TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Незаборавна авантура: Најдобрите велосипедски тури на светот

Вистина.мк - 14.06.2015

Велат дека кога човек еднаш ќе научи да вози велосипед, никогаш нема да заборави како се вози велосипед. Но, што е со велодипедските тури? Постои ли навистина совршена велосипедска тура која не се заборава или тоа е само обичен мит? Со мало ...

Прва трка во планински велосипедизам

Канал5 - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Прва трка во планински велосипедизам

Алсат-М - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Велосипедска трка во Маврово за поени за олимписките игри во Бразил

Канал5 - 13.06.2015

Петнаесеттина велосипедисти учетвуваа на првата професионална планинска велосипедска трка што се одржа во Маврово. Патеката со должина од четири километри и сто метри и висинска разлика од околу 250 метри е по стандардите на Светската велосипедска ...

Прва трка во планински велосипедизам денеска во Македонија

Курир - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Прва трка во планински велосипедизам

А1 On - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Прва трка во планински велосипедизам

Нетпрес - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Прва трка во планински велосипедизам

Press24 - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Велосипедска трка во Маврово за поени за Олимписките игри во Бразил

Макфакс - 13.06.2015

Во Маврово се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреватуваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациони поени за учество на Олимписките игри ...

Планински велосипедисти го освојуваат Маврово (ГАЛЕРИЈА)

+инфо - 13.06.2015

Во рамки на настанот „Маврово маунтинбајк викенд“, вчера се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреватуваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот регион за ...

ФОТО: Елитните планински велосипедисти на Маврово маунтинбајк

Курир - 13.06.2015

Во рамки на Маврово маунтинбајк викенд денеска се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреваруваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациони ...

УСАИД и Владата на Швајцарија со поддршка за првата пред-олимписка трка во планински велосипедизам во Македонија

+инфо - 13.06.2015

Во рамки на Маврово маунтинбајк викенд денеска се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреваруваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациони ...

Маврово маунтинбајк: Олимписка трка во планински велосипедизам

Кирилица - 13.06.2015

Во рамки на Маврово маунтинбајк викенд денеска се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреваруваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациони ...

Прва трка во планински велосипедизам

Репортер - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Прва трка во планински велосипедизам

Сител - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

МАВРОВО: Прва трка во планински велосипедизам

Телеграф - 13.06.2015

- Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

(ГАЛЕРИЈА) Маунтинбајк викенд во Маврово

Репортер - 13.06.2015

Денес во склоп на настанот Маврово маунтинбајк викенд се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреватуваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот регион за ...

Прва трка во планински велосипедизам

Република - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Задолжителни паркинг места за велосипеди кај објектите со јавна намена

еМагазин - 13.06.2015

Според измените на Законот за градeње од август 2014-тата (Службен весник на РМ, бр. 115) јавните објекти од тогаш па наваму се обврзани да обезбедат паркинг места за велосипеди. Обврската се однесува за објекти кои допрва ќе се градат, а оние кои ...

Натпревар во планински велосипедизам во Маврово

еМагазин - 13.06.2015

Во рамките на настанот „Маврово маунтинбајк викенд“ се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија, пишува репортер.мк Во трката се натпреваруваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот ...

Прва трка во планински велосипедизам денеска во Македонија

Пулс24 - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

УСАИД и Владата на Швајцарија со поддршка за првата пред-олимписка трка во планински велосипедизам во Македонија

Н.Македонија - 13.06.2015

Скопје, 13 јуни 2015 (МИА) - Во рамки на Маврово маунтинбајк викенд денеска се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреваруваа 15 елитни планински велосипедисти од ...

Прва трка во планински велосипедизам денеска во Македонија

Вистина.мк - 13.06.2015

рва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Прва трка во планински велосипедизам

Идивиди - 13.06.2015

Прва трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација ќе се одржи денеска во Македонија, во рамки на Маврово маунтинбајк викенд. Ќе се натпреватуваат елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациски поени за ...

Најдобрите велосипедски тури во светот

Идивиди - 13.06.2015

Велат дека еднаш кога ќе научиш да возиш велосипед веќе никогаш нема да заборавиш. Но, што е со велосипедските тури? Постои ли идеална тура или сето тоа е само мит? Истражувавме низ интернетот и пронајдовме неколку фасцинантни велосипедски патеки ...

