TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Градоначалникот Ангов пет месеци ќе донира половина плата за настраданите во Турција и Сирија

Слободен Печат - 12.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, градоначалникот на Општина Дојран, Анго Ангов во следните пет месеци ќе донира 50 отсто од неговата месечна плата за помош на настраданите во Турција и Сирија.

Градоначалникот на Дојран пет месеци ќе донира половина плата за Турција и Сирија

Независен - 12.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, градоначалникот на Општина Дојран, Анго Ангов во следните пет месеци ќе донира 50 отсто од неговата месечна плата за помош на настраданите во Турција и Сирија.Покрај тоа, на последната седница на Советот на Општина ...

Градоначалникот на Дојран пет месеци ќе донира половина плата за настраданите во Турција и Сирија

Lider - 12.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, градоначалникот на Општина Дојран, Анго Ангов во следните пет месеци ќе донира 50 отсто од неговата месечна плата за помош на настраданите во Турција и Сирија.

Градоначалникот на Дојран пет месеци ќе донира половина плата за настраданите во Турција и Сирија

Нетпрес - 12.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, градоначалникот на Општина Дојран, Анго Ангов во следните пет месеци ќе донира 50 отсто од неговата месечна плата за помош на настраданите во Турција и Сирија.

Донација од Пендаровски за настраданите во Турција и Сирија

MakPress - 12.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Северна Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Градоначалникот на Дојран во наредните пет месеци ќе донира половина од платата за помош на настраданите во Турција и ...

Локално - 12.02.2023

Градоначалникот на општина Дојран, Анго Ангов одлучил во наредните пет месеци, во знак на солидарност да донира половина од својата месечна плата за помош на настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Притоа на 25.

Градоначалникот на Дојран во следните пет месеци, ќе донира 50% од неговата месечна плата за помош на настраданите во ...

Бизнис Вести - 12.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, Градоначалникот на општина Дојран донесе одлука во следните пет месеци, да донира 50% од неговата месечна плата за помош на настраданите во Р. Турција и Сирија. “Не секој од нас може да направи големи работи.

Семејството на претседателот Пендаровски се приклучи во акцијата на Црвен Крст за помош на настрадантие во Турција и ...

МКД - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес што се случи на 6 февруари годинава.

Донација од Пендаровски за настраданите во Турција и Сирија

Канал5 - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Пендаровски и неговото семејство донираа за настраданите во Турција и Сирија

Слободен Печат - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Северна Македонија донираа производи за помош на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Донација од Пендаровски за настраданите во Турција и Сирија

Либертас - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Северна Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

ПОМОШ ДОНИРАШЕ И СЕМЕЈСТВОТО НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ Пендаровски е задоволен од хуманоста на нашите граѓани

+инфо - 11.02.2023

Во својата објава претседателот го напиша и телефонскиот број 143 400 на кој македонските граѓани може да донираат 100 денари за промош на настраданите. Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот ...

Пендаровски со семејството донираше за Турција и Сирија

ТВ21 - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Северна Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Донација од Пендаровски за настраданите во Турција и Сирија

Република - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Донација од Пендаровски за настраданите во Турција и Сирија

24Инфо - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Северна Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Златев: За Данела Арсовска донациите за настраданите во Турција и Сирија се депонија

Lider - 11.02.2023

За Арсовска донациите за настраданите во Турција и Сирија се депонија… Луѓе од лице место ме информираат дека градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска им пратила комунална инспекција на собирачите на хуманитарна помош која се собира за ...

Претседателот Пендаровски донираше за настраданите во Турција и Сирија

Н.Македонија - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Донација од Пендаровски за настраданите во Турција и Сирија

Lider - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Донација од Пендаровски за настраданите во Турција и Сирија

Курир - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Северна Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

(ФОТО) Пендаровски и Првата дама донираа за настраданите во земјотресите во Сирија и Турција

Press24 - 11.02.2023

Претседателот Стево Пендаровски и неговата сопруга Елизабета денеска донираа за настрадите од земјотресите во Турција и Сирија. „Денеска дониравме храна, средства за хигиена и облека за настраданите лица од земјотресите во Турција и Сирија.

Донација од Пендаровски за настраданите во Турција и Сирија

Во Центар - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Северна Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Пендаровски со семејството донираше за настраданите во Турција и Сирија

Независен - 11.02.2023

Претседателот Стево Пендаровски заедно со неговото семејство денеска донираа храна, средства за хигиена и облека за настраданите лица од земјотресите во Турција и Сирија. -Во овие тешки денови, хуманоста и солидарноста што ја покажаа нашите граѓани ...

Пендаровски со сопругата и синот донираше за настраданите во Турција и Сирија

4NEWS - 11.02.2023

Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговото семејство денеска на пункт на Црвениот крст на Северна Македонија донираа производи за помш на населението во Турција и во Сирија погодено од катастрофалниот земјотрес.

Пендаровски со семејството донираше за настраданите во Турција и Сирија

Локално - 11.02.2023

Претседателот Стево Пендаровски заедно со неговото семејство денеска донираа храна, средства за хигиена и облека за настраданите лица од земјотресите во Турција и Сирија. -Во овие тешки денови, хуманоста и солидарноста што ја покажаа нашите граѓани ...

Студентите по медицина во Штип отворија пункт за собирање помош за настраданите во земјотресот, за еден ден собрани ...

Сакам да кажам - 10.02.2023

Студентската организација на Медицинскиот факултет во Штип на плоштадот Слобода отвори пункт за собирање хуманитарна помош за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија. За само еден ден, собрани се над еден тон конзервирана храна и флаширани ...

Македонија донира за настраданите во Турција и Сирија

Канал5 - 10.02.2023

Советот на општина Карпош донесе одлука да испрати еден милион денари помош за настраданите во Турција и Сирија. Македонија веќе четири дена ја покажува солидарноста на дело за Турција и Сирија.

Лекарската комора донира парични средства за Турција

Слободен Печат - 10.02.2023

Лекарската комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5 000 евра за настраданите граѓани во земјотресот во Турција. Средствата, како што информираат се уплатени во фондот „Хуманитарна акција“, воспоставен од Центарот за ...

Општина Карпош за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

24 Вести - 10.02.2023

Македонските институции и општини со несебична поддршка за настраданите. Кон апелите за помош се вклучи и општина ...

Општина Карпош ќе додели по 500.000 денари за Турција и Сирија

Макфакс - 10.02.2023

Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за двете настрадани држави. Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за двете ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Макфакс - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

За настраданите во Турција Лекарската комора донира 5.000 евра

МКД - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора (ЛК) донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и ...

Карпош ќе додели по 500 000 денари за Турција и Сирија, а советниците и Јакимовски по 10 отсто од своите плати

Слободен Печат - 10.02.2023

Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат по 500.000 денари за населението погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија Покрај тоа, сите советници одлучија да издвојат по 10 отсто од својот паушал, како и ...

Општина Карпош ќе додели финансиска помош за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Сител - 10.02.2023

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски на денешната прес-конференција информираше дека општинскиот совет едногласно донел одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за Турција и Сирија, како помош за санирање на ...

Градоначалникот Куртовски се сретна со учениците кои се затекнаа во Турција за време на катастофалниот земјотрес

Сител - 10.02.2023

Градоначалникот на општина Маврово Ростуше, Медат Куртовски, денеска во неговиот кабинет ги прими учениците кои се наоѓаа во Република Турција, во време кога земјата беше погодена од катастрофалниот земјотрес.

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Либертас - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

11 илјади пакети помош за Турција! – Во Скопје акцијата ќе трае до сабота навечер

ТВ21 - 10.02.2023

Многу скопјани, со пакети во рацете постојано се упатуваат во центарот на главниот град за да донираат помош за погодените од земјотресот во Турција. Донираат облека и други работи, според своите можности.

Општина Струга издвои 600.000 денари за настраданите во Турција и Сирија

OhridNews - 10.02.2023

Општина Струга ќе издвои вкупно 600.000 денари од буџетот за помош на загрозените подрачја од земјотресот во Турција и Сирија. Таква одлука донел Советот на Општина Струга на одржаната вонредна седница.

Општина Карпош ќе издвои по 500.000 денари за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Вечер Прес - 10.02.2023

Општина Карпош ќе додели финансиски средства во висина од по 500.000 денари за двете настрадани држави Турција и Сирија во земјотресот. Ова е одлучено на денешната вонредна седница на Советот на Општина Карпош.

Наставникот и децата не сакаат да се потсетуваат на траорните слики

Вечер Прес - 10.02.2023

Градоначалникот на Општина Маврово Ростуше, Медат Куртовски, денеска во неговиот кабинет ги прими учениците кои се наоѓаа во Република Турција, во време кога земјата беше погодена од катастрофалниот земјотрес.

„АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ“ ДОНИРАШЕ ПАРИ ЗА ТУРКИЈЕ И ЗА СИРИЈА Сега е најважно да се покаже човечност

+инфо - 10.02.2023

Компанијата „Адора инженеринг“ донираше пари за настраданите во катастрофалниот земјотрес, кој однесе многу невини човечки животи и предизвика огромна материјална штета во Туркије и во Сирија.

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Вечер Прес - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

OhridNews - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

„Адора инженеринг“ донираше финансиски средства за настраданите во земјотресот во Турција и регионот

Независен - 10.02.2023

Компанијата „Адора инженеринг“ донираше финансиски средства за настраданите во катастрофалниот земјотрес, кој однесе многу невини човечки животи и предизвика огромна материјална штета во Турција и Сирија.

