TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нови трактори за да запре увозот на стари

Дневник - 22.02.2008

Увозот на стара механизација мора да запре бидејќи кај нас не треба да завршува машинскиот отпад од соседните земји, изјави вчера министерот за земјоделство Ацо Спасеноски. Според него, мора да се најде начин земјоделците полесно да набавуваат нова и квалитетна механизација за обработка на нивите.

Стигнаа тракторите од јапонската помош

Време - 22.02.2008

Почнува да тече огласот за поделба на тракторите купени со пари од јапонската помош. Земјоделците во следните 30 дена ќе можат да конкурираат за 140 трактори од средна големина во вредност од 16.000 до 19.000 евра. Првата година земјоделецот треба да даде 10 проценти учество, додека отплатат на ...

Распределба на трактори од јапонски грант

Утрински - 22.02.2008

Земјоделците во наредните 30 дена ќе можат да конкурираат за трактори што ќе се набават со риволвинг-средствата од јапонскиот грант. На огласот што ќе биде објавен денеска право да аплицираат имаат сите правни и физички лица кои ги исполнуваат предвидените критериуми и кои по 2000 година не биле ...

Денеска оглас за трактори

Вечер Прес - 22.02.2008

Земјоделците во наредните 30 дена ќе можат да конкурираат за добивање на тракторите, кои се купени со пари од јапонскиот грант. Министерството за земјоделство денеска ќе го објави огласот, а право на аплицирање имаат сите правни лица и земјоделци кои во изминатите осум години не користеле ваков тип ...

Почнува огласот за поделба на трактори

А1 - 21.02.2008

Од утре почнува да тече огласот за поделба на тракторите купени со парите од јапонската помош. Во следните 30 дена земјоделците ќе можат да конкурираат за 140 нови трактори од средна големина, чија вредност се движи од 16.000 до 19.000 евра.

Земјоделците ќе можат да купуваат трактори по поволни услови

Канал5 - 21.02.2008

Трактори на кредит поволен за земјоделците. Од утре ќе можат да конкурираат во министерството за земјоделство. Купени се со вратените средства од јапонскиот гранд. При распределбата предност ќе имаат регистрираните земјоделци и оние кои поседуваат од три до 100 хектари земја.

Навали народе, се делат нови трактори

Време - 19.02.2008

ЈАПОНСКА ПОМОШ ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе објави оглас за снабдување со 100 нови трактори на индивидуални лица и 40 за претпријатија. Заинтересираните ќе можат да ги добијат тракторите на седум години отплата без камата.