TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонските ученици и наставникот кои беа затекнати во земјотресот во Турција се вратија во Македонија

24 Вести - 09.02.2023

Деветтемина државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел од подрачјата во Турција погодени од катастрофалниот земјотрес, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба, соопштија од македонското МНР.

Македонските ученици се вратија од Турција, сите се во добра здравствена состојба

Макфакс - 09.02.2023

Деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба, соопшти Министерството за надворешни работи.

Учениците и наставникот што го преживеаја земјотресот во Турција се вратија во Македонија

МКД - 09.02.2023

Деветте македонски државјани, осум ученици и нивниот наставник, кои го преживеаја зејотресот во Турција, утрово присгитнале во Македонија, потврди Министерството за надворешни работи . Во соопштението се вели дека тие се во добра здравствена ...

Македонските ученици затекнати во земјотресот во Турција се вратија во Македонија

Р.С.Европа - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, изутрината пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба.

Осумтте ученици и наставникот, кои беа затекнати во Турција при земјотресот, се вратија во Македонија

Фокус - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба.

Деветтемина македонски државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Канал5 - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Деветмината наши државјани се вратија од Турција

Алсат-М - 09.02.2023

Деветмината наши државјани кои беа затекнати во подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба, соопшти Министерството за надворешни работи.

Учениците и нивниот наставник кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Нова ТВ - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Деветтемина македонски државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Либертас - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Деветтемина македонски државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

OhridNews - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Деветтемина македонски државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Бриф - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Деветте македонски државјани од Турција, утрово пристигнаа во Македонија

ТВ21 - 09.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во Република Северна Македонија и се во добра здравствена состојба.

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Вечер Прес - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици и менторот кои беа затекнати во земјотресот во Турција се вратија во Македонија

Lider - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици се вратија од Турција, сите се во добра здравствена состојба

Н.Македонија - 09.02.2023

Деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба, соопшти Министерството за надворешни работи.

Македонците затекнати на подрачјето на земјотресот се евакуирани

Centar - 09.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во Република Северна Македонија и се во добра здравствена состојба.

Деветте државјани на Македонија, кои беа во подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово ...

24Инфо - 09.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во Република Северна Македонија и се во добра здравствена состојба .

Македонските ученици и менторот кои беа затекнати во земјотресот во Турција, се вратија во Македонија

Нетпрес - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба.

Учениците и наставникот кои беа во Турција за време на земјотресот, се вратија дома

еМагазин - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици и менторот кои беа затекнати во земјотресот во Турција се вратија во Македонија

Република - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба.

Македонските државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Press24 - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Деветтемина македонски државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Скопје инфо - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

ЕВАКУАЦИЈА ОД ТУРЦИЈА: Македонските ученици и нивниот ментор, кои беа таму при земјотресот, утрово се вратија во ...

Денешен - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици и менторот кои беа затекнати во земјотресот во Турција се вратија во Македонија

Курир - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици се вратија од Турција, сите се во добра здравствена состојба

MTM - 09.02.2023

Деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба, соопшти Министерството за надворешни работи.

Се вратија македонските ученици затекнати од земјотресот во Турција

Независен - 09.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во Република Северна Македонија и се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици и менторот кои беа затекнати во земјотресот во Турција се вратија во Македонија

Скопје24 - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици се вратија од Турција, сите се во добра здравствена состојба

Точка - 09.02.2023

Деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба, соопшти Министерството за надворешни работи.

Деветтемина македонски државјани што беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Факултети - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани што беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Засегантите македонски државјани во Турција, утрово евакуирани во Македонија

4NEWS - 09.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во Република Северна Македонија и се во добра здравствена состојба.

Осумтемина ученици и нивниот ментор безбедно се вратија дома од Турција

Мета - 09.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија кои беа затекнати во областите во Турција погодени од земјотресот, утрово пристигнаа во земјава и се во добра здравствена состојба, информира Министерството за надворешни работи (МНР).

