TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Преку ,,Македонија вработува“ се вработиле 9600 лица

Канал5 - 27.11.2015

9600 нововработени лица во околу 5900 компании се резултатите од досегашните активности во рамките проектот Македонија вработува на Министерството за труд и социјална политика и Агенцијата за вработување.

Значителен пад на невработеноста

Press24 - 27.11.2015

Невработените лица и компаниите кои имаат потреба од работна сила на едно место ќе се сретнат на Саемот за вработување кој ќе се одржи на 3- ти декември со салата Борис Трајковски од 11 до 14 часот.

Преку „Македонија вработува“ отворени 9.600 работни места

Press24 - 27.11.2015

Со владината програма „Македонија вработува“ досега се отворени 9.600 работни места. Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска ...

Проектот „Македонија вработува“ досега вработи 9.600 лица

Нетпрес - 27.11.2015

Со владината програма „Македонија вработува“ досега се отворени 9.600 работни места. Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска ...

Преку „Македонија вработува“ отворени 9.600 работни места

Курир - 27.11.2015

Со владината програма „Македонија вработува“ досега се отворени 9.600 работни места. Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска ...

Преку „Македонија вработува“ отворени 9.600 работни места

Сител - 27.11.2015

Со владината програма „Македонија вработува“ досега се отворени 9.600 работни места. Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска ...

Преку „Македонија вработува“ отворени 9.600 работни места

МРТ - 27.11.2015

Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска заменик-министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов...

„Македонија вработува“ вработи 9.600 лица

Телеграф - 27.11.2015

Од Министерството за труд и социјална политика истакнуваат дека има резултати од мерките за вработување и ги поттикнуваат сите компаниите во земјава да се вклучат во овој проект, кој ќе продолжи до крајот на април следната година Со владината ...

Владините мерки даваат резултат: Значителен пад на невработеноста

Нетпрес - 27.11.2015

Владините мерки за намалување на невработеноста даваат резултат. Евидентно е дека има значителен пад на невработеноста благодарение на поволностите што им се нудат на компаниите. На 3- ти декември со салата Борис Трајковски во Скопје од 11 до 14 ...

Значителен пад на невработеноста

Курир - 27.11.2015

Невработените лица и компаниите кои имаат потреба од работна сила на едно место ќе се сретнат на Саемот за вработување кој ќе се одржи на 3- ти декември со салата Борис Трајковски од 11 до 14 часот.

Преку „Македонија вработува“ – 9600 лица се вработиле во 5900 компании

Сител - 27.11.2015

Тетовската текстилна компанија Империјал е само еден успешен пример која со помош на државните мерки го вработила потребниот кадар. Преку категориите од Макеоднија вработува во фирмата работа добиле 8 лица.

Проектот Практикантство нуди можности за компаниите и невработените

Вечер Прес - 27.11.2015

Отворен е повик од Агенцијата за вработување, кој може да биде искористен од страна на работодавците за да ангажираат млади лица до 29 години кои не биле вработени. Мерката „ Практиканство" е како поддршка за вработување на млади лица до 29 години, ...

Мерките даваат резултати: Значителен пад на невработеноста

Вечер Прес - 27.11.2015

Невработените лица и компаниите кои имаат потреба од работна сила на едно место ќе се сретнат на Саемот за вработување кој ќе се одржи на 3- ти декември со салата Борис Трајковски од 11 до 14 часот.

ПАД НА НЕВРАБОТЕНОСТА: Реални показатели или одлив на население?

Фактор - 27.11.2015

Во салата Борис Трајковски на 3 ти декември ќе се одржи осмиот, кој ќе биде и последен, Саем за вработување, наменет за фирмите и за невработените, еден вид на директни средби. Годинава има повеќе компании од лани.

