TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во студентскиот дом „Стив Наумов" ќе биде отворена обновената читалница

Канал5 - 13.06.2019

Во студентскиот дом „Стив Наумов" денеска ќе биде официјално отворена обновената читалница. Обновувањето е реализирано во рамките на проектот „Студентски домови без корупција" спроведен од страна на студентите од студентскиот дом и Младинскиот ...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ 11 години ги игнорираше младите, денес преку сериозни политики се обезбедуваат подобри услови во ...

Канал5 - 13.06.2019

11 години студентите беа игнорирани од страна на лицемерното ВМРО-ДПМНЕ кое денес глуми загриженост. 11 години на ВМРО-ДПМНЕ им беа приоритет задоволувањето на личните интереси и профити, наспроти потребите на студентите и обезбедувањето на ...

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ ќе биде отворена обновената читалница

+инфо - 13.06.2019

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ денеска ќе биде официјално отворена обновената читалница. Обновувањето е реализирано во рамките на проектот „Студентски домови без корупција“ спроведен од страна на студентите од студентскиот дом и Младинскиот ...

(Видео) Јаулески до власта: До каде е изградбата на студентскиот град на местото на „Стив Наумов“?

Макфакс - 13.06.2019

Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено. Наместо подобри услови, директорот на Државниот студентски центар – Скопје ветува дека ќе ги ...

„СДСМ ветуваа многу, но веќе две години состојбата во студентските домови е катастрофална“

Курир - 13.06.2019

Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено. Наместо подобри услови директорот на Државниот студентски центар – Скопје ветува дека ќе ги ...

Јаулески: СДСМ ветуваа многу, но веќе две години состојбата во студентските домови е катастрофална

Нетпрес - 13.06.2019

Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено. Наместо подобри услови директорот на Државниот студентски центар – Скопје ветува дека ќе ги ...

(ВИДЕО) Јаулески до власта: До каде е изградбата на студентскиот град на местото на „Стив Наумов“?

А1 On - 13.06.2019

Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено. Наместо подобри услови, директорот на Државниот студентски центар – Скопје ветува дека ќе ги ...

Обновена читалницата на студентскиот дом „Стив Наумов“

Слободен Печат - 13.06.2019

Акцијата беше спроведена од 1. до 12. овој месец со цел да се уреди просторот во постојната читалница и дворот во студентскиот дом, а преку донаторска акција ќе се изврши и опремување на библиотеката во рамки на читалницата.

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ 11 години ги игнорираше младите, денес преку сериозни политики се обезбедуваат подобри услови во ...

А1 On - 13.06.2019

11 години студентите беа игнорирани од страна на лицемерното ВМРО-ДПМНЕ кое денес глумизагриженост. 11 години на ВМРО-ДПМНЕ им беа приоритет задоволувањето на личните интереси и профити, наспроти потребите на студентите и обезбедувањето на пристојни ...

Официјално отворање на обновената читална и уредениот двор во студентскиот „Стив Наумов“

Радио МОФ - 13.06.2019

Денеска напладне во студентскиот дом „Стив Наумов“ ќе бидат отворени обновената читална, опремената библиотека и уредениот двор во овој студентски дом „Стив Наумов“, направени во рамки на проектот „Студентски домови без корупција“ спроведен од ...

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ официјално се отвори обновената читалница

Независен - 13.06.2019

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ денеска официјално се отвори обновената читалница, опремената библиотека и уредениот двор. Акцијата што се одржа од 1-ви до 12-ти јуни годинава е во рамки на проектот „Студентски домови без корупција“ спроведена од ...

[Галерија]Од студентите за студентите – реновирана читалната и уреден дворот во „Стив Наумов“

Радио МОФ - 13.06.2019

Во студентската акција која се одржа од 1-ви до 12-ти јуни, студенти од домот „Стив Наумов“ со помош на членови на Младинскиот образовен форум (МОФ) ја реновираа читалната и направија нови содржини во дворот.

СДСМ: За разлика од ВМРО-ДПМНЕ, со сериозни политики ги подобруваме условите во студентските домови

Макфакс - 13.06.2019

Единаесет години на ВМРО-ДПМНЕ им беа приоритет задоволувањето на личните интереси и профити, наспроти потребите на студентите и обезбедувањето на пристојни услови во студентските домови, велат од СДСМ како реакција на изјавата на претседателот на ...

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ ќе биде отворена обновената читалница

Опсервер - 13.06.2019

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ денеска ќе биде официјално отворена обновената читалница. Обновувањето е реализирано во рамките на проектот „Студентски домови без корупција“ спроведен од страна на студентите од студентскиот дом и Младинскиот ...

Во студентскиот дом „Стив Наумов” ќе биде отворена обновената читалница

24Инфо - 13.06.2019

Во студентскиот дом „Стив Наумов” денеска ќе биде официјално отворена обновената читалница. Обновувањето е реализирано во рамките на проектот „Студентски домови без корупција” спроведен од страна на студентите од студентскиот дом и Младинскиот ...