УСАИД и Владата на Швајцарија со поддршка за првата пред-олимписка трка во планински велосипедизам во Македонија

Lider - 13.06.2015

Во рамки на Маврово маунтинбајк викенд денеска се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреваруваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациони ...

Налепница „Мисли на велосипедистите“

Утрински - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Центар за еден месец субвенционира 550 нови велосипеди

Дневник - 12.06.2015

За еден месец од почетокот на акцијата „Цел Центар на точак“ Општината субвенционирала 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени веќе ги добија предвидените пари во износ од 30 проценти од сумата за купениот велосипед, но не повеќе од 3.000 денари.

АМСМ промовира налепница „Мисли на велосипедистите“

МКД - 12.06.2015

Налепницата „Мисли на велосипедистите" која е наменета за подигање на свеста на возачите за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот е дел од поголем проект „Со велосипед на пат низ целиот град" кој на почетокот на оваа година го ...

ИНЦИДЕНТ ПРЕД ВЛАДА: Нападнати двајца велосипедисти кај кампот (ВИДЕО)

Телеграф - 12.06.2015

Eден од групата истрча и почна да удира врз еден од велосипедистите, по што дојде до кратка физичка пресметка Инцидент се случил вчера попладне кај зградата на Владата, а во кој повеќемина нападнале двајца велосипедисти, кои минувале од таму, објави ...

Голи на велосипед

Оn.net - 12.06.2015

13-ти јуни. Голотија. Велосипеди. Стоп за зависност од нафтата и автомобилската култура. Жителите на Лондон , како и на Манчестер, Мелбурн, Кардиф, Буфало ... пак се спремни пиштол голи на велосипед да протестираат против загадувањето.

Налепница „Мисли на велосипедистите“

Сител - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Мислете на велосипедистите

+инфо - 12.06.2015

Со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ возачите ќе можат да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во левиот (внатрешен) долен ...

„Мисли на велосипедистите“ - поголема безбедност во сообраќајот

Press24 - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Налепница „Мисли на велосипедистите“, за поголема безбедност во сообраќајот

Курир - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Налепница „Мисли на велосипедистите“ на слеп агол на ретровизорите

Репортер - 12.06.2015

Налепницата „Мисли на велосипедистите“ е наменета за подигање на свеста на возачите за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Проектот„Со велосипед на пат низ целиот град“ на почетокот на оваа година го иницираше АМСМ во соработка со ...

Налепница „Мисли на велосипедистите“

А1 On - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Налепница „Мисли на велосипедистите“, за поголема безбедност во сообраќајот

Скопје инфо - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Налепница „Мисли на велосипедистите"

Вечер Прес - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите" да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Налепница „Мисли на велосипедистите“

Н.Македонија - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Налепница „Мисли на велосипедистите“

Lider - 12.06.2015

Сопствениците на моторните возила ќе можат со поставување налепница „Мисли на велосипедистите“ да изразат поддршка за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот. Налепницата се поставува на десниот ретровизор, од страната на совозачот, во ...

Субвенционирани 550 велосипеди во општина Центар

Утрински - 11.06.2015

Во општина Центар за еден месец од почетокот на акцијата „Цел Центар на точак“ субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги добија средствата. Субвенцијата за купен велосипед е 30 проценти, но не повеќе од 3.000 денари.

Субвенционирани 550 велосипеди во општина Центар

МКД - 11.06.2015

Досега, за еден месец од почетокот на акцијата „Цел Центар на точак", субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги добија средствата, 30 отсто од купен велосипед, но не повеќе од 3.000 денари.

Петстотини и педесет нови субвенции за велосипеди во Центар

Репортер - 11.06.2015

Центарци сакаат да возат велосипед, сакаат почиста животна средина и помалку гужва на сообраќајниците. Досега, за еден месец од почетокот на акцијата “Цел Центар на точак“, субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги ...

Топ велосипедски тури

Оn.net - 11.06.2015

Еднаш кога човек ќе научи, никогаш не заборава да вози велосипед. Еднаш би можел да повози и по фантастична патека. Државен пат бр. 1, Виетнам Пат кој спојува два големи града во Виетнам - Ханој и Хо Ши Ми, а возење велосипед по него значи дека ќе ...

ВИДЕО: 550 нови субвенционирани велосипеди во општина Центар

А1 On - 11.06.2015

Центарци сакаат да возат велосипед, сакаат почиста животна средина и помалку гужва на сообраќајниците. Досега, за еден месец од почетокот на акцијата “Цел Центар на точак“, субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги ...