Атрактивните мерки за вработување даваат резултати

Република - 27.11.2015

Невработените лица и компаниите кои имаат потреба од работна сила на едно место ќе се сретнат на Саемот за вработување кој ќе се одржи на трети декември со салата Борис Трајковски од 11 до 14 часот.

Значителен пад на невработеноста

Пулс24 - 27.11.2015

Невработените лица и компаниите кои имаат потреба од работна сила на едно место ќе се сретнат на Саемот за вработување кој ќе се одржи на 3- ти декември со салата Борис Трајковски од 11 до 14 часот.

Преку „Македонија вработува“ отворени 9.600 работни места

Вечер Прес - 27.11.2015

Со владината програма „Македонија вработува" досега се отворени 9.600 работни места. Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска ...

Преку „Македонија вработува“ отворени 9.600 работни места

Денешен - 27.11.2015

Со владината програма „Македонија вработува“ досега се отворени 9.600 работни места. Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска ...

Oтворени 9.600 работни места преку „Македонија вработува“

Пулс24 - 27.11.2015

Со владината програма „Македонија вработува“ досега се отворени 9.600 работни места. Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска ...

Преку „Македонија вработува“ отворени 9.600 работни места

Lider - 27.11.2015

Со владината програма „Македонија вработува“ досега се отворени 9.600 работни места. Ова е значајна бројка, а невработените имаат значително поголеми можности и шанса да се вработат преку поволностите кои што се нудат со овој проект, изјави денеска ...

Значителен пад на невработеноста

Lider - 27.11.2015

Невработените лица и компанииите кои имаат потреба од работна сила на едно место ќе се сретнат на Саемот за вработување кој ќе се одржи на 3- ти декември со салата Борис Трајковски од 11 до 14 часот.

Проектот практикантство нуди можности за компаниите и невработените

Канал5 - 26.11.2015

Ангажман на практиканти на државен трошок. Компаниите имаат можност да земат на три месеци млади лица до 29 години за да се стекнат со соодветни вештини кои подоцна би ги искористиле доколку ги вработат.

Проектот Практикантство нуди можности за компаниите и невработените

Курир - 26.11.2015

Отворен е повик од Агенцијата за вработување, кој може да биде искористен од страна на работодавците за да ангажираат млади лица до 29 години кои не биле вработени. Мерката „ Практиканство“ е како поддршка за вработување на млади лица до 29 години, ...

Мерката практиканство дава добри резултати – 65% од практикантите добиле вработување

Сител - 26.11.2015

Проектот практиканство е одлична можност за компаниите и невработените лица. Фирмите кои ќе се одлучат да ја користат мерката немаат никаков трошок за лицата што ќе ги ангажираат. А за тие три месеци додека се кај нив на пракса можат да видат дали ...

Отворен повик за практикантство

МРТ - 26.11.2015

Отворен е повикот за практикантство. Корисниците на мерката, млади луѓе до 29 години, добиваат по 6.200 денари месечно. Проектот се реализира во партнерство со Европската унија... Компаниите кои што сакаат да го зголемат бројот на вработени ќе можат ...

Мерката практиканство дава добри резултати – 65% од практикантите добиле вработување

Република - 26.11.2015

Проектот практиканство е одлична можност за компаниите и невработените лица. Фирмите кои ќе се одлучат да ја користат мерката немаат никаков трошок за лицата што ќе ги ангажираат. А за тие три месеци додека се кај нив на пракса можат да видат дали ...

Преку двата владини проекти вработени речиси 18.000 лица

Сител - 24.11.2015

Близу 18 илјади лица се вработиле преку двата владини проекти за пад на невработеноста. Само преку Македонија вработува до работно место дошле речиси 7,000 лица, а со мерките за вработување на млади до 29 години се вработиле околу 10.700 лица.

И во 2016 ќе важи мерката за обука и вработување кај работодавач

Канал5 - 23.11.2015

И следната година ќе важи мерката за обука и вработување кај работодавач. Целта на мерката е стекнување на стручни знаења и вештини и поттик на вработување на ранливи категории невработени - лица од 50 до 55 години, лица со основно образование , ...

