TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се намалува популарноста на „Златна зора“

24 Вести - 06.10.2013

Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако нејзиниот лидер и пратениците беа уапсени, но и понатаму се наоѓа на трето место по популарност, што е највисок ...

Се намалува популарноста на „Златна зора“

А1 On - 06.10.2013

Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако нејзиниот лидер и пратениците беа уапсени, но и понатаму се наоѓа на трето место по популарност, што е највисок ...

Се намалува популарноста на „Златна зора“

Алфа - 06.10.2013

Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако нејзиниот лидер и пратениците беа уапсени, но и понатаму се наоѓа на трето место по популарност, што е највисок ...

Опаѓа популарноста на „Златна зора“

+инфо - 06.10.2013

Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако нејзиниот лидер и пратениците беа уапсени, но и понатаму се наоѓа на трето место по популарност, што е највисок ...

Се намалува популарноста на „Златна зора“

Сител - 06.10.2013

Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако нејзиниот лидер и пратениците беа уапсени, но и понатаму се наоѓа на трето место по популарност, што е највисок ...

Паѓа поддршката за „Златна зора“

Телеграф - 06.10.2013

Рејтингот на партијата се намалил на 7,2 отсто во споредба со 10,8 отсто колку што оваа партија имала во јуни Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако ...

Расчистува ли Грција со фашизмот или само со Златна зора

Република - 06.10.2013

Фа­ши­зо­ид­ни­те јав­ни ис­па­ди на Злат­на зо­ра, во нив­ни­от нај­су­ров об­лик - со фи­зич­ка прес­ме­тка со сѐ што би ја на­ру­ши­ло чи­ста­та на­ци­ја, поз­дра­ву­ва­ње со ви­со­ко кре­на­та ...

Грците конечно се освестија: Намалена поддршката за „Златна Зора“

Курир - 06.10.2013

Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако нејзиниот лидер и пратениците беа уапсени, но и понатаму се наоѓа на трето место по популарност, што е највисок ...

Се намалува подршката на „Златна зора“

Турлитава - 06.10.2013

Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако нејзиниот лидер и пратениците беа уапсени, но и понатаму се наоѓа на трето место по популарност, што е највисок ...

Се намалува популарноста на „Златна зора“

еВести - 06.10.2013

Поддршката на грчките граѓани за неонацистичката партија „Златна зора“ се намали откако нејзиниот лидер и пратениците беа уапсени, но и понатаму се наоѓа на трето место по популарност, што е највисок ...

Oпаѓа популарноста на „Златна зора“

Maxim - 06.10.2013

Откако нејзиниот беше уапсен лидерот и пратениците на грчката неонацистичката партија „Златна зора“, подршката од грчките граѓани се намали, но и понатаму е на третото место по популарност.

Златна зора се помалку популарна кај Грците

Н.Македонија - 05.10.2013

Подршката на граѓаните на грчката десничарска партија Златна зора опаднала по приведувањето на нивниот лидер, но и натаму е трета политичка сила во Грција Според истражувањето објавена во весникот ...

„СЕ ЗА НАС“ наскоро на МРТ

ТВ Пакет - 05.10.2013

„СЕ ЗА НАС“ наскоро на Македонската Радио Телевизија. Во продолжение погледнете го промото. Мите ...

Шокирачка репортажа на Би-Би-Си за Златна зора

24 Вести - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Би - Би - Си објави репортажа за злосторствата на Златна зора

Телма - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Шокирачка репортажа на Би-Би-Си за Златна зора

Утрински - 04.10.2013

Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со наслов „Златна ...

Мнозинството Грци ја гледаат Златна зора како злосторничка организација

МКД - 04.10.2013

Поголемиот број Грци ја гледаат екстремно десничарската партија Златна зора како злосторничка организација, покажуваат резултатите на анкета објавена денес, пренесува Франс прес.

Популарноста на „Златна зора“ значително опаѓа

Алфа - 04.10.2013

Популарноста на крајнодесничарската грчка партија „Златна зора“ значително опаднала, објавува грчкиот печат, повикувајќи се на најново социолошко истражување.

Популарноста на „Златна зора“ значително опаѓа

А1 On - 04.10.2013

Популарноста на крајнодесничарската грчка партија „Златна зора“ значително опаднала, објавува грчкиот печат, повикувајќи се на најново социолошко истражување.