Македонските државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

MakPress - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици кои беа во Турција за време на земјотресот, се вратија дома здрави и безбедни

Zoom - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Македонските ученици кои се затекнаа во Турција утринава пристигнаа дома

Кумановски м. - 09.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во Република Северна Македонија и се во добра здравствена состојба.

Учениците и наставникот кои престојуваа во Турција безбедно се вратија во Македонија

Локално - 09.02.2023

Министерството за надворешни работи (МНР) информира дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во дел подрачјата во Турција загрозени од последиците од земјотресот, утрово пристигнаа во нашата земја и се во добра ...

Деветтемина македонски државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Бизнис Вести - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Деветтемина македонски државјани кои беа во Турција за време на земјотресот се вратија дома

Опсервер - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Учениците и менторот кои беа во Турција при земјотресот се вратија во Македонија

Gostivarpress.mk - 09.02.2023

Деветтемина македонски државјани кои беа затекнати во Турција за време на земјотресот утрово се вратија во земјава. Министерството за надворешни работи информира дека тие се во добра здравствена состојба.

Евакуирани македонските ученици затекнати во загрозеното подрачје во Турција

Макфакс - 07.02.2023

МНР информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото подрачје од ...

МНР: Деветте државјани на Македонија го напуштиле погоденото подрачје од земјотресот

Канал5 - 07.02.2023

Во организација на Амбасадата на Македонија во Анкара, со две возила, учениците во текот на денот ќе пристигнат во турскиот главен град, информираат од министерството за надворешни работи на Макеоднија.

МНР: Деветте македонски државјани затекнати во Турција се на безбедно и ќе го продолжат патот кон дома

Сител - 07.02.2023

Од МНР информираат дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), според последните ...

Учениците и наставникот се на пат за Анкара

МКД - 07.02.2023

Во организација на Амбасадата на Mакедонија во Анкара, со две возила, учениците во текот на денот ќе пристигнат во турскиот главен град. Оттука учениците ќе бидат упатени кон Истанбул каде е обезбедено привремено сместување, сѐ до нивното заминување ...

Македонските ученици и наставникот се евакуирани од загрозените подрачја во Турција и се на пат кон Анкара

Слободен Печат - 07.02.2023

Деветмината македонски државјани кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон ...

Двајцата македонски средношколци кои беа повредени во земјотресот се добро – сите наши државјани се на пат кон Анкара

Телма - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара, соопшти ...

МНР: Деветте македонски државјани затекнати во Турција се на безбедно и ќе го продолжат патот кон дома

24 Вести - 07.02.2023

Од МНР информираат дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), според последните ...

Македонските ученици се на пат кон Анкара, утре тргнуваат за Скопје

Канал5 - 07.02.2023

Министерот наведе дека учениците се од Тетово, Гостивар и од општина Маврово-Ростуше. Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се ...

Учениците од Македонија се на безбедно, Македонија ја демонстрира хуманоста на дело

Сител - 07.02.2023

Осумте македонски ученици и нивниот наставник кои беа затекнати од разорниот земјотрес во Турција, веќе се на безбедно. Сите се во добра здравствена состојба. Вечерва ќе останат во Анкара, а утре ги чека 15 часа пат со автобус до Скопје, потврди ...

Османи за македонските ученици во Турција: Траумата ќе ги следи, но сите се добро, ноќеска ми испратија фотографија

Макфакс - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи ноќеска добил фотографија од групата од осуммина ученици и нивниот ментор од Тетово, Гостивар и Маврово – Ростуше кои во моментот на земјотресот во Турција беа во погоденото подрачје.

Евакуирани се македонските државјани кои беа во загрозените подрачја во Турција

А1 On - 07.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото подрачје од ...

УЧЕНИЦИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА СЕ ВРАЌААТ ДОМА Вечер ќе бидат во Истанбул, утре тргнуваат за Скопје

+инфо - 07.02.2023

Во групата се и двата ученика кои беа повредени, и кои се во добра здравствена состојба и се чувствуваат добро, соопшти МНР. Групата од осум македонски ученици и нивниот ментор и наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваа во ...

