TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коридорот е мамка за странски инвестиции!

Капитал - 12.09.2002

Потпишан Меморандум за Коридорот 8Коридорот е мамка за странски инвестиции!Македонскиот дел од Коридорот исток-запад е започнат, но многу малку е реализирано. Проектот досега се проценува на 534 милиони долари. Се бараат странски инвеститори или концесиски договор за Коридорот да се заврши "Ова ...

Паневропскиот коридор исток- запад доби нова шанса

Дневник - 11.09.2002

ГРЦИЈА СЕ СОГЛАСИ ЗА КОРИДОРОТ 8 На македонскиот дел од Коридорот 8 остануваат да се доизградат уште 204 километри автопат Во понеделникот беше потпишан Меморандумот за изградба на Коридорот 8 откако Грција по осумгодишно спротиставување го прифати македонскиот предлог правецот што минува низ ...

Владата го запоставува Коридорот исток - запад

А1 - 10.09.2002

Владата го доведува во опасност опстанокот на државата, запоставувајќи го Коридорот исток - запад на сметка на Коридорот север - југ, предупредуваат некои аналитичари. Фактите, пак, велат дека од големите планови и најави за изградба на патишта и пруги кон Бугарија и Албанија останаа само пусти ...