TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неинформираните граѓани се против отворањето на детското прифатилиште во Аеродром

Дневник - 12.01.2001

"МЕЃАШИ" Мислењата на граѓаните што живеат во Аеродром се поделени во врска со отворањето на кризен центар за прифаќање на децата од улица во нивната населба. Тие што живеат во непосредна близина на објектот што детската амбасада "Меѓаши" ќе го адаптира во кризен центар, сметаат дека прифатилиштето ...

КФОР подари 10.000 ГМ за уредување на детското прифатилиште во Аеродром

Дневник - 11.01.2001

"МЕЃАШИ" Првата детска амбасада во светот "Меѓаши" доби 10.000 ГМ од заднинскиот штаб на КФОР во Скопје за опремување на кризниот Центар за децата од улица. - КФОР ни подари 10 кревети и душеци за потребите на прифатилиштето за децата од улица.