TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вчера црн рекорд со 41 починат од ковид – дали има пропусти во протоколите за лекување?

Канал5 - 29.11.2020

Се нижат неславни КОВИД рекорди во земјава. Вчера во здравствениот билтен влезе 41 жртва како последица од опасниот вирус. Најмладиот бил маж на 31 година. Тој е само еден од седумнаесеттемина пациенти од Скопје што во еден ден ја загубија корона ...

Д-р Пановски по посетата на Интерните клиники: Се почитуваат протоколите за терапија и лекување на ковид пациенти

ТВ21 - 29.11.2020

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, универзитетскиот професор по микробилогија, голем и докажан стручњак во областа за тоа што ја ...

Д-р Пановски по посетата на Интерните клиники, на барање на министерот Филипче

Канал5 - 29.11.2020

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, за тоа што ја прифати поканата да ги посети ковид центрите на интерните клиники.

Д-р Пановски: На интерните клиники правилно се даваат лекови, да се проверат ковид-центрите во внатрешноста

360 степени - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за здравство Венко Филипче.

МЗ: Професорот Пановски искажал позитивно мислење за лекувањето на болните од ковид-19

МКД - 29.11.2020

Организационо солидно се поставени ковид - центрите, со јасна поделба на зелена и црвена зона, персоналот е адекватно заштитен, а тоа што јавноста треба да го знае, е дека во сите тие центри постојано има присутен пулмолог, а не како што пишуваат по ...

Пановски: Неточни се тврдењата по социјалните мрежи дека нема пулмолози во ковид-центрите на Клинички

Макфакс - 29.11.2020

Министерот за здравство Венко Филипче, упатри благодарност до д-р Никола Пановски, универзитетски професор по микробилогија и голем и докажан стручњак во областа, за тоа што ја прифатил поканата да ги посети ковид-центрите на интерните клиники во ...

Пановски по посетата на Интерните клиники: Се почитуваат протоколите за терапија и лекување на ковид пациенти

+инфо - 29.11.2020

Тој констатира правилно давање на антибиотици и други лекови, посочувајќи случај, со ковид пациент кој има хронично заболување леукемија, лекарите со соодветна терапија успеале леукоцитите од 120 да му ги намалат на 35, а ЦРП од 300 на 50.

Пановски: Правилно се даваат антибиотици на интерните клиники, треба да се проверат ковид центрите во внатрешноста

Слободен Печат - 29.11.2020

Професорот Пановски посети дел од Ковид центрите на Интерните клиники, направи визита и преглед на пациенти и до министерот Филипче испрати стручно мислење во кое опфаќа три сегменти – оргазнизација на ковид центрите, стручен кадар и со каква ...

Пановски ги посетил ковид центрите на интерните клиники, правилно се третираат пациентите

А1 On - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Д-р Пановски ги посетил ковид центрите на интерните клиники, правилно се третираат пациентите

Независен - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Пановски ги посетил ковид центрите на интерните клиники, пациентите правилно се третирале

ММС - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Проф. Пановски искажал позитивно мислење за лекувањето на болните од ковид-19

Нова ТВ - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Пановски ги посетил ковид центрите на интерните клиники, правилно се третираат пациентите

Опсервер - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Пановски: Неточни се тврдењата по социјалните мрежи дека нема пулмолози во ковид-центрите на Клинички

Опсервер - 29.11.2020

Министерот за здравство Венко Филипче, упатри благодарност до д-р Никола Пановски, универзитетски професор по микробилогија и голем и докажан стручњак во областа, за тоа што ја прифатил поканата да ги посети ковид-центрите на интерните клиники во ...

Пановски ги посетил ковид центрите на интерните клиники, правилно се третираат пациентите

Либертас - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Пановски ги посетил ковид центрите на интерните клиники, правилно се третираат пациентите

24Инфо - 29.11.2020

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, универзитетскиот професор по микробилогија, голем и докажан стручњак во областа за тоа што ја ...

