TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поречани за пат ги молат и Бога и Владата

Дневник - 12.11.2005

ОТСЕЧЕНИ ОД СВЕТОТ Здружението "Порече" в црква ќе се моли да добијат пат низ резерватот "Јасен", а на 28 ноември ќе организираат и протести. Тие бараат Владата да ја одобри изградбата на делницата од Скопје до Поречието низ шумскиот резерват "Јасен".

Поречани на протести пред ЕСМ, Собранието и Владата

Макфакс - 08.11.2005

Скопје Здружението на граѓани “Порече“ денеска ќе одржи протест во Скопје во знак на незадоволство поради прекин на патната врска со престолнината. Според најавите, протестот, од 11 до 17 часот, ќе се одвива најпрво пред платото на ЕСМ, а потоа демонстрантите ќе се упатат кон Собранието и Владата.

Снобовите плаќаат по 500 евра дневно за лов на елени

Макфакс - 08.11.2005

(Време) - четврток, 03.11.2005 Високи политички функционери, домашни бизнисмени и претставници на дипломатскиот кор во земјава имаат ексклузивна привилегија да го користат шумскиот резерват „Јасен“ за отстрел на дивеч. „Време“ открива дека за два дена лов, ВИП-клиентите давале од 500 до 600 евра, ...

Поречани со протест ќе пробиваат пат низ "Јасен"

Дневник - 07.11.2005

НЕЗАДОВОЛНИ од односот на владата Сопственици на имот во Поречието најавија дека на 28 ноември ќе протестираат во Скопје и ќе бараат да им се изгради пат преку резерватот "Јасен". Здружението "Порече" одлучило протестот да почне од плоштадот Македонија, но не даде информација по која маршрута ќе се ...