Општина Неготино со поддршка од 250.000 денари за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Курир - 10.02.2023

Советот на општина Неготино денеска одржа седница на која беше донесена одлука за доделување 250.000 денари од буџетот на општина Неготино за настраданите граѓани во земјотресот во Турција и Сирија.

Општина Неготино со поддршка од 250.000 денари за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Нетпрес - 10.02.2023

Советот на општина Неготино денеска одржа седница на која беше донесена одлука за доделување 250.000 денари од буџетот на општина Неготино за настраданите граѓани во земјотресот во Турција и Сирија.

Општина Неготино со поддршка од 250.000 денари за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Lider - 10.02.2023

Советот на општина Неготино денеска одржа седница на која беше донесена одлука за доделување 250.000 денари од буџетот на општина Неготино за настраданите граѓани во земјотресот во Турција и Сирија.

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Република - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Турската амбасада во Македонија: Ќебињата и облеката кои се донираат треба да бидат нови

Нетпрес - 10.02.2023

Согласно најновите препораки од Амбасадата на Турција, донациите во текстил за земјотресот во Турција мора да бидат нови и со декларација. Македонските граѓани кои донираат ќебиња и облека не треба да носат стари, односно веќе користени парчиња.

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Скопје инфо - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Курир - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Нетпрес - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

24Инфо - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Општина Карпош ќе додели по 500.000 денари за Турција и Сирија

MTM - 10.02.2023

Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за двете настрадани држави. Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за двете ...

Вкупно 100.000 денари од општина Карпош за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Скопје инфо - 10.02.2023

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски на денешната прес-конференција информираше дека општинскиот совет едногласно донел одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за Турција и Сирија, како помош за санирање на ...

Општина Карпош ќе додели по 500.000 денари за Турција и Сирија

Press24 - 10.02.2023

Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за двете настрадани држави. Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за двете ...

Општина Петровец постави пункт за донации за настраданите во Турција и Сирија

Скопје инфо - 10.02.2023

Општина Петровец во кругот на општинската зграда постави шатор за донации во соработка со припадниците на АРМ каде граѓаните ќе може да донираат средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија.

Адора инженеринг донираше финансиски средства за настраданите во земјотресот во Турција и регионот, со порака за ...

еМагазин - 10.02.2023

Компанијата „Адора инженеринг“ донираше финансиски средства за настраданите во катастрофалниот земјотрес, кој однесе многу невини човечки животи и предизвика огромна материјална штета во Турција и Сирија, информираат од таму.

Општина Карпош ќе додели финансиска помош за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Во Центар - 10.02.2023

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски на денешната прес-конференција информираше дека општинскиот совет едногласно донел одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за Турција и Сирија, како помош за санирање на ...

Општина Карпош ќе додели по 500.000 денари за Турција и за Сирија

Република - 10.02.2023

Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од 500.000 денари за двете настрадани држави. Покрај тоа, сите советници одлучија да издвојат по 10 % од својот паушал, како и градоначалникот од својата плата.

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Press24 - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Градоначалникот Куртовски се сретна со учениците кои се затекнаа во Турција за време на катастофалниот земјотрес

Press24 - 10.02.2023

Градоначалникот на општина Маврово Ростуше, Медат Куртовски, денеска во неговиот кабинет ги прими учениците кои се наоѓаа во Република Турција, во време кога земјата беше погодена од катастрофалниот земјотрес.

Турска амбасада во Македонија: Ќебињата и облеката кои се донираат треба да бидат нови и со декларација

Курир - 10.02.2023

Согласно најновите препораки од Амбасадата на Турција, донациите во текстил за земјотресот во Турција мора да бидат нови и со декларација. Македонските граѓани кои донираат ќебиња и облека не треба да носат стари, односно веќе користени парчиња.

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Centar - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

„Адора“ донираше финансиски средства за настраданите во земјотресот во Турција и регионот

Нетпрес - 10.02.2023

Компанијата „Адора инженеринг“ донираше финансиски средства за настраданите во катастрофалниот земјотрес, кој однесе многу невини човечки животи и предизвика огромна материјална штета во Турција и Сирија.

Општина Карпош ќе додели по 500.000 денари за Турција и Сирија

Точка - 10.02.2023

Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за двете настрадани држави. Советот на Општина Карпош едногласно донесе одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за двете ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Точка - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

„Адора инженеринг“ донираше финансиски средства за настраданите во земјотресот во Турција и регионот, со порака за ...

Убавина и Здравје - 10.02.2023

Компанијата „Адора инженеринг“ донираше финансиски средства за настраданите во катастрофалниот земјотрес, кој однесе многу невини човечки животи и предизвика огромна материјална штета во Турција и Сирија.

Општина Карпош ќе додели финансиска помош за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Опсервер - 10.02.2023

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски на денешната прес-конференција информираше дека општинскиот совет едногласно донел одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за Турција и Сирија, како помош за санирање на ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

4NEWS - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Општина Брвеница со солидарна помош од 200 илјади денари за подрачјата погодени од земјотрес во Турција и Сирија

MakPress - 10.02.2023

Советот на Општина Брвеница денеска имаше вонредна седница на која советниците изгласаа две одлуки и овозоможија од општинскиот буџет да се издвојат средства како солидарна помош за подрачјата погодени од земјотрес во Турција и Сирија.

Општина Карпош ќе додели финансиска помош за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Zoom - 10.02.2023

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски на денешната прес-конференција информираше дека општинскиот совет едногласно донел одлука да се доделат финансиски средства од по 500.000 денари за Турција и Сирија, како помош за санирање на ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Локално - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Опсервер - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување на парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Градоначалникот Куртовски се сретна со учениците кои се затекнаа во Турција за време на катастофалниот земјотрес

Опсервер - 10.02.2023

Градоначалникот на општина Маврово Ростуше, Медат Куртовски, денеска во неговиот кабинет ги прими учениците кои се наоѓаа во Република Турција, во време кога земјата беше погодена од катастрофалниот земјотрес.

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

Бизнис Вести - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Општина Неготино со поддршка од 250.000 денари за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Zoom - 10.02.2023

Советот на општина Неготино денеска одржа седница на која беше донесена одлука за доделување 250.000 денари од буџетот на општина Неготино за настраданите граѓани во земјотресот во Турција и Сирија.

Општина Брвеница со солидарна помош од 200 илјади денари за подрачјата погодени од земјотрес во Турција и Сирија

Опсервер - 10.02.2023

Советот на Општина Брвеница денеска имаше вонредна седница на која советниците изгласаа две одлуки и овозоможија од општинскиот буџет да се издвојат средства како солидарна помош за подрачјата погодени од земјотрес во Турција и Сирија.

Лекарската комора обезбеди парична донација за настраданите во Турција

MakPress - 10.02.2023

Во знак на солидарност и поддршка, Извршниот одбор на Лекарска комора донесе одлука за доделување парична донација во висина од 5.000 евра за настраданите граѓани на Турција во катастрофалниот земјотрес кој однесе многу човечки животи и предизвика ...

Градоначалникот Куртовски се сретна со учениците кои се затекнаа во Турција за време на катастофалниот земјотрес

MakPress - 10.02.2023

Градоначалникот на општина Маврово Ростуше, Медат Куртовски, денеска во неговиот кабинет ги прими учениците кои се наоѓаа во Република Турција, во време кога земјата беше погодена од катастрофалниот земјотрес.

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за Турција и Сирија

Канал5 - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, општинските советници на денешната вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија.

Почесниот конзул на Турција во Битола Ајдован Адемовски денеска донираше за погодените од земјотресите во Турција

Сител - 09.02.2023

Почесниот конзул на Турција во Битола Ајдован Адемовски денеска донираше 5000 јоргани, 10 000 перници, 480 пакети бебешка храна и 212.000 шишиња вода за погодените од земјотресите во Турција.

За Турција и Сирија 500 000 денари помош од Центар и 300 000 од Ѓорче Петров

Слободен Печат - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Турција и Сирија, информираат од општината. На седницата и претходеше едноминутно молчење во знак на почит кон загинатите.

Алиоски купуваше облека за настраданите во Турција

Оff.net - 09.02.2023

Македонскиот репрезентативец е дел од хуманитарната акција на Фенербахче за семејствата погодени од силниот земјотрес кој одзеде преку 12.000 ...

Јанчев: 15 камиони помош за Турција тргнаа од Кавадарци кон погодените подрачја

Канал5 - 09.02.2023

15 камиони со вода, јоргани, перници и бебешка храна денеска тргнаа од Кавадарци кон погодените подрачја од катастрофалниот земјотрес во Турција, објави на ФБ градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев. .

(Видео) Алиоски купува топла облека и обувки за жртвите од разорниот земјотрес во Турција

Телма - 09.02.2023

Цела Турција е мобилизирана за помош и поддршка на настраданите во тешко погодените подрачја од катастрофалните земјотреси на југот на земјата во понеделникот наутро. Се организираат бројни хуманитарни акции во многу сфери во општеството, во што ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за настраданите од земјотресот во Република Турција и Сирија

А1 On - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната 1-ва вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република ...

(ВИДЕО) Македонскиот фудбалер Алиоски во акција за помош на настраданите во Турција

Фокус - 09.02.2023

Македонскиот репрезентативец Езгјан Алиоски, кој го носи дресот на Фенербахче, учествуваше во акција за испраќање на помош за настраданите во силниот земјотрес во Турција. На Твитер се споделува видео, на кое се гледа како Алиоски заедно со неговите ...

