TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трајановски: Од Жерновски зависи дали ќе биде градоначалник или ќе се занимава само со политика

Press24 - 16.06.2013

Скопскиот градоначалник Коце Трајановски за порталот Maxim.mk зборува за неговите досегашни проекти, но и за она што му недостасува на Скопје.

Трајановски: Од Жерновски зависи дали ќе биде градоначалник или ќе се занимава со политика

Република - 16.06.2013

Скопскиот градоначалник Коце Трајановски за порталот Maxim.mk зборува за неговите досегашни проекти, но и за она што му недостасува на Скопје.

Зеленото ќе свети според потребите

Дневник - 13.06.2013

До крајот на летово 30 раскрсници во центарот на Скопје ќе бидат поврзани со новиот центар за управување и контрола на сообраќајот (ЦУKС), а до крајот на годинава ќе се поврзат 90 раскрсници, најави ...

Зелен семафор според бројот на возила

Утрински - 13.06.2013

Центарот за управување и контрола на сообраќајот ќе овозможи управување со семафорскиот систем во градот Светлосните сигнали на околу 90 раскрсници во градот во иднина ќе работат во зависност од ...

Семафорите во Скопје ќе работат според бројот на пропуштени возила

Кирилица - 13.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Фото: Скопје добива современ центар за управување со сообраќајот

Скопје инфо - 13.06.2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и Претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева, вчера го посетија Центарот за управување и контрола на сообраќајот (ЦУКС) што се уредува како ...

Скопје: Помалку ќе се чека зелено светло на семафорите

МК News - 13.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Семафорите во Скопје ќе работат во зависност од бројот на возила кои поминале

Канал5 - 12.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Семафорите во Скопје ќе работат во зависност од бројот на возила кои поминале

24 Вести - 12.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

ФОТО: Новиот Центар за контрола ќе го растерети сообраќајот во Скопје

Press24 - 12.06.2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева, денеска го посетија Центарот за управување и контрола на сообраќајот (ЦУКС) што се уредува ...

ФОТО: Со нов Центар за контрола до растеретен сообраќај во Скопје

Сител - 12.06.2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и Претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева, денеска го посетија Центарот за управување и контрола на сообраќајот (ЦУКС) што се уредува ...

Трајановски во ЦУКС: Ќе се контролира сообраќајот на околу 90 крстосници

Нетпрес - 12.06.2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и Претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева, денеска го посетија Центарот за управување и контрола на сообраќајот (ЦУКС) што се уредува ...

Трајановски ќе го посети Центарот за управување и контрола на сообраќајот

Курир - 12.06.2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски денеска ќе го посети Центарот за управување и контрола на сообраќајот. Центарот, кој е во изградба, е сместен во холот на Меѓуградската автобуска ...

Трајановски во посета на Центарот за управување и контрола на сообраќајот

Алфа - 12.06.2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски денеска ќе го посети Центарот за управување и контрола на сообраќајот. Центарот, кој е во изградба, е сместен во холот на Меѓуградската автобуска ...

Трајановски во инспекција на Центарот за контрола на сообраќајот

Press24 - 12.06.2013

Денеска, градоначалникот на Скопје Коце Трајановски ќе го посети Центарот за управување и контрола на сообраќајот. Центарот е во изградба и е сместен во холот на Меѓуградската автобуска станица.

Со нов Центар за контрола до поефикасен сообраќај

Курир - 12.06.2013

Со центарот за управување и контрола на сообраќајот, чија изградба е во тек ќе се овозможи поголема контрола и намалување на гужвите во сообраќајот во Скопје.

Трајановски: На 90 крстосници ќе се бројат и детектираат возила

+инфо - 12.06.2013

Скопскиот градоначалник Коце Трајановски и претседателката на Советот, Ирена Мишева, денеска го посетија Центарот за управување и контрола на сообраќајот (ЦУКС), што се уредува како дел од проектот ...

На Центарот за управување и контрола на сообраќајот поврзани 30 крстосници

Макфакс - 12.06.2013

Летово ќе почне со функција Центарот за управување и контрола на сообраќајот и тоа на 30 крстосници. Лоцирани во центарот на Скопје, со што ќе се подобри протокот на сообраќајот во главниот град.

Со нов центар за контрола, до пофрекфентен сообраќај

Алфа - 12.06.2013

Поголема контрола и намалување на метежот во сообраќајот во Скопје, ќе овозможи новиот центар за управување и контрола на сите раскрсници во главниот град.

Сообраќајот на крстосниците автоматски ќе се контролира

Сител - 12.06.2013

Нови автоматски контролори од летово на скопските крстосници, треба да придонесат метежот во сообраќајот значително да се намали.

Скопје: Помалку ќе се чека зелено светло на семафорите

Економски - 12.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Семафорите во Скопје ќе работат во зависност од бројот на возила кои поминале

Press24 - 12.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Семафорите во Скопје ќе работат во зависност од бројот на возила кои поминале

А1 On - 12.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Со нов Центар за контрола до поефикасен сообраќај

Денешен - 12.06.2013

Со центарот за управување и контрола на сообраќајот, чија изградба е во тек ќе се овозможи поголема контрола и намалување на гужвите во сообраќајот во Скопје.

Скопските семафори ќе работат во зависност од бројот на возила кои поминале

Фактор - 12.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Од септември Скопје ќе има модерен Центар за управување и контрола на сообраќајот

Локално - 12.06.2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и Претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева го посетија Центарот за управување и контрола на сообраќајот (ЦУКС) што се уредува како дел од ...

Семафорите во Скопје ќе работат во зависност од бројот на возила кои поминале

Либертас - 12.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Сите скопските семафори ќе се регулираат од едно место

Фактор - 12.06.2013

Се прави новиот центар за сообраќај во Град Скопје. Во текот на ова лето се очекува од Центарот да почне да се регулира работата на 30 крстосници, а до крајот на годинава да се поврзат 90 крстосници.

Семафорите во Скопје ќе работат во зависност од бројот на возила кои поминале

Бриф - 12.06.2013

Семафорите на околу 90 крстосници ќе работат во зависност од сообраќајното оптоварување, односно зеленото време нема да биде фиксно како што е денес, туку ќе биде променливо во зависност од бројот на ...

Трајановски во ЦУКС: Ќе се контролира сообраќајот на околу 90 крстосници

Точка - 12.06.2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и Претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева, денеска го посетија Центарот за управување и контрола на сообраќајот (ЦУКС) што се уредува ...

Колку гужва на крстосница, толку зелено ќе светат семафорите

Вечер Прес - 12.06.2013

Во текот на ова лето се очекува 30 крстосници, а до крајот на годинава да се поврзат 90 крстосници, каде што ќе има поставено детекторски индикативни јамки, камери и оптичка мрежа за пренос на ...