TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од понеделник "пелистерка" се враќа на пазарот

Вест - 15.07.2004

ЗАКОПАНИ СЕКИРИТЕ ВО БИТОЛСКИ "ЛОЗАР" По 45 дена штрајк и многу тензии, од вчера вработените во некогашниот ПОС АИК "Лозар" се повторно на своите работни места. На ваквиот епилог му претходеле речиси целодневни преговори во еден од погоните на Меџитлија каде што завчера дошло до договор меѓу ...

„Пелистерката“ од понеделник повторно на пазар

Време - 15.07.2004

ВО „ЛОЗАР“ ЗАКОПАНИ ВОЕНИТЕ СЕКИРИ По тригодишна приватизациска војна и 40-дневни протести, вработените на битолски „Лозар“ ги закопаа воените секири и вчера заедно со своите раководители се вратија на работните места. Ваквиот пресврт се случи по маратонските преговори во кои на „лозарци“ им беше ...

Лозарци се вратија на работа на чело со новите сопственици

Утрински - 15.07.2004

По две и пол години криза во битолскиот комбинат вработените се договорија со новите менаџери До конечната ревизија на приватизацијата, лозарци го прифаќаат раководењето на АД „Лозар-пелистерка" БИТОЛА - Сите производствени погони на битолски ?Лозар" или АД ?Лозар-пелистерка", како што овој ...

Лозарци и циповци ги закопаа воените секири

Дневник - 15.07.2004

БИТОЛСКИ РАМКОВЕН ДОГОВОР По две и пол години кавги, од вчера сите погони на "Лозар" работат, а од понеделник, по застој од 52 дена, ќе се појави новата "Пелистерка" Го забораваме минатото и од денеска ќе мислиме на иднината, соопштија на вчерашната заедничка прес- конференција во Битола стариот ...