TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Законот да се примени за сите, не само за А2

Н.Македонија - 15.06.2012

Одлуката на Советот за радиодифузија за одземање на лиценцата на телевизијата А2 за ЗНМ ја загрозува слободата не медиумите и на изразувањето ЗНМ ЗА ОДЛУКАТА НА СОВЕТОТ ЗА РАДИОДИФУЗИЈА Според ...

Секое затварање на медиум е злосторство против демократијата

Нетпрес - 15.06.2012

А2 не повикуваше на војна. Не прокламираше Џихад ниту крстоносни кампањи. Не разгоруваше меѓурелигиозен или меѓуетнички судир. Не повикуваше убиство на странци или претепување на хомосексуалци.

Амбасада на САД: Зошто А2 е исклучок?

Deutsche Welle - 14.06.2012

САД се согласуваат дека медиумите во Македонија треба да ги почитуваат законските обврски, но посочуваат дека А2 е прв радиодифузер кај кој е извршено барање за одземање на дозволата за работа.

Изјава од Амбасадата на САД во Скопје за затворањето на А2 телевизија

24 Вести - 14.06.2012

Вчера разбравме дека Советот за радиодифузија гласал за одземање на дозволата за емитување на А2 телевизија поради непочитување на барањата што произлегуваат од програмскиот формат.

ЗНМ ја осуди одлуката на СРД за одземањето на дозволата на А2 тв

24 Вести - 14.06.2012

„Вчерашната одлука на СРД со која ја одзеде дозволата за работа на А2 телевизија е арбитрарна, која ја загрозува слободата на медиумите и слободата на изразување.

Совет за радиодифузија или за лустрација на радиодифузери?

Р.С.Европа - 14.06.2012

А2 испадна кабаетлија, а другите телевизии се толерираат. Законите во Македонија треба да се применуваат ама не селекективно.

Амбасадата на САД ќе следи дали Советот за радиодифузија ќе го задржи аршинот

Глас на Америка - 14.06.2012

Најави дека ќе гледа дали принципот што доведе до одземање на дозволата на А2 ќе „се применува подеднакво стриктно врз сите телевизиски станици“.

Соопштение на Амбасадата на САД по повод одземената лиценца на „А2“

Утрински - 14.06.2012

Вчера разбравме дека Советот за радиодифузија гласал за одземање на дозволата за емитување на А2 телевизија поради непочитување на барањата што произлегуваат од програмскиот формат.

Реакции за А2: Еднаков мониторинг за сите телевизии

МКД - 14.06.2012

Ист аршин за сите медиуми побара американската амбасада по одземањето на концесијата на А2. САД најавија дека одблиску ќе ја следат работата на Советот за радиодифузија и дали еднакво се следат сите ...

Укинувањето на А2 лоша вест за Брисел

Утрински - 14.06.2012

Амбасадата на САД се чуди зошто А2 е прв радиодифузер врз кој е извршено барањето за програмски формат Одлуката на Советот за радиодифузија да и' ја одземе дозволата за работа на телевизијата А2 не ...

Амбасада на САД: Се надеваме дека А2 нема да остане единствена на тапет

Дневник - 14.06.2012

Амбасада на САД: Се надеваме дека А2 нема да остане единствена на тапет Амбасадата на САД во Македонија денеска се огласи по повод одземањето на дозволата за емитување на телевизијата А2, ...

Амбасадата на САД ќе ја следи работата на Советот за радиодифузија

Капитал - 14.06.2012

Сите медиуми треба да ги почитуваат сите обврски што произлегуваат од поседувањето на дозвола, и тоа е исклучително важно за постоењето на независна и избалансирана медиумска клима, но гледаме дека ...

Реакции по одземањето на дозволата на А2

Алфа - 14.06.2012

Еднаков аршин за сите медиуми, побара американската амбасада по одземањето на концесијата на А2. САД најави дека одблиску ќе ја следи работата на Советот за радиодифузија - дали подеднакво се ...

