TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК утре ќе ги официјализира резултатите – Управен суд ги одби сите 185 тужби на партиите

4NEWS - 25.07.2020

Државната изборна комисија утре треба да ја закаже седницата за да ги објави конечните и официјални резултати од предвремените избори, велат оттаму за ТВ21. Со ова се затвора изборниот процес, и течат процесите за конституирање на новото Собрание ...

Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

Канал5 - 24.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентраните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

24 Вести - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Канал5 - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

Алсат-М - 24.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентарните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од ...

Тужбите од партиите не ги променија одлуките од ДИК, денеска Управен ќе одлучува по тужбите на ВМРО-ДПМНЕ

ТВ21 - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

24 Вести - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Управниот суд ги одби сите тужби на партиите за изборниот процес

Фокус - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

Канал5 - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори

ТВ21 - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Фокус - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

УПРАВНИОТ СУД ГИ ОДБИ И ЖАЛБИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ ВО ОДНОС НА НИВНИТЕ ПРИГОВОРИ ВО ДИК

24 Вести - 24.07.2020

Коалицијата која на предвремените парламентарни избори освои најмногу мандати на СДСМ и Беса не очекуваат сериозни предизвици во периодот кој следи при формирањето на новата влада. Од Бихаќка и денеска преку соопштение велат оставаат отворени врати ...

ДИК утре ќе ги официјализира резултатите – Управен суд ги одби сите 185 тужби на партиите

ТВ21 - 24.07.2020

Државната изборна комисија утре треба да ја закаже седницата за да ги објави конечните и официјални резултати од предвремените избори, велат оттаму за ТВ21. Со ова се затвора изборниот процес, и течат процесите за конституирање на новото Собрание ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби за изборите

Сакам да кажам - 24.07.2020

Управниот суд ги потврди одлуките на Државната изборна комисија, одбивајќи ги сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Најголем дел од тужбите беа од партијата Левица, која имаше поднесено 101 тужба ...

Управен суд ги одби тужбите и од ВМРО-ДПМНЕ, Демократи и Единствена Македонија

ТВ21 - 24.07.2020

Управниот суд ги одби денеска и последните четири тужби од страна на ВМРО-ДПМНЕ, Демократи и Единствена Македонија. Со тоа Управен ги одби сите тужби поднесени од партиите, а кои се однедуваат по одбивањето на приговорите од страна на ДИК за ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Кајгана - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управен суд ги одби тужбите и од ВМРО-ДПМНЕ, Демократи и Единствена Македонија

Press24 - 24.07.2020

Управниот суд ги одби денеска и последните четири тужби од страна на ВМРО-ДПМНЕ, Демократи и Единствена Македонија. Со тоа Управен ги одби сите тужби поднесени од партиите, а кои се однедуваат по одбивањето на приговорите од страна на ДИК за ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии

Слободен Печат - 24.07.2020

Пресудите коишто ги донесе Управниот суд се конечни, односно како што појасни Смугреска, против истите се нема право на жалба. Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата ...

Изборниот процес заврши – Управниот суд ги одби сите 185 тужби од партиите

Независен - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. „Одлуките се одбивателни.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии

Кајгана - 24.07.2020

– Одлуките се одбивателни. Сите четири тужби коишто денеска беа разгледувани и одлучувани. ВМРО-ДПМНЕ две, една Демократи и една Единствена Македонија, тужбите се одбиени и се потврдени решенијата од ДИК, изјави денеска Ивана Смугреска од Управиот ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

ММС - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Управен суд ги одби тужбите на ВМРО-ДПМНЕ, на Демократи и на Единствена Македонија

+инфо - 24.07.2020

Пресудите коишто ги донесе Управниот суд се конечни. Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

А1 On - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од партиите за изборите и ги потврди решенијата на ДИК

А1 On - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Сител - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

Сител - 24.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентраните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за парламентарните избори

МКД - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. „Одлуките се одбивателни.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

Нетпрес - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

Р.С.Европа - 24.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентарните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од ...

ДИК утре ќе ги официјализира резултатите – Управен суд ги одби сите 185 тужби на партиите

Скопје24 - 24.07.2020

Државната изборна комисија утре треба да ја закаже седницата за да ги објави конечните и официјални резултати од предвремените избори, велат оттаму за ТВ21. Со ова се затвора изборниот процес, и течат процесите за конституирање на новото Собрание ...