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Вечер Прес - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, македонски државјани, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Деветте македонски државјани во Турција евакуирани во Анкара од каде ќе ги префрлат во Истанбул

Нова ТВ - 07.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото ...

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Бриф - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Либертас - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот во Турција, се на пат кон Анкара, утре тргнуваат за Скопје

Вечер Прес - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот во Турција, се на пат кон Анкара, утре тргнуваат за Скопје

24Инфо - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

Османи за македонските ученици во Турција: Траумата ќе ги следи, но сите се добро, ноќеска ми испратија фотографија

MTM - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, ноќеска добил фотографија од групата од осуммина ученици и нивниот ментор од Тетово, Гостивар и Маврово – Ростуше, кои во моментот на земјотресот во Турција беа во погоденото подрачје.

Османи за македонските ученици во Турција: Траумата ќе ги следи, но сите се добро, ноќеска ми испратија фотографија

Press24 - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи ноќеска добил фотографија од групата од осуммина ученици и нивниот ментор од Тетово, Гостивар и Маврово – Ростуше кои во моментот на земјотресот во Турција беа во погоденото подрачје.

Траумата ќе ги следи, но македонските ученици во Турција се добро, ми испратија фотографија, посочи Османи

Н.Македонија - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, ноќеска добил фотографија од групата од осуммина македонски ученици и нивниот ментор кои во моментот на земјотресот во Турција беа во погоденото подрачје.

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот во Турција утре тргнуваат за Скопје

Скопје инфо - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот во Турција, се на пат кон Анкара, утре тргнуваат за Скопје

Press24 - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот утре тргнуваат за Скопје

Скопје24 - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

Евакуирани македонските ученици затекнати во загрозеното подрачје во Турција

MTM - 07.02.2023

МНР информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото подрачје од ...

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот утре тргнуваат за Скопје

Нетпрес - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот во Турција утре тргнуваат за Скопје

еМагазин - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи денеска на прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а утре тргнуваат ...

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Press24 - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

МНР: Групата од осум ученици и наставникот се на пат кон Анкара

Курир - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Евакуирани се македонските државјани кои беа во загрозените подрачја во Турција

Lider - 07.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштија погоденото подрачје од ...

Групата од осум ученици и наставникот го напуштија подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

еМагазин - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

ЕВАКУАЦИЈА ОД ТУРЦИЈА: Осумте ученици и менторот на пат кон Анкара, утре треба да бидат вратени во Македонија

Денешен - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Евакуирани се македонските ученици затекнати во загрозеното подрачје во Турција, објави МНР

Н.Македонија - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Евакуирани македонските ученици затекнати во загрозеното подрачје во Турција

Centar - 07.02.2023

МНР информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото подрачје од ...

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот утре тргнуваат за Скопје

Курир - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

МНР: Групата од осум ученици и наставникот се на пат кон Анкара

Нетпрес - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Во Центар - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во Турција го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и на пат се ...

24Инфо - 07.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус” престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото ...

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Скопје инфо - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Деветте деца од Македонија го напуштија загрозеното подрачје во Турција

Независен - 07.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор преку програмата „Еразмус плус“), го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и на пат се кон Анкара.

Османи за македонските ученици во Турција: Траумата ќе ги следи, но сите се добро, ноќеска ми испратија фотографија

Точка - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, ноќеска добил фотографија од групата од осуммина ученици и нивниот ментор од Тетово, Гостивар и Маврово – Ростуше, кои во моментот на земјотресот во Турција беа во погоденото подрачје.

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот

Кајгана - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Евакуирани македонските ученици затекнати во загрозеното подрачје во Турција

Точка - 07.02.2023

МНР информира дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото подрачје од ...

МНР: Осумте ученици и нивниот ментор од Македонија го напуштија подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон ...