Амбасадата на САД: ќе ги следиме процедурите на СРД

А1 On - 14.06.2012

Се согласуваме дека сите медиуми треба да ги почитуваат сите обврски што произлегуваат од поседувањето на дозвола, и тоа е исклучително важно за постоењето на независна и избалансирана медиумска ...

СРД: Лиценците не се здраво за готово

Дневник - 14.06.2012

Електронските медиуми не треба да си ги сфаќаат дозволите за работа здраво за готово и треба да ја сфатат својата одговорност бидејќи со добиената лиценца ја добиле и довербата од јавноста да ја ...

Амбасадата на САД: Законот да се примени за сите, а не само за А2

+инфо - 14.06.2012

Вчера разбравме дека Советот за радиодифузија гласал за одземање на дозволата за емитување на А2 телевизија поради непочитување на барањата што произлегуваат од програмскиот формат, се вели во ...

МИМ за одземената дозвола на А2: Загрозен медиумскиот плурализам

+инфо - 14.06.2012

Македонскиот институт за медиуми смета дека одземањето на дозволата за емитување на А2 телевизија од страна на Советот за радиодифузија поради непочитување на програмскиот формат сериозно ја ...

Амбасада на САД: Медиумите да го почитуваат законот и да нема селективност

Либертас - 14.06.2012

„Се согласуваме дека сите медиуми треба да ги почитуваат сите обврски што произлегуваат од поседувањето на дозвола, и тоа е исклучително важно за постоењето на независна и избалансирана медиумска ...

Американската амбасада реагира на одлуката на СРД

Канал5 - 14.06.2012

Американската амбасада испрати соопштение во врска со одлуката на Советот за радиодифузија за затворање на А2. Вчера разбравме дека Советот за радиодифузија гласал за одземање на дозволата за ...

Писмо од Борис Арсов: Јас не сум давител!

Либертас - 14.06.2012

Дали господата погоре ме познаваат лично, па да даваат коментари каква личност сум? Дали ме познаваат професионално, па да ме осудуваат? Во секој случај без разлика на сите ваши текстови и коментари, ...

ЗНМ против одземената лиценца на А2

Канал5 - 14.06.2012

Не може Советот за радиодифузија само врз основ на програмата да и ја одземе лиценцата на А2, смета претседателот на ЗНМ, Насер Селмани.

Амбасадата на САД ќе ја следи работата на СРД

Точка - 14.06.2012

По одземањето на дозволата за работа на “А2“ Телевизија поради непочитување на програмската шема, денеска се огласи и Амбасадата на САД во Скопје.

СРД ја одзеде дозволата на А2

Канал 77 - 14.06.2012

„Советот за радиодиуфузија на денешната седница констатираше, дека и покрај дадените неколку рокови да го усогласи работењето со Законот за радиодифузната дејност и условите од дозволата, ...

ССНМ згрозен од веста за одземањето на концесијата на „ТВ А2“

Канал 77 - 14.06.2012

Самостојниот синдикат на новинари на Македонија е згрозен од веста за одземањето на концесијата на „ТВ А2“, во период на консолидација на телевизијата, која понудила можност за повторно вработување ...

САД по затворањето на А2 ќе следат дали законот важи за сите

eReporter - 14.06.2012

Вчера разбравме дека Советот за радиодифузија гласал за одземање на дозволата за емитување на А2 телевизија поради непочитување на барањата што произлегуваат од програмскиот формат.

Американска амбасада: Да се надеваме дека А2 нема да остане единствена на тапет

Sky - 14.06.2012

По повод одземањето на дозволата за емитување на телевизијата А2, се огласи Амбасадата на САД во Македонија. Амбасадата на САД потенцираше дека овој медиум коинцидентно или не е првиот над кого е ...

Амбасадата на САД ќе ја следи работата на СРД

Нетпрес - 14.06.2012

По одземањето на дозволата за работа на “А2“ Телевизија поради непочитување на програмската шема, денеска се огласи и Амбасадата на САД во Скопје.