Пановски: Организационо солидно се поставени ковид центрите, персоналот е адекватно заштитен

Локално - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Пановски ги посетил ковид центрите на интерните клиники, правилно се третираат пациентите

iPortal - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Д-р Пановски: Бројката од 2000 заболени на ден може да се постигне веднаш, но само доколку во 24 часа бидат направени ...

Поглед - 29.11.2020

Влегуваме во најкритичната фаза од пандемијата, кога бројот на новозаболени енормно расте, а застрашувачка е и бројката на починати. До кога ќе може здравствениот систем да го издржи притисокот од напливот на заразени и заболени пациенти? Сега е на ...

На покана од Филипче: Д-р Пановски направи увид на ковид-центрите

Република - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Д-р Пановски по посетата на Интерните клиники, на барање на министерот Филипче – пациентите се третираат правилно

Вечер Прес - 29.11.2020

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, универзитетскиот професор по микробилогија, голем и докажан стручњак во областа за тоа што ја ...

Пановски по посетата на Интерните клиники, на барање на Филипче: Се почитуваат протоколите за терапија и лекување на ...

еМагазин - 29.11.2020

Министерот за здравство Венко Филипче , како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, универзитетскиот професор по микробилогија, голем и докажан стручњак во областа за тоа што ја ...

Пановски: Констатирав правилно давање антибиотици и други лекови, во сите ковид центри постојано има присутен пулмолог

CivilMedia - 29.11.2020

Министерството за здравство преку соопштение информира дека доктор Никола Пановски, универзитетски професор по микробиологија и експерт во својата област, ги посетил ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар на покана на министерот за ...

Соопштение на Министерството за здравство: Д-р Пановски направи визита и беше задоволен

Фактор - 29.11.2020

Министерот за здравство Венко Филипче го покани Никола Пановски, универзитетскиот професор по микробилогија да ги посети ковид центрите на интерните клиники во Клиничкиот центар. Според соопштението на министерството, микробиологот откако посетил ...

Д-р Пановски по посетата на Интерните клиники, на барање на министерот Филипче – Се почитуваат протоколите за терапија ...

Centar - 29.11.2020

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, универзитетскиот професор по микробилогија, голем и докажан стручњак во областа за тоа што ја ...

Пановски: Неточни се тврдењата по социјалните мрежи дека нема пулмолози во ковид-центрите на Клинички

Вечер - 29.11.2020

Министерот за здравство Венко Филипче, упати благодарност до д-р Никола Пановски, универзитетски професор по микробилогија и голем и докажан стручњак во областа, за тоа што ја прифатил поканата да ги посети ковид-центрите на Интерните клиники во ...

Д-р Пановски по посетата на Интерните клиники, на барање на Филипче – Се почитуваат протоколите за терапија и лекување ...

Frontline - 29.11.2020

Министерот за здравство Венко Филипче, како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, универзитетскиот професор по микробилогија, голем и докажан стручњак во областа за тоа што ја ...

Д-р Пановски по посетата на Интерните клиники, на барање на министерот Филипче – Се почитуваат протоколите за терапија ...

Скопје1 - 29.11.2020

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, универзитетскиот професор по микробилогија, голем и докажан стручњак во областа за тоа што ја ...

Д-р Пановски по посетата на Интерните клиники, на барање на министерот Филипче

Магазин - 29.11.2020

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, како и целокупниот медицински персонал во Ковид центрите во Скопје, се заблагодаруваат на д-р Никола Пановски, за тоа што ја прифати поканата да ги посети ковид центрите на интерните клиники.

Пановски предупредува: Ова лудило со неоправданата и претерана употреба на антибиотици треба да престане

МКД - 28.11.2020

Професорот Никола Пановски предупредува на претераната употреба на лекови на пациенти заразени и незаразени со ковид-19 и бара итно да се преведат протоколите за ковид-19. Тој се сомнева дека големата смртност на пациентите во еден македонски град е ...

Пановски за „еМагазин“: Лесно ја поднесувам состојбата со Ковид-19, ми помагаат децата, спортот, не пијам витамини

еМагазин - 28.11.2020

Лекар-специјалист, професор еден од омилените на граѓаните во борбата против Ковид-19, микробиологот Никола Пановски ќе го сретнете со велосипед низ град или на тениски терени. Откако е почната ковид кризата, граѓаните постојано бараат совети од ...

