TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДПА и ПДП бараат одложување на пописот

Вест - 13.04.2001

НОВ МАНЕВАР НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ПАРТИИ НА МАКЕДОНСКИТЕ АЛБАНЦИ Моментално нема услови за спроведување на пописот и затоа најголемите парламентарни партии на македонските Албанциќе бараат негово одложување за на есен или напролет идната година, во спротивно нема да ги прифатат резултатите од него ...

Имери остана дома поради принципи и политички морал

Вест - 10.04.2001

ТО МУ НАПИША ПДП НА ХАВИЕР СОЛАНА ПДП смета дека потпишувањето на договорот во вакви услови, од албанската популација се доживува како награда за Владата на Македонија за сите недела "И покрај недвосмислената оправданост да се учествува на свечениот чин на потпишувањето на Договорот за ...

Голем минус за ПДП

Вест - 10.04.2001

Европската унија е незадоволна од неприсуството на ПДП на потпишувањето на Спогодбата со Луксембург. Оценка е дека Просперитетот како политичка партија само губи со тоа што не се тука. Нивното неприсуство не значи дека целото албанско население е против спогодбата.

ПДП ја одби поканата за Луксембург

Вест - 09.04.2001

Централното претседателство на Партијата за демократски просперитет на завчерашната седница, и покрај инсистирањето на меѓунардониот фактор, одлучи да ја одбие поканата да учествува во делегацијата на Владата на Македонија на свеченото потпишување на Договорот за стабилизација и асоцијација меѓу ...

Сите во Луксембург, дома само ПДП

Вест - 09.04.2001

ДЕНЕСКА СЕ ПОТПИШУВА СПОГОДБАТА СО ЕУ ЗА АСОЦИЈАЦИЈА И СТАБИЛИЗАЦИЈА Веселото друштво од Скопскиот аеродром летна за Европа Македонија денеска во Луксембург ја потпишува Спогодбата за стабилизација и асоцијација со Европската унија, како прва земја од регионот со ваков договор.

ПДП и ДПА ја креваат температурата и во Луксембург

Дневник - 09.04.2001

Коментар - Бранко Ѓорѓевски Ред "мраз" и ред "жестина" се спакуваа и се испратија во луксембуршкиот политички багаж на половичната делегација на главните партиски претставници на албанската националност во Македонија. Прво ПДП, откако ги замрзна сите политички контакти со Владата и со шефот на ...