САД ќе ја следи работата на СРД - А2 да не остане единствената телевизија за која биле принципиелни

Press24 - 14.06.2012

Во реакција за затворањето на ТВ „А2“, Амбасадата на САД најавува дека будно ќе ја следи работата на СРД дали принципот кој доведе до одземање на дозволата на А2 ќе се применува подеднакво стриктно ...

Амбасада на САД: Еднаков аршин за сите радиодифузери

Макфакс - 14.06.2012

Американската амбасада во Скопје, по одземањето на дозволата за работа на А2 телевизија од Советот за радиодифузија, најави одблиску следење на процедурите на Советот со цел да се утврди дали ...

ЗНМ: СРД направи опасен преседан со одземањето на дозволата на А2 телевизија

Макфакс - 14.06.2012

Советот за радиодифузија (СРД) донесе многу опасна одлука и создаде опасен преседан со одземањето на дозволата на А2 телевизија, смета Здружението на новинарите во Македонија.

Амбасада на САД - Се надеваме дека А2 нема да остане единствена на тапет

Inpress - 14.06.2012

Скопје, 14. јуни 2012 (ИНПРЕС) Амбасадата на САД во Македонија денеска се огласи по повод одземањето на дозволата за емитување на телевизијата А2.

Одземена дозволата за работа на А2

Deutsche Welle - 13.06.2012

СРД на денешната седница донесе одлука да и’ ја одземе дозволата за работа на телевизијата А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност. Причина: репризата на програмата и забавните содржини.

Цинична е одлуката за одземање на дозволата на А2

Deutsche Welle - 13.06.2012

Советот за радиодифузија донесе одлука за одземање на дозволата за работа на телевизија А2, поради репризата на програмата и забавните содржини.

СРД и ја одзеде дозволата на Телевизија А2

24 Вести - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

СДСМ: Одземањето на лиценцата на А2 злоупотреба на СРД од власта

24 Вести - 13.06.2012

Опозициската СДСМ смета дека со одземањето на лиценцата на А2 телевизија власта „го злоупотребила Советот за радиодифузија и со селективна правда се пресметувала со политичките неистомисленици“.

СРД и ја одзема дозволата на ТВ А2

Р.С.Европа - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

Реакции по одземањето на дозволата на А2 Телевизија

Р.С.Европа - 13.06.2012

Дали законски може медиум да изгуби лиценца поради непочитување на програмски формат? Одземањето на дозволата за емитување на А2 телевизија поради непочитување на програмскиот формат сериозно ја ...

СРД и ја одзеде дозволата на Телевизија А2

Вест - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

СРД и ја одзеде дозволата на Телевизија А2

Утрински - 13.06.2012

Редовните мониторинзи на програмите на радиодифузерите покажаа сериозни остапувања во форматот на Телевизија А2, соопшти СРД Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја ...

СРД ѝ ја одзеде дозволата за работа на телевизијата А2

Телма - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

Одземена лиценцата на А2-телевизија

МКД - 13.06.2012

Советот за радиодифузија (СРД) со 11 гласа за и 4 против ѝ ја одзеде лиценцата за работа на А2-телевизија. Телевизијата не го почитувала содржинскиот формат за емитување програма, имало поголем ...

СДСМ: власта злоупотребена со одземање на лиценцата на А2

Телма - 13.06.2012

Опозициската СДСМ смета дека со одземањето на лиценцата на А2 телевизија власта „го злоупотребила Советот за радиодифузија и со селективна правда се пресметувала со политичките неистомисленици“.

Денес СРД одлучува за опстанокот на А2

Капитал - 13.06.2012

Денес Советот за радиодифузија ќе донесе дефинитивна одлука за А2 телевизија. Пред две седмици регулаторното тело почна постапка за одземање на дозволата на телевизијата и ја услови (доколку сака да ...