Антибиотиците помагаат, но можат и да убијат?!

Н.Македонија - 28.11.2020

Низа реакции предизвика информацијата што ја обелодени микробиологот проф. д-р Никола Пановски, дека на пациент што бил воден од интернист му била пропишана терапија од дури три различни антибиотици.

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано!

Фокус - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано

Канал5 - 27.11.2020

Има доволно лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за ...

Филипче: До овој момент нема терапија специфична за лекување на Ковид-19

Фокус - 27.11.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната прес конференција истакна дека заразените пациенти од корона вирусот, најпрвин треба да се обратат кај своите матични лекари. -Во однос на матичните лекари, нешто за што во последниот период имаше ...

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано!

24 Вести - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

Канал5 - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано, има доволно лекови за третман на пациенти со Ковид-19

Сител - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: За лекување на ковид-пациентите се користи терапија само со докажани лекови

360 степени - 27.11.2020

Денеска почнува постапката за набавка на брзи тестови со дел од буџетот кој со ребалансот стигна во Министерството за здравство. Владата на седницата пред 10 дена, го задолжи Министерството за здравство да спроведе постапка за јавна набавка на брзи ...

Пропишувањето антибиотици на рецепт бележи рекорди

Сител - 27.11.2020

Страв или потреба – Која е причината што сумамед и панцеф се земаат како бонбони во екот на пандемијата со Ковид 19? Дали матичните без да го прегледаат пациентот му прeпишуваат антибиотици, но и колку влијае паниката кај граѓани кои молат за лек ...

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

Сител - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Да не се пијат антибиотици неконтролирано, има доволно лекови за третман на пациенти со Ковид-19, апелира Филипче

ММС - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Неконтролираното пиење антибиотици не е добро за пациентите

+инфо - 27.11.2020

Тој рече дека огромен број клинички студии се прават и се уште нема еден лек за третман на болеста. Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со ковид-19.

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано, има доволно лекови за третман на COVID-19

Кајгана - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со COVID-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за коронавирусот

Нетпрес - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано, има доволно лекови за третман на пациенти со Ковид-19

Press24 - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Цела плата за лекување од ковид

Р.С.Европа - 27.11.2020

По неколку илјади денари даваат граѓани заразени од ковид за витамини, суплементи, антиколагуланти и дополнителни прпепарати, кои се дел од терапијата за лекување на последици од вирусот. Само антибиотиците се на позитивна листа.

Филипче: Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

Press24 - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Не земајте „клексан“ или „фраксипарин“ без препорака од специјалист. Битно е и за здравјето и за повратот на пари!

Факултети - 27.11.2020

Цената за една доза од оваа терапија се движи од 180 до 260 денари, неретко се дозираат по 2 дози дневно, а лекувањето може да трае и подолго од 10 дена Здравствените власти апелираат граѓаните заболени од Kовид-19 да не земаат лекови против ...

Пановски и на Филипче му укажал за последиците од лекување со антибиотици

МКД - 27.11.2020

Професорот Никола Пановски од Институтот за микробиологија денеска треба да има средба со претставници, експерти од Клиниката за пулмологија, со цел да се разговара за употребата на антибиотиците при лекување на вирусната болест ковид-19.

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

Опсервер - 27.11.2020

– Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Филипче: Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

iPortal - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Лекови кои не се докажани дека помагаат, не се препорачуваат за лекување на болни од ковид-19

Скопје инфо - 27.11.2020

Лекови кои не се докажани дека помагаат, не се препорачуваат за лекување на болни од ковид-19 изјави денеска Венко Филипче, министерот за здравство на прес-конфренција. Матичнот лекар, посочи министерот, прави проценка на здравствената состојба ...