Факултети - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник од Македонија, кои преку програмата „Еразмус+“ престојуваа во Република Турција, го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара.

МНР: Групата од осум ученици и наставникот се на пат кон Анкара

Пулс24 - 07.02.2023

Како што соопшти МНР, во организација на Амбасадата на Северна Македонија во Анкара, со две возила, учениците во текот на денот ќе пристигнат во турскиот главен град. Оттука учениците ќе бидат упатени кон Истанбул каде е обезбедено привремено ...

Македонските ученици по земјотресот во Турција на пат кон дома, повредените се во добра состојба

Локално - 07.02.2023

Шефот на македонската дипломатија Бујар Османи денеска соопшти дека сите ученици и наставникот од Македонија кои се најдоа во погоденото подрачје од земјотресот во Турција се во добра здравствена состојба и се на пат за Анкара, каде ќе преноќат, а ...

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Опсервер - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

CivilMedia - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Туркије, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон ...

Нашите државјани се добро, од Турција утре се враќаат дома, информираат од МНР

ММС - 07.02.2023

Миниастерството за надворешни работи информираше дека деветте наши државјани, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле ...

Македонските ученици ја напуштиле зоната на земјотресот

Кумановски м. - 07.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото ...

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

MakPress - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

МНР: Групата од осум македонски ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон ...

Zoom - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

МНР: Македонските државјани во Турција се на безбедно, се работи за средношколци од Гостивар и нивен наставник

MakPress - 07.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во ...

МНР: Групата од осум ученици и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Frontline - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот во Турција, се на пат кон Анкара, утре тргнуваат за Скопје

MakPress - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

Македонските ученици кои ги погоди земјотресот во Турција, се на пат кон Анкара, утре тргнуваат за Скопје

Опсервер - 07.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешната прес-конференција информираше дека сите македонски ученици кои ги погоди силниот земјотрес во Турција, се во добра состојба, тие во моментов патуваат кон Анкара, каде ќе ја поминат ноќта, а ...

Учениците и наставникот го напуштиле подрачјето погодено од земјотресот и се на пат кон Анкара

Gostivarpress.mk - 07.02.2023

Групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Република Северна Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од земјотрес и се на пат кон Анкара.

Учениците и наставникот од Македонија го напуштиле погоденото подрачје од земјотресот и се на пат кон Анкара

Локално - 07.02.2023

Министерството за надворешни работи (МНР) информира дека групата од осум ученици и нивниот ментор/наставник, државјани на Македонија, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција, го напуштиле погоденото подрачје од ...

Евакуирани девете македонски државјани кои беа во погодените подрачја со земјотрес во Турција

4NEWS - 07.02.2023

Информираме дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), го напуштиле погоденото ...

Гостиварските средношколци и наставникот затекнати во земјотресот во Турција се на безбедно и наскоро се враќаат, вели ...

Сакам да кажам - 06.02.2023

Деветмината македонски државјани кои беа затекнати за време на земјотресот во Турција се безбедно и не се во животнозагрозувачка состојба, соопшти Министерството за надворешни работи (МНР).

МНР: Над 1.500 загинати и 10.000 повредени во земјотресот во Турција

Макфакс - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

МНР: Двајцата ученици од Гостивар повредени во земјотресот во Турција не се во животна опасност

А1 On - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

Бројот на загинати во земјотресот во Турција надмина 1.500 лица, повредени над 10.000, уништени над 3.700 објекти

Телма - 06.02.2023

Бројот на загинати лица, според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, а се потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10.000.

Извршена хирушка интервенција врз еден од двајцата повредени македонски државјани во земјотресот во Турција

Телма - 06.02.2023

По стравичниот земјотрес на југоистокот на Турција, што се случи рано утрово, на лице место се упатил дипломат од нашата амбасада во Анкара, а биле ангажирани и од генералниот конзулат во Истанбул.

МНР е во комуникација со институциите во Турција по разорниот земјотрес

Макфакс - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со македонската амбасада во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните институции на Турција, ...