Помош од Општина Аеродром за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

А1 On - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

Помош од Општина Аеродром за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Макфакс - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

Помош од 300.000 денари од општина Ѓорче Петров за Турција и Сирија

Канал5 - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија, информираат од општината. -Оваа одлука беше донесена на денешната вонредна седница на Советот на ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за настраданите од земјотресот во Република Турција и Сирија

Макфакс - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната 1-ва вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република ...

Алиоски во акција за помош на настраданите во Турција🎥

Спортски - 09.02.2023

Македонскиот репрезентативец Езѓан Алиоски покажа дека покрај што е голем фудбалер е и голем човек. Тој ја покажа својата солидарност и учествуваше во хуманитарна акција за помош на настраданите и најпогодените од катастрофалниот земјотрес во ...

Човек со срце планина: Фудбалерот Алиоски лично купуваше работи за настраданите во Турција

Фактор - 09.02.2023

Македонскиот фудбалер Езѓан Алиоски, кој игра за македонската репрезентација, во моментов е дел од тимот на турскиот клуб Фенербахче. Алиоски за настраданите во земјотресот во Турција лично купуваше јакни, шапки, шалчиња, џемпери и други работи кои ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за Турција и Сирија

Либертас - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, општинските советници на денешната вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија.

Ликовни уметници донираа дела за погодените од земјотресот во Турција и Сирија

Вечер Прес - 09.02.2023

Уметникот Сокол Марковски донира свое дело во хуманитарни цели за погодените во земјотресите во Турција и Сирија. Делото насловено „Болка“, е ставено на продажба, а купувачот средствата треба да ги уплати на сметка на Црвениот крст на Македонија.

Издвоени 500.000 денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Вечер Прес - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната прва вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република ...

Петнаесет камиони со помош за настраданите во земјотресот денеска тргнаа од Кавадарци за Турција

Вечер Прес - 09.02.2023

Петнаесет камиони со вода, јоргани, перници и бебешка храна денеска тргнаа од Кавадарци кон погодените подрачја од катастрофалниот земјотрес во Турција. Станува збор за донација од компанијата Кожувчанка, фондацијата „Никола Јанчев“ и почесниот ...

МАЛА ОПШТИНА, АМА ГОЛЕМО СРЦЕ Ѓорче Петров ќе донира 300.000 денари за погодените од земјотресот

+инфо - 09.02.2023

„Оваа одлука беше донесена на денешната вонредна седница на Советот на општина Ѓорче Петров на која единствена точка на дневен ред беше финансиската помош. Средствата ќе се спроведат преку Црвениот крст, односно преку посебен Фонд за солидарност“, ...

ГОЛЕМОТО СРЦЕ НА АЛИОСКИ Македонскиот репрезентативец купуваше облека за настраданите во Туркије (ФОТО+ВИДЕО)

+инфо - 09.02.2023

Топла облека, чевли и сите најосновни работи кои се потребни за сите оние кои останаа без своите домови, испратија Алиоски и соиграчите од турскиот гигант. Македонскиот фудбалски репрезентативец Езџан Алиоски, заедно со своите колеги од фудбалскиот ...

Финансиска помош од 300.000 денари од Општина Ѓорче Петров настраданите  во земјотресите во Турција и Сирија

Вечер Прес - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија. Оваа одлука беше донесена на вонредна седница на Советот на општина Ѓорче Петров на која единствена ...

Алиоски се вклучи во хуманитарната акција, купи облека и обувки за погодените во силниот земјотрес (ВИДЕО)

Sport M - 09.02.2023

Македонскиот фудбалер Езгјан Алиоски се вклучи во хуманитарната акција заедно со неговиот тим Фенербахче и купуваат облека и обувки за погодените од силниот земјотрес во Турција. Алиоски облечен во спортска опрема со клупски обележја, во видео што ...

Срце како планина: Алиоски испрати помош за настраданите во Турција (Видео)

СуперСпорт - 09.02.2023

Македонскиот репрезентативец Езгјан Алиоски, како и неговиот колеги од Фенербахче, купија облека и други производи кои ги испратија за настраданите во силните земјотреси во Турција. Алиоски се вклучи во обезбедувањето на средства и производи како ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за настраданите од земјотресот воТурција и во Сирија

Нетпрес - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната 1-ва вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република ...

Општина Аеродром испраќа помош за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Скопје инфо - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

Во Штип поставен штанд за финансиска помош на настраданите во Турција

Press24 - 09.02.2023

„Донирај од срце за настраните од земјотресот во Турција“, стои на првата кутија за донации, која денеска се постави на штанд во центарот на Штип. Претседателот на Демократската партија на Турците Дениз Али истакна дека штипјани можат да донираат ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за настраданите од земјотресот во Република Турција и Сирија

Centar - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната 1. вонредна седница едногласно ја изгласаа одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република Турција ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за Турција и Сирија

Во Центар - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, општинските советници на денешната вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија.

Скопје и скопјани не забораваат

Н.Македонија - 09.02.2023

Скопје уште еднаш покажа дека не заборава. Тоа многупати досега го докажаа жителите на главниот град, но по последните случувања во кои земјотрес ги зафати Турција и Сирија дефинитивно се покажа дека спомените од 1963 година, кога разорен земјотрес ...

И Општина Центар испраќа помош за Турција и за Сирија

Република - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната 1-ва вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република ...

Центар со 500.000 денари парична помош за настраданите од земјотресот во Република Турција и Сирија

24Инфо - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната 1-ва вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република ...

Општина Струга издвои 600.000 денари за настраданите во Турција и Сирија

Република - 09.02.2023

Општина Струга ќе издвои вкупно 600.000 денари од буџетот за помош на загрозените подрачја од земјотресот во Турција и Сирија. Таква одлука донел Советот на Општина Струга на денешната вонредна седница.

ПОМОШ ОД МАКЕДОНИЈА ЗА ТУРЦИЈА: Конвој од 15 камиони со постелнина и храна тргна од Кавадарци за погодените од ...

Денешен - 09.02.2023

Петнаесет камиони со вода, јоргани, перници и бебешка храна денеска тргнаа од Кавадарци кон погодените подрачја од катастрофалниот земјотрес во Турција. Станува збор за донацијата од компанијата Кожувчанка, фондацијата „Никола Јанчев“ и почесниот ...

Општина Аеродром испраќа помош за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Република - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

Петнаесет камиони со помош за настраданите во земјотресот денеска тргнаа од Кавадарци за Турција

Курир - 09.02.2023

Петнаесет камиони со вода, јоргани, перници и бебешка храна денеска тргнаа од Кавадарци кон погодените подрачја од катастрофалниот земјотрес во Турција. Станува збор за донација од компанијата Кожувчанка, фондацијата „Никола Јанчев“ и почесниот ...

Петнаесет камиони со помош за настраданите во земјотресот тргнаа од Кавадарци за Турција

Нетпрес - 09.02.2023

Петнаесет камиони со вода, јоргани, перници и бебешка храна денеска тргнаа од Кавадарци кон погодените подрачја од катастрофалниот земјотрес во Турција. Станува збор за донација од компанијата Кожувчанка, фондацијата „Никола Јанчев“ и почесниот ...

Помош од Општина Аеродром за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

MTM - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

500.000 денари помош од Општина Центар за Турција и Сирија

Скопје инфо - 09.02.2023

На вонредната седница на Советот на Општина Центар беше донесена одлука да се доделат 500.000 денари за населението од подрачјата кои беа погодени од земјотресите во Турција и Сирија. Градоначалникот Горан Герасимовски кажа дека средствата ќе бидат ...

Помош од 300.000 денари од општина Ѓорче Петров за Турција и Сирија

Press24 - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија, информираат од општината. -Оваа одлука беше донесена на денешната вонредна седница на Советот на ...

​Помош од Општина Аеродром за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Курир - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

Ѓорче Петров ќе донира 300.000 денари за Турција и Сирија

Скопје инфо - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија. Оваа одлука беше донесена на денешната вонредна седница на Советот на општина Ѓорче Петров на која ...

Помош од Општина Аеродром за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Press24 - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

Ѓорче Петров е синоним за солидарност и така и ќе остане: Општината испрати помош за Турција и Сирија

Република - 09.02.2023

Износ од 300.000 денари ќе биде префрлен од општина Ѓорче Петров како солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија, соопшти денеска градоначалникот Александар Стојкоски, додавајќи дека ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за настраданите од земјотресот во Турција и во Сирија

Независен - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната 1-ва вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република ...

Помош од 300.000 денари од општина Ѓорче Петров по земјотресите во Турција и Сирија

Курир - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија. Оваа одлука беше донесена на денешната вонредна седница на Советот на општина Ѓорче Петров на која ...

Помош од 300.000 денари од општина Ѓорче Петров по земјотресите во Турција и Сирија

Lider - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија. Оваа одлука беше донесена на денешната вонредна седница на Советот на општина Ѓорче Петров на која ...

Алиоски има големо срце: Македонски фудбалер испрати помош за настраданите во Турција

Скопје инфо - 09.02.2023

Над 12.000 луѓе ги загубија животите по силниот земјотрес во Турција и Сирија, а огромен број лица се водат за исчезнати, додека помош пристигнува од сите страни за настраданите. Еден од луѓето кои испрати помош е и македонскиот репрезентативец ...

Алиоски купи и спакува облека за настраданите од земјотресот

Кајгана - 09.02.2023

Македонскиот фудбалски репрезентативец уште еднаш ја покажа својата хуманост, овој пат обезбедувајќи облека за настраданите од земјотресот во Турција. Езѓан Алиоски игра за тимот на Фенербахче од Истанбул, далеку од погодените области во ...