Репортажа на Би-Би-Си: Од Златна зора кршат раце за 300 евра...

Н.Македонија - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Шокирачка репортажа на Би-Би-Си – „Златна зора: Ако прозбориш, жива ќе те запалам“.

А1 On - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Шокирачка репортажа на Би-Би-Си за "Златна зора"

Теа Модерна - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Златна зора: Ако прозбориш, жива ќе те запалам

+инфо - 04.10.2013

Би-би-си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со наслов „Златна ...

Паѓа поддршката за ,,Златна зора,,

Либертас - 04.10.2013

Паѓа популарноста на „Златна зора“ значително опаднала – покажува последното истражување на кое се повикуваат грчките медиуми. Според добиените податоци процентот за поддршка на оваа ...

,,Златна зора,,ја губи поддршката по сите инциденти убиства и затворања

Локално - 04.10.2013

Рејтингот на грчка партија „Златна зора“ значително опаднала, објавуваат грчките медиуми повикувајќи се на најново социолошко истражување. Податоците покажуваат дека процентот за поддршка „Златна ...

Популарноста на „Златна зора“ значително опаѓа

МРТ - 04.10.2013

Популарноста на крајнодесничарската грчка партија „Златна зора“ значително опаднала, објавува грчкиот печат, повикувајќи се на најново социолошко истражување.

Популарноста на „Златна зора“ значително опаѓа

Сител - 04.10.2013

Популарноста на крајнодесничарската грчка партија „Златна зора“ значително опаднала, објавува грчкиот печат, повикувајќи се на најново социолошко истражување.

„Златна зора: Ако прозбориш, жива ќе те запалам“

Либертас - 04.10.2013

Би-Би-Си објави репортажа за злосторствата на грчката партија ,,Златна зора,,. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со наслов „Златна зора: Ако прозбориш, жива ...

Шокантна репортажа на Би-Би-Си за Златна зора

Сител - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Златна зора: Самарас и Венизелос ги распродаваат националните прашања

Канал5 - 04.10.2013

Златнозроците го враќаат ударот и ја обвинуваат владата дека со апсењата на нивните членови само се прикрива како што велат “распродавањето на националните прашања“.

Шокирачка репортажа на Би-Би-Си за Златна зора

МРТ - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Би-Би-Си со шокантна репортажата за злосторствата на Златна зора

Вечер - 04.10.2013

"Тие носеа палки и синџири, сите стоеја мирно кога влегуваше лидерот и раскажуваа како претепале хомосексуалци или имигранти. Јас не го сакав тоа и престанав да контактирам со нив.

Популарноста на „Златна зора“ значително опаѓа

Бриф - 04.10.2013

Популарноста на крајнодесничарската грчка партија „Златна зора“ значително опаднала, објавува грчкиот печат, повикувајќи се на најново социолошко истражување.

Шокирачка репортажа на Би-Би-Си за Златна зора

Бриф - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Ценовникот на грчките нацисти: Кршење раце 300 евра, палење автомобил 1.000

Точка - 04.10.2013

Нацистичката партија "Златна зора" е се поопасна, како за имигрантите, така и за Грците кои не го делат нивното мислење. Нивното крвничко и насилно однесување го прекина убиството на хип хоп артистот ...

Опаѓа популарноста на „Златна зора“

Курир - 04.10.2013

Популарноста на крајнодесничарската грчка партија „Златна зора“ значително опаднала, објавува грчкиот печат, повикувајќи се на најново социолошко истражување.

Шокирачка репортажа на Би-Би-Си за Златна Зора: „Ако прозбориш, жива ќе те запалам“!

Курир - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Вртоглаво паѓа рејтингот на Златна зора, уапсен уште еден пратеник

Sky - 04.10.2013

Медиумите во Грција објавија дека вториот по ранг во грчката десничарка партија „Златна зора“, Христос Папас е изведен пред истражен судија каде се соочува со обвинувања за создавање и раководење на ...

Популарноста на Златна Зора опаѓа

Press24 - 04.10.2013

Според ново социолошко истражување, грчкиот печат објави дека популарноста на грчка партија „Златна зора“ значително опаднала. Според тие податоци процентот за поддршка „Златна зора“ паднал до 8,5 ...