И Управен суд како ДИК, одбиени сите тужби, денеска ќе се разгледуваат уште 4

МКД - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управен суд денеска ќе ги разгледа тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

+инфо - 24.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентраните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од ...

Јавна седница во Управниот суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

ММС - 24.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентраните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Press24 - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управен не ги промени одлуките на ДИК, јавна седница за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ, Демократи и Единствена Македонија

Слободен Печат - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од партиите за изборите

Р.С.Европа - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија (ДИК). Судот денеска ги разгледуваше и одлучуваше за последните четири тужби.

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Независен - 24.07.2020

Фото: Б. Грданоски Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

Курир - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ, Демократи и Единствена Македонија

Локално - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Frontline - 24.07.2020

Освен тужбите од Левица, Управниот суд ги одби и тужбите поднесени од Социјалдемократската унија и политичката партија Демократи. Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не ...

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

4NEWS - 24.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Бизнис Вести - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

24Инфо - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Либертас - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

Frontline - 24.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентраните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

Либертас - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Заврши правната битка на незадоволните партии, Управен ги одби сите тужби

Локално - 24.07.2020

Управниот суд ги одби и последните тужби од страна на ВМРО-ДПМНЕ, Демократи и Единствена Македонија. – Одлуките се одбивателни. Сите четири тужби коишто денеска беа разгледувани и одлучувано.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

iPortal - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Опсервер - 24.07.2020

Скопје, 24 јули 2020 () – Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена ...

ИЗБОРИ 2020: ДИК одлучи, а Управен суд запечати со поништување на сите тужби досега

Денешен - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Курир - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Одбиени сите 101 тужба од партијата Левица

4NEWS - 24.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

24Инфо - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

еМагазин - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија (ДИК), откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии

Алфа - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Управен до сега не прифати ниту една тужба

4NEWS - 24.07.2020

Без прифатени тужби и на вториот ден од работата на Управниот суд. Негативни одлуки од денешните седници добија партиите Левица, СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија. Станува збор за вкупно 104 тужби, од кои 101 од Левица, кои ги разгледуваа ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби, нема право на жалба за пресудите

Frontline - 24.07.2020

Откако ќе бидат изготвени, верификувани пресудите истите веднаш се доставуваат до ДИК и до тужителите, односно до партиите. Роковите сега течат, не од понеделник, изјави Смугреска. Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

Република - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

Вечер Прес - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори

4NEWS - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

УПРАВНИОТ СУД ГИ ОДБИ СИТЕ ТУЖБИ: Мртвите можат пак да гласаат, а тие што гласале да ги бараат гласовите во ...

Денешен - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

ДИК утре ќе ги официјализира резултатите – Управен суд ги одби сите 185 тужби на партиите

Курир - 24.07.2020

Државната изборна комисија утре треба да ја закаже седницата за да ги објави конечните и официјални резултати од предвремените избори, велат оттаму за ТВ21. Со ова се затвора изборниот процес, и течат процесите за конституирање на новото Собрание ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Скопје инфо - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Вечер Прес - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управниот суд досега не прифати ниту една тужба во однос на изборите

Centar - 24.07.2020

Управниот суд и во вториот ден од својата работа не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборниот процес. Негативни одлуки од денешните седници добија Левица, СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија.

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

CivilMedia - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управниот суд досега не прифати ниту една тужба во однос на изборите

MTM - 24.07.2020

Управниот суд и во вториот ден од својата работа не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборниот процес. Негативни одлуки од денешните седници добија Левица, СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија.

Тужбите од партиите не ги променија одлуките од ДИК, денеска Управен ќе одлучува по тужбите на ВМРО-ДПМНЕ

4NEWS - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Управниот суд досега не прифати ниту една тужба во однос на изборите

Скопје инфо - 24.07.2020

Управниот суд и во вториот ден од својата работа не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборниот процес. Негативни одлуки од денешните седници добија Левица, СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија.

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Република - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Одбиени тужбите кои партиите ги доставија до Управниот суд

Алфа - 24.07.2020

Одбиени сите тужби кои ги поднесоа политичките партии до Управниот суд, откако ДИК не им ги уважи приговорите за изборите. Речеси 200 тужби отфрли судот од Демократи, Интегра, ВМРО-ДПМНЕ, Левица, Коалцијата никогаш северна само Македонија, ...

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

Опсервер - 24.07.2020

Скопје, 24 јули 2020 () – Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби.

Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

Опсервер - 24.07.2020

Скопје, 24 јули 2020 () – Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд во изборен котел

Н.Македонија - 24.07.2020

Во текот на вчерашниот ден, Управниот суд ги отфрли како неосновани сите 75 тужби поднесени од Алијанса за Албанците/Алтернатива, откако претходниот ден ги одби половината. Отфрлени беа и тужбите на политичката партија Интегра и на едно физичко лице.

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни изборите

Вечер - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

ЈАВНА СЕДНИЦА ЗА ТУЖБИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ во Управен суд

Вечер - 24.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентраните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од ...

ДИК утре ќе ги официјализира резултатите

Вечер - 24.07.2020

Државната изборна комисија утре треба да ја закаже седницата за да ги објави конечните и официјални резултати од предвремените избори, велат оттаму за ТВ21. Со ова се затвора изборниот процес, и течат процесите за конституирање на новото Собрание ...

Управниот суд не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборите

MakPress - 24.07.2020

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби. – Одлуките се одбивателни.

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

MakPress - 24.07.2020

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново. Со исклучок на две тужби на ВМРО-ДПМНЕ и по една на партијата Демократи и на Единствена Македонија, што ќе бидат ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Алсат-М - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и Моро

Телма - 23.07.2020

Управниот суд веќе одби 17 од вкупно 101 тужжба поднесени од Левица. А за останатите ќе се одлучува во текот на денот, потврдија од судот за Телма. Управниот суд денеска има закажано јавни расправи и за тужбите од СДУ и на МОРО Работничка партија, а ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра

Фокус - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

ТВ21 - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управниот суд одби 78 тужби на Левица

Фокус - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Телма - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Канал5 - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Одбиени сите 101 тужба од партијата Левица

ТВ21 - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управен ги одби сите тужби на Левица

Фокус - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ги одби сите тужби на решенијата на ДИК, остануваат да се разгледаат уште на две партии

ТВ21 - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и Моро

24 Вести - 23.07.2020

Управниот суд до денеска ги отфрли како неосновани сите 75 тужби поднесени од Алијанса за Албанците/Алтернатива, откако вчера одби половина. Засега отфрлена е и тужбата на политичката партија Интегра и на едно физичко лице.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

ТВ21 - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

24 Вести - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Канал5 - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Алсат-М - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Фокус - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Канал5 - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

ТВ21 - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Одбиени досега сите резгледани тужби, утре ќе се одлучува за тужбите на ВМРО-ДПМНЕ

Слободен Печат - 23.07.2020

За утре се закажани и последните јавни расправи за тужбите поднесени од ВМРО-ДПМНЕ и Еднинствена Македонија. Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Слободен Печат - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управен досега не даде виза за ниту една тужба од партиите

+инфо - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, иформираат од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд. – Управниот суд ја информира јавноста дека закажаната јавна ...

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

Press24 - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

Нетпрес - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, последната тужба за којашто во четвртокот беше одржана јавна седница во Управниот суд. „Управниот суд ја информира јавноста дека закажаната јавна расправа по тужбата поднесена ...

Управниот суд ги одби сите тужби за решенијата на ДИК

Р.С.Европа - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управен суд ги одби сите тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива и од Интегра

МКД - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интегра, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд .

Управниот суд ги одби сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, а ги потврди решенијата на ДИК

Независен - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Сител - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО

ММС - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Судот ги одби сите тужби од Алијанса и Алтернатива

+инфо - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

ММС - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Нова ТВ - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги одби тужбите на Алијанса-Алтернатива и на Интегра

360 степени - 23.07.2020

Управниот суд ги одби тужбите поднесени од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и тужбата од партијата Интегра и едно физичко лице. Од таму информираат дека тужбите се одбиени како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна ...

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Р.С.Европа - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Press24 - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управен суд ги одби сите тужби на Алијанса за Албанците

Р.С.Европа - 23.07.2020

Управниот суд до денеска ги отфрли како неосновани сите 75 тужби поднесени од Алијанса за Албанците/Алтернатива, откако вчера одби половина. Засега отфрлена е и тужбата на политичката партија Интегра и на едно физичко лице.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Нетпрес - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд денеска ќе ги разгледува тужбите од Левица, СДУ и МОРО Работничка партија

МКД - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори одржани на 15 јули, објавено е на веб страницата на Судот.