Учениците кои беа затекнати во Турција ќе бидат вратени во земјава

Фокус - 06.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во ...

МНР: Оние кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно

Канал5 - 06.02.2023

Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во животно-загрозувачка состојба. Деветте државјани на Република Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ...

МНР објави отворени телефонски линии за македонските граѓани во Турција

Телма - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

Телефонски броеви за помош на македонски граѓани во Турција по разорниот земјотрес

24 Вести - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција , Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

По земјотресот во Турција македонските дипломатски претставништва се на располагање на нашите граѓани

МКД - 06.02.2023

Македонското Министерство за надворешни работи соопшти дека македонските дипломатско-конзуларните претставништва во Турција се на 24-часовно располагање за сите евентуални прашања, на телефонските броеви: +905394569710 во Анкара, +905456149777 во ...

По страотниот земјотрес во Турција, МНР е во контакт со македонската Амбасада во Анкара и Конзулатот во Истанбул

А1 On - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

По катастрофалниот земјотрес, МНР објави телефонски броеви за наши државјани во Турција

360 степени - 06.02.2023

Турскиот потпретседател соопшти дека досега загинати се најмалку 284 лица, а 2 323 се повредени. Урнати се 1 710 згради Засега нема информации дали во катастрофалниот земјотрес што утрово ја погоди југоисточна Турција има повредени наши граѓани, но ...

МНР објави СОС броеви за македонските граѓани во Турција

Фокус - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи соопшти дека стапило во контакт со Амбасадата на Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со ...

МНР објави телефонски линии за македонските државјани во Турција по катастрофалниот земјотрес

Слободен Печат - 06.02.2023

Министерството за надворешни работи објави 24-часовни телефонски линии на располагање за македонските државјани во Турција по силниот земјотрес што утрово ги погоди Турција и Сирија. Информираат дека стапиле во контакт со Амбасадата на Северна ...

МНР: ДКП-ата во Турција се на 24-часовно располагање за македонските државјани

Канал5 - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

МНР: ДКП-ата во Турција се на 24-часовно располагање за македонските државјани

Сител - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

МНР: ДКП во Турција се на 24-часовно располагање за македонските државјани

ТВ21 - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

Бројот на загинати во земјотресот што ја погоди Турција надмина 1500, повредени околу 10.000 луѓе

Вечер Прес - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

МНР објави телефонски линии за македонските државјани во Турција по катастрофалниот земјотрес

Алсат-М - 06.02.2023

Министерството за надворешни работи објави 24-часовни телефонски линии на располагање за македонските државјани во Турција по силниот земјотрес што утрово ги погоди Турција и Сирија. Информираат дека стапиле во контакт со Амбасадата на Северна ...

МНР: Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во ...

Либертас - 06.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во ...

МНР: Деветте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во ...

OhridNews - 06.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во ...

МНР: Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во ...

Бриф - 06.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во ...

Дипломат од македонската амбасада во Анкара, испратен во погодениот регион

Алсат-М - 06.02.2023

Министерството за надворешни работи во Скопје преку амбасадата во Анкара и Генералниот конзулат во Истанбул будно ја следи состојбата со земјотресот во југоисточна Турција. Засега се знае за 9 наши граѓани кои се наоѓаат во регионот, а двајца ...

НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ОТИШЛЕ ВО ТУРЦИЈА ПРЕКУ ЕРАЗМУС ПЛУС, НА ЕДНИОТ Е НАПРАВЕНА ХИРУРШКА ИНТЕРВЕНЦИЈА - сите заедно ќе си се ...

Фактор - 06.02.2023

По стравичниот земјотрес во Турција, на лице место се упатил дипломат од нашата амбасада во Анкара, а биле ангажирани и од генералниот конзулат во Истанбул. Така е дојдено до бројката од девет наши државјани- наставник и 8 ученици кои заминале преку ...