Ценовникот на грчките нацисти: Кршење раце 300 евра, палење автомобил 1.000

Нетпрес - 04.10.2013

Нацистичката партија „Златна зора“ е се поопасна, како за имигрантите, така и за Грците кои не го делат нивното мислење. Нивното крвничко и насилно однесување го прекина убиството на хип хоп артистот ...

Репортажа за Златна зора: Ако прозбориш, жива ќе те запалам!

Press24 - 04.10.2013

Би-Би-Си објави репортажа за Златна Зора која го шокираше светот. Се работи за сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со наслов „Златна зора: Ако прозбориш, жива ќе те запалам“.

Шокантна репортажа на BBC за грчката „Златна зора“ - „Ако проговориш, жива ќе те запалам“

Таратур - 04.10.2013

Шокантна и вознмирувачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора објави британскиот медиум BBC. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката ...

Ценовникот на грчките нацисти: Кршење раце 300 евра, палење автомобил 1.000

Орбис - 04.10.2013

Лицето кое го нападна призна дека е член на озогласената Златна зора. По овој инцидент Грците се кренаа на нозе против нацистичката идеологија на златнозорците.

Популарноста на „Златна зора“ значително опаѓа

Денешен - 04.10.2013

Популарноста на крајнодесничарската грчка партија „Златна зора“ значително опаднала, објавува грчкиот печат, повикувајќи се на најново социолошко истражување.

Шокирачка репортажа на Би-Би-Си за Златна зора

Денешен - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора. Репортажата е сведоштво на поранешна членка на неонацистичката организација со ...

Шокантно откритие на Би Би Си за Златна Зора

Maxim - 04.10.2013

Британскиот медиум Би-Би-Си објави шокирачка репортажа за злосторствата на грчката ултрадесничарска партија Златна зора, во која посведочи поранешна членка на неонацистичката организација со наслов ...

Опаѓа популарноста на „Златна зора“

Maxim - 04.10.2013

Според ново социолошко истражување, грчкиот печат објави дека популарноста на крајнодесничарската грчка партија „Златна зора“ значително опаднала. Според тие податоци процентот за поддршка „Златна ...

Грција: Завршено сослушувањето на пратеници од „Златна зора“

24 Вести - 02.10.2013

Четворица пратеници од десничарската партија Народен Сојуз - Златна зора, Елиас Касидиарис, Илијас Панагиотарос, Јанис Лагос и Никос Мичос утринава беа сослушани пред истражен судија во Атина.

Неофашизмот требаше да се санкционира порано

Н.Македонија - 02.10.2013

По сериозни инциденти, зацврстување на партијата и зголемување на гласачкото тело, што ѝ овозможи да дојде и до 18 пратеници, властите во Атина одлучија да преземат акција против Златна зора, која се ...

Самарас не е против неонацизмот туку е ЗА гласовите на Златна Зора

Локално - 02.10.2013

По повод саботното апсење на лидерот на Златна зора Николаос Михалолиакос и други членови на партијата, аналитичарот Јоргос Пападакис, кој долго време будно ја следи ситуацијата со оваа фашистичка ...

Вашингтон ги поздравува чекорите против грчките екстремисти

Либертас - 02.10.2013

Стејт департментот ги поздравува акциите на Атина насочени против екстремистите на ,,Златна зора,,. ,,Ние сме длабоко загрижени од изјавите и чекорите на Златна зора кои поттикнуваат ксенофобија, ...

Поранешен полициски началник е уапсен за поддршка на активностите на Златна зора

Точка - 02.10.2013

Поранешен полициски началник кој работел во атинската полиција, е уапсен денеска под сомневање дека помагал во реализирањена активностите на членовите на Златна зора, пренесе АФП.

Покренато обвинение против четворица пратеници на Златна зора

Точка - 02.10.2013

По сослушувањата на четворицата пратеници на десничарската партија Народен сојуз-Златна зора во грчкиот парламент, покренати се обвиненија за припадност на криминална организација, потврдено е од ...

Игор Ивановски: Да се одземат акредитивите на Златна зора

Таратур - 02.10.2013

Европскиот парламент да размисли за одземање на акредитивите на пратениците од грчката Златна зора, побара координаторот на пратеничката група на СДСМ во Собранието и член на македонската делегација.

Поранешен полициски началник е уапсен за поддршка на активностите на Златна зора

Нетпрес - 02.10.2013

Поранешен полициски началник кој работел во атинската полиција, е уапсен денеска под сомневање дека помагал во реализирањена активностите на членовите на Златна зора, пренесе АФП.

