TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема скривалиште за криминалците ниту во Црна Гора

Вечер Прес - 10.07.2011

По Хрватска и Црна Гора веќе нема да ги крие сторителите на кривични дела во земјава, кои истовремено покрај македонскиот имаат и црногорски пасош.

Парафиран договорот за екстрадиција со Црна Гора

А1 - 09.07.2011

Македонија и Црна Гора денеска го парафираа текстот на договорот за екстрадиција на сопствени државјани, чија цел ќе биде поефикасна борба против организираниот криминал, корупцијата и перењето пари.

Парафиран договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Црна Гора

Алсат-М - 09.07.2011

Сторителите на тешки кривични дела на организираниот криминал, на тешки злосторства, на корупцијата и перењето пари никаде нема да имаат мир и секогаш ќе бидат на дофат на правдата.

Македонија и Црна Гора ќе го парафираат договорот за екстрадиција

Дневник - 09.07.2011

Во Министерството за правда денеска ќе биде парафиран договорот за есктрадиција меѓу Република Македонија и Црна Гора. На парафирањето на договорот за екстрадиција ќе присуствува министерот за правда ...

И банкар да поткупиш, ќе те екстрадираат

Вест - 09.07.2011

Македонија и Хрватска го парафираа текстот на договорот за екстрадиција на свои државјани, сторители на организиран криминал, корупција и перење пари.

Парафиран договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Црна Гора

Дневник - 09.07.2011

Сторителите на тешки кривични дела на организираниот криминал, на тешки злосторства, на корупцијата и перењето пари никаде нема да имаат мир и секогаш ќе бидат на дофат на правдата .

Македонија и Црна Гора го парафираа договорот за екстрадиција

Канал5 - 09.07.2011

Македонија и Црна Гора го парафираа договорот за екстрадиција. По хрватска со која вчера беше потпишан договор, Црна Гора е втора земја која со Македонија ги отвора вратите за размена на криминалци ...

Македонија и Црна Гора ќе го парафираат договорот за екстрадиција

Алсат-М - 09.07.2011

Во Министерството за правда денеска ќе биде парафиран договорот за есктрадиција меѓу Република Македонија и Црна Гора. На парафирањето на договорот за екстрадиција ќе присуствува министерот за правда ...

Македонија и Црна Гора ќе го парафираат договорот за екстрадиција

Нетпрес - 09.07.2011

Во Министерството за правда денеска ќе биде парафиран договорот за екстрадиција меѓу Република Македонија и Црна Гора. На парафирањето на договорот за екстрадиција ќе присуствува министерот за правда ...

Парафиран договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Црна Гора

+инфо - 09.07.2011

Сторителите на тешки кривични дела на организираниот криминал, на тешки злосторства, на корупцијата и перењето пари никаде нема да имаат мир и секогаш ќе бидат на дофат на правдата, истакна ...

Македонија и Црна Гора ќе го парафираат договорот за екстрадиција

МРТ - 09.07.2011

Во Министерството за правда денеска ќе биде парафиран договорот за есктрадиција меѓу Република Македонија и Црна Гора. На парафирањето на договорот за екстрадиција ќе присуствува министерот за правда ...

Македонија и Црна Гора ќе го парафираат договорот за екстрадиција

Inpress - 09.07.2011

Скопје, 9. јули 2011 (ИНПРЕС) извор: МП фото: архива Во Министерството за правда денеска ќе биде парафиран договорот за есктрадиција меѓу Република Македонија и Црна Гора.

По Хрватска, договор за екстрадиција и со Црна Гора

Курир - 09.07.2011

Откако потпишавме договор за екстрадиција со Хрватска, денес во Министерството за правда ќе биде парафиран договорот за екстрадиција меѓу Република Македонија и Црна Гора.

Денеска ќе се парафира Договорот за екстрадиција со Црна Гора

+инфо - 09.07.2011

Денеска во 13 часот во Министерството за правда ќе се изврши парафирање на Договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Црна Гора.