(Видео) Џани Алиоски купуваше облека за семејствата погодени од земјотресот во Турција

Репортер - 09.02.2023

Македонскиот репрезентативец Џани Алиоски, кој игра за „Фенербахче“, купуваше облека за семејствата погодени од земјотресот. Со уште неколку фудбалери од турскиот клуб, тие купија јакни, џемпери, капи и топла облека што им е на потребна во моментов.

Помош од 300.000 денари од општина Ѓорче Петров за Турција и Сирија

Опсервер - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија, информираат од општината. -Оваа одлука беше донесена на денешната вонредна седница на Советот на ...

Џани Алиоски лично купуваше облека за настраданите во Турција: „Секоја чест, ти голем човеку“! (ВИДЕО)

Вистина.мк - 09.02.2023

Македонскиот фудбалски репрезентативец Езгијан Алиоски, кој во моментов игра за турскиот фудбалски гигант „Фенербахче“, покажа дека не е само голем мајстор на фудбалската игра, туку и човек со големо срце.

Македонија донира: Плоштадот полн со пакети помош за Турција (ФОТО)

Локално - 09.02.2023

Македонија и Скопје покажаа како е да си хуман и се солидаризираа во овие тешки мигови со семејствата кои се најпогодени од катастрофалниот земјотрес во Турција. Пунктот на скопскиот плоштад за помош на турските граѓани е преполн со пакети помош, ...

Општина Струга издвои 600.000 денари за настраданите во Турција и Сирија

Опсервер - 09.02.2023

Општина Струга ќе издвои вкупно 600.000 денари од буџетот за помош на загрозените подрачја од земјотресот во Турција и Сирија. Таква одлука донел Советот на Општина Струга на денешната вонредна седница.

Помош од 300.000 денари од општина Ѓорче Петров за Турција и Сирија

MakPress - 09.02.2023

Општина Ѓорче Петров ќе додели 300.000 денари солидарна помош за санирање на последиците од земјотресите што ги погодија Република Турција и Сирија, информираат од општината. -Оваа одлука беше донесена на денешната вонредна седница на Советот на ...

Општина Струга издвои 600.000 денари за настраданите во Турција и Сирија

Бизнис Вести - 09.02.2023

Општина Струга ќе издвои вкупно 600.000 денари од буџетот за помош на загрозените подрачја од земјотресот во Турција и Сирија. Таква одлука донел Советот на Општина Струга на денешната вонредна седница.

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за настраданите од земјотресот во Република Турција и Сирија

Локално - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, советниците на општинскиот совет на денешната 1-ва вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Република ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за Турција и Сирија

Опсервер - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, општинските советници на денешната вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија.

Со одлука на Советот, Општина Аеродром испраќа помош за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

MakPress - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

Алиоски ја покажа хуманоста: Купи топла облека за настраданите од земјотресот во Турција (ВИДЕО)

Локално - 09.02.2023

Македонскиот репрезентативец Езѓан Алиоски ја покажа својата солидарност на дело и учествуваше во хуманитарна акција за помош на настраданите и најпогодените од катастрофалниот земјотрес во Турција.

Во Штип поставен штанд за финансиска помош на настраданите во Турција

MakPress - 09.02.2023

„Донирај од срце за настраните од земјотресот во Турција“, стои на првата кутија за донации, која денеска се постави на штанд во центарот на Штип. Претседателот на Демократската партија на Турците Дениз Али истакна дека штипјани можат да донираат ...

Вкупно 14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

MakPress - 09.02.2023

Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за помош, ...

Општина Центар со 500.000 денари парична помош за Турција и Сирија

MakPress - 09.02.2023

На предлог на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, општинските советници на денешната вонредна седница едногласно ја изгласаа Одлуката за доделување парични средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија.

Во Штип поставен штанд за финансиска помош на настраданите во Турција

Опсервер - 09.02.2023

„Донирај од срце за настраните од земјотресот во Турција“, стои на првата кутија за донации, која денеска се постави на штанд во центарот на Штип. Претседателот на Демократската партија на Турците Дениз Али истакна дека штипјани можат да донираат ...

(ВИДЕО) Македонски фудбалер купува облека за погодените од силниот земјотрес во Турција

Zoom - 09.02.2023

Македонскиот фудбалер Езгјан Алиоски се вклучи во хуманитарната акција заедно со неговиот тим Фенербахче и купуваат облека и обувки за погодените од силниот земјотрес во Турција. Алиоски облечен во спортска опрема со клупски обележја, во видео што ...

Фудбалерот Езџан Алиоски со хуманитарна акција за помош на Турција

Тера - 09.02.2023

Македонскиот фудбалски репрезентативец Езџан Алиоски, заедно со своите колеги од фудбалскиот клуб Фенербахче активно се вклучи во обезбедувањето средства и производи како помош на настраданите региони во Турција, погодени од разорниот земјотрес.

Помош од Општина Аеродром за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Опсервер - 09.02.2023

Советот на Општина Аеродром на вонредна седница која се одржа синоќа донесе одлука за донирање парични средства за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Освен парична помош општината Аеродром ги става на располагање сите свои расположливи ...

Пожарникари од Куманово заминуваат за Турција за помош и поддршка на загрозеното население

Сител - 08.02.2023

Петмина пожарникари во возила и опрема денеска заминуваат за Турција за да помогнат во справувањето со последиците од катастрофалниот земјотрес, соопштија денеска надлежните од Територијалната противпожарна единица Куманово.

Граѓаните го наполнија плоштадот со пакети со ќебиња, облека и храна – донациите ќе патуваат за Турција и Сирија

Телма - 08.02.2023

Стотици пакети со неопходни производи се донесени на двата пункта во Скопје, каде што граѓаните донираат за граѓаните на Турција погодени од земјотресот. Истовремено, и натаму се донира на двата телефонски броја, кои се отворени за собирање ...

И Куманово испраќа пожарникари за Турција

Фокус - 08.02.2023

Пет пожарникари од Противпожарната единица од Куманово заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Тие одат со возило и опрема да се приклучат на меѓународната акција за спасување и извлекување од урнатините на повредените и ...

Пожарникари од Куманово заминуваат за Турција за помош и поддршка на загрозеното население

Канал5 - 08.02.2023

Петмина пожарникари во возила и опрема денеска заминуваат за Турција за да помогнат во справувањето со последиците од катастрофалниот земјотрес, соопштија денеска надлежните од Територијалната противпожарна единица Куманово.

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

А1 On - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот

Канал5 - 08.02.2023

Паричните средства од член 1 од оваа одлука се обезбедени во Буџетот на Град Скопје за 2023 година, од Програма за постојана резерва непредвидливи расходи. Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен ...

Општините Кочани и Виница ќе доделат финансиска помош за настраданите од земјотресите во Турција

Сител - 08.02.2023

Општините Кочани и Виница ќе обезбедат хуманитарна помош за настраданите подрачја од земјотресите во Република Турција, а поддршката ќе биде парична, во рамки на буџетските можности на локалните самоуправи.

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Сител - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Шест милиони денари помош од Град Скопје за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

МКД - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Вкупно 14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

Канал5 - 08.02.2023

Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за помош, ...

(Видео) Не видовме политичар или пратеник да донира за Турција, а пунктовите се затрупани со помош, реагираат ...

Макфакс - 08.02.2023

Ниту еден политичар не се појавил на плоштадот Македонија за да донира помош во вид на ќебиња и облека за настраданите во Турција. Ова за „Макфакс“ го посочи хуманитарецот и еден од организаторите на пунктот за помош на настраданите, Али Февзи.

Хуманоста на дело - помош од Македонија за погодените подрачја во Турција и во Сирија

24 Вести - 08.02.2023

Покрај за Турција се донира и за Сирија, ако донацијата не е дефинирана согласно последиците, бројот на настрадани средствата ќе бидат поделени велат од Црвениот крст. Од таму информираат дека собрани 10 милиони денари за настраданите во ...

Околу 170 здравствени работници се пријавија како доброволци да заминат во Турција

Телма - 08.02.2023

Македонските лекари ја покажуваат хуманоста на дело. Околу 170 здравствени работници се пријавија да заминат во Турција, да помогнат при лекување на настраданите од катастрофалниот земјотрес.

(Видео) Стотици пакети со топла облека и ќебиња се собраа во Скопје, се донира и телефонски, пунктовите остануваат ...

Макфакс - 08.02.2023

Стотици пакети со неопходни намирници се донесени на двата пункта во Скопје каде граѓаните донираат за граѓаните на Турција погодени од земјотресот. Истовремено, и натаму се донира на двата телефонски броеви кои се отворени за собирање на средства, ...

Пожарникари од Кавадарци заминаа на помош во Турција

Фокус - 08.02.2023

Пожарникари од ТППЕ Кавадарци тргнаа кон Турција, да му помогнат на населението во реонот зафатен од катастрофалниот земјотрес. Со две моторни возила и соодветна опрема за заштита и спасување од непогоди, тие ќе останат во Турција се додека е ...

Пожарникари од Кавадарци заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција

Сител - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Пожарникари од Кавадарци заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција

Канал5 - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Кавадарци, „Кожувчанка“ и Фондацијата „Никола Јанчев“ со донација за Турција и Сирија!

Макфакс - 08.02.2023

Веднаш по потресната вест за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија, Советот на Општина Кавадарци и Градоначалникот на Општина Кавадарци свикаа седница на која се обезбедија 900.000 денари помош! Општина Кавадарци вчера вечерта ја одржа ...

