TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најдобар на свет

Оn.net - 20.08.2010

Анализата на Њузвик за најдобрата земја на светот, средена во разбирлива инфографика, со дополнителни информации за повеќе клучни области во функционирањето на една ...

Македонија не е меѓу 100-те најдобри земји за живот

Н.Македонија - 19.08.2010

Македонија не се најде на листата од 100 најдобри земји за живеење што ја објави американскиот неделник „Њузвик“ На ранг-листата ги нема ниту Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, но затоа ...

„Њузвик“: Финска најдобро место за живеење

А1 - 18.08.2010

Финска е земја во која најдобро се живее, а по неа следат Швајцарија и Шведска, покажуваат резултатите од истражувањето на „Њузвик“.

Македонија ја нема на листата 100 земји за добар живот на Њузвик

Р.С.Европа - 18.08.2010

Словенија е на 24 а Хрватска на 28 то место како добро место за живеење, според листата на американскиот неделник Њузвик.

Македонија не е меѓу 100-те најдобри земји за живеење

Форум - 18.08.2010

Македонија не се најде на листата од 100 најдобри земји за живеење што ја објави американскиот неделник Newsweek На ранг листата ги нема ниту Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, но затоа ...

Каде се живее најубаво?

Кајгана - 18.08.2010

Македонија не се најде на листата од 100 најдобри земји за живеење што ја објави американскиот неделник „Њузвик“ (Newsweek).

Македонија не е ниту меѓу 100-те најдобри држави за живот

Алфа - 18.08.2010

Македонија ја нема меѓу 100-те земји во светот кои се погодно место за живеење. Според истражувањето на американскиот магазин Њузвик поквалитетно се живее дури и во Буркина Фасо , Иран и во Етиопија.

„Њузвик“: Во Финска најдобро се живее

Кирилица - 18.08.2010

Финска е земја во која најдобро се живее, а следат Швајцарија и Шведска, покажуваат резултатите од истражувањето на „Њузвик“ На листата најдобри земји меѓу првите десет се наоѓаат четири скандинавски ...

Според “Њузвик“ Македонија ја нема во 100-те најдобри земји во светот

Канал5 - 18.08.2010

Ако се родевте денеска, која земја во светот ќе ви обезбедеше најдобри можности да живеете здраво, безбедно, во просперитет и со можност да напредувате? Американскиот магазин “Њузвик“ го дава ...

Во Финска најдобро се живее

Вечер Прес - 18.08.2010

Финска е земја во која најдобро се живее, а следат Швајцарија и Шведска, покажуваат резултатите од истражувањето на "Њузвик".

Средна Европа добро место за живот, Македонија не е рангирана

eReporter - 18.08.2010

Словенија и Хрватска се единствените две поранешни југословенски републики кои се најдоа на листата од 100 земји во светот во кои аналитичарите на американскиот неделник Њузвик го проучуваа ...

Кај се живее најубаво?

Таратур - 18.08.2010

Ако се родевте денеска, која земја ќе ви обезбедеше најдобри можности да живеете здрав, безбеден и релативно богат живот? Сигурно не Македонија! Македонија не се најде на листата од 100 најдобри ...

Македонија не се најде меѓу 100-те најдобри земји за живеење

Макфакс - 18.08.2010

Македонија не се најде на листата од 100 најдобри земји за живеење што ја објави американскиот неделник „Њусвик“ (Newsweek).

Топ 100 држави

Оn.net - 17.08.2010

Финска убедливо е најдобра земја за живеење, додека Буркина Фасо е на дното на листата 100 најдобри земји за живот, објавена од Њузвик.

„Њузвик“: Во Финска најдобро се живее

Сител - 17.08.2010

Финска е земја во која најдобро се живее, а следат Швајцарија и Шведска, покажуваат резултатите од истражувањето на „Њузвик“.