Покренато обвинение против четворица пратеници на Златна зора

Нетпрес - 02.10.2013

По сослушувањата на четворицата пратеници на десничарската партија Народен сојуз-Златна зора во грчкиот парламент, покренати се обвиненија за припадност на криминална организација, потврдено е од ...

Уапсен поддржувач на "Златна зора"

Inpress - 02.10.2013

Атина, 2. октомври 2013 (ИНПРЕС) Поранешен полициски началник кој работел во атинскиот кварт кој се смета за територија на неонацистичката партија „Златна зора", беше уапсен под сомневање дека им ...

Ивановски: Да и се одземат акредитивите на Златна зора

24 Вести - 01.10.2013

Европскиот парламент да размисли за одземање на акредитивите на пратениците од грчката Златна зора, побара координаторот на пратеничката група на СДСМ во Собранието и член на македонската делегација.

Четворица пратеници од Златна Зора на суд

24 Вести - 01.10.2013

Под засилени мерки за безбедност, четворица пратеници од Златна Зора се појавија на прелиминарно сослушување во судот во Атина поради обвиненијата за злосторничко здружување.

Четворица прaтеници на Златна зора пред суд

Р.С.Европа - 01.10.2013

Четворица пратеници на грчката крајнодесничарска партија Златна зора денеска ќе бидат прелиминарно сослушани на суд. Тие се соочуваат со обвинувања дека и припаѓаат на криминална организација, но и ...

Ивановски пред СЕ: Осуда на дејствијата на Златна Зора

Нова ТВ - 01.10.2013

Координаторот на парламентарната група на СДСМ, Игор Ивановски, во обраќањето во Coветот на Eвропа говореше за опасностите од делувањето на Златна зора и побара преиспитување на акредитивите на ...

4-ца грчки пратеници од партијата Златна Зора на суд

Р.С.Европа - 01.10.2013

Четворица пратеници од партијата Златна Зора ќе бидат изведени пред суд во Атина на прелиминарно сослушување во врска со обвиненијата за учество во криминална организација, која е одговорна, меѓу ...

Јанакаки:Името е решено, се чека погодно време за резолуција

Нова ТВ - 01.10.2013

Мариа Јанакаки, одговорна за надворешна политика во Демократската левица, во интервју за МРТ за прашањето за името, вели дека ја поддржува грчката црвена линија за сложено име со географска одредница ...

Ивановски: Активностите на Златна зора треба гласно да ги осудиме

Утрински - 01.10.2013

Координаторот на пратеничката група на СДСМ пред Советот на Европа се осврна и на повиците за насилство против Македонците Координаторот на пратеничката група на СДСМ Игор Ивановски во денешното ...

Ивановски во Советот на Европа побара Златна зора да не биде дел од ЕП

Телма - 01.10.2013

Координаторот на пратеничката група на СДСМ Игор Ивановски во денешното обраќање пред Советот на Европа побара Европскиот парламент да ги преиспита акредитивите на грчката Златна зора и да не се ...

Јоргос Пападакис: Самарас ја гони Златна зора само затоа што ги сака нејзините гласачи

МКД - 01.10.2013

По повод саботното апсење на лидерот на Златна зора Николаос Михалолиакос и други членови на партијата, го прашавме за мислење аналитичарот Јоргос Пападакис , кој долго време будно ја следи ...

Расизмот во Грција ќе ја надживее Златна зора

Н.Македонија - 01.10.2013

Расистичкото насилство стана нормално секојдневие за многумина, а судството и политичките власти не покажуваа интерес за расчистување со овој проблем, кој повторно ја истакна големата поделба во ...

(ВИДЕО) Ивановски: Европа не смее да биде тивка кон фашизоидната Златна Зора

А1 On - 01.10.2013

Европскиот Парламент и Советот на ЕУ да ги затворат вратите за членство на парламентарците на Златна Зора и за нивните криминални дејанија да бидат покренати судски случаи, изјави пратеникот на ПГ на ...

Игор Ивановски побара одземање на акредитивите на пратениците од Златна зора

Н.Македонија - 01.10.2013

Координаторот на парламентарната група на СДСМ, Игор Ивановски, во обраќањето во Советот на Европа говореше за опасностите од делувањето на Златна зора и побара преиспитување на акредитивите на ...

