TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државата инкасираше речиси милион денари од матурата

Утрински - 25.07.2009

Државниот буџет се наполни со 950.600 денари од приговорите што ги платија родителите за да се уверат во бројот на поени кои ...

Одбиени приговорите на матурантите

Време - 25.07.2009

Од 679 приговори поднесени за екстерните испити од државната матура, Министерството за образование прифатило само 176, што е ...

680 приговори за државната матура

Вест - 25.07.2009

Матурантите доставиле 679 приговори за матурските тестови до Бирото за развој на образованието.

МОН се офајди за 700.000 денари од матурските приговори

Н.Македонија - 25.07.2009

Вкупно 679 приговори пристигнале во Бирото за развој на образованието (БРО) од матурантите што полагаа државна матура, ...

Прифатени 176 од 679 приговори на резултатите од екстерниот дел на државната матура во јуни

Сител - 24.07.2009

Од 679 поднесени приговори на прелиминарните резултати за екстерните испити од државната матура во јуни, стручните и независни ...

Приговарале, а доставиле празни матурски тестови

Н.Македонија - 24.07.2009

Многу од приговорите што ги поднеле учениците за матурските тестови се неосновани, тие приговарале, а доставиле празни тестови, ...

И родителите на увид во матурските тестови

Вест - 23.07.2009

Незадоволни ученици и нивните родители вчера се собра пред Бирото за развој на образованието да направат увид во матурските ...