Управниот суд одлучува по тужбите на Левица и МОРО

Нетпрес - 23.07.2020

Денеска Управниот суд ќе одлучува по тужбите на Левица. Партијата освои два мандати, но смета дека и се одземени уште три заради што се жали по решенијата на ДИК и поднесе 101 тужба до Управниот суд по кои денеска се одлучува.

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Независен - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Press24 - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Слободен Печат - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Нова ТВ - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

ММС - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управен суд пресуди во корист на ДИК за 78 тужби од Левица

+инфо - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Кајгана - 23.07.2020

Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани во текот на денешниот ден. Освен по тужбите од Левица, денеска Управниот суд има закажано јавни расправи и по тужбите од Социјалдемократска ...

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица

Сител - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани во ...

Управниот суд одби 78 тужби поднесени од Левица

360 степени - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управниот суд одби 78 тужби од Левица, јавната расправа продолжува

Р.С.Европа - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Tужбите од Алијанса и Алтернатива и на Интегра одбиени, потврдени решенијата на ДИК

Слободен Печат - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица

360 степени - 23.07.2020

Откако претходно го тоа со првите 78 тужби, Управниот суд ги одби и останатите 23 тужби поднесени од Левица. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна комисија и ги одби сите 101 тужба од Левица.

Управниот суд ги одби сите тужби од Левица

А1 On - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ги одби сите тужби поднесени од Левица

Слободен Печат - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Независен - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

А1 On - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Кајгана - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управен ги одби сите тужби на Левица

+инфо - 23.07.2020

Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна комисија и ги одби сите 101 тужба од Левица. Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова ...

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Кајгана - 23.07.2020

Скопје, 23 јули 2020 (МИА) – Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд.

Управниот суд ги одби сите тужби од Левица

Р.С.Европа - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Потврда на одлуките на ДИК: Управен суд ги одби сите 101 тужба од „Левица“

Нова ТВ - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од „Левица“, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука, Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Приговорите за изборите „паднаа“ и во Управниот суд, утре ќе се одлучува за тужбите на ВМРО-ДПМНЕ

360 степени - 23.07.2020

Коалицијата „Обнова“ бара физичко пребројување на гласовите од изборите, предупредувајќи на големата бројка на неважечки ливчиња Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, која беше последна на денешната јавна седница, ...

Управен до сега не прифати ниту една тужба

Сител - 23.07.2020

Без прифатени тужби и на вториот ден од работата на Управниот суд. Негативни одлуки од денешните седници добија партиите Левица, СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија. Станува збор за вкупно 104 тужби, од кои 101 од Левица, кои ги разгледуваа ...

Управниот суд досега не прифати ниту една тужба во однос на изборите

Макфакс - 23.07.2020

Управниот суд и во вториот ден од својата работа не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборниот процес. Негативни одлуки од денешните седници добија Левица , СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија.

Одбиени сите тужби од Левица

Сител - 23.07.2020

Одбиени се сите 101 тужба од Левица, кои политичката партија ги достави до Управниот суд. По нив расправаше судечкиот совет на повеќе одвоени седници, а тужбите се одбиени како неосновани.

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

ММС - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите тужби oд Левица во врска со изборите

Макфакс - 23.07.2020

Управниот суд попледнево ги одби и последните 23 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, кои оваа партија ги оцени како спорни. Тужбите поднесени од Левица денеска се разгледуваа на повеќе јавни ...

Управниот суд одлучува по тужбите на Левица и МОРО

Сител - 23.07.2020

Денеска Управниот суд ќе одлучува по тужбите на Левица. Партијата освои два мандати, но смета дека и се одземени уште три заради што се жали по решенијата на ДИК и поднесе 101 тужба до Управниот суд по кои денеска се одлучува.

Управниот суд ги отфрли сите тужби на Алијансата за Албанците и Алтернативата

Макфакс - 23.07.2020

Управниот суд до денеска ги отфрли како неосновани сите 75 тужби поднесени од Алијанса за Албанците/Алтернатива, откако вчера одби половина. Засега отфрлена е и тужбата на политичката партија Интегра и на едно физичко лице.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Сител - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд денеска ќе ги разгледува тужбите на Левицата

Макфакс - 23.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница ќе ги разгледува тужбите поднесени од политичката партија Левица. Партијата до судот поднесе 101 тужба, по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори.