Отворени денови на Агенцијата за вработување во Дебар

Курир - 23.11.2015

Низата владини мерки и поволности се добредојдени за невработените, но и работодвачите во Дебар и благодарение на нив невработеноста е намалена за над 40 отсто. Ова е заедичката оценка искажана денеска на отворените денови со Агенцијата за ...

Мерката обука кај познат работодавач ќе се применува и наредна година обезбедени 45 милиони денари

Сител - 23.11.2015

Мерката - Обука кај познат работовач ќе се продолжи и наредната година. Ќе бидат опфатени 340 лица, за кои државата издвои 45 милиони денари. Предвидено е обуката да трае 3 месеци , период во кој лицата ќе добиваат по 6,200 денари од државата, а по ...

Мерката за обука и вработување дава резултати, а ќе продолжи и следната година

Нетпрес - 23.11.2015

Мерката за обука и вработување кај работодавач дава резултати и затоа Владата донесе одлука истата да продолжи и следната година и со истата ќе бидат опфатени 340 лица. Владата за оваа значајна мерка, чија цел е стекнување на стручни знаења и ...

Поради добрите резултати, продолжува мерката за обука и вработување

Курир - 23.11.2015

Мерката за обука и вработување кај работодавач дава резултати и затоа Владата донесе одлука истата да продолжи и следната година. Целта на оваа важна мерка е стекнување на стручни знаења и вештини, како и поттик на вработувања на ранливи категории ...

Поради добрите резултати, продолжува мерката за обука и вработување

Press24 - 23.11.2015

Мерката за обука и вработување кај работодавач дава резултати и затоа Владата донесе одлука истата да продолжи и следната година Целта на оваа важна мерка е стекнување на стручни знаења и вештини, како и поттик на вработувања на ранливи категории на ...

И в година ќе се стимулира вработувањето на ранливите категории

МРТ - 23.11.2015

45 милиони евра стимулација од државнната каса за работодавачите кои ќе ангажираат лица од ранливите категории. 340 луѓе ќе се стекнат со стручни знаења и вештини преку обиките за да бидат поконкуренти на пазарот на работна сила...

Мерката за обука и вработување продолжува и догодина

Алфа - 23.11.2015

Невработените и приватните компании и од наредната година ќе можат да се пријавуваат за мерка - обука кај познат работодавач. Ќе бидат опфатени нови 340 луѓе, а Владата издвојува буџет од над 730.000 евра.

Мерката за обука и вработување дава резултати, а ќе продолжи и следната година

Точка - 23.11.2015

Мерката за обука и вработување кај работодавач дава резултати и затоа Владата донесе одлука истата да продолжи и следната година и со истата ќе бидат опфатени 340 лица. Владата за оваа значајна мерка, чија цел е стекнување на стручни знаења и ...

Продолжува мерката за обука и вработување

Денешен - 23.11.2015

Мерката за обука и вработување кај работодавач дава резултати и затоа Владата донесе одлука истата да продолжи и следната година. Целта на оваа важна мерка е стекнување на стручни знаења и вештини, како и поттик на вработувања на ранливи категории ...

Отворени денови на Агенцијата за вработување во Дебар

Вечер Прес - 23.11.2015

Низата владини мерки и поволности се добредојдени за невработените, но и работодвачите во Дебар и благодарение на нив невработеноста е намалена за над 40 отсто. Ова е заедичката оценка искажана денеска на отворените денови со Агенцијата за ...

Поради добрите резултати, продолжува мерката за обука и вработување

Пулс24 - 23.11.2015

Мерката за обука и вработување кај работодавач дава резултати и затоа Владата донесе одлука истата да продолжи и следната година. Целта на оваа важна мерка е стекнување на стручни знаења и вештини, како и поттик на вработувања на ранливи категории ...