Парафиран договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Црна Гора

Press24 - 09.07.2011

Сторителите на тешки кривични дела на организираниот криминал, на тешки злосторства, на корупцијата и перењето пари никаде нема да имаат мир и секогаш ќе бидат на дофат на правдат, рече министерот ...

Парафиран договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Црна Гора

Сител - 09.07.2011

Сторителите на тешки кривични дела на организираниот криминал, на тешки злосторства, на корупцијата и перењето пари никаде нема да имаат мир и секогаш ќе бидат на дофат на правдата.

Македонија и Црна Гора го парафираа договорот за екстрадиција

Р.С.Европа - 09.07.2011

Македонија и Црна Гора , денеска го парафираа договорот за екстрадиција . Вчера земјата го стори истото со Хрватска, додека договорот со Србија треба да се парафира на почетокот на септември годинава.

Македонија потпиша договор за екстрадиција со Црна Гора

МРТ - 09.07.2011

По вчерашниот парафиран договор со Хрватска за размана на сопствени државјани осудени за криминал, Македонија потпиша договор за екстрадиција и со Црна Гора.

Македонија и Црна Гора го потпишаа договорот за екстрадиција

Курир - 09.07.2011

Сторителите на тешки кривични дела на организираниот криминал, на тешки злосторства, на корупцијата и перењето пари никаде нема да имаат мир и секогаш ќе бидат на дофат на правдата.

Македонија и Црна Гора го парафираа договорот за екстрадиција

Нетпрес - 09.07.2011

Македонија и Црна Гора денеска го парафираа текстот на договорот за екстрадиција на сопствени државјани, чија цел ќе биде поефикасна борба против организираниот криминал, корупцијата и перењето пари.

Парафиран договорот за екстрадиција на сопствени државјани со Црна Гора

Точка - 09.07.2011

Македонија и Црна Гора денеска го парафираа текстот на договорот за екстрадиција на сопствени државјани, чија цел ќе биде поефикасна борба против организираниот криминал, корупцијата и перењето пари.

Македонија и Хрватска ќе потпишат договор за екстрадиција

А1 - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска ќе потпишат билатерален договор за екстрадиција, соопштуваат од Министерството за правда. Потпишувањето следува по неколкуте средби на експертско ниво на кои се работеше ...

Македонија и Хрватска го парафираа договорот за екстрадиција

Утрински - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска го парафираа текстот на договорот за екстрадиција на сопствени државјани, што ќе овозможи поефикасна борба против организираниот криминал, корупцијата и перењето пари.

Македонија и Хрватска ќе го парафираат Договорот за екстрадиција

Дневник - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Македонија и Хрватска го парафираа Договорот за екстрадиција

Алсат-М - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска го парафираа текстот на договорот за екстрадиција на сопствени државјани, што ќе овозможи поефикасна борба против организираниот криминал, корупцијата и перењето пари.

Македонија и Хрватска ќе го парафираат Договорот за екстрадиција

Утрински - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Македонија и Хрватска потпишуваат договор за екстрадиција на свои државјани

Канал5 - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска ќе потпишат договор за екстрадиција, информираат од министерството за правда. Македонија, со промената на членот 4 став 2 од уставот, кој предвидува испорачување ...

Парафиран договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Хрватска

Нетпрес - 08.07.2011

Во министерството за правда денес се парафираше Договорот за екстрадиција помеѓу Хрватска и Македонија кој опфаќа два вида на екстрадиција и тоа заради започнување на кривично гонење и заради ...

Се отвора вратата за екстрадиција со Хрватска

Press24 - 08.07.2011

Министерствата за правда на двете земји го парафираа договорот за екстрадиција. Криминалците со двојно државјанство повеќе не се безбедни.

Македонија и Хрватска го парафираа договорот за екстрадиција

МРТ - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска го парафираа текстот на договорот за екстрадиција на сопствени државјани, што ќе овозможи поефикасна борба против организираниот криминал, корупцијата и перењето пари.

Македонија и Хрватска го парафираа договорот за екстрадиција

Р.С.Европа - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска го парафираа договорот за екстрадиција на сопствени државјани, што ќе овозможи поефикасна борба против организираниот криминал, корупцијата и перењето пари.

