TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вевчанските мајстори ги обновуваат фасадите на Широк сокак

Дневник - 27.07.2002

БИТОЛА Градежната оператива на "Бетон" од Битола, зајакната со ненадминливите и надалеку прочуени и признаени експерти и вистински уметници за фасади од Вевчани-Струшко го почнаа обновувањето на првите седум фасади на Широк сокак, за кои веќе се обезбедени финансиските средства.

Засветеа новите канделабри на Широк Сокак

Дневник - 22.07.2002

БИТОЛА Повеќе илјади битолчани во петокот вечерта прошетаа по нивната гордост Широк Сокак радувајќи се на новите канделабри, рефлектори и конзолни светилки кои по монтажата за прв пат блеснаа со сиот свој сјај и и дадоа европски тон на најубавата битолска улица.