Одземена дозволата за работа на А2 Телевизија

А1 On - 13.06.2012

Одземена дозволата за работа на А2 Телевизија. Ова го одлучи мнозинството во Советот за радиодифузија. По жестока расправија, со 11 гласа „за“ и 4 „против“, беше донесена одлуката.

Одземена дозволата на телевизија "А2"

Дневник - 13.06.2012

Советот за радиодифузија и ја одзеде дозволата за работа и за емитување на телевизија "А2". Со тоа првпат во Македонија е одземена дозвола поради непочитување на програмските стандарди .

Дојде крајот и за А2 телевизија

Здраво - 13.06.2012

Советот за радиодифузија денеска со 11 гласа “за“ и четири “против“ одлучи да ја одземе дозволата на телевизијата поради непочитување на програмската шема.

Одземена лиценцата на А2

Алфа - 13.06.2012

Советот за радиодифузија со 11 гласови за и 4 против донесе одлука за одземање на лиценцата за работа на А2 телевизија. Причината за ваквиот потег е неисполнувањето на програмскиот формат.

Соопштение на СРД за одземањето на дозволата на А2

Алфа - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница констатираше, дека и покрај дадените неколку рокови да го усогласи работењето со Законот за радиодифузната дејност и условите од дозволата, сателитското ...

Советот за радиодифузија и ја одзеде дозволата на А2

Капитал - 13.06.2012

Советот за радиодифузија и ја одзема дозволата за работа на телевизијата А2. Со 11 гласа “за“ и четири “против“ Советот одлучи да ја одземе дозволата поради непочитување на програмската шема.

СРД: А2 не ја прилагоди програмата

А1 On - 13.06.2012

„Советот за радиодиуфузија на денешната седница констатираше, дека и покрај дадените неколку рокови да го усогласи работењето со Законот за радиодифузната дејност и условите од дозволата, ...

A2 остана без дозвола за работа

БркајРабота - 13.06.2012

СРД констатира дека и покрај дадените неколку рокови да го усогласи работењето со Законот за радиодифузната дејност и условите од дозволата, сателитското трговско радиодифузно друштво А2 Телевизија ...

Одземена дозволата на А2 телевизија

Кајгана - 13.06.2012

Советот за радиодифузија ѝ ја одзема дозволата за работа на А2 Телевизија поради непочитување на програмските стандарди.

ССНМ згрозен од одземање на концесијата на А2

А1 On - 13.06.2012

„ССНМ е згрозен од веста за одземањето на концесијата на ТВ А2 токму во период на консолидација на телевизијата која понуди можност за повторно вработување на голем број наши колеги што останаа без ...

Реакција на ССНМ за одземањето на лиценцата на А2

Алфа - 13.06.2012

ССНМ е згрозен од веста за одземање на концесијата на ТВ А2 токму во период на консолидација на телевизијата која понуди можност за повторно вработување на голем број наши колеги што останаа без ...

Толку од А2!

Капитал - 13.06.2012

Советот за радиодифузија со 11 гласа „за“ и четири „против“ и ја одзеде дозволата за работа на А2 телевизија поради неисполнување на програмскиот формат.

Георгиев: Затворањето на А2 е политика на медиумски мрак

А1 On - 13.06.2012

За СДСМ одземањето на дозволата на А2 е доказ дека премиерот не може да поднесе критика и како што велат нема лице политички и демократски капацитет да овозможи слобода на медиуми.

СДСМ: Власта ја затвори А2

Н.Македонија - 13.06.2012

Опозициската СДСМ смета дека со одземањето на лиценцата на А2 телевизија власта „го злоупотребила Советот за радиодифузија и со селективна правда се пресметувала со политичките неистомисленици“ - ...

А2 телевизија се затвара. Ќе има ли А3?

Штипка - 13.06.2012

Советот за радиодифузија ја одзеде дозволата за работа на А2 телевизија поради неисполнување на програмскиот формат кој е предвиден со закон.

