TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Директорите на медицинските центри може да летаат од работа

Дневник - 25.07.2002

забарска ОПРЕМА Директорите на медицинските центри во земјава не смееле да ги земат скапата опрема за изработка на порцелански заби и потрошниот материјал од скопската фирмата "Про медика", без да се распише јавен тендер. Поради тоа што го направиле првите луѓе на седумтте медицински центри може да ...

"Про медика" ги "чести" медицинските центри, Фондот - нем

Дневник - 24.07.2002

КОЈ ЌЕ ЈА ПЛАТИ ОПРЕМАТА ЗА ПОРЦЕЛАНСКИ ЗАБИ? Во некои медицински центри биле испорачани и порцелански печки, кои чинат по 5.000 евра, а за кои не е распишан тендер Фирмата "Про медика" не очекува од Фондот за здравство да ги плати опремата за изработка на порцелански заби и потрошниот материјал со ...

Вие гризете, Војо ќе плати

Дневник - 23.07.2002

Коментар - Радмила Јовановиќ Два месеци пред парламентарните избори седум медицински центри во земјава примиле порцелански заби во количества доволни за нивните две-тригодишни потреби. Во пакет со забите оди и модерна забарска опрема и репроматеријал.

"Про медика" е набавувач на порцеланските заби

Дневник - 23.07.2002

"ДНЕВНИК" ГО ОТКРИ МИСТЕРИОЗНИОТ "ДОНАТОР" Таа скопска приватна фирма на "своја рака" ги снабдувала медицинските центри, иако не се знае како ќе си ги наплати забите и опремата од Фондот за здравство Скопска "Про медика" е фирмата што снабдила неколку медицински центри во земјава со порцелански ...

Никој не знае кој донира порцелански заби и скапа апаратура

Дневник - 22.07.2002

МИСТЕРИОЗНА ДОНАЦИЈА ВО ПРИЛЕП И ВО СТРУМИЦА Медицинските центри во Прилеп и во Струмица тврдат дека опремата им доаѓа од Фондот за здравство, а оттаму го негираат тоа Медицинските центри во Прилеп и во Струмица добиле од Фондот за здравство големи количества порцелански заби, скапа забарска опрема ...