TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И фалбите имаат мера

Утрински - 18.07.2012

Јасмина Јовановска Речиси нема ден, а првиот човек во здравството Никола Тодоров да не излезе пред јавноста или како гостин или во свое име да се пофали за тоа што прави за да го подобро здравството.

Болните ќе добијат нови ноќници и пижами

Канал5 - 16.07.2012

По низата поплаки на пациентите дека во болниците пижамите и ноќниците се под секакво човечко достоинство, министерството за здравство распишува тендер за набавки на 5.500 пижами за сите болници во ...

Тодоров: Ќе се набават 5.500 пижами за сите болници

Дневник - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави 5.500 пижами и ноќници за сите здравствени установи во Македонија, најави министерот за здравство Никола Тодоров.

Ќе се набават 5.500 пижами и ноќници за сите здравствени установи

МРТ - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави 5.500 пижами и ноќници за сите здравствени установи во Македонија, најави денеска министерот за здравство Никола Тодоров.

МЗ ќе набави 5,500 ноќници и пижами за болниците

Нетпрес - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави нови 5,500 ноќници и пижами за сите болници во Македонија. Вакви набавки ќе се прават на секои две, три години.

Набавка на 5.500 пижами и ноќници за болниците

Курир - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави 5.500 пижами и ноќници за сите здравствени установи во Македонија, најави денеска министерот за здравство Никола Тодоров.

Тодоров најави набавка на 5.500 пижами и ноќници

Макфакс - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави 5.500 пижами и ноќници за потребите на болниците во Македонија. Како што информираше министерот за здравство, Никола Тодоров, ваквата набавка се прави поради ...

Тодоров ќе купува ноќници и пижами

+инфо - 16.07.2012

Старите, извалкани пижами и ноќници во болниците и клиниките ќе бидат заменети со нови 5.500, бидејќи направените теренски истражувања за мислењето на пациентите, покажале дека тие се незадоволни од ...

Хоспитализираните пациенти ќе носат нови пижами

Press24 - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави 5.500 пижами и ноќници за сите здравствени установи во Македонија, најави денеска министерот за здравство Никола Тодоров.

Нови пижами и ноќници за сите болници

Сител - 16.07.2012

Тодоров ќе ги облече пациентите во нови пижами и ноќници. Веќе распиша тендер за набавка на 5.500 парчиња за сите здравствени установи.

Тодоров ќе купува пижами за пациентите

Алфа - 16.07.2012

Првиот човек во здравството ќе им купува пижами и ноќници на пациентите. Испитал дека постоечките се стари и изветвени и дека тоа било најголем проблем за болните.

Тодоров: Пижами и ноќници за сите здравствени установи во Македонија

Сител - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави 5.500 пижами и ноќници за сите здравствени установи во Македонија, најави денеска министерот за здравство Никола Тодоров.

Пациентите ќе добијат нови ноќници и пижами

Sky - 16.07.2012

Болниците низ цела Македонија ќе добијат 5.500 ноќници и пижами, објави Министерството за здравство. Набавките на ноќници и пижами според министерството ќе се обавуваат на секои 2 до 3 години.

Тодоров најави набавка на 5.500 пижами и ноќници

Канал 77 - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави 5.500 пижами и ноќници за потребите на болниците во Македонија. Како што информираше министерот за здравство, Никола Тодоров, ваквата набавка се прави поради ...

Нови пижами и ноќници за болниците низ Македонија

Денешен - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави 5.500 пижами и ноќници за сите здравствени установи во Македонија, најави денеска министерот за здравство Никола Тодоров.

Министерство за здравство ќе купува 5.500 пижами и ноќници за болниците

Либертас - 16.07.2012

Oдлуката следува по направените теренски истражувања за мислењето на пациентите, кои покажале дека тие се незадоволни од пижамите и ноќниците во болниците.

Пациентите ќе носат нови пижами

Вечер Прес - 16.07.2012

5500 пижами и ноќници за мажи жени и деца ќе бидат набавени за здравствените установи во Република Македонија Излитени, стари и искинати пижами и ноќници со дамки од крв беше секојдневието на ...

МЗ ќе набави 5,500 ноќници и пижами за болниците

Точка - 16.07.2012

Министерството за здравство ќе набави нови 5,500 ноќници и пижами за сите болници во Македонија. Вакви набавки ќе се прават на секои две, три години.

Владата ги снабдува болниците со 5.000 нови пижами

eReporter - 16.07.2012

Владата, преку Министерството за здравство ќе набави5.500 пижами и ноќници за сите здравствени установи во Македонија, најави министерот за здравство,Никола Тодоров.