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано, има доволно лекови за третман на пациенти со Ковид-19

24Инфо - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

ФИЛИПЧЕ: Очекуваме намалување на бројот на новозаразени ако се почитуваат мерките, не пијте антибиотици неконтролирано

Денешен - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано, има доволно лекови за третман на пациенти со Ковид-19

Либертас - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Здравствените власти ќе постапуваат по укажувањето на Пановски дека антибиотиците се употребуваат неконтролирано

еМагазин - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано, има доволно лекови за третман на пациенти со Ковид-19

Вечер Прес - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Нема специфична терапија за Ковид-19 никаде во светот

Локално - 27.11.2020

Матичнот лекар, прави проценка на здравствената состојба индицира одредени анализи, преглед секако и врз основа на состојбата на пациентот препишува терапија. – До овој момент нема специфична терапија за Ковид-19 никаде во светот.

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано, има доволно лекови за третман на пациенти со Ковид-19

Опсервер - 27.11.2020

– Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

Кумановски м. - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Филипче: Да не се пијат антибиотици неконтролирано

Кумановски м. - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Лекови кои не се докажани дека помагаат, не се препорачуваат за лекување на болни од ковид-19

Република - 27.11.2020

Лекови кои не се докажани дека помагаат, не се препорачуваат за лекување на болни од ковид-19 изјави денеска Венко Филипче, министерот за здравство на прес-конфренција. Матичнот лекар, посочи министерот, прави проценка на здравствената состојба ...

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

24Инфо - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

еМагазин - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

ИНТЕРВЈУ СО ПРОФ. Д-Р ПАНОВСКИ: Прогнозата за 2.000 заболени може да се реализира веднаш, 500 починати дневно е ...

Вечер Прес - 27.11.2020

Елизабета АРСОСКА Фото: Ѕвонко ПЛАВЕВСКИ Влегуваме во најкритичната фаза од пандемијата, кога бројот на новозаболени енормно расте, а застрашувачка е и бројката на починати. До кога ќе може здравствениот систем да го издржи притисокот од напливот на ...

Докторите алармираат – растот на смртноста може да се должи и на погрешниот пристап во лекувањето, Филипче повторно се ...

Алфа - 27.11.2020

Растот на починати од Ковид 19 е светски тренд, се правда министерот за здравство Венко Филипче откако Македонија се најде високо на листата европски земји со најголем број на починати од корона вирус.

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

Денар - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Филипче: Не се препорачуваат лекови за кои не е докажано дека помагаат за ковид-19

Frontline - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Филипче: До овој момент нема специфична терапија за Ковид-19 никаде во светот, пациентите се лекуваат според клиничката ...

Скопје1 - 27.11.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, одговарајќи на новинарско прашање дека доктори во последните денови алармираат за тоа дека можеби се води погрешна стратегија во лекувањето, истакна дека не треба да се препорачуваат лековите кои не се ...

Не се препорачуваат лекови кои не се докажани дека помагаат за Ковид-19

MakPress - 27.11.2020

Во однос на конкретни препораки за лекување пациенти заболени од Ковид-19 и во однос на користење терапија имаме пристап. Воопшто не се препорачуваат лековите кои не се докажани дека помагаат за ова болест, истакна денеска министерот за здравство ...

Филипче: Добивме документи од Пановски за препишани поголем број антибиотици на пациенти, апелирам да не се пијат ...

MakPress - 27.11.2020

Да не се пијат антибиотици неконтролирано. Има сосема доволна количина лекови за третман на пациенти со Ковид-19. Ова не е болест за која има еден специфичен лек, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Лекување со силни антибиотици - што се предвидува со протоколите?

24 Вести - 26.11.2020

За речиси 40 % e зголемена продажбата на Сумамед од 1ви март до 1ви октомври годинава во споредба со истиот период лани. Ова го покажуваат податоците на Фондот за здравство. Во споредба со лани кога биле издадени 74 000 рецепти, годинава таа бројка ...

Ковид одзема животи, дали има пропусти во терапијата?

Канал5 - 26.11.2020

Црн биланс за седум дена - 203 починати од коронавирусот. Секој ден од изминатата недела во просек по 29 мртви. Црн биланс за седум дена - 203 починати од коронавирусот. Секој ден од изминатата недела во просек по 29 мртви.

