TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО -Македонска ја обвинува власта

Утрински - 09.08.2002

ПРЕС ВМРО-ДПММНЕ врши притисоци врз членови на ВМРО-Македонска, а тоа се случило веднаш по објавувањето на изборните листи, соопшти вчера портпаролот на ВМРО-Македонска, Оливер Ромевски, на вчерашната прес-конференција. Тој потенцираше дека регистрирале повеќе случаи на притисоци од страна на ...

Стојменов вели ВМРО-ДПМНЕ ги брка од работа активистите на ВМРО-Македонска

Вест - 09.08.2002

ВМРО-Македонска ја обвини владејачката ВМРО-ДПМНЕ дека врши притисоци и им се заканува на нејзини членови кои се активно вклучени во изборите. "Не поминаа ни шест часа од објавувањето на нашите кандидатски листи, а ВМРО-ДПМНЕ почна да ја приредува истата голгота што им ја приредуваше на нашите ...

Безбедносната состојба предизборно се влошува од страна на власта

А1 - 08.08.2002

Идејата за голема Албанија не е згасната, а предизборието се користи за поотворено и појасно презентирање на таа идеја, тврди пензионираниот генерал Митре Арсовски, носител на листата на кандидати во шестата изборна единица на ВМРО Македонска.

Власта ги покажува забите кон неверните и одметнатите од ВМРО-ДПМНЕ

А1 - 06.08.2002

Дипломираниот психолог Бранислава Нацева од 1-ви август не ја извршува функцијата вршител на должноста директор во комбинираната детска установа „Димче Мирчев“ во Велес. Неа министерот Бедредин Ибраими ја сменил по 12 часа откако нејзиниот сопруг д-р Никола Нацев бил јавно промовиран на програмата ...