Управниот суд не прифати ниту една од денес разгледуваните тужби на политичките партии

А1 On - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд ги одби досега разгледаните тужби

МКД - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд ги одби досега сите тужби, остана уште таа на ВМРО-ДПМНЕ

Република - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива и од Интегра, потврдени решенијата на ДИК

еМагазин - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија (ДИК), информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

24Инфо - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

24Инфо - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби

Локално - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд денеска ќе ги разгледува тужбите на Левица

24Инфо - 23.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница ќе ги разгледува тужбите поднесени од политичката партија Левица. Партијата до судот поднесе 101 тужба, по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори.

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Опсервер - 23.07.2020

Скопје, 23 јули 2020 () – Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе ...

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

еМагазин - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

iPortal - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

Курир - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса, Алтернатива и Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Либертас - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Нови шест тужби поднесени до Управниот суд, меѓу кои две од ВМРО-ДПМНЕ

MTM - 23.07.2020

До Управниот суд попладнево се поднесени и заведени уште шест тужби по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија, а кои се однесуваат на предвремените парламентарни избори.

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

Frontline - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд денеска ќе ги разгледува тужбите на Левица

MTM - 23.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница ќе ги разгледува тужбите поднесени од политичката партија Левица. Партијата до судот поднесе 101 тужба, по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори.

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица

Локално - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

Вечер Прес - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

Либертас - 23.07.2020

– Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управен и денеска не прифати ниту една тужба во однос на изборите

Frontline - 23.07.2020

Управниот суд и во вториот ден од својата работа не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборниот процес. Негативни одлуки од денешните седници добија Левица, СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија.

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

Граѓански збор - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Курир - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите тужби на решенијата на ДИК, остануваат да се разгледаат уште на две партии

4NEWS - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Скопје инфо - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра

Локално - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

24Инфо - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Бизнис Вести - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управниот суд денеска ќе ги разгледува тужбите на Левица

Centar - 23.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница ќе ги разгледува тужбите поднесени од политичката партија Левица. Партијата до судот поднесе 101 тужба, по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори.

Управниот суд денеска ќе ги разгледува тужбите на Левица

Точка - 23.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница ќе ги разгледува тужбите поднесени од политичката партија Левица. Партијата до судот поднесе 101 тужба, по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори.

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

iPortal - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Скопје инфо - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Скопје инфо - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управен суд одби 78 тужби поднесени од Левица

Либертас - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Опсервер - 23.07.2020

Скопје, 23 јули 2020 () – Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

iPortal - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Frontline - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Одбиени сите 101 тужба од Левица

Локално - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Опсервер - 23.07.2020

Скопје, 23 јули 2020 () – Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за од Управен суд.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Бизнис Вести - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Денеска Управен ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Локално - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Frontline - 23.07.2020

Управниот суд вчера ги одби тужбите поднесени од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и тужбата на Интегра. Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната ...

Одбиени сите тужби од Алијанса, Алтернатива и Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Frontline - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите 101 тужби од Левица

еМагазин - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

24Инфо - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

iPortal - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Либертас - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

УПРАВЕН СУД: Одбиени сите тужби од Алијанса на Албанците и Алтернатива, како и на Интегра

Денешен - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги отфрли сите тужби на Алијанса за Албанците и Алтернатива

Точка - 23.07.2020

Управниот суд до денеска ги отфрли како неосновани сите 75 тужби поднесени од Алијанса за Албанците/Алтернатива, откако вчера одби половина. Засега отфрлена е и тужбата на политичката партија Интегра и на едно физичко лице.

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Вечер Прес - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Вечер Прес - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Скопје инфо - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Република - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

CivilMedia - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

4NEWS - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

CivilMedia - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд, јавува МИА.

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Денешен - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Одбиени 78 тужби од Левица, сите тужби од Алијанса и Алтернавива и Интегра, ДКСК ќе разгледува извештаи од политичките ...

CivilMedia - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија. Претходно, тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се ...

Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК

Опсервер - 23.07.2020

Скопје, 23 јули 2020 () – Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за , од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

Управниот суд ги одби сите тужби oд Левица во врска со изборите

Точка - 23.07.2020

Управниот суд попладнево ги одби и последните 23 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, кои оваа партија ги оцени како спорни. Тужбите поднесени од Левица денеска се разгледуваа на повеќе јавни ...