Здравство по апелот од Пановски: Матичните имаат „патека“, а ако пациентот смета дека му е загрозен животот – нека ...

+инфо - 26.11.2020

Пановски го повика Министерството да преведе протоколи за лекување на пациенти со ковид-19 и при тоа ги посочи хрватските протоколи како пример. Пановски го повика Министерството да преведе протоколи за лекување на пациенти со ковид-19 и при тоа ги ...

Д-р Пановски со порака до Министерството за здравство: Ова лудило мора да престане

Бизнис Вести - 26.11.2020

По непроспиена ноќ и консултација со пет колеги, кои ги почитувам, а се активни во борбата против Ковид 19, и нивниот одговор 4:1, дека треба да објавам приказ на случај на пациент, не го знам, воден од интернист и него не го знам (резултатите се со ...

Д-р. Никола Пановски: Ние сме за жал еден експеримент, па резултатите за смртноста од Ковид-19 нормално е да се ...

Точка - 26.11.2020

На почетокот се даваа антималарици, антихив терапија, потоа антикоагуланти, кортикостероиди, ковалесцентна плазма, озонотерапија, антибиотици....Во трката да се победи корона вирусот, од почетокот на епидемијата во земјава, постојано се менува ...

Д-р Пановски: Ние сме за жал еден експеримент, па резултатите за смртноста од Ковид-19 нормално е да се поразителни

Скопје инфо - 26.11.2020

На почетокот се даваа антималарици, антихив терапија, потоа антикоагуланти, кортикостероиди, ковалесцентна плазма, озонотерапија, антибиотици….Во трката да се победи корона вирусот, од почетокот на епидемијата во земјава, постојано се менува ...

Ние сме за жал еден експеримент, па резултатите за смртноста од Ковид-19 нормално е да се поразителни: Разговор со д-р. ...

Фактор - 26.11.2020

На почетокот се даваа антималарици, антихив терапија, потоа антикоагуланти, кортикостероиди, ковалесцентна плазма, озонотерапија, антибиотици....Во трката да се победи корона вирусот, од почетокот на епидемијата во земјава, постојано се менува ...

Ние сме за жал еден експеримент, па нормално е резултатите за смртноста од Ковид-19 да се поразителни: Разговор со д-р. ...

Женски магазин - 26.11.2020

На почетокот се даваа антималарици, антихив терапија, потоа антикоагуланти, кортикостероиди, ковалесцентна плазма, озонотерапија, антибиотици....Во трката да се победи корона вирусот, од почетокот на епидемијата во земјава, постојано се менува ...

Пациент од струшко ја обелодени терапијата според која ќе добиел труење со медикаменти –

Скопје1 - 26.11.2020

На пациент во струшко воден од интернист, кој имал коронавирус, препишана му е терапија што доколку ја примал како што му била дадена, ќе настанело труење со медикаменти. Ваквото препишување на долг список лекарства без потреба, бил стандарден во ...

СМРТТНОСТА ВО СТРУШКО Е 3 ПАТИ ПОВИСОКА ОД ПРОСЕКОТ: Нема протоколи, па ги клукаат со ,,бомби” од антибиотици за Ковид ...

Вечер - 26.11.2020

На пациент во струшко воден од интернист, кој имал коронавирус, препишана му е терапија што доколку ја примал како што му била дадена, ќе настанело труење со медикаменти. Ваквото препишување на долг список лекарства без потреба, бил стандарден во ...

Пановски алармира: Со премногу антибиотици се прави сериозна штета на пациентите од Ковид-19

24 Вести - 25.11.2020

Министерството за здравство под итно да објави протоколи за лекување на пациенти со КОВИД-19- бараат дел од лекарите. Микробиологот Никола Пановски открива скандалозен случај на лекување на пациент со КОВИД, на кој што му биле препишани голем број ...

Д-р Пановски тврди дека пациентите позитивни на Ковид-19 се трујат со лекови повеќе од потребното

А1 On - 25.11.2020

Микробиологот Никола Пановски тврди дека на пациентите позитивни на Ковид-19 им се препишуваат премногу лекови, кои дури ни здрав атлета не би можел да ги издржи. Тој на Фејсбук објави терапија која му била дадена на пациент позитивен на Ковид-19, ...

