TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Акционер за случајот “Македонија-турист“

Макфакс - 09.11.2005

Скопје Случајот “Македонија-турист“ од Скопје е тема на денешната прес-конференција на Здружението на граѓани за заштита на акционерите - Акционер, каде на новинарски прашања ќе одговара потпретседателот на Здружението Љубица Рубен.

Директорот ги смири акционерите на Тутунски комбинат

Дневник - 08.11.2005

ОТКАЖАН ПРОТЕСТОТ ВО ПРИЛЕП Околу 300 акционери на Тутунскиот комбинат од Прилеп (ТКП) наместо пред комбинатот, вчера се собраа во Универзалната сала, каде што од управата добија ветување дека редовно ќе ги известува за состојбите во претпријатието.

Акционерите бараат одржување на вонредно собрание

Утрински - 08.11.2005

Додека тече планот за преструктурирање на Тутунскиот комбинат во Прилеп Акционерите од прилепскиот Тутунски комбинат и по вчерашната четиричасовна средба со менаџерите останаа незадоволни од одговорите, со многу дилеми и нејаснотии околу иднината на компанијата во која располагаат со по 100-ина ...

Пензионерите ќе бараат вонредно собрание

Време - 08.11.2005

ТУТУНСКИ КОМБИНАТ-ПРИЛЕП Акционерите во Тутунскиот комбинат од Прилеп ќе преземат акција за свикување вонредно акционерско собрание, бидејќи не се задоволни од вчерашната средба со менаџерскиот тим на комбинатот. Околу 400 пензионери акционери и технолошки вишок вчера во спортската сала се сретнаа ...

Спас во стратешки инвеститори

Вечер Прес - 08.11.2005

ПРИЛЕП.- Стотина акционери-пензионери и работници со статус на технолошки вишок вчера одржаа четиричасовна средба со менаџерскиот тим на Тутунскиот комбинат и одговор на прашањата: каква е финансиската состојба, дали има потенцијални стратешки инвеститори, каква ќе биде иднината на Комбинатот и ...

Мицајков бара соработка од акционерите

А1 - 07.11.2005

Тутунскиот комбинат треба да го спасуваме заеднички, им порача денеска директорот Тони Мицајков на околу 500 акционери. Тие уште пред 2 месеци побараа одговори од Бордот на директори, загрижени за нивните акции, а по шпекулациите за крчмење на капиталот и пролонгирање на доаѓањето на стратешкиот ...

Акционерите бараат отчет за хаосот во "Тутунски"

Дневник - 07.11.2005

ПРОТЕСТИ ВО ПРИЛЕП Дел од акционерите на "Тутунскиот комбинат" од Прилеп (ТКП) ќе го блокираат влезот во комбинатот за да го принудат раководството да им соопшти каква е судбината на нивните акции. Тие страхуваат дека акциите ќе им пропаднат поради запленувањето на имотот на ТКП од страна на ...

Акционерите пред заклучени врати

Утрински - 07.11.2005

Продолжува агонијата на Тутунски комбинат-Прилеп Пензионирани акционери и работници, кои минатата година со социјален пакет доброволно заминаа од фирмата, денеска треба да се сретнат со менаџерите на Тутунскиот комбинат ПРИЛЕП - Пензионирани акционери и работници, кои минатата година со социјален ...

Акционерите бараат отчет од директорите

Време - 07.11.2005

ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПРИЛЕП Ова е заканата на повеќе од 500 пензионери-акционери, технолошки вишок и вработени од АД „Тутунски комбинат“ во Прилеп што викендов не успеаја да се сретнат со своето раководство. Тие бараат информација за тековната состојба, за иднината и за приватизацијата на комбинатот.