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и МОРО

Опсервер - 23.07.2020

Скопје, 23 јули 2020 () – Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управниот суд досега не прифати ниту една тужба во однос на изборите

Н.Македонија - 23.07.2020

Управниот суд и во вториот ден од својата работа не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборниот процес. Негативни одлуки од денешните седници добија Левица, СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија.

Управниот суд ги отфрли сите тужби на Алијанса за Албанците и Алтернатива

Н.Македонија - 23.07.2020

Управниот суд до денеска ги отфрли како неосновани сите 75 тужби поднесени од Алијанса за Албанците/Алтернатива, откако вчера одби половина. Засега отфрлена е и тужбата на политичката партија Интегра и на едно физичко лице.

Управниот суд ги одби сите тужби oд Левица во врска со изборите

Н.Македонија - 23.07.2020

Управниот суд попладнево ги одби и последните 23 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, кои оваа партија ги оцени како спорни. Тужбите поднесени од Левица денеска се разгледуваа на повеќе јавни ...

Управниот суд ќе ги разгледува тужбите на Левица

Н.Македонија - 23.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница ќе ги разгледува тужбите поднесени од политичката партија Левица. Партијата до судот поднесе 101 тужба, по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори.

Управниот суд денеска ќе ги разгледува тужбите на Левица

Вечер - 23.07.2020

Управниот суд денеска на јавна седница ќе ги разгледува тужбите поднесени од политичката партија Левица. Партијата до судот поднесе 101 тужба, по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентарните избори.

Управен суд не прифати ниедна од 102 тужби на Левица

Expres - 23.07.2020

Управниот суд попладнево ги одби и последните 23 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, кои оваа партија ги оцени како спорни. Претходно денеска од Управниот суд, информираа дека тужбите поднесени од ...

Управниот суд ги отфрли сите тужби на Алијанса за Албанците и Алтернатива

Вечер - 23.07.2020

Управниот суд до денеска ги отфрли како неосновани сите 75 тужби поднесени од Алијанса за Албанците/Алтернатива, откако вчера одби половина. Засега отфрлена е и тужбата на политичката партија Интегра и на едно физичко лице.

Управниот суд досега не прифати ниту една тужба во однос на изборите

Вечер - 23.07.2020

Управниот суд и во вториот ден од својата работа не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборниот процес. Негативни одлуки од денешните седници добија Левица , СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија.

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица

Скопје1 - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управен ги отфрли сите тужби од Левица!

Вечер - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд досега не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии

Скопје1 - 23.07.2020

Управниот суд не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичките партии во врска со изборниот процес. Негативни одлуки од денешните седници добија Левица, СДУ, Демократи и МОРО – Работничка партија.

Управниот суд ги одби сите тужби oд Левица во врска со изборите

Вечер - 23.07.2020

Управниот суд попладнево ги одби и последните 23 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, кои оваа партија ги оцени како спорни. Тужбите поднесени од Левица денеска се разгледуваа на повеќе јавни ...

Управен ги одби сите тужби на Левица

Мак. Весник - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Управниот суд попладнево ги одби и последните 23 од поднесените 101 тужба од Левица

Скопје1 - 23.07.2020

Управниот суд попладнево ги одби и последните 23 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, кои оваа партија ги оцени како спорни. Тужбите поднесени од Левица денеска се разгледуваа на повеќе јавни ...

Управен суд одлучува по 102-те тужби од Левица

Expres - 23.07.2020

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Остануваат уште тужбите од ВМРО-ДПМНЕ и Единствена Македонија, останатите одбиени од Управниот суд

MakPress - 23.07.2020

Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за МИА, од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

78 тужби од вкупно 101 кои ги поднесе Левица се одбиени од страна на Управниот суд

MakPress - 23.07.2020

Управниот суд одби 78 од поднесените 101 тужба од Левица и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираат за МИА од Управен суд. Левица поднесе вкупно 101 тужба до Управниот суд и тие се разгледуваат на повеќе јавни расправи закажани ...

Управниот суд не прифати ниту една од тужбите поднесени од политичката партија Левица

MakPress - 23.07.2020

Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд. Со оваа одлука Управниот суд ги потврди одлуките од Државната изборна ...

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

MakPress - 23.07.2020

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.