Бујар Османи во „Click Plus“: Учениците од Македонија се безбедни

ТВ21 - 06.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи вечерва во живо се вклучи во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 каде даде информации околу учениците кои се во Турција и го почувствуваа страшниот земјотрес.

МНР: Засега нема информации за повредени или настрадани македонски државјани во земјотресот во Турција

Вечер Прес - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

По земјтресот во Турција, МНР во контакт со македонската амбасада

Нова ТВ - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

По катастрофалниот земјотрес, МНР објави телефонски броеви за наши државјани во Турција

Либертас - 06.02.2023

Засега нема информации дали во катастрофалниот земјотрес што утрово ја погоди југоисточна Турција има повредени наши граѓани, но од МНР велат дека веднаш стапиле во контакт со амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот конзулат во ...

Девет ученици кои биле во Турција се враќаат во земјава – МНР: Едно од децата има скршеница

ТВ21 - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

МНР: ДКП-ата во Турција се на 24-часовно располагање за македонските државјани

Бриф - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

МНР во контакт со Амбасадата на Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул

Lider - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

По разорниот земјотрес во Турција: МНР објави телефонски броеви за помош на македонски граѓани

Скопје инфо - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

Телефонски броеви за помош на македонски граѓани во Турција по разорниот земјотрес

Нетпрес - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

По катастрофалниот земјотрес во Турција МНР објави телефонски броеви за македонските државјани

еМагазин - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

МНР во комуникација со турските институции по земјотресот, Пендаровски изрази сочувство до турскиот народ

Н.Македонија - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со македонската амбасада во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните институции на Турција, ...

Амбасадата во Анкара испрати комби со кое осумте ученици и нивен ментор ќе бидат однесени на безбедна локација

24Инфо - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во ...

Курир - 06.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во ...

По силниот земјотрес во Турција, МНР во контакт со Амбасадата на Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во ...

Курир - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

МНР е во комуникација со институциите во Турција по разорниот земјотрес

MTM - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со македонската амбасада во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните институции на Турција, ...

МНР е во комуникација со институциите во Турција по разорниот земјотрес

Centar - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со македонската амбасада во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните институции на Турција, ...

По катастрофалниот земјотрес, МНР објави телефонски броеви за наши државјани во Турција

Независен - 06.02.2023

Засега нема информации дали во катастрофалниот земјотрес што утрово ја погоди југоисточна Турција има повредени наши граѓани, но од МНР велат дека веднаш стапиле во контакт со амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот конзулат во ...

МНР: Десетте државјани во погоденото подрачје се на безбедно и не се во животозагрозувачка состојба

Република - 06.02.2023

Деветте државјани на Република Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во животно ...

Двајца македонски ученици меѓу повредените во земјотресот во Турција

Lider - 06.02.2023

Едниот од нив е со потешки повреди, односно скршеница на која во моментов работат медицински лица, додека вториот ученик е со полесни повреди, информираат од Министерството за надворешни работи.

Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во животно ...

Lider - 06.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во ...

МНР: Над 1.500 загинати и 10.000 повредени во земјотресот во Турција

Centar - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во ...

Нетпрес - 06.02.2023

Деветте македонски државјани кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во животно – ...

Девет македонски државјани биле на локациите на земјотресот во Турција, двајца се повредени

Н.Македонија - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

Телефонски броеви за помош на македонски граѓани во Турција по разорниот земјотрес

Press24 - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во ...

еМагазин - 06.02.2023

Деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во животно – ...

Телефонски броеви за помош на македонски граѓани во Турција по разорниот земјотрес

Република - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните институции ...

Османи: Учениците од Македонија се безбедни и чекаат да тргнат од Турција

Република - 06.02.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи вечерва во живо се вклучи во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 каде даде информации околу учениците кои се во Турција и го почувствуваа страшниот земјотрес.

Пристигнаа официјални информации од МНР: Над 1.500 загинати и 10.000 повредени во земјотресот во Турција

Press24 - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

МНР е во комуникација со институциите во Турција по разорниот земјотрес

Точка - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со македонската амбасада во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните институции на Турција, ...