СРД и ја одзеде дозволата на Телевизија А2

Идивиди - 13.06.2012

Скопје, 13 јуни 2012 (МИА) - Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

МИМ: Oдземањето на лиценцата на А2 е влошување на демократскиот амбиент

А1 On - 13.06.2012

„Одземањето на дозволата за емитување на А2 телевизија од страна на Советот за радиодифузија поради непочитување на програмскиот формат сериозно ја загрозува слободата на изразувањето и медиумскиот ...

Советот “пресуди“ - А2 остана без лиценца

Алфа - 13.06.2012

А2 остана без лиценца за работа. Советот за радиодифузија и пресуди на телевизијата затоа што не го исполнувала програмскиот формат.

A2 без ласта и ја одзеде дозволата за работа на А2 Телевизија

+инфо - 13.06.2012

Советот за радиодифузија, по жестока расправија, со 11 гласа „за“ и 4 „против“, денес одлучи да и се одземе дозволата за работа на А2 Телевизија. Ваквата одлука ги разгневи старите членови на СРД.

Самостојниот синдикат на новинари згрозен од затворањето на А2

+инфо - 13.06.2012

Самостојниот синдикат на новинари на Македонија е згрозен од веста за одземање на концесијата на ТВ А2 токму во период на консолидација на телевизијата која понуди можност за повторно вработување на ...

Георгиев до Груевски: Каква мачинина ви создаваше А2?

+инфо - 13.06.2012

Власта продолжува да ја спроведува политиката на создавање на медиумски мрак, реагираат социјалдемократите откако Советот за радиодифузија ѝ ја одзеде лиценцата на телевизијата А2.

Одземена лиценцата за работа на А2 телевизија

Либертас - 13.06.2012

СРД со 11 гласа за и 4 против предмалку и ја одзема лиценцата за работа на А2 телевизија. Причина за ваквиот потег на СРД било тоа што телевизијата не го испочитувала содржинскиот формат за емитување ...

СРД и ја одзеде дозволата на Телевизија А2

Сител - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

СРД ја одзеде дозволата на А2

Канал5 - 13.06.2012

Советот за радио дифузија на денешната седница ја одзеде дозволата на А2 откако оцени дека А2 Телевизија до денеска не ја прилагодила програмата согласно добиената дозвола.

A2 остана без дозвола за работа

Кирилица - 13.06.2012

На денешната седница Советот за радиодифузија донесе одлука за одземање на дозволата за работа на последниот активен медиум кој беше во сопственост на Велија Рамковски.

Арсов: А2 треба да се удави!

Либертас - 13.06.2012

На новинарско прашање дали е вистина дека имал средба во Владата на која било разговарано за А2 телевизија, како и со амбасадорот на САД, Пол Волерс, Трајчевски не негираше, но изјави дека тоа биле ...

СРД и ја одзеде дозволата на Телевизија А2

МРТ - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

Синдикатот на новинари е згрозен што СРД и ја зема дозволата за работа на А2 телевизија

Либертас - 13.06.2012

Во услови кога на македонскиот медиумски пазар се кршат правилата на СРД по сите основи и тоа секојдневно, броењето на проценти на забавната програма е хипокризија која ниту се обидува да биде ...

Груевски директно побарал затворање на А2?

Либертас - 13.06.2012

Трајчевски за Либертас не негира дека имал средба во владата и со претставници од американската амбасада, но тврди дека се разговарало за други теми.

Георгиев: Познато е дека премиерот не поднесува критика, но што ви згреши сега А2?

Либертас - 13.06.2012

Веќе е општо познато дека премиерот не може да поднесе критика и нема личен политички и демократски капацитет да овозможи слобода на говор и слобода на медиумите, но што згрешија новинарите од А2 ...