Левица поднесе 101 тужби пред Управен суд

ТВ21 - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 101 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Левица поднесе 101 тужби пред Управен суд

Канал5 - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 101 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Фокус - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Телма - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управниот суд „затрупан“ со тужби од партиите – Алијанса/Алтернатива 75, Левица со 101 тужби за изборите

ТВ21 - 22.07.2020

Политичката партија Левица во Управниот суд поднесе 101 тужби за заштита на избирачкото право на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

ТВ21 - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Алсат-М - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Пред Управниот суд 178 тужби на партиите за изборите, Левица поднесе 101 тужба

Канал5 - 22.07.2020

Пред Управниот суд партиите поднесоа дури 178 тужби за изборите од нив 101 се на Левица и се поднесени денеска. На јавните расправи пред судиите се и 75 тужби на Алијансата за Албанците. А оттаму најавуват и протести.

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите од АА и Алтернатива и од Интегра

Канал5 - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Управен суд денеска ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

Телма - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Денеска на јавна седница Управен суд ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

Слободен Печат - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Кајгана - 22.07.2020

Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено. Управниот суд за денеска има закажано повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и едната тужба ...

Денес на јавна седница ќе се разгледуваат тужбите за изборите

Независен - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

Кајгана - 22.07.2020

Скопје, 22 јули 2020 (МИА) –Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот ...

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Независен - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управниот суд ќе расправа по тужбите на партиите за изборите

Нетпрес - 22.07.2020

Управниот суд денеска на седница ќе расправа по 75 тужби доставени од Алтернатива и Алијанса за Албаниците за нерегуларности на штотуку завршените предвремени парламентрани избори. Тужба до Управниот суд поднесе и партијата Интегра.

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

А1 On - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управен суд: Поднесени уште 102 тужби за изборите

Р.С.Европа - 22.07.2020

Управниот суд денеска информираше дека политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднела 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Претходно Алијанса за Албанците и Алтернатива поднесоа 75 тужби, а партијата ...

Управен суд одби половина од тужбите на Алијанса и Алтернатива

Глас на Америка - 22.07.2020

Партијата Левица достави 101 тужба до судот.Тужба доставија и партиите Интегра и СДУ. Судот има законски рок од 60 часа по приемот на тужбата да донесе одлука СКОПЈЕ - Уставниот суд одби 40 од поднесените 75 тужби на коалицијата Алијанса за ...

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

А1 On - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Управен суд: „Левица“ поднесе 102 тужби

Нова ТВ - 22.07.2020

Политичката партија Левица во Управниот суд денеска поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управен суд закажа јавни расправи за тужбите за изборите

Р.С.Европа - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Управен суд закажа јавна седница, ќе ги разгледува поднесените жалби од партиите

Press24 - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

+инфо - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Слободен Печат - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

МКД - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Нови шест тужби поднесени до Управниот суд, меѓу кои две од ВМРО-ДПМНЕ

Макфакс - 22.07.2020

До Управниот суд попладнево се поднесени и заведени уште шест тужби по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија, а кои се однесуваат на предвремените парламентарни избори.

Левица поднесе 102 тужби до Управниот суд

360 степени - 22.07.2020

Алијансата за Албанците и Алтернатива поднесоа 75 тужби и една има поднесено Интегра Политичката партија Левица поднесе 102 тужби до Управниот суд, откако ДИК им ги отфрли сите над 1 500 приговори поврзани со изборите.

Левица поднесе 101 тужба до Управниот суд

Академик - 22.07.2020

Партијата Левица поднесе 101 тужба до Управниот суд во врска со изборите. Тужбите за поведување управен спор, известија од Левица, се поднесени врз основа на погрешно утврдена фактичка состојба и погрешна примена на материјалното право.

Левица поднесе 102 тужби до Управниот суд

Сител - 22.07.2020

По отфрлањето на приговорите од Државната изборна комисија, Политичката партија Левица денеска во 10 часот и 30 минути поднесе 102 тужби до Управниот суд во врска со изборниот процес. По нив управните судии најверојатно ќе решаваат на седница која ...

Соопштенија на Управниот суд за јавните расправи во врска со тужбите за изборите

Академик - 22.07.2020

Управниот суд објави повеќе соопштенија во врска со тужбите за изборите поднесени од политички партии. Соопштенијата на Управниот суд во врска со предметите и судиите кои ќе постапуваат по поднесените тужби може да се погледнат на следниот линк .