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ официјално се отвори обновената читална

Вечер Прес - 13.06.2019

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ денеска официјално се отвори обновената читална, опремената библиотека и уредениот двор. Акцијата што се одржа од 1-ви до 12-ти јуни годинава е во рамки на проектот „Студентски домови без корупција“ спроведена од ...

Јаулески: Две години како СДСМ  е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална

24Инфо - 13.06.2019

Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено. Наместо подобри услови директорот на Државниот студентски центар – Скопје ветува дека ќе ги ...

(Видео) Јаулески до власта: До каде е изградбата на студентскиот град на местото на „Стив Наумов“?

Centar - 13.06.2019

Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено. Наместо подобри услови, директорот на Државниот студентски центар – Скопје ветува дека ќе ги ...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ 11 години ги игнорираше младите, денес преку сериозни политики се обезбедуваат подобри услови во ...

iPortal - 13.06.2019

11 години студентите беа игнорирани од страна на лицемерното ВМРО-ДПМНЕ кое денес глуми загриженост. – велат од СДСМ. 11 години на ВМРО-ДПМНЕ им беа приоритет задоволувањето на личните интереси и профити, наспроти потребите на студентите и ...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ 11 години ги игнорираше младите, денес преку сериозни политики се обезбедуваат подобри услови во ...

Centar - 13.06.2019

– ВМРО-ДПМНЕ 11 години ги игнорираше младите, денес преку сериозни политики се обезбедуваат подобри услови во студентските домови, реагираат од СДСМ. – 11 години студентите беа игнорирани од страна на лицемерното ВМРО-ДПМНЕ кое денес глуми ...

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ ќе биде отворена обновената читалница

Бриф - 13.06.2019

Во студентскиот дом „Стив Наумов“ денеска ќе биде официјално отворена обновената читалница. Обновувањето е реализирано во рамките на проектот „Студентски домови без корупција“ спроведен од страна на студентите од студентскиот дом и Младинскиот ...

Јаулески: Веќе две години состојбата во студентските домови е катастрофална

MakPress - 13.06.2019

Интегрален текст од изјава за медиуми на Јован Јаулески, Претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено.

СДСМ: Преку сериозни политики се обезбедуваат подобри услови во студентските домови

MakPress - 13.06.2019

11 години студентите беа игнорирани од страна на лицемерното ВМРО-ДПМНЕ кое денес глуми загриженост. 11 години на ВМРО-ДПМНЕ им беа приоритет задоволувањето на личните интереси и профити, наспроти потребите на студентите и обезбедувањето на ...

Јаулески: Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална

Скопје1 - 13.06.2019

Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено. Наместо подобри услови директорот на Државниот студентски центар- Скопје ветува дека ќе ги ...

Директорот на Државен студентски центар „Скопје“: Работиме на раззеленување на студентските домови

Фокус - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски на денешната прес-конференција информираше дека се работи на подобрување на условите во студентските домови, а подложен на реконструкција ќе биде домот „Стив Наумов“ во ...

Николовски: Реконструкцијата на „Стив Наумов“ е еден сегмент од посветеноста да ги подобриме условите за студентите

Канал5 - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски денеска на прес–конференција информираше за последната одлука на Владата. Според одлуката, Министерството за образование е задолжено да го реконструира Студентскиот Дом „Стив ...

(Видео) Николовски: Со реконструкцијата на домот „Стив Наумов“ студентите ќе добијат подобри услови за живеење

Макфакс - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски, денеска на прес-конференција информира за последната одлука на Владата според која Министерството за образование е задолжено да го реконструира Студентскиот дом „Стив Наумов“ и во ...

Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“

Факултети - 12.06.2019

Над 1.200 легла во студентскиот дом „Стив Наумов“ ќе бидат ставени во функција. За таа цел, согласно вчерашната владина одлука, задолжено е Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на овој студентски дом во ...

Николовски: Реконструкцијата на домот „Стив Наумов“ е само еден сегмент од нашата посветеност да ги подобриме условите ...

Press24 - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски денеска на прес–конференција информираше за последната одлука на Владата на Република Македонија, според која Министерството за образование е задолжено да го реконструира ...

Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“

Радио МОФ - 12.06.2019

Владата, на последната владина седница го задолжи Министерството за образование да направи реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“ во Скопје. „На седницата, Владата го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за ...

Николовски: Работиме на подобрување на условите во студенските домови

24Инфо - 12.06.2019

Над 1.200 легла во студенскиот дом „Стив Наумов” ќе бидат ставени во функција. За таа цел, согласно вчерашната владина одлука, задолжено е Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на овој студенски дом во ...

Николовски: Реконструкцијата на домот „Стив Наумов“ е само еден сегмент за да ги подобриме условите на студентите

24Инфо - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски денеска на прес–конференција информираше за последната одлука на Владата на Република Северна Македонија, според која Министерството за образование е задолжено да го реконструира ...

Николовски: Работиме на подобрување на условите во студенските домови

Скопје инфо - 12.06.2019

Над 1.200 легла во студенскиот дом „Стив Наумов“ ќе бидат ставени во функција. За таа цел, согласно вчерашната владина одлука, задолжено е Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на овој студенски дом во ...