Петстотини и педесет нови, субвенционирани велосипеди во општина Центар

+инфо - 11.06.2015

Центарци сакаат да возат велосипед, сакаат почиста животна средина и помалку гужва на сообраќајниците. Досега, за еден месец од почетокот на акцијата „Цел Центар на точак“, субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги ...

Петстотини и педесет нови, субвенционирани велосипеди во општина Центар

Пулс24 - 11.06.2015

Центарци сакаат да возат велосипед, сакаат почиста животна средина и помалку гужва на сообраќајниците. Досега, за еден месец од почетокот на акцијата „Цел Центар на точак“, субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги ...

Субвенционирани 550 велосипеди

Вечер Прес - 11.06.2015

Во општина Центар за еден месец од почетокот на акцијата „Цел Центар на точак" субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги добија средствата. Субвенцијата за купен велосипед е 30 проценти, но не повеќе од 3.000 денари.

ВИДЕО: 550 нови, субвенционирани велосипеди во општина Центар

Либертас - 11.06.2015

Досега, за еден месец од почетокот на акцијата “Цел Центар на точак“, субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги добија средствата, 30% од купен велосипед, но не повеќе од 3000 денари, информираа од општина Центар.

Незаборавна авантура: Најдобрите велосипедски тури на светот

Точка - 11.06.2015

Велат дека кога човек еднаш ќе научи да вози велосипед, никогаш нема да заборави како се вози велосипед. Но, што е со велодипедските тури? Постои ли навистина совршена велосипедска тура која не се заборава или тоа е само обичен мит? Со мало ...

Субвенционирани 550 велосипеди во општина Центар

Lider - 11.06.2015

Во општина Центар за еден месец од почетокот на акцијата „Цел Центар на точак“ субвенционирано е купување на 550 нови велосипеди, од кои 200 пријавени ги добија средствата. Субвенцијата за купен велосипед е 30 проценти, но не повеќе од 3.000 денари.

„Цел Центар на точак“ со 516 субвенции за велосипед

Репортер - 10.06.2015

По доделени 516 субвенции за купен нов велосипед од проектот “Цел Центар на точак“, градоначалникот на општина Центар Андреј Жерновски, на прес конференција ќе говори за досегашниот тек на проектот.

“Tour de Macedonia” – имигрантите со велосипеди масовно минуваат низ Македонија

Алфа - 10.06.2015

“Tour de Macedonia”. Километарски колони имигранти на велосипеди минуваат низ земјава. Групата која пред некој ден тргна од Гевгелија, денеска пристигна до околината на Скопје. “Tour de Macedonia”.

Бегалците масовно купуваат велосипеди за пат низ Македонија

Утрински - 09.06.2015

Дел од патот кон европските земји мигрантите од Блискиот Исток го поминуваат на две тркала Велес - Откако бегалците низ Македонија ги користеа пругите, возовите, автобусите, приватните возила, шлепери, автопат, деновиве се преориентираа на ...

Велосипедизмот му донесе републичка победа

Н.Македонија - 09.06.2015

Шеснаесетгодишниот Денис Колевски со велосипедизам почнал да се занимава од својата 12-та година, кога првпат се зачленил во велосипедскиот клуб Вело-М во родното Куманово За еден од подобрите резултати Денис го смета 7-то место на минатогодишното ...

Танга на патот: Убавата страна на велосипедот!

Идивиди - 09.06.2015

Еве зошто е важно да ја ускладите облеката која ја носите со видот на превозно средство! Пристигнува летото, а деновите се сè потопли, а со тоа и велосипедистите ги има се повеќе. Но, понекогаш треба да се внимава при изборот на облека, бидејќи како ...

Семафорите во Лондон ќе ги препознаваат велосипедистите

Радио МОФ - 08.06.2015

Новите семафори во Лондон ќе бидат во можност да ги препознаваат велосипедистите и да ги приспособат според сообраќајот со цел да се зголеми нивната сигурност. Безбедноста за велосипедистите во главниот град на Англија е под интензивен надвор во ...

Држи ја, покриј се: Ова е дефинитивно поубавата страна на велосипедизмот!

Точка - 08.06.2015

Еве зошто е важно да се усогласат модната комбинација со видот на превозно сретство! :) Пристига летото, деновите се сè потопли, а велосипедисти (и велосипедистки!) има сè повеќе. Но, понекогаш треба да се поведе сметка и за изборот на облека, ...