Владата ќе го бара Даравелски за да ја сосече десната опозиција?

+инфо - 08.07.2011

Договорите за екстрадиција помеѓу Македонија од една страна и Србија и Црна Гора од друга страна, ќе започнат да се применуваат во октомври, рече министерот за правда Михајло Маневски, на денешното ...

Македонија и Хрватска го парафираат договорот за екстрадиција

Inpress - 08.07.2011

Скопје, 8. јули 2011 (ИНПРЕС) Македонија и Хрватска денеска треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Од октомври ќе се екстрадираат граѓаните со двојно државјанство

Алфа - 08.07.2011

Граѓаните на Македонија кои имаат двојно државјанство, што им помага да ја избегнат правдата, се очекува кон крајот на октомври да бидат екстрадирани во Македонија за да издржат казната на која се ...

Парафирање на Договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Хрватска

Курир - 08.07.2011

Од Министерството за правда информираат дека Македонија и Хрватска денеска треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција.

Македонија и Хрватска ќе го парафираат Договорот за екстрадиција

Нетпрес - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска ќе го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Македонија и Хрватска ќе потпишат договoр за екстрадиција

Алфа - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска ќе потпишат билатерален договор за екстрадиција, соопштуваат од Министерството за правда. Потпишувањето следува по неколкуте средби на експертско ниво на кои се работеше ...

Македонија и Хрватска со Договор за екстрадиција

Р.С.Европа - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Македонија и Хрватска ќе потпишат договoр за екстрадиција

Кајгана - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска ќе потпишат билатерален договор за екстрадиција, соопштуваат од Министерството за правда. Потпишувањето следува по неколкуте средби на експертско ниво на кои се работеше ...

Македонија и Хрватска го парафираат Договорот за екстрадиција

+инфо - 08.07.2011

Во хотелот Холидеј Ин во Скопје во тек е чинот на парафирање на текстот на Договорот за екстрадиција меѓу Македонија и Хрватска.

Од октомври ќе се екстрадираат граѓаните со двојно државјанство

Кајгана - 08.07.2011

Граѓаните на Македонија кои имаат двојно државјанство, што им помага да ја избегнат правдата, се очекува кон крајот на октомври да бидат екстрадирани во Македонија за да ја издржат казната на која се ...

Македонија и Хрватска ќе ги екстрадираат криминалците

Курир - 08.07.2011

Министерството за правда на Македонија и Хрватска го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција. Договорот се однесува на два вида на екстрадиција.

Македонија и Хрватска ќе потпишат договoр за екстрадиција

Точка - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска ќе потпишат билатерален договор за екстрадиција, соопштуваат од Министерството за правда. Потпишувањето следува по неколкуте средби на експертско ниво на кои се работеше ...

Од октомври ќе се екстрадираат граѓаните со двојно државјанство

Точка - 08.07.2011

Граѓаните на Македонија кои имаат двојно државјанство, што им помага да ја избегнат правдата, се очекува кон крајот на октомври да бидат екстрадирани во Македонија за да издржат казната на која се ...

Од октомври ќе се екстрадираат граѓаните со двојно државјанство

Sky - 08.07.2011

Граѓаните на Македонија кои имаат двојно државјанство, што им помага да ја избегнат правдата, се очекува кон крајот на октомври да бидат екстрадирани во Македонија за да издржат казната на која се ...

Македонија и Хрватска ќе потпишат договoр за екстрадиција

Канал 77 - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска ќе потпишат билатерален договор за екстрадиција, соопштуваат од Министерството за правда. Потпишувањето следува по неколкуте средби на експертско ниво на кои се работеше ...

Двојното државјанство нема да ги штити криминалците

Вечер Прес - 08.07.2011

Македонија и Хрватска вчера го парафираа текстот на договорот за екстрадиција на сопствени државјани., Договорот, кој се очекува да стапи во сила на крајот на септември, треба да овозможи поефикасна ...