Кавадарци, Кожувчанка и Фондацијата Никола Јанчев со донација за Турција и Сирија

А1 On - 08.02.2023

Веднаш по потресната вест за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија, Советот на Општина Кавадарци и Градоначалникот на Општина Кавадарци свикаа седница на која се обезбедија 900.000 денари помош! Општина Кавадарци вчера вечерта ја одржа ...

Пожарникари од Општина Куманово со возило и опрема заминуваат во Турција

А1 On - 08.02.2023

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека пет пожарникари од Куманово со возило и опрема заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. На вчерашната вонредна седница на Советот, едногласно беше ...

Пожарникари од Куманово заминаа за Турција да им помогнат на настраданите

МКД - 08.02.2023

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека пет пожарникари од Куманово со возило и опрема заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. На вчерашната вонредна седница на Советот, едногласно беше ...

КАВАДАРЦИ, КОЖУВЧАНКА и ФОНДАЦИЈАТА НИКОЛА ЈАНЧЕВ со донација за Турција и Сирија!

Канал5 - 08.02.2023

​Веднаш по потресната вест за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија,Советот на Општина Кавадарци и Градоначалникот на Општина Кавадарци свикаа седница на која се обезбедија 900.000 денари помош! Општина Кавадарци вчера вечерта ја одржа ...

Големото срце на Езгијан Алиоски – Македонецот со помош за настраданите од земјотресот (ВИДЕО)

Екипа - 08.02.2023

Бројот на загинати во разорниот земјотрес што ги погоди Турција и Сирија сега е најмалку 12.049 лица, јави Си-Ен-Ен, повикувајќи се на локалните власти. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека според најновите податоци, број на загинати ...

Можеби е малку, но е од срце!

Вечер Прес - 08.02.2023

Оваа хуманитарна активност на Градскиот плоштад ја поттикна Али Февзи, на сите добро познатиот хуманитарец од Чаир, кој добил повик за помош од турски студенти што студираат овде. – Засега, собрана е помош за околу 200 семејства.

Кавадарци, Кожувчанка и фондацијата Никола Јанчев со донација за Турција и Сирија!

Вечер Прес - 08.02.2023

Веднаш по потресната вест за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија, Советот на Општина Кавадарци и Градоначалникот на Општина Кавадарци свикаа седница на која се обезбедија 900.000 денари помош! Општина Кавадарци вчера вечерта ја одржа ...

СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈЕ ОДЛУЧИ По 3 милиони денари за настраданите во Туркије и Сирија

+инфо - 08.02.2023

Претседателот на Советот на Град Скопје, Трајко Славески, на денешната седница посочи дека паричната помош ќе се реализира преку уплата на средствата на Фондот за солидарност на Црвениот крст на Република Северна Македонија.

Граѓански организации, Филхармонија, уметници: Македонскиот народ се организира за помош на настраданите од ...

Фактор - 08.02.2023

Ние Македонците сме хуман народ, тоа многупати сме го покажале, а и овој пат по веста за катастрофалниот земјотрес кој се случи во Турција и Сирија го обедини народот и почна самоиницијативно да собира помош за засегнатите во овие две земји.

КАВАДАРЦИ, КОЖУВЧАНКА и ФОНДАЦИЈАТА НИКОЛА ЈАНЧЕВ со донација за Турција и Сирија!

Фактор - 08.02.2023

Веднаш по потресната вест за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија, Советот на Општина Кавадарци и Градоначалникот на Општина Кавадарци свикаа седница на која се обезбедија 900.000 денари помош! Општина Кавадарци вчера вечерта ја одржа ...

ОПШТИНИТЕ СЕ МОБИЛИЗИРААТ: Материјална и финансиска помош пристигнува од сите страни

Вечер Прес - 08.02.2023

Општините во Македонија веќе се подготвуваат финансиски да им помогнат на Турција и на Сирија веднаш по потресната вест за настраданите во природната непогода. Советот на Општина Кавадарци и градоначалникот на Општина Кавадарци се меѓу првите кои ...

Скопје знае што е солидарност – стотици граѓани донираа помош за Турција

ТВ21 - 08.02.2023

На скопскиот плоштад се собира помош за погодените од разорниот земјотрес во Турција. Граѓаните донираат разни намирници, а организаторите велат дека досега се задоволни од текот на акцијата. Порачуваат дека најголема потреба има од зимска облека.

Вкупно 14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

ТВ21 - 08.02.2023

Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за помош, ...

Пожарникари од Кавадарци заминаа на помош во Турција

Либертас - 08.02.2023

Пожарникари од ТППЕ Кавадарци тргнаа кон Турција, да му помогнат на населението во реонот зафатен од катастрофалниот земјотрес. Со две моторни возила и соодветна опрема за заштита и спасување од непогоди, тие ќе останат во Турција се додека е ...

Парична помош од Општина Делчево за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

ТВ21 - 08.02.2023

Делчевските советници на вонредна Седница ја усвоија одлуката со која Општина Делчево ќе додели парична помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Советниците едногласно ја поддржаа Одлуката со која од Буџетот на ...

Парична помош од Општина Делчево за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Вечер Прес - 08.02.2023

Делчевските советници на вонредна Седница ја усвоија одлуката со која Општина Делчево ќе додели парична помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Советниците едногласно ја поддржаа Одлуката со која од Буџетот на ...

Алиоски во хумана мисија – лично купува облека за лицата погодени од земјотресот

ТВ21 - 08.02.2023

Македонскиот репрезентативец Езѓан Алиоски денеска лично се погрижил за купување на облека за семејствата погодени од катастрофалните земјотреси кои ги зафатија Турција и Сирија. Веста ја објави Фудбалска Репрезентација на Македонија.

Пожарникари од Кавадарци заминуваат во Турција да им помогнат на погодените во земјотресот

Вечер Прес - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Скопје знае што е солидарност – стотици граѓани донираа за настраданите во Турција

ТВ21 - 08.02.2023

На скопскиот плоштад се отворени штандови на кои граѓаните може да донираат различна опрема, која ќе заврши во Турција, кај настраданите од катастрофалниот земјотрес кој се случи во понеделникот. Скопје покажа дека знае што е солидарност.

Вкупно 14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

Либертас - 08.02.2023

– Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за ...

ЕДНОГЛАСНО ОБЕЗБЕДЕНИ 900.000 ДЕНАРИ И 10 ШЛЕПЕРИ ВОДА Кавадарци, Кожувчанка и Фондацијата Никола Јанчев со донација за ...

+инфо - 08.02.2023

Едногласно беше одлучено сума од 600.000 денари да биде уплатена на трансакциона сметка добиена од Турската амбасада за настраданите во Туркије, а сума од 300.000 денари да биде уплатена на сметката на Црвен Крст на РСМ со намена за настраданите од ...

Алиоски има „срце планина“, донираше облека и сѐ што е неопходно за настраданите во земјотресот во Турција (Видео)

Спортманија - 08.02.2023

Македонскиот репрезентативец Езџан Алиоски, беше дел од големата хуманитарна акција, како помош за настраданите во разорниот земјотрес во Турција. Топла облека, чевли и сите најосновни работи кои се потребни за сите оние кои останаа без своите ...

Алиоски и Фенербахче во хуманитарна акција за настраданите во земјотресот во Турција (ФОТО)

SportSport - 08.02.2023

Македонскиот фудбалски репрезентативец Езџан Алиоски, заедно со своите колеги од фудбалскиот клуб Фенербахче активно се вклучи во обезбедувањето средства и производи како помош на настраданите региони во Турција, погодени од разорниот земјотрес.

Општините Кочани и Виница ќе доделат финансиска помош за настраданите од земјотресите во Турција

Курир - 08.02.2023

Општините Кочани и Виница ќе обезбедат хуманитарна помош за настраданите подрачја од земјотресите во Република Турција, а поддршката ќе биде парична, во рамки на буџетските можности на локалните самоуправи.

Општина Центар Жупа додели 500 илјади денари, а советниците ќе го донираат месечниот надоместок за настраданите во ...

Курир - 08.02.2023

Советот на општина Центар Жупа, по предлог на градоначалникот Аријан Ибраим, денеска донесе едногласна одлука со која оваа општина, како прва помош за настраданите во Турција ќе издвои 500 илјади денари.

Македонија се обедини: Собрани 10 милиони денари во Црвен Крст за настраданите во земјотресите во Турција и Сирија

Press24 - 08.02.2023

Македонскиот народ повторно докажа дека е хуман и се обедини да помогне за настраданите во земјотресите во Турција и во Сирија. Досега вкупно донации на сметката на Црвениот Крст се собрани 10 милиони денари.

ГАЛЕРИЈА: Турски студенти во Македонија собираат донации во Скопје за погодените од земјотресите

Press24 - 08.02.2023

Турски студенти кои студираат во Македонија, на плоштадот во Скопје собираат донации за настраданите во земјотресите во Турција. Многу од студентите изгубиле членови на нивните ...

Вкупно 14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

Press24 - 08.02.2023

Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за помош, ...

(Видео) Стотици пакети со топла облека и ќебиња се собраа во Скопје, се донира и телефонски, пунктовите остануваат ...

MTM - 08.02.2023

Стотици пакети со неопходни намирници се донесени на двата пункта во Скопје каде граѓаните донираат за граѓаните на Турција погодени од земјотресот. Истовремено, и натаму се донира на двата телефонски броеви кои се отворени за собирање на средства, ...

Вкупно 14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

24Инфо - 08.02.2023

Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за помош, ...