Ивановски: ЕП да ги преиспита акредитивите на Златна зора

Капитал - 01.10.2013

Координаторот на пратеничката група на СДСМ Игор Ивановски во денешното обраќање пред Советот на Европа побара Европскиот парламент да ги преиспита акредитивите на грчката Златна зора и да не се ...

Четворица пратеници од Златна Зора на суд

А1 On - 01.10.2013

Под засилени мерки за безбедност, четворица пратеници од Златна Зора се појавија на прелиминарно сослушување во судот во Атина поради обвиненијата за злосторничко здружување.

Златна зора: „Удри Пакистанец каде ќе стигнеш„

Н.Македонија - 01.10.2013

Грчката неонацистичка партија Златна зора редовно организирала улично насилство во кое нејзините членови на мотори прогонувале имигранти и ги бркале со палки во рацете, откриваат поранешни членови на ...

ВИДЕО Ивановски: ПССЕ да ги бојкотира пратениците на Златна Зора

+инфо - 01.10.2013

Координаторот на пратеничката група на СДСМ во македонското собрание, Игор Ивановски, денеска на седница на Парламентарното собрание на Советот на Европа побара Унијата да ги затвори вратите за ...

Четворица прaтеници на Златна зора пред суд

Локално - 01.10.2013

Четворица пратеници на грчката крајнодесничарска партија Златна зора денеска ќе бидат изведени и прелиминарно сослушани на суд. Тие се соочуваат со обвинувања дека и припаѓаат на криминална ...

Вистинското лице на Златна Зора - тешко оружје, нацистички книги насилство

Канал5 - 01.10.2013

Оружје без дозвола, слики со Хитлер и Мусолини, знамиња со кукаст крст, книги и материјал со нацистичка содржина, шишиња од вино со ликот на Мусолини – ова се дел од работите кои грчката полиција ги ...

(ВИДЕО) Игор Ивановски во Советот на Европа: Треба да повикаме на конечна забрана на Златна Зора

Либертас - 01.10.2013

Интегрален транскрипт од обраќањето во CoE на координаторот на пратеничката група на СДСМ, Игор Ивановски: Би сакал да го истакнам прашањето и да го свртам вниманието на парламентарното собрание кон ...

Јанакаки: Мислам дека прашањето за името е решено, но не е дојдено време за изгласување резолуција

Либертас - 01.10.2013

Мариа Јанакаки, одговорна за надворешна политика во Демократската левица, во интервју со дописникот на МРТ од Атина зборуваше за прашањето за името. - Надворешната политика на Грција се сврте кон ...

Ивановски: Активностите на Златна Зора беа против Македонија

Сител - 01.10.2013

Координаторот на пратеничката група на СДСМ Игор Ивановски во денешното обраќање пред Советот на Европа побара Европскиот парламент да ги преиспита акредитивите на грчката Златна зора и да не се ...

(ВИДЕО)Ивановски од Советот на Европа побара да му се одземат акредитивите на пратеникот на “Златна Зора”

Локално - 01.10.2013

Би сакал да го истакнам прашањето и да го свртам вниманието на парламентот кон активностите, бруталните постапки на грчката партија Златна Зора и последиците од тие активности.

(ВИДЕО) Ивановски во Советот на Европа: За Златна зора нема место во демократско општество

Бриф - 01.10.2013

Европскиот Парламент и Советот на ЕУ не треба да бидат тивки и пасивни по однос на грчката фашистичка, парамилитарна, криминална организација Златна зора и нивните дејствија треба гласно да ги ...

ИВАНОВСКИ: Преиспитување на акредитивите на Златна зора

Телеграф - 01.10.2013

Пред Советот на Европа, координаторот на пратеничката група на СДСМ, побара Европскиот парламент да ја осуди оваа грчка, фашистичка и криминална организација Координаторот на пратеничката група на ...

Ивановски во СЕ побара одземање на акредитивите на пратениците од Златна зора

Тера - 01.10.2013

Пратеникот на СДСМ, Игор Ивановски во обраќањето пред Советот на Европа (СЕ) побара укинување на акредитивите на пратениците од Златна зора и да не се дозволи тие да членуваат во европските ...