(Видео) Николовски: Со реконструкцијата на домот „Стив Наумов“ студентите ќе добијат подобри услови за живеење

Centar - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски, денеска на прес-конференција информира за последната одлука на Владата според која Министерството за образование е задолжено да го реконструира Студентскиот дом „Стив Наумов“ и во ...

Николовски: Ќе се реновира студентскиот дом „Стив Наумов“

Локално - 12.06.2019

Над 1.200 легла во студенскиот дом „Стив Наумов“ ќе бидат ставени во функција. За таа цел, согласно вчерашната владина одлука, задолжено е Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на овој студенски дом во ...

Ќе се реконструира дел од студентскиот дом „Стив Наумов“

еМагазин - 12.06.2019

Владата донесе одлука за реконструкција на зградата 1 во студентскиот дом „Стив Наумов“. „На вчерашната седница, Владата го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската ...

Наскоро ќе се реновира студентскиот дом „Стив Наумов“

iPortal - 12.06.2019

На последната одржана владина седницa, Владата го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во најкраток можен рок.

Одобрена реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“

Опсервер - 12.06.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во ...

Николовски: Со реконструкцијата на домот „Стив Наумов“ студентите ќе добијат подобри услови за живот

Точка - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски, денеска на прес-конференција информираше за последната одлука на Владата според која Министерството за образование е задолжено да го реконструира Студентскиот дом „Стив Наумов“ и ...

Студентскиот Стив Наумов го чека реконструкција-ќе има ли подобри услови за новите академци?

Фактор - 12.06.2019

Се подобруваат условите за живеење на сите студентски домови во Скопје, но исто така и итно ќе се реконструира домот „Стив Наумов“, истакна Дарио Николовски, директор на Држаниот студенстки центар „Скопје“ на прес конференција во Владата.

Николовски: Студентите ќе добијат подобри условите за живот

Н.Македонија - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски, денеска на прес-конференција информираше за последната одлука на Владата според која Министерството за образование е задолжено да го реконструира Студентскиот дом „Стив Наумов“ и ...

Николовски: Реконструкцијата на домот „Стив Наумов“ е само еден сегмент од нашата посветеност да ги подобриме условите ...

Скопје1 - 12.06.2019

Директорот на Државниот студентски центар „Скопје“, Дарио Николовски денеска на прес–конференција информираше за последната одлука на Владата на Република Северна Македонија, според која Министерството за образование е задолжено да го реконструира ...

Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“

Фокус - 11.06.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во ...

Повик за дводневен тренинг за средношколско и студентско учество

Радио МОФ - 11.06.2019

Младински образовен форум (МОФ) во рамки на проектот Ангажирање на младите за студентски и младински политики, поддржан од Фондацијата Отворено општество Македонија, организира дводневен тренинг за градење на капацитети за средношколско и студентско ...

Итна реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“

+инфо - 11.06.2019

Владата го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје. – Постапката за реконструкција да се спроведе во најкраток можен рок имајќи ја ...

Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“

Нова ТВ - 11.06.2019

Владата на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во најкраток можен рок.

Итна реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“

Макфакс - 11.06.2019

Владата го задолжи Министерството за образование и наука во најкраток можен рок да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје. Ваквата одлука следи по прифатената информација за ...

Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“, а зошто до сега не го направивте тоа?

Курир - 11.06.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во ...

Одобрена реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов”

Слободен Печат - 11.06.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов” во Скопје, во ...

Владата одлучи: Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“

Press24 - 11.06.2019

Владата на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во најкраток можен рок.

Одобрена реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“

МКД - 11.06.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов" во Скопје, во ...

Одобрена реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов"

MTM - 11.06.2019

Реконструкцијата, во владиното соопштение, се образложува со прифатената информација за настанатата ситуација во поглед на одредени недоследности и неправилности утврдени во зградата 1 во студентската населба „Стив Наумов" во Скопје, при извршен ...

Итна реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“

24Инфо - 11.06.2019

Владата го задолжи Министерството за образование и наука во најкус можен рок да спроведе постапка за реконструкција на студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје. Ваквата одлука следува по прифатената информација за настанатата ...

Итна реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“

Точка - 11.06.2019

Владата го задолжи Министерството за образование и наука во најкраток можен рок да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје. Ваквата одлука следи по прифатената информација за ...

Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“

Либертас - 11.06.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во ...

Одобрена реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“

Локално - 11.06.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во ...

Најавена итна реконструкција на студентскиот дом „Стив Наумов“

Н.Македонија - 11.06.2019

Владата го задолжи Министерството за образование и наука во најкус можен рок да спроведе постапка за реконструкција на студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје. Ваквата одлука следува по прифатената информација за настанатата ...

Прво учество на студентите на Земјоделски факултет на студентски натпревар „Агрономијада 2019“

Студенти - 10.06.2019

Студентите на Земјоделски факултет првпат учествуваа на еден од најголемите и најмасовни студентски натпревари „Агрономијада“, кој оваа година се одржа во Будва, во периодот од 21 до 25 мај.