Парична помош од Општина Делчево за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Press24 - 08.02.2023

Делчевските советници на вонредна Седница ја усвоија одлуката со која Општина Делчево ќе додели парична помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Советниците едногласно ја поддржаа Одлуката со која од Буџетот на ...

Парична помош од Општина Делчево за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Курир - 08.02.2023

Делчевските советници на вонредна Седница ја усвоија одлуката со која Општина Делчево ќе додели парична помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Советниците едногласно ја поддржаа Одлуката со која од Буџетот на ...

Парична помош од Општина Делчево за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Република - 08.02.2023

Делчевските советници на вонредна Седница ја усвоија одлуката со која Општина Делчево ќе додели парична помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Советниците едногласно ја поддржаа Одлуката со која од Буџетот на ...

Пожарникари од Кавадарци заминуваат да помогнат по земјотресот во Турција

Курир - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Општина Центар Жупа додели 500 илјади денари, а советниците ќе го донираат месечниот надоместок за настраданите во ...

Lider - 08.02.2023

Советот на општина Центар Жупа, по предлог на градоначалникот Аријан Ибраим, денеска донесе едногласна одлука со која оваа општина, како прва помош за настраданите во Турција ќе издвои 500 илјади денари.

Општина Велес со финансиска помош за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Курир - 08.02.2023

Советот на Општина Велес донесе едногласна одлука да издвои финансиска помош од 300 илјади денари за настраданите од земјотресот во Турција, и 150 илјади денари за настраданите во Сирија. На втората вонредна седница што се одржа вечерва, ...

Големото срце на Езгијан Алиоски – Македонецот со помош за настраданите од земјотресот (ВИДЕО)

Курир - 08.02.2023

Бројот на загинати во разорниот земјотрес што ги погоди Турција и Сирија сега е најмалку 12.049 лица, јави Си-Ен-Ен, повикувајќи се на локалните власти. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека според најновите податоци, број на загинати ...

Општина Велес со финансиска помош за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Press24 - 08.02.2023

Советот на Општина Велес донесе едногласна одлука да издвои финансиска помош од 300 илјади денари за настраданите од земјотресот во Турција, и 150 илјади денари за настраданите во Сирија. На втората вонредна седница што се одржа вечерва , ...

Кумановски пожарникари со возило и опрема заминуваат во Турција, помош ќе се даде и за Сирија

Република - 08.02.2023

Пет пожарникари од Куманово со возило и опрема заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција, информираше кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски. На вчерашната вонредна седница на Советот, едногласно беше прифатен ...

Пожарникари од Кавадарци заминуваат да помогнат по земјотресот во Турција

Lider - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Пожарникари од Кавадарци заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција

Независен - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Општина Центар Жупа додели 500 илјади денари за настраданите во Турција – советниците ќе го донираат месечниот ...

Нетпрес - 08.02.2023

Советот на општина Центар Жупа, по предлог на градоначалникот Аријан Ибраим, денеска донесе едногласна одлука со која оваа општина, како прва помош за настраданите во Турција ќе издвои 500 илјади денари.

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Република - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Димитриевски: Пожарникари од Општина Куманово со возило и опрема заминуваат во Турција

24Инфо - 08.02.2023

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека пет пожарникари од Куманово со возило и опрема заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. На вчерашната вонредна седница на Советот, едногласно беше ...

Пожарникари од Општина Куманово со возило и опрема заминуваат во Турција

Република - 08.02.2023

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека пет пожарникари од Куманово со возило и опрема заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. На вчерашната вонредна седница на Советот, едногласно беше ...

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Скопје инфо - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Одлучено е: Град Скопје доделува 6 милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Press24 - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Во Центар - 08.02.2023

– Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Димитриевски: Пожарникари од Општина Куманово со возило и опрема заминуваат во Турција

Press24 - 08.02.2023

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека пет пожарникари од Куманово со возило и опрема заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. На вчерашната вонредна седница на Советот, едногласно беше ...

Вистински херои: Пожарникари од Кавадарци заминуваат во Турција

Press24 - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Град Скопје додели по 50.000 евра помош за Турција и за Сирија

Независен - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

ДОНАЦИЈА ОД СВЕТСКАТА ФУДБАЛСКА ЅВЕЗДА: Меси донирал 3,5 милиони евра за настраданите од земјотресот во Турција и ...

Денешен - 08.02.2023

Светската фудбалска ѕвезда Лионел Меси донирал 3,5 милиони евра за настраданите од земјотресот што ги погоди Турција и Сирија, објавено е на турската страница на Фејсбук Futbol Merkezi. – Лионел Меси донираше 3,5 милиони евра за Турција и Сирија.

Се донираа стотици пакети со топла облека и ќебиња во Скопје, се донира и телефонски, пунктовите остануваат отворени

Денар - 08.02.2023

Стотици пакети со неопходни намирници се донесени на двата пункта во Скопје каде граѓаните донираат за граѓаните на Турција погодени од земјотресот. Истовремено, и натаму се донира на двата телефонски броеви кои се отворени за собирање на средства, ...

(Видео) Не видовме политичар или пратеник да донира за Турција, а пунктовите се затрупани со помош, реагираат ...

Точка - 08.02.2023

Ниту еден политичар не се појавил на плоштадот Македонија за да донира помош во вид на ќебиња и облека за настраданите во Турција. Ова за „Макфакс“ го посочи хуманитарецот и еден од организаторите на пунктот за помош на настраданите, Али Февзи.

Три камиони и 15 комбиња помош од Ибрахим Челикол за настраданите од Турција

Репортер - 08.02.2023

По катастрофалниот земјотрес во Турција, каде се уште се вадат жртвите од урнатините, не престануваат да пристига хуманитарна помош од сите страни. Речиси сите славни актери во Турција почнаа со испраќање помош и поддршка за настраданите во ...

Хуманоста на дело: Донација за Турција и Сирија од Кавадарци, Кожувчанка и Фондацијата “Никола Јанчев”

Хитпортал - 08.02.2023

Веднаш по потресната вест за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија, Советот на Општина Кавадарци и Градоначалникот на Општина Кавадарци, Митко Јанчев, свикаа седница на која се обезбедија 900.000 денари помош! Општина Кавадарци вчера ...

(Видео) Стотици пакети со топла облека и ќебиња се собраа во Скопје, се донира и телефонски, пунктовите остануваат ...

Точка - 08.02.2023

Стотици пакети со неопходни намирници се донесени на двата пункта во Скопје каде граѓаните донираат за граѓаните на Турција погодени од земјотресот. Истовремено, и натаму се донира на двата телефонски броеви кои се отворени за собирање на средства, ...

Општините Кочани и Виница ќе доделат финансиска помош за настраданите од земјотресите во Турција

MakPress - 08.02.2023

Општините Кочани и Виница ќе обезбедат хуманитарна помош за настраданите подрачја од земјотресите во Република Турција, а поддршката ќе биде парична, во рамки на буџетските можности на локалните самоуправи.

14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

4NEWS - 08.02.2023

Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за помош, ...

Парична помош од Општина Делчево за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Опсервер - 08.02.2023

– Делчевските советници на вонредна Седница ја усвоија одлуката со која Општина Делчево ќе додели парична помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Советниците едногласно ја поддржаа Одлуката со која од Буџетот на ...

ВИДЕО: Македонскиот репрезентативец лично купува облека за семејствата погодени од земјотресот во Турција и Сирија

4NEWS - 08.02.2023

Македонскиот репрезентативец Езгјан Алиоски денеска лично се погрижил за купување на облека за семејствата погодени од катастрофалните земјотреси кои ги зафатија Турција и Сирија. Веста ја објави Фудбалска Репрезентација на Македонија.

Парична помош од Општина Делчево за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

4NEWS - 08.02.2023

Делчевските советници на вонредна Седница ја усвоија одлуката со која Општина Делчево ќе додели парична помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Советниците едногласно ја поддржаа Одлуката со која од Буџетот на ...

Општина Центар Жупа додели 500 илјади денари, а советниците ќе го донираат месечниот надоместок за настраданите во ...

MakPress - 08.02.2023

Советот на општина Центар Жупа, по предлог на градоначалникот Аријан Ибраим, денеска донесе едногласна одлука со која оваа општина, како прва помош за настраданите во Турција ќе издвои 500 илјади денари.

Општина Битола ќе додели 500.000 денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Опсервер - 08.02.2023

На иницијатива на градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски и претседателката на општинскиот Совет, Габриела Илиевска, денеска на вонредна седница, битолските советници, донесоа одлука за доделување финансиска помош од буџетот на општината ...

Општина Велес со финансиска помош за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Опсервер - 08.02.2023

– Советот на Општина Велес донесе едногласна одлука да издвои финансиска помош од 300 илјади денари за настраданите од земјотресот во Турција, и 150 илјади денари за настраданите во Сирија.

Пожарникари од Кавадарци заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција

MakPress - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Штипските советници донесоа одлука за донација на настраданите во Турција

MakPress - 08.02.2023

Советниците на денешната седница на Советот на Општина Штип беа едногласни во одлуката за одвојување на финансиски средства за помош на погодените подрачје во Турција и Сирија. Предлогот на градоначалникот Иван Јорданов се усвои, со што 300.000 ...

Општина Битола ќе додели 500.000 денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

MakPress - 08.02.2023

На иницијатива на градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски и претседателката на општинскиот Совет, Габриела Илиевска, денеска на вонредна седница, битолските советници, донесоа одлука за доделување финансиска помош од буџетот на општината ...