Македонија и Хрватска утре ќе го парафираат Договорот за екстрадиција

+инфо - 07.07.2011

Македонија и Хрватска утре треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Македонија и Хрватска ќе го парафираат Договорот за екстрадиција

Сител - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Македонија и Хрватска утре потпишуваат договор за екстрадиција

Press24 - 07.07.2011

Со новиот договор, Македонците кои имаат и хрватски пасош веќе нема да бидат недостапни за законот на хрватска територија Македонија и Хрватска утре треба да го парафираат текстот на Договорот за ...

Скопје и Загреб утре ќе го парафираат Договорот за екстрадиција

Курир - 07.07.2011

Македонија и Хрватска утре треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Македонија и Хрватска ќе потпишат договор за екстрадиција

Кирилица - 07.07.2011

Со новиот договор, Македонците кои имаат и хрватски пасош веќе нема да бидат недостапни за законот на хрватска територија Македонија и Хрватска утре треба да го парафираат текстот на Договорот за ...

Македонија и Хрватска ќе го парафираат Договорот за екстрадиција

МРТ - 08.07.2011

Македонија и Хрватска денеска треба да го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Ќе се парафира Договорот за екстрадиција со Хрватска

Вечер Прес - 07.07.2011

Македонија и Хрватска денеска ќе го парафираат текстот на Договорот за екстрадиција, информираат од Министерството за правда.

Претстои договор за екстрадиција

Утрински - 06.07.2011

СкопJе - Работни групи на министерствата за правда на Македонија и на Србија вчера и денес во Скопје ги усогласуваат деталите за потпишување билатерален договор за екстрадиција на сопствени ...

Екстрадицијата важи само за некои кривични дела

Дневник - 06.07.2011

Ќе ги добие ли Македонија конечно поранешниот шеф на Царината, Драган Даравелски, стечајниот управник Владислав Тамбурковски, ексминистерот за здравство Владо Димов и другите избегани од државата што ...

Се готви екстрадицијата на Даравелски

Канал5 - 05.07.2011

Македонија со три балкански земји договара взаемна екстрадиција на свои државјани осудени за криминал во други држави. Списоците со такви криминалци - бегалци е долг во секоја од балканските држави.

Македонија и Србија подготвуваат билатерален договор за екстрадиција

Сител - 05.07.2011

Работни групи на министерствата за правда на Македонија и Србија денеска и утре во Скопје ќе ги усогласуваат деталите за потпишување билатерален договор за екстрадиција на сопствени државјани, што ќе ...

Македонија и Србија ги усогласуваат деталите за договор за екстрадиција

МРТ - 05.07.2011

Работни групи на министерствата за правда на Македонија и Србија денеска и утре во Скопје ќе ги усогласуваат деталите за потпишување билатерален договор за екстрадиција на сопствени државјани, што ќе ...

Македонија и Србија работат на Договор за екстрадиција

Р.С.Европа - 05.07.2011

Министерствата за правда на Македонија и на Србија работат на усогласување на деталите за потпишување на билатерален договор за екстрадиција на сопствените државјани.

Македонско-српски преговори за договор за екстрадиција

Курир - 05.07.2011

Денес и утре во Скопје се усогласуваат деталите за потпишување билатерален договор за екстрадиција на сопствени државјани.

Се готви екстрадицијата на Даравелски

Inpress - 05.07.2011

Скопје, 5, јули 2011 (ИНПРЕС) Македонија со три балкански земји договара взаемна екстрадиција на свои државјани осудени за криминал во други држави.

Наскоро ќе се потпишат билатералните договори за екстрадиција

Алфа - 05.07.2011

Министерството за правда започна со изготвувањето на билатералните договори за екстрадиција со Србија, Хрватска и Црна Гора, соопштуваат од министерството.

Двојното државјанство нема да ја попречува екстрадицијата

Вечер Прес - 05.07.2011

До крајот на неделава Република Македонија ќе потпише договор за екстрадиција со Република Хрватска, вчера и денес се усогласуваат деталите за договорот со Србија, а деновиве ќе почнат преговори за ...

Наскоро ќе се потпишат билатералните договори за екстрадиција

Точка - 05.07.2011

Министерството за правда започна со изготвувањето на билатералните договори за екстрадиција со Србија, Хрватска и Црна Гора, соопштуваат од министерството.