TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шенген e непристоен предлог за ликовните уметници

Утрински - 21.02.2008

Сергеј Дамовски, Милош Коџоман, Тања Балаќ и Решат Ахмети со безвизни пасоши во рацете Во автобуска чекалница, ДЛУМ го најави отворањето на Зимскиот салон Катерина Богоева Првите луѓе на Друштвото на ликовните уметници на Македонија, вчера точно напладне во чекалницата на Автобуската станица во ...

Зимскиот салон со најпровокативна тема досега

Време - 21.02.2008

ДЛУМ ТВОРЕШЕ НА ТЕМА „ШЕНГЕН - НЕПРИСТОЕН ПРЕДЛОГ“ Друштвото на ликовните уметници на Македонија најави редовната годишна изложба, 12. Зимски салон, на меѓуградската автобуска станица во Скопје. Раководството на на ДЛУМ, со куфери со назнаките на ЕУ и со пасоши за кои не треба визи, во чекалницата ...

Со уметност против Шенген бариерите

Вест - 21.02.2008

УТРЕ ВО МАЛА СТАНИЦА 12- ТИ ЗИМСКИ САЛОН НА ДЛУМ Со куфери со знамето на ЕУ и пасоши со шенген визи, Друштвото на ликовни уметници вчера одржа прес конференција во чекалната на Меѓуградска автобуска станица во Скопје, на која го најавија отварањето на 12- от Зимски салон кој годинава е на тема "Шен ...

Со уметност против визниот режим

Дневник - 21.02.2008

Македонија, изворот на сите културни и цивилизациски вредности на Европа, денес нема никаква слобода и сосема е затворена, рече сликарот Решат Амети Драги патници, Друштвото на ликовните уметници на Македонија ви посакува среќен пат, рече гласот на информаторот на меѓуградската Автобуска станица ...

Уметниците добија пасоши на ЕУ

Вечер Прес - 21.02.2008

-Ова да беше вистина, ќе беше прекрасно, но е само симболичен потег да покажеме колкава пречка за уметниците се затвореноста на границите и шенген визите, изјави Тања Балаќ, претседател на ДЛУМ, која со овој потег го најави 12.

Зимскиот салон на ДЛУМ со тема „Шенген - непристоен предлог“

А1 - 20.02.2008

Зимскиот салон на Друштвото на ликовни уметници, 12-ти по ред, годинава со тема „Шенген - непристоен предлог“. Раководството на ДЛУМ прес-конференцијата денеска ја одржа на меѓуградската автобуска станица во Скопје со куфери и пасоши за кои не треба виза.

Балканците ја објаснуваат својата несреќа со туѓа злонамерност

Време - 19.02.2008

ФИЛИП ЗИДАРОВ, СЕЛЕКТОР НА ЗИМСКИОТ САЛОН НА ДЛУМ Кате Антевска ДЛУМ, чијашто биеналната изложба ќе биде отворена в петок, во „Мала станица“, воведе новина во својот правилник: место домашен селектор, делата работени на тема „Шенген - непристоен предлог!“, ги избра бугарскиот ликовен критичар Филип ...