Штипските советници донесоа одлука за донација на настраданите во Турција

Опсервер - 08.02.2023

Советниците на денешната седница на Советот на Општина Штип беа едногласни во одлуката за одвојување на финансиски средства за помош на погодените подрачје во Турција и Сирија. Предлогот на градоначалникот Иван Јорданов се усвои, со што 300.000 ...

Ликовните уметници Филеви од Струмица со продажба на свои слики донираа за настраданите во земјотресот во Турција и ...

MakPress - 08.02.2023

Брачната двојка, ликовните уметници Александар и Ана Филеви од Струмица со продажба на свои слики донираа 60 илјади денари за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. -Понудата ја објавив на мојот фејсбук профил и напишав дека тој што ќе ја ...

Пет пожарникари од Куманово заминуваат на помош во Турција

Kumanovo News - 08.02.2023

Пет пожарникари од Противпожарната единица од Куманово заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Тие одат со возило и опрема да се приклучат на меѓународната акција за спасување и извлекување од урнатините на повредените и ...

Парична помош од Општина Делчево за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Zoom - 08.02.2023

Делчевските советници на вонредна Седница ја усвоија одлуката со која Општина Делчево ќе додели парична помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција и ...

Општина Битола ќе донира 500.000 денари помош за настраданите во Турција и Сирија

Битола Њуз - 08.02.2023

На иницијатива на Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и Претседателката на Советот, Габриела Илиевска, денес се одржа вонредна седница на општинскиот совет, на која беше донесена Одлука за доделување на финансиска помош од Буџетот на ...

Општина Битола ќе додели 500.000 денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Бизнис Вести - 08.02.2023

На иницијатива на градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски и претседателката на општинскиот Совет, Габриела Илиевска, денеска на вонредна седница, битолските советници, донесоа одлука за доделување финансиска помош од буџетот на општината ...

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

MakPress - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Пожарникари од Куманово со возило и опрема заминуваат во Турција (ФОТО)

Кумановски м. - 08.02.2023

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека пет пожарникари од Куманово со возило и опрема заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. На вчерашната вонредна седница на Советот, едногласно беше ...

Пожарникари од Куманово заминуваат да помогнат во Турција

Локално - 08.02.2023

Пет пожарникари од општина Куманово со возило и опрема заминуваат да помогнат во Турција, во погодените подрачја од земјотресот. -Среќно момци! Куманово било и ќе продолжи да биде солидарен и хуман град пријател на сите народи, информира ...

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Zoom - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Солидарност на дело: Македонските граѓани оставаат донации за најпогодените од земјотресот во Турција (ФОТО)

Локално - 08.02.2023

На скопскиот плоштад е отворен пункт по катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. На него граѓаните можат да донираат облека, храна, хигиенски средства и се она што им е неопходно на луѓето кои се најпогодени од природната катастрофа.

Општините Кочани и Виница ќе доделат финансиска помош за настраданите од земјотресите во Турција

Опсервер - 08.02.2023

Општините Кочани и Виница ќе обезбедат хуманитарна помош за настраданите подрачја од земјотресите во Република Турција, а поддршката ќе биде парична, во рамки на буџетските можности на локалните самоуправи.

Пожарникари од Кавадарци заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција

Бизнис Вести - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Куманово одвои милион денари за Турција и Сирија

MakPress - 08.02.2023

Куманово ќе донира милион денари, по 500.000 илјади и на Турција и на Сирија за помош и поддршка на граѓаните на овие две држави по катастрофалниот земјотрес, одлучија денеска советниците на првата вонредна седница на советот.

Маврово и Ростуше одвои 500.000 денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија, прогласи и денови на жалост

MakPress - 08.02.2023

Поради состојбата после катастрофалниот земјотрес што се случи во Турција и во Сирија, по барање на градоначалникот Медат Куртовски, Советот на општина Маврово и Ростуше попладнево одржа вонредна седница.

Кавадарци одобри 900 илјади денари за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

MakPress - 08.02.2023

Советот на Општина Кавадарци вечерва на вонредна седница одобри 900 илјади денари пари од општинскиот буџет, за настраданите од земјотресите во Турција и во Сирија. Општинските советници со едноминутно молчење им оддадоа почит на загинатите во ...

Советот донесе одлука за финансиска помош на Турција и Сирија

Тера - 08.02.2023

Со едно минутно молчење за жртвите од катастрофалните земјотреси во Турција и Сирија, започна денешната вонредна седница на Советот на Општина Битола.На неа беше изгласана одлуката за доделување на финансиска помош во висина од 500 илјади денари за ...

Општина Центар Жупа додели 500 илјади денари, а советниците ќе го донираат месечниот надоместок за настраданите во ...

Опсервер - 08.02.2023

Советот на општина Центар Жупа, по предлог на градоначалникот Аријан Ибраим, денеска донесе едногласна одлука со која оваа општина, како прва помош за настраданите во Турција ќе издвои 500 илјади денари.

Општина Велес со финансиска помош за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Zoom - 08.02.2023

Советот на Општина Велес донесе едногласна одлука да издвои финансиска помош од 300 илјади денари за настраданите од земјотресот во Турција, и 150 илјади денари за настраданите во Сирија. На втората вонредна седница што се одржа вечерва, ...

Вкупно 14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

Опсервер - 08.02.2023

– Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за ...

Ликовните уметници Филеви од Струмица со продажба на свои слики донираа за настраданите во земјотресот во Турција и ...

Опсервер - 08.02.2023

Брачната двојка, ликовните уметници Александар и Ана Филеви од Струмица со продажба на свои слики донираа 60 илјади денари за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Од Ристо Тасев, Струмица 12:38, февруари 8, 2023 Ликовните уметници Филеви ...

Пожарникари од Кавадарци заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција

Опсервер - 08.02.2023

Девет пожарникари од Кавадарци ги прават последните подготовки и во најскоро време заминуваат да помогнат во реонот зафатен од земјотрес во Турција. Оваа информација ја потврди за МИА Александар Чадамов, командир на кавадаречката Територијална ...

Советот на Град Скопје додели шест милиони денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Опсервер - 08.02.2023

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница одлучи да додели парична помош во вкупен износ од шест милиони денари за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, односно по три милиони денари за двете земји.

Пожарникари од Куманово заминуваат за Турција за помош и поддршка на загрозеното население

MakPress - 08.02.2023

Петмина пожарникари во возила и опрема денеска заминуваат за Турција за да помогнат во справувањето со последиците од катастрофалниот земјотрес, соопштија денеска надлежните од Територијалната противпожарна единица Куманово.

Вкупно 14 милиони денари помош од МАТТО за настраданите од земјотресот во Турција

Zoom - 08.02.2023

Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО) ќе донира 14 милиони денари помош за настраданите граѓани од катастрофалниот земјотрес во Турција. Управниот одбор на МАТТО денеска донел одлука да пренамени два милиона денари од Комората за помош, ...

Пожарникари од Куманово заминуваат за Турција за помош и поддршка на загрозеното население

Опсервер - 08.02.2023

Петмина пожарникари во возила и опрема денеска заминуваат за Турција за да помогнат во справувањето со последиците од катастрофалниот земјотрес, соопштија денеска надлежните од Територијалната противпожарна единица Куманово.

Турските студенти по медицина во Штип ќе бидат ослободени од обврски за да помагаат во Турција, а ќе заминат и петмина ...

Сакам да кажам - 07.02.2023

Организацијата на студентите по медицина СОМА покрена иницијатива за приспособување на термините за полагање испити за студентите од Турција кои студираат во Штип, а имаат потреба да се вратат дома за да помагаат на своите семејства.

Герасимовски свика итна седница за помош на настраданите во Турција

Сител - 07.02.2023

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, свикал итна вонредна седница на Советот во четврток за доделување хуманитарна помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција.

Герасимовски свика итна седница за помош на настраданите во Турција

24 Вести - 07.02.2023

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, свикал итна вонредна седница на Советот во четврток за доделување хуманитарна помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција.

Скопјани масовно донираат на пунктот на градскиот плоштад за населението погодено од земјотресите

Слободен Печат - 07.02.2023

По страотниот земјотрес во Турција, скопјани се мобилизираа за да испратат помош за настраданото население, за да им се помогне на луѓето кои во овие студени денови остана без своите домови.

Скопските општини ќе обезбедат парична помош за населението во Турција и Сирија, сумите ќе бидат одредени на вонредни ...

Слободен Печат - 07.02.2023

Скопските општини на вонредни седници што ќе се одржат неделава ќе донесат одлуки за обезбедување финансиска помош за населението погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија.

Јанчев: Советот одобри 900.000 денари за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Канал5 - 07.02.2023

Кавадаречкиот совет одобри 900.000 денари за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија, објави на ФБ градоначалникот Митко Јанчев. Веке утре и задутре кон настраданите подрачја ке тргнат и 10 шлепери со вода за пиење Општина Кавадарци вечерва ...

Секоја минута на скопскиот плоштад пристигнуваат донации за настраданите во земјотресот во Турција и во Сирија

Телма - 07.02.2023

Македонските граѓани соочуствуваат со семејствата на загинатите и болкатата на повредените од страшниот земјотрес во Турција и Сирија. Секоја минута на скопскиот плоштад, на импровизираниот пунк пристигаа луѓе со полни торби да донираат.