Откриени многу кривични дела на грчките неонацисти од Златна зора

Канал 77 - 01.10.2013

Сведоштвата на поранешни милитанти од неонацистичката грчка партија Златна зора и еден судски извештај објавени во понеделникот разоткриваат многу кривични дела коишто ги извршиле припадниците на ...

Пратеникот Игор Ивановски побара одземање на акредитивите на пратениците од Златна Зора

Sky - 01.10.2013

Во своето обраќање во Советот на Европа, координаторот на парламентарната група на СДСМ, Игор Ивановски говореше за делувањето на грчката партија Златна Зора и во исто време побара преиспитување на ...

ВИДЕО: Шема распали по Грците во Советот на Европа

Press24 - 01.10.2013

Координаторот на пратеничката група на СДСМ Игор Ивановски во денешното обраќање пред Советот на Европа побара Европскиот парламент да ги преиспита акредитивите на грчката Златна зора и да не се ...

Четворица прaтеници на Златна зора пред суд

Орбис - 01.10.2013

Тие се соочуваат со обвинувања дека и припаѓаат на криминална организација, но и за убиства, напади и перење пари. Пратениците беа уапсени во текот на изминатиот викенд заедно со лидерот и со уште 17 ...

Четворица пратеници од Златна зора на суд

Република - 01.10.2013

Четворица пратеници од партијата Златна Зора ќе бидат изведени пред суд во Атина на прелиминарно сослушување во врска со обвиненијата за учество во криминална организација, која е одговорна, меѓу ...

Ивановски во СЕ побара одземање на акредитивите на пратениците од Златна зора

Макфакс - 01.10.2013

Пратеникот на СДСМ, Игор Ивановски во обраќањето пред Советот на Европа (СЕ) побара укинување на акредитивите на пратениците од Златна зора и да не се дозволи тие да членуваат во европските ...

ВИДЕО: Ивановски бара ЕП да ги преиспита акредитивите на Златна зора

Maxim - 01.10.2013

Популарни Координаторот на пратеничката група на СДСМ Игор Ивановски во денешното обраќање пред Советот на Европа побара Европскиот парламент да ги преиспита акредитивите на грчката Златна зора и да ...

Јуришниците на Златна зора целеле кон странци

Deutsche Welle - 30.09.2013

Сведочењата на поранешните припадници на грчката неонацистичка партија Златна зора покажуваат дека се сторени бројни кривични дела. Странци биле претепувани во координирани ...

„Златна зора“ дејствувала по нацистичка доктрина

Нова ТВ - 30.09.2013

Златна зора функционираше како криминална организација под апсолутна контрола на нејзиниот лидер Никос Микалолиакос, во согласност со нацистичката доктрина која диктира дека сите потчинети мора да ...

Грција наликува на предвоена Германија

Оff.net - 30.09.2013

Економски колапс, масовна невработеност, униформирана паравојска, улично насилство, политички атентати и апсење на пратеници. Грција разурната од еврото почнува да морничаво да наликува на Вајмарска ...

Венизелос: нема можност за вонредни избори

Р.С.Европа - 30.09.2013

Заменик премиерот на Грција Евангелос Венизелос денеска ја исклучи можноста од распишување вонредни парламентарни избори по апсењето на основачот и неколкумина пратеници на неонацистичката Златна ...

Предвремени избори се опасни за Грција

Нова ТВ - 30.09.2013

Грчката влада исклучи одржување на предвремени избори откако викендов полицијата уапси повеќе пратеници на екстремно десната партија Златна зора. По оваа акција, во која во притвор завршија лидерот ...

Венизелос: апсењата во „Златна зора“ не се причина за избори

Телма - 30.09.2013

Вицепремиерот на Грција, Евангелос Венизелос, ја исклучи денеска можноста за распишување вонредни парламентарни избори , по апсењето на основачи и дел од пратениците на неонацистичката Златна зора, ...

Самарас: Ќе ја искоренам Златна зора

МКД - 30.09.2013

Грчкиот премиер Антонис Самарас изјавил дека ќе направи сѐ што е потребно за да ја искорени екстремно десничарската партија Златна зора, пренесува Б92.

„Шекули“: Уапсена Албанка членка на Златна зора

Н.Македонија - 30.09.2013

- Меѓу членовите на грчката неонацистичка партија Златна зора што ги уапси полиција во Грција, се најде и Албанката Никол Бенеки, која раководи со партиската организација на жените во градот Нике, ...