МНР: Над 1.500 загинати и 10.000 повредени во земјотресот во Турција

Точка - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

МНР објави телефонски линии за помош на македонските граѓани по катастрофалниот земјотрес во Турција

Локално - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

МНР: ДКП-ата во Турција се на 24-часовно располагање за македонските државјани

Опсервер - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

МНР: Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во ...

Опсервер - 06.02.2023

Деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Турција), според последните информации се на безбедно и не се во ...

По земјотресот во Турција: ДКП-ата се на 24-часовно располагање за македонските државјани, велат од МНР

MakPress - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

МНР објави телефони за помош на наши државјани по страшниот земјотрес во Турција

ММС - 06.02.2023

Рано утрово Турција и Сирија ја потресе силен земјотрес од 7,8 степени, а локалните медиуми јавиваат за голем број жртви и материјална штрета. Земјотресот се почуствувал речиси низ цела Турција, а според сведочењата на очевидци и во Кападокија, една ...

Дипломат од македонската амбасада во Анкара, испратен во погодениот регион

Zoom - 06.02.2023

Министерството за надворешни работи во Скопје преку амбасадата во Анкара и Генералниот конзулат во Истанбул будно ја следи состојбата со земјотресот во југоисточна Турција. Засега се знае за 9 наши граѓани кои се наоѓаат во регионот, а двајца ...

Деветте македонски државјани затекнати во Турција се на безбедно и ќе го продолжат патот кон дома, соопшти МНР

ММС - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

МНР е во контакт со амбасадата и конзулатот во Турција

Кумановски м. - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

МНР објави телефонски линии за македонските државјани во Турција по катастрофалниот земјотрес

Gostivarpress.mk - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи соопшти дека стапило во контакт со Амбасадата на Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со ...

МНР: Деветте македонски државјани затекнати во Турција се на безбедно и ќе го продолжат патот кон дома

Локално - 06.02.2023

Од МНР информираат дека деветте државјани на Република Северна Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), според последните ...

МНР: ДКП-ата во Туркије се на 24-часовно располагање за македонските државјани

CivilMedia - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Туркије Министерството за надворешни работи информира дека дипломатско-конзуларните претставништва во земјата се на 24-часовно располагање на евентуални прашања од македонските државјани.

Деветте македонски државјани во Турција се на безбедно

Скопје1 - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

МНР објави телефонски броеви за македонските државјани

Тера - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи на Македонија, стапи во контакт со Амбасадата во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните институции ...

Десетте државјани кои се затекнаа во загрозеното подрачје по земјотресот во Турција се на безбедно и не се во ...

4NEWS - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

Трагедија Турција-Учениците и менторот се упатуваат на безбедно, па се враќаат дома

Gostivarpress.mk - 06.02.2023

Министерството за надворешни работи попладнево соопшти дека деветте државјани на Македонија, кои беа затекнати во загрозеното подрачје (осум ученици и нивен ментор/наставник, кои преку програмата „Еразмус плус“ престојуваат во Република Турција), ...

Македонските ученици во Турција вон животна опасност

Кумановски м. - 06.02.2023

Според последните информации кои доаѓаат од состојбите во подрачјето на југоисточниот дел до Турција, бројот на загинати граѓани, потврдени од турските надлежни институции, надмина 1.500, додека бројот на повредени засега е околу 10 илјади.

Телефонски броеви за помош на македонски граѓани во Турција по разорниот земјотрес

4NEWS - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Република Турција, Министерството за надворешни работи, стапи во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул, кои се во постојана комуникација со надлежните ...

Амбасадата во Анкара и Конзулатот во Истанбул по силниот земјотрес во Турција достапни за информации 24 часа

Мета - 06.02.2023

По силниот земјотрес во југоисточниот дел на Турција, македонското Министерство за надворешни работи стапило во контакт со Амбасадата на Северна Македонија во Анкара и Генералниот Конзулат во Истанбул.