СЕ ОБИДАТ ДА ГО ПРЕЗЕМАТ "ЛОЗАР" За да ја елиминира опасноста од инцидент со поголеми размери, полицијата им го одзела оружјето на сите лозарци што го поседуваат со дозвола, но вработените и натаму не се откажуваат од одбраната на, како што На ...

Агенцијата за приватизација го местела бодувањето во полза на ЦИП "Продукт"

Дневник - 18.06.2002

ЗАСТАПНИЦИТЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО АИК "ЛОЗАР" ТВРДАТ Дознаваме дека скопскиот суд побарал битолската полиција утре присилно да го спроведе извршувањето со кое Комбинатот треба да се предаде во сопственост на "циповци" Агенцијата за приватизација минатата среда до Парламентот и до Владата доставила ...

Лозарци бараат поништување на постапката

А1 - 17.06.2002

Во ревизијата на случајот Лозар, Агенцијата за приватизација утврди дека вработените и германската фирма Месер имаат подобра понуда од Цип Продукт, кој официјално е нов сопственик на битолската фабрика. Ова денеска го изјавија адвокатите на Лозар, обелоденувајќи го документот за ревизија, изготвен ...