Уапсена Албанка членка на Златна зора

А1 On - 30.09.2013

Меѓу членовите на грчката неонацистичка партија Златна зора што ги уапси полиција во Грција, се најде и Албанката Никол Бенеки, која раководи со партиската организација на жените во градот Нике, ...

Владата на Самарас многу пати ги затвори очите пред гласачите на Златна Зора

МРТ - 30.09.2013

Мариа Јанакаки, одговорна за надворешна политика во Демократската левица, во ексклузивно интервју со дописникот на МРТ од Атина зборува за пратеничкото прашање што неодамна го постави пред грчкиот ...

„Шекули“: Уапсена Албанка членка на Златна зора

Сител - 30.09.2013

Меѓу членовите на грчката неонацистичка партија Златна зора што ги уапси полиција во Грција, се најде и Албанката Никол Бенеки, која раководи со партиската организација на жените во градот Нике, ...

Атина ја отфрли можноста за предвремени избори

Точка - 30.09.2013

Грчкиот вицепремиер и министер за надворешни работи, Евангелос Венизелос денеска ја исклучи можноста за одржување на предвремени избори по апсењето на основачот и на петмина пратеници од ...

Самарас строг со „златнозорците“

Телеграф - 30.09.2013

Одредбите од антирасистичкиот закон предвидуваат затворски казни, но и глоба од 30.000 евра за криминална активност на крајнодесничарската партија Тешки казни, вклучително затвор и парични казни за ...

Уапсена Албанка членка на Златна зора

Телеграф - 30.09.2013

Таа е една од трите жени членки на Златна зора уаспени од страна на полицијата, стои во написот на албански весник Меѓу членовите на грчката неонацистичка партија Златна зора што ги уапси полиција во ...

Официјално обвинение за убиства и напади за лидерот и чпратеници од Златна зора

Таратур - 30.09.2013

Лидерот на Златна зора, Никос Михалолиакос и четворица пратеници од неговата партија и формално се обвинети за учество во криминална организација со намера да извршат злосторство.

Атина ја отфрли можноста за предвремени избори

Нетпрес - 30.09.2013

Грчкиот вицепремиер и министер за надворешни работи, Евангелос Венизелос денеска ја исклучи можноста за одржување на предвремени избори по апсењето на основачот и на петмина пратеници од ...

Грчката влада исклучува предвремени избори

Portal - 30.09.2013

Потпретседателот на владата на Грција и министер за надворешни работи Евангелос Венизелос ја исклучи можноста за одржување на предвремени парламентарни избори по апсењата на челникот и уште пет ...

Откриени многу кривични дела на грчките неонацисти од Златна зора

Portal - 30.09.2013

Сведоштвата на поранешни милитанти од неонацистичката грчка партија Златна зора и еден судски извештај објавени во понеделникот разоткриваат многу кривични дела коишто ги извршиле припадниците на ...

Самарас: Ќе ја искоренам Златна зора

Нетпрес - 30.09.2013

Грчкиот премиер Антонис Самарас изјавил дека ќе направи се’ што е потребно за да ја искорени партијата на крајната десничарска партија Златна зора. Раководството на Златна зора е уапсено овој викенд ...

Самарас: Ќе ја искоренам Златна зора

Република - 30.09.2013

Ќе направам се’ што е потребно за да ја искоренам партијата на крајната десничарска партија Златна зора, изјавил грчкиот премиер Антонис Самарас. -Тоа мора да го направиме во склад со нашиот ...

Грчката влада исклучува предвремени избори

Макфакс - 30.09.2013

Потпретседателот на владата на Грција и министер за надворешни работи Евангелос Венизелос ја исклучи можноста за одржување на предвремени парламентарни избори по апсењата на челникот и уште пет ...

Откриени многу кривични дела на грчките неонацисти од Златна зора

Макфакс - 30.09.2013

Сведоштвата на поранешни милитанти од неонацистичката грчка партија Златна зора и еден судски извештај објавени во понеделникот разоткриваат многу кривични дела коишто ги извршиле припадниците на ...

Уапсена Албанка членка на Златна зора

Денешен - 30.09.2013

Меѓу членовите на грчката неонацистичка партија Златна зора што ги уапси полиција во Грција, се најде и Албанката Никол Бенеки, која раководи со партиската организација на жените во градот Нике, ...