„Ова лудило мора да престане“: Д-р Никола Пановски тврди дека пациентите со ковид-19 се трујат со лекови повеќе од ...

Слободен Печат - 25.11.2020

Микробилогот проф. д-р. Никола Пановски реагира дека на пациентите со ковид-19 во Македонија им се препишуваат повеќе лекови отколку што треба, истакнувајќи дека ниту здрав атлета не би ги издржал.

Никола Пановски за лекувањето на ковид-19: Волку лекови одеднаш ни здрав атлета не би ги издржал!

+инфо - 25.11.2020

Професорот апелира до Министерството за здравство и до Лекарската комора на Македонија итно да преведат протоколи за ковид-19 и да ги објават. Ги препорачува хрватските и нагласува дека лудилото и епидемијата од полипрагмазија (неоправдана и ...

Дали несоодветна терапија е причина за големата смртност во Македонија?

Нетпрес - 25.11.2020

Професорот Никола Пановски денеска објави на својот профил на Фејсбук приказ за лекување на пациент со ковид-19 во еден град во внатрешноста и што сѐ му било пропишано на еден пациент. „По непроспиена ноќ и консултација со пет колеги, кои ги ...

Д-р Пановски: Пациентите позитивни на Ковид-19 се трујат со лекови повеќе од потребното

Press24 - 25.11.2020

Микробиологот Никола Пановски тврди дека на пациентите позитивни на Ковид-19 им се препишуваат премногу лекови, кои дури ни здрав атлета не би можел да ги издржи.Едуцираните и совесни матични лекари и оние од секундарното ниво на здр.заштита се под ...

Д-р Пановски: Лекарите препишуваат многу антибиотици

Вечер Прес - 25.11.2020

Микробиологот Никола Пановски на здравствените власти им порача да ги преведат протоколите за Ковид 19 и да се објават за да служат на лекарите, бидејќи како што коментира на фејсбук, се препишуваат преголеми дози на антибиотици.

ПРОФ. Д-Р ПАНОВСКИ: Избегнато е „труење со лекови“, ова лудило мора да престане, ве молам итно преведете протоколи за ...

Денешен - 25.11.2020

Ве молам, итно преведете протоколи за Ковид-19 и објавете ги, апелира микробиологот проф. д-р Никола Пановски во неговото обраќање, кое го пренесуваме онака како што е објавено на неговиот профил на Фејсбук.

Пановски: Избегнато е “труење со медикаменти”, ве молам под итно преведете протоколи за Ковид 19 и објавете ги!!!

24Инфо - 25.11.2020

По непроспиена ноќ и консултација со пет колеги, кои ги почитувам, а се активни во борбата против Ковид 19, и нивниот одговор 4:1, дека треба да објавам приказ на случај на пациент, не го знам, воден од интернист и него не го знам (резултатите се со ...

Д-р. Пановски: Волку лекови одеднаш ни здрав атлета нe би издржал.

Опсервер - 25.11.2020

По непроспиена ноќ и консултација со пет колеги, кои ги почитувам, а се активни во борбата против Ковид 19, и нивниот одговор 4:1, дека треба да објавам приказ на случај на пациент, не го знам, воден од интернист и него не го знам (резултатите се со ...

Микробиологот Пановски: Избегнато е труење на пациент болен од ковид, добил премногу лекови

Женски магазин - 25.11.2020

Микробиологот, д-р. Никола Пановски денеска повторно преку својот профил на Фејсбук апелира до надлежните, пред се до Министерството за здравство дека во третманот на болните од ковид се даваат премногу антибиотици.

Д-р Пановски: Итно преведете протоколи за ковид-19, ова лудило мора да престане, олку лекови ни здрав човек не може да ...

Република - 25.11.2020

Професорот на Медицинскиот факултет, д-р Никола Пановски преку својот Фејсбук профил пренесува случај на пациент, кому му препишале толку многу лекови, како што тој вели, ни здрав чове не би издржал.