Спасители од Битола отпатуваа за Турција

А1 On - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

Спасители од Битола отпатуваа за Турција, утре вонредна седница на општинскиот Совет

Сител - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

Спасители од Битола отпатуваа за Турција, утре вонредна седница на општинскиот Совет

24 Вести - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

Спасители од Битола отпатуваа за Турција, утре вонредна седница на општинскиот Совет

Канал5 - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

Тим на битолската единица на ДЗС ќе се вклучи во спасувачката мисија во Турција

360 степени - 07.02.2023

Советот на Општина Битола утре ќе одржи вонредна седница на која ќе биде донесена одлука за обезбедување средства од буџетот на општината како донација за семејствата на настраданите во Турција и Сирија.

На скопскиот плоштад отворен пункт за помош на настраданите семејства во Турција и Сирија

Фокус - 07.02.2023

На плоштадот Македонија во Скопје од вчера попладне е отворен пункт за донации за семејставата на настраданите во страотните земјотреси што вчера ги погодија Турција и Сирија. Граѓани, компании донираат облека, обувки, покуќнина, храна, вода и ...

На скопскиот плоштад отворен пункт за помош на настраданите семејства во Турција и Сирија

Телма - 07.02.2023

На плоштадот Македонија во Скопје од вчера попладне е отворен пункт за донации за семејставата на настраданите во страотните земјотреси што вчера ги погодија Турција и Сирија. Граѓани, компании донираат облека, обувки, покуќнина, храна, вода и ...

Помош од општина Ѓорче Петров за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Канал5 - 07.02.2023

Oпштина Ѓорче Петров во наредните денови ќе обезбеди парични средства за семејствата на настраданите од земјотресот во Турција и Сирија. Како што информираат од општинската прес-служба, на иницијатива на градоначалникот Александар Стојкоски, а во ...

Општина Аеродром ќе донира средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Канал5 - 07.02.2023

Во текот на вчерашниот ден, градоначалникот Муцунски исто така оствари и телефонски разговор со амбасадорот на Турција во Македонија, при што упати длабоко сочувство до турскиот народ. Општина Аеродром ќе донира парични средства за настраданите од ...

Општина Аеродром ќе донира средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Макфакс - 07.02.2023

Општина Аеродром ќе донира парични средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија. Градоначалникот Тимчо Муцунски на својата Фејсбук страна информираше дека во среда, на редовната седница на Советот на Општина Аеродром, ќе биде донесена ...

Герасимовски свика итна седница за помош на настраданите во Турција

Макфакс - 07.02.2023

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, свика итна вонредна седница на Советот во четврток за доделување хуманитарна помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција.

Герасимовски свика итна седница за помош на настраданите во Турција

Канал5 - 07.02.2023

Општина Центар негува традиционално добри односи со Република Турција и тамошните општини. Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, свика итна вонредна седница на Советот во четврток за доделување хуманитарна помош за настраданите во ...

Герасимовски свика итна седница за помош на настраданите во Турција

А1 On - 07.02.2023

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, свика итна вонредна седница на Советот во четврток за доделување хуманитарна помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција.

Општина Аеродром ќе донира средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Сител - 07.02.2023

Општина Аеродром ќе донира парични средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија. Градоначалникот Тимчо Муцунски на својата Фејсбук страна информираше дека во среда, на редовната седница на Советот на Општина Аеродром, ќе биде донесена ...

Спасители од Битола отпатуваа за Турција, утре вонредна седница на општинскиот Совет

Бриф - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

Ѓорче Петров ќе обезбеди парични средства за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Вечер Прес - 07.02.2023

Oпштина Ѓорче Петров во наредните денови ќе обезбеди парични средства за семејствата на настраданите од земјотресот во Турција и Сирија. Како што информираат од локалната самоуправа, на иницијатива на градоначалникот Александар Стојкоски, а во ...

Учениците и наставникот од „Еразмус плус“ се евакуирани и утре преку Истанбул ќе се вратат во Македонија

Алфа - 07.02.2023

Македонија и македонските граѓани не забораваат. Повторно се ставаат на располагање сите можности за помош на Турција и Сирија откако стигнаа вестите за катастрофалните земјотреси. Веќе втор ден собираат помош за настраданите и се упатуваат молитви ...

Општина Кавадарци со финансиска помош за погодените од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

Вечер Прес - 07.02.2023

Општина Кавадарци се вклучува во хуманитарната акција за помош на настраданите од катастрофалниот земјотрес што вчера ги погоди Турција и Сирија. „На иницијатива на претседателот на Совет на Општина Кавадарци д-р Стојанчо Рамов, вечерва во 19 часот ...

Димитриевски: 1 милион денари парична помош од Општина Куманово за настраданото население од земјотресот во Турција и ...

ТВ21 - 07.02.2023

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски, информира дека денеска на вонредната Седница на Советот едногласно е прифатен неговиот предлог за доделување на парична помош од Буџетот на Општина Куманово за настраданото население од ...

Општина Маврово и Ростуше одвои 500.000 денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија – прогласи и денови ...

ТВ21 - 07.02.2023

Поради состојбата после катастрофалниот земјотрес што се случи во Турција и во Сирија, по барање на градоначалникот Медат Куртовски, Советот на општина Маврово и Ростуше попладнево одржа вонредна седница.

Општина Маврово и Ростуше одвои 500.000 денари за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија, прогласи и денови на ...

Вечер Прес - 07.02.2023

Поради состојбата после катастрофалниот земјотрес што се случи во Турција и во Сирија, по барање на градоначалникот Медат Куртовски, Советот на општина Маврово и Ростуше попладнево одржа вонредна седница.

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ДОНИРА 100 000 ЕВРА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО Турција

Пари - 07.02.2023

Нашите мисли се со семејствата на настраданите од разорните земјотреси во Турција и во Сирија, на кои им изразуваме длабоко сочувство и се молиме за спас на луѓето кои сѐ уште се под урнатините, ја информира јавноста Комерцијална банка.

Советот на општина Кавадарци одобри 900.000 денари за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Вечер Прес - 07.02.2023

Општина Кавадарци вечерва ја одржа вонредната шеста по ред седница на Совет на Општина Кавадарци, со цел одобрување на финансиска помош од буџетот на Општина Кавадарци за погоденото население од земјотресот во Република Турција и Сирија.

Спасители од Битола отпатуваа за Турција

Вечер Прес - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

Воднредна седница на Советот на Општина Охрид за одобрување средства за помош на настраданите во земјотресот во Турција ...

OhridNews - 07.02.2023

На воднредна седница Советот на Општина Охрид ќе одобри средства за помош на настраданите во земјотресот во Турција и Сирија. Сочувство до семејствата на загинатите по катастрофалниот земјотрес што ја погоди Турција вчера изрази градоначалникот ...

Спасители од Битола отпатуваа за Турција, утре вонредна седница на општинскиот Совет

Либертас - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

За в четврток свикана итна седница на Советот за доделување хуманитарна помош за настраданите во земјотресот во Турција

Вечер Прес - 07.02.2023

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски поднесе иницијатива за свикување на итна вонредна седница во четврток за доделување хуманитарна помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција.

Шестотини илјади денари ќе донира Општина Охрид за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

OhridNews - 07.02.2023

Шестотини илјади денари вкупно ќе донира Општина Охрид за погодените подрачја од земјотресот во Турција и Сирија. На денешната дваесет и трета вонредна седница на Совет беше изгласан заклучокот со кој се одобрува финансиска помош за настраданите од ...

Герасимовски свика итна седница за помош на настраданите во Турција

ТВ21 - 07.02.2023

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, свика итна вонредна седница на Советот во четврток за доделување хуманитарна помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција.

СКОПЈАНИ СОБИРААТ ДОНАЦИИ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ Отворен пункт на плоштадот Македонија

+инфо - 07.02.2023

Скопје уште еднаш докажува дека е град на солидарноста, подготвен да помогне секому кој има потреба за тоа, велат организаторите. На плоштадот Македонија во Скопје од вчера попладне е отворен пункт за донации за семејставата на настраданите во ...

На скопскиот плоштад отворен пункт за помош на настраданите семејства во Турција и Сирија

Либертас - 07.02.2023

На плоштадот Македонија во Скопје од вчера попладне е отворен пункт за донации за семејставата на настраданите во страотните земјотреси што вчера ги погодија Турција и Сирија. Граѓани, компании донираат облека, обувки, покуќнина, храна, вода и ...

Спасители од Битола отпатуваа за Турција

Press24 - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

Герасимовски свика итна седница за помош на настраданите во Турција

Centar - 07.02.2023

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, свика итна вонредна седница на Советот во четврток за доделување хуманитарна помош за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција.

Спасители од Битола отпатуваа за Турција, утре вонредна седница на општинскиот Совет

24Инфо - 07.02.2023

Пет битолчани од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица- Битола отпатуваа за Турција за да се вклучат во спасувачката мисија во подрачјата погодени од земјотресот. Од Општина Битола информираат дека на иницијатива на ...

Скопски општини ќе донираат финансиски средства за настраданите во Турција и Сирија

Скопје инфо - 07.02.2023

Силни земјотреси ги погодија Турција и Сирија во текот на вчерашниот ден, при што животот го загубија над 4.800 лица, а неколку скопски општини најавија финансиска помош. Градоначалникот на општина Аеродром, Тимчо Муцунски вчера објави дека ќе ...

Општина Бутел ќе обезбеди финансиски средства за настраданите во Турција и Сирија

Скопје инфо - 07.02.2023

Градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски објави на Фејсбук дека ќе бидат обезбедени финансиски средства за настраданите во Турција и Сирија. - Денес на моја иницијатива, а во координација со Претседателот на совет д-р Игор Николов свикавме ...