СРД: Правата за пренос на ЕП во фудбал ги има МРТ, реемитувањето од срански канали е забрането

Сител - 13.06.2012

Советот за радиодифузија (СРД) ги информира сите оператори на јавни комуникациски мрежи дека ексклузивните права за пренос на натпреварите од Европското првенство во фудбал 2012 за територијата на ...

СДСМ: Власта спроведува целосен медиумски мрак

Сител - 13.06.2012

Опозициската СДСМ смета дека со одземањето на лиценцата на А2 телевизија власта „го злоупотребила Советот за радиодифузија и со селективна правда се пресметувала со политичките неистомисленици“.

МИМ: СРД да каже дали другите телевизии имаат програмска шема?

Либертас - 13.06.2012

„Членот 63 од Законот за радиодифузија не содржи експлицитна одредба дека основ за одземање на дозвола може да биде непочитување на програмскиот формат.

Реакција од МИМ за одземената дозвола на А2 ТВ

Сител - 13.06.2012

Одземањето на дозволата за емитување на А2 телевизија од страна на Советот за радиодифузија поради непочитување на програмскиот формат сериозно ја загрозува слободата на изразувањето и медиумскиот ...

Реакција од МИМ за одземената дозвола на А2 ТВ

МРТ - 13.06.2012

Одземањето на дозволата за емитување на А2 телевизија од страна на Советот за радиодифузија поради непочитување на програмскиот формат сериозно ја загрозува слободата на изразувањето и медиумскиот ...

А2 телевизија остана без дозвола за работа

Вечер Прес - 13.06.2012

Советот за радиодифузија одлучи да и ја одземе дозволата за работа на телевизија А2. Одлуката ја донесе на вчерашната седница повикувајќи се на член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

Денеска ќе се знае судбината на А2

Точка - 13.06.2012

Советот за радиодифузија на денешната седница ќе го разгледува извештајот од извршениот мониторинг на форматот на програмата на телевизија А2.

И А2 повеќе нема да зрачи

Точка - 13.06.2012

Телевизијата А2 ја загуби дозволата за работа и од денеска повеќе нема да зрачи во македонскиот телевизиски етер. Советот за радиодифузија денеска со 11 гласа “за“ и четири “против“ одлучи да ја ...

ССНМ: Згрозени сме од веста за одземање на концесијата на А2

Точка - 13.06.2012

Сојузот на синдикати на новинари и медиумски работници “ССНМ“ е згрозен од веста за одземање на концесијата на ТВ А2 токму во период на консолидација на телевизијата која, според нив, понуди можност ...

СРД: МТВ има ексклузивно право на пренос на ЕП

Точка - 13.06.2012

Советот за радиодифузија укажа дека единствено Македонската радио телевизија има ексклузивно право на пренос на Европското фудбалско првенство.

Денеска ќе се знае судбината на А2

Нетпрес - 13.06.2012

Советот за радиодифузија на денешната седница ќе го разгледува извештајот од извршениот мониторинг на форматот на програмата на телевизија А2.

Денес ќе се одлучува за судбината на А2 телевизија

Sky - 13.06.2012

На денешната седница, Советот за радиодифузија ќе го разгледува извршениот мониторинг на програмата на А2 телевизија. СРД на претходната седница со писмено укажување и упати забелешка на А2 дека не ...

И А2 повеќе нема да зрачи

Нетпрес - 13.06.2012

Телевизијата А2 ја загуби дозволата за работа и од денеска повеќе нема да зрачи во македонскиот телевизиски етер. Советот за радиодифузија денеска со 11 гласа “за“ и четири “против“ одлучи да ја ...

Власта ја затвори А2

Sky - 13.06.2012

В ласта ја одзеде дозволата за работа на А2 Телевизија. Со одлука на мнозинството во Советот за радиодифузија, по жестока расправија, со 11 гласа „за“ и 4 „против“, беше донесена одлуката, која ги ...

Згасна и А2!

Primetime - 13.06.2012

И покрај напорите во последниве недели за правење на некаква програма, содржана пред се од информативни изданија, денес со одлука на Советот за радиодифузија, одземена и’ е лиценцата на А2 телевизија.