Д-р Пановски: Труење со медикаменти

Либертас - 25.11.2020

По непроспиена ноќ и консултација со пет колеги, кои ги почитувам, а се активни во борбата против Ковид 19, и нивниот одговор 4:1, дека треба да објавам приказ на случај на пациент, не го знам, воден од интернист и него не го знам (резултатите се со ...

Д-р Пановски: Итно преведете протоколи за ковид-19, ова лудило мора да престане, волку лекови ни здрав човек не може да ...

Скопје инфо - 25.11.2020

Професорот на Медицинскиот факултет, д-р Никола Пановски преку својот Фејсбук профил пренесува случај на пациент, кому му препишале толку многу лекови, како што тој вели, ни здрав чове не би издржал.

Д-р Пановски: Лекарите препишуваат многу антибиотици што и атлети не би ги издржале

Локално - 25.11.2020

Микробиологот Никола Пановски преку својот Фејсбук статус упати молба до Министерството за здравство итно да се преведат протоколи за Ковид 19 и да се објават за да служат на лекарите бидејќи се препишуваат преголеми дози на антибиотиц.

Пановски со апел до здравствените власти: Ве молам под итно преведете протоколи за Ковид-19, волку лекови одеднаш ни ...

еМагазин - 25.11.2020

Микробиологот и професор Никола Пановски на неговиот фејсбук-профил објави апел здравствените власти да објават протокол за лекување на Ковид-19, за да не дојде до непoтребно труење со лекови.

Пановски со порака до Филипче: Ова лудило мора да престане

Курир - 25.11.2020

Порака до МЗ, ЛКМ, МЛД, Ве молам под итно преведете протоколи за Ковид 19 и објавете ги. Хрватските се ок. Ова лудило мора да престане. Едуцираните и совесни матични лекари и оние од секундарното ниво на здр.заштита се под невиден притисок од ...

Микробиологот Пановски: Избегнато е труење на пациент: Терапија 10 дена Панцеф и Моксирал, 6 дена Сумамед, ампули ...

Фактор - 25.11.2020

Микробиологот, д-р. Никола Пановски денеска повторно преку својот профил на Фејсбук апелира до надлежните, пред се до Министерството за здравство дека во третманот на болните од ковид се даваат премногу антибиотици.

Главни симптоми на ковид-19 после петтиот ден: Д-р Стојановиќ открива како да го проверите сетилото за мирис

Женски магазин - 25.11.2020

Д-р Ана Стојановиќ, раководител на одделот за пулмологија на КБЦ „Драгиша Мишовиќ“, како гостин во емисијата „РТС Ординација“, откри дека најчесто, за време на инфекцијата со ковид-19, ништо не може да се слушне со стетоскоп, а со тоа да се открие ...

Д-р Пановски: Пациент лечеле од корона – ќе го отруеле со лекови

Expres - 25.11.2020

Професорот д-р. Никола Пановски, еден од врвните микробиолози во земјава, на Фејсбук сподели сознание за засташувачки случај на непрофесионално лекување на пациент во време на хаотичната ситуација во македонското здравство со пандемијата со Ковид-19.

Д-р Пановски: Пациентите позитивни на Ковид-19 се трујат со лекови повеќе од потребното

Centar - 25.11.2020

Микробиологот Никола Пановски тврди дека на пациентите позитивни на Ковид-19 им се препишуваат премногу лекови, кои дури ни здрав атлета не би можел да ги издржи.Едуцираните и совесни матични лекари и оние од секундарното ниво на здр.заштита се под ...

Д-р Пановски за терапијата за КОВИД-19: Толку лекови одеднаш НИ ЗДРАВ АТЛЕТА НЕ БИ ИЗДРЖАЛ

Вечер - 25.11.2020

Професорот Никола Пановски денеска објави на својот профил на Фејсбук приказ за лекување на пациент со ковид-19 во еден град во внатрешноста и што сѐ му било пропишано на еден пациент. Ја пренесуваме во целост неговата објава: „По непроспиена ноќ и ...