Управниот суд ќе расправа по тужбите на партиите за изборите

OhridNews - 22.07.2020

Управниот суд денеска на седница ќе расправа по 75 тужби доставени од Алтернатива и Алијанса за Албаниците за нерегуларности на штотуку завршените предвремени парламентрани избори. Тужби до Управниот суд најавија и партиите Левица и ВМРО ДПМНЕ.

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

ММС - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

Либертас - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

CivilMedia - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото право на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Нови шест тужби поднесени до Управниот суд, меѓу кои две од ВМРО-ДПМНЕ

Точка - 22.07.2020

До Управниот суд попладнево се поднесени и заведени уште шест тужби по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија, а кои се однесуваат на предвремените парламентарни избори.

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

iPortal - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Либертас - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото право на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

Frontline - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Левица, Алијанса за Албанците и Алтернатива и Интегра поднесоа тужби пред Управен суд

еМагазин - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Левица поднесе 102 тужби до Управниот суд

24Инфо - 22.07.2020

По отфрлањето на приговорите од Државната изборна комисија, Политичката партија Левица денеска во 10 часот и 30 минути поднесе 102 тужби до Управниот суд во врска со изборниот процес. По нив управните судии најверојатно ќе решаваат на седница која ...

Левица поднесе 102 тужби до Управниот суд

Вечер Прес - 22.07.2020

Левица денеска поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прaво на подносителите на листите во Управниот суд, oткаде што информираат дека дополнително ќе соопштат кога ќе се одржат јавните седници по тужбите.

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Опсервер - 22.07.2020

Скопје, 22 јули 2020 () – Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително ...

УПРАВЕН СУД: Денеска уште 102 тужби од Левица

Денешен - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управен суд на јавна седница ќе ги разгледа тужбите од АА и Алтернатива и од Интегра

Локално - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Бизнис Вести - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

24Инфо - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

УПРАВЕН СУД: Денеска јавна седница за 75 тужби од партиите за изборни нерегуларности

Денешен - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Управниот суд ги разгледува поднесените тужби од Алијанса и Алтернатива и од Интегра

Алфа - 22.07.2020

40 од вкупно 75 тужби поднесени од коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива попладнево биле одбиени од судечкиот совет во Управниот суд, а по останатите се уште се постапува, велат за Алфа извори во судот.

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

Опсервер - 22.07.2020

Скопје, 22 јули 2020 () –Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд ...

Управен суд закажа јавна седница, ќе ги разгледува поднесените жалби од партиите

Курир - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Нови шест тужби поднесени до Управниот суд, меѓу кои две од ВМРО-ДПМНЕ

Н.Македонија - 22.07.2020

До Управниот суд попладнево се поднесени и заведени уште шест тужби по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија, а кои се однесуваат на предвремените парламентарни избори.

Левица поднесе 102 тужби до Управниот суд

Н.Македонија - 22.07.2020

Левица денеска поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прaво на подносителите на листите во Управниот суд, oткаде што информираат дека дополнително ќе соопштат кога ќе се одржат јавните седници по тужбите.

Левица поднесе 102 тужби до Управниот суд

Скопје1 - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Управниот суд за денеска има закажано повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и ...

Нови шест тужби поднесени до Управниот суд, меѓу кои две од ВМРО-ДПМНЕ

Вечер - 22.07.2020

До Управниот суд попладнево се поднесени и заведени уште шест тужби по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија, а кои се однесуваат на предвремените парламентарни избори.

Левица поднесе 102 ТУЖБИ ЗА ИЗБОРИТЕ ДО УПРАВЕН СУД

Вечер - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Левица со 102 тужби за изборите до Управен суд

Expres - 22.07.2020

По отфрлањето на приговорите од Државната изборна комисија, Политичката партија Левица денеска поднесе 102 тужби до Управниот суд во врска со изборниот процес, откако ДИК отфрли над 1.800 приговори од оваа партија.

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

MakPress - 22.07.2020

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите. Од Управен информираат дека за одржување на јавните седници по тужбите ќе биде дополнително сооопштено.

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

MakPress - 22.07.2020

Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра. Тужбите, како што претходно најави претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини, се ...

Тече рокот за поднесување тужби до Управен, се чекаат жалбите на ВМРО-ДПМНЕ, АА/А, Интегра и Левица

ТВ21 - 21.07.2020

Откако Државната изборна комисија завчера ги одби сите приговори од партиите по објавувањето на резултатите на предвремените парламентарни избори, дел од партиите најавија тужби до Управен суд.