Одземена дозволата за работа на А2

Press24 - 13.06.2012

Советот за радиодифузија и ја одзема дозволата за работа на телевизијата А2. На денешната седница Советот за радиодифузија донесе одлука за одземање на дозволата за работа на последниот активен ...

СРД ја одзеде дозволата за работа на А2 Телевизија

Фама - 13.06.2012

Советот за радиодифузија ја одзеде дозволата за работа на А2 Телевизија. По жестока расправа, со одлука на мнозинството во Советот, со 11 гласа „за“ и 4 „против“, беше донесена одлуката, која ги ...

Стечајниот управник на А2 не дал дозвола за новите емисии

Press24 - 13.06.2012

Стечајниот управник на А2, Ацо Петров, не бил информиран и не дал дозвола за подготовка на новите емисии кои од неодамна почнаа да се емитуваат на телевизијата, дознаваме од извори во Советот за ...

A2 остана без дозвола за работа

Курир - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

Советот за радиодифузија и ја одзеде лиценцата на А2

Таратур - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

Совет за радиодифузија: А2 не ја прилагоди програмата

Фама - 13.06.2012

По одземањето на дозволата за работа на А2 Телевизија, со соопштение се огласи Советот за радиодифузија. Советот за радиодифузија на денешната седница констатираше, дека и покрај дадените неколку ...

Згасна и А2 -СРД и ја одзема дозволата за работа

БезПардон - 13.06.2012

Падна одлука, СРД и ја одзема дозволата за работа на А2 телевизија и од денеска нема повеќе да зрачи во македонскиот етер. Со 11 гласа “за” и четири гласа “против” е изгласана одлуката.

"А2" Телевизија остана без дозвола, синдикатот на новинарите-згрозен!

eReporter - 13.06.2012

Советот за радиодифузија и ја одзеде дозволата за работа и за емитување на телевизија "А2", што претставува преседан во историјата на независна Македонија на некој медиум да му се одзема дозвола ...

ССНМ е згрозен од веста за одземањето на концесијата на ТВ А2

Фама - 13.06.2012

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници(ССНМ) е згрозен од веста за одземањето на концесијата на ТВ А2 токму во период на консолидација на телевизијата која како што велат понуди ...

Георгиев: Власта ја затвори А2

Нетпрес - 13.06.2012

Денес Советот за радиодифузија ја одзема лиценцата на А2 телевизија. Со тоа власта продолжи да ја спроведува својата политика за целосен медиумски мрак во Македонија, истакна потпретседателот на ...

ССНМ: Згрозени сме од веста за одземање на концесијата на А2

Нетпрес - 13.06.2012

Сојузот на синдикати на новинари и медиумски работници “ССНМ“ е згрозен од веста за одземање на концесијата на ТВ А2 токму во период на консолидација на телевизијата која, според нив, понуди можност ...

Наместо да ги поддржува СРД им ги одзема лиценците на телевизиите

Sky - 13.06.2012

Претседателот на Советот за радио дифузија, Зоран Трајчески на денешната седница објасни зошто и се одзема лиценцата за работа на А2 телевизија.

СДСМ: Груевски што ви згреши сега А2 телевизија?

Sky - 13.06.2012

Потпретседателот на СДСМ, Гордан Георгиев на денешната пресконференција констатираше дека со одземањето на лиценцата за работа на А2 телевизија власта продолжи да ја спроведува својата политика за ...

Груевски лично побарал да се укине А2 телевизија?

Sky - 13.06.2012

Премиерот Никола Груевски побарал лично да се укини А2 телевизија тврди порталот Либертас. Според порталот, претседателот на Советот и член на владејачката ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Трајчевски пред два дена ...

