TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДА бара отчет за финансирањето на кампањите

Утрински - 26.07.2002

Алтернативците објаснуваат зошто не го потпишуваат Кодексот Аргументите на Демократска алтернатива за непотпишување на Кодексот за однесување на политичките партии за фер и слободни парламентарни избори се кршењето во старт на Законот за избор на пратеници при изборот на Државна изборна комисија, ...

На Кодексот за праведни избори досега свој параф ставија 22 партии

Дневник - 25.07.2002

НАЦИОНАЛЕН ДЕМОКРАТСК?ИНСТИТУТ Националниот демократск?институт вчер?објави дека дваесе??дв?политичк?партии од Македонија го потпишаа Кодексот на однесување за праведни ?слободни избори. Осве?главните владејачки ВМРО-ДПМН??ДП?? опозициските СДСМ, ПД? ?Демократскат?униј?за интеграциј? досега свој ...

Кодексот за фер избори го потпишаа 22 политички партии

Утрински - 25.07.2002

Според Националниот демократски институт Националниот демократски институт вчера објави дека дваесет и две политички партии од земјава го потпишаа Кодексот на однесување фер и слободни избори. За Кодексот се преговараше со политичките партии и тој се однесува на претстојните парламентарни избори ...

Кодексот за фер избори го потпишаа 22 партии

А1 - 24.07.2002

Дваесет и две политички партии кои ќе излезат на есенските избори го потпишаа Кодексот на американскиот Национален демократски институт за фер и демократско однесување на изборите. Кодексот, во кој партиите се обврзуваат на фер и ненасилна изборна кампања и избори, го потпишаа владеачката ...

Кодексот на Aмериканскиот демократски институт прирачник за регуларни избори

А1 - 22.07.2002

Во кодексот за однесување на политичките партии во Македонија за слободни и фер парламентарни избори, предложен од Aмериканскиот национален демократски институт и веќе потпишан од опозициските партии, пишува дека овој документ не ги заменува постојните правила, туку дека помага во фокусирање на ...