TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За обнова на "Бриони" се бара помош од Црвенковски и Костов

Вест - 10.08.2004

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА БРВЕНИЦА НЕ ДАВА ГРАДЕЊЕ НА СПОРТСКИ ЦЕНТАР КАЈ СРУШЕНИОТ МОТЕЛ "БРИОНИ"-ЧЕЛОПЕК Претседавачот на Советот на општина Брвеница вели дека градоначалникот Синани не може да одбива да го потпише урбанистичкиот план кој бил донесен на седница на Советот поткрепен со сета неопходна ...

Нови „Бриони“ за зближување

Утрински - 10.08.2004

Првите луѓе на задругата „Единство“ од Челопек најавуваат почеток на изградбата на мотелот уништен во конфликтот 2001 Обновата ја оспоруваат екстремни Албанци од Челопек Гојко Ефтоски ТЕТОВО - ?На 26 август кога ќе се потсетиме на тригодишнината од грозоморното убиство на нашите двајца работници и ...

Сопствениците на „Бриони“ решени да градат

А1 - 09.08.2004

Притисоци од екстремисти во Челопек се главната причина поради која градоначалникот на Брвеница Насуф Синани не го потпишува донесениот општ урбанистички акт за селото со кој се овозможува градба на новиот спортско рекреативен центар „Бриони“.