МРТ ги има правата за пренос на ЕП во фудбал, реемитувањето од странски канали е забрането

Курир - 13.06.2012

Советот за радиодифузија (СРД) ги информира сите оператори на јавни комуникациски мрежи дека ексклузивните права за пренос на натпреварите од Европското првенство во фудбал 2012 за територијата на ...

СРД: МТВ има ексклузивно право на пренос на ЕП

Нетпрес - 13.06.2012

Советот за радиодифузија укажа дека единствено Македонската радио телевизија има ексклузивно право на пренос на Европското фудбалско првенство.

СДСМ: Одземањето на лиценцата на А2 злоупотреба на СРД од власта

Курир - 13.06.2012

Опозициската СДСМ смета дека со одземањето на лиценцата на А2 телевизија власта „го злоупотребила Советот за радиодифузија и со селективна правда се пресметувала со политичките неистомисленици“.

МИМ: Затворањето на А2 ја загрозува слободата на изразувањето

Sky - 13.06.2012

Одземањето на дозволата за емитување на А2 телевизија сериозно ја загрозува слободата на изразувањето и медиумскиот плурализам во Македонија, смета Македонскиот институт за медиуми.

А2 престана да емитува програма

Sky - 13.06.2012

Откако власта и' ја одзеде дозволата на А2, телевизијата попладнево престана да емитува програма. Со ова власта ја финишираше конечната пресметка со семејството на Велија Рамковски.

Одземена дозволата на А2 телевизија

Макфакс - 13.06.2012

Советот за радиодифузија и' ја одзема дозволата за работа на А2 Телевизија поради непочитување на програмските стандарди.

ССНМ згрозен од веста за одземањето на концесијата на „ТВ А2"

Макфакс - 13.06.2012

Самостојниот синдикат на новинари на Македонија е згрозен од веста за одземањето на концесијата на „ТВ А2", во период на консолидација на телевизијата, која понудила можност за повторно вработување ...

СДСМ: Продолжува политиката на власта за целосен медиумски мрак

Макфакс - 13.06.2012

Власта продолжува да ја спроведува својата политика за целосен медиумски мрак во Македонија, реагираат од СДСМ по одлуката на Советот за радиодифузија за одземање на лиценцата на А2 телевизија.

МИМ рeагира на одземањетo на дозволата А2 ТВ

Макфакс - 13.06.2012

Одземањето на дозволата за емитување на А2 телевизија од страна на Советот за радиодифузија поради непочитување на програмскиот формат, сериозно ја загрозува слободата на изразувањето и медиумскиот ...

Одземена дозволата на А2 телевизија

Inpress - 13.06.2012

Скопје, 13. јуни 2012 (ИНПРЕС) Советот за радиодиуфузија на денешната седница констатираше, дека и покрај дадените неколку рокови, СТРД А2 Телевизија до денеска не ја прилагоди програмата согласно ...

Згасна и А2!

Денешен - 13.06.2012

Советот за радиодиуфузија на денешната седница донесе одлука да и ја одземе дозволата за работа на Телевизија А2, според член 63 од Законот за радиодифузна дејност.

Утре се одлучува за судбината на А2

Либертас - 12.06.2012

ред две недели Советот за радиодифузија иницираше постапка за одземање на дозволата за работа на телевизијата А2. Телевизијата доби рок од 15 дена да го усогласи форматот на програмата со условите ...

Нора со „Овде и сега“ од денеска на А2 телевизија

Либертас - 11.06.2012

Таа ќе понуди едночасовна емисија, со јавувања во живо на гледачи од цела Македонија. Нора Шаќири од денеска, од 17 часот, стартува со новата сезона на емисијата „Овде и сега“ на фрекфенција на А2 ...

Нора Шакири со Овде и Сега од денес стартува на А2 телевизија

Sky - 11.06.2012

Емисијата на Нора Шаќири Овде и Сега од денеска во 17 часот ќе се емитува на фрекфенцијата на А2 Телевизија. "Овде и Сега" стартува со едночасовен термин каде што ќе има јавувања од целата територија ...