TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Младината на СДСМ собра 8.500 гласови за олеснување на визниот режим за младите

Канал5 - 14.05.2006

Социјалдемократската младина на Македонија собра повеќе од осум илјади и петстотини потписи на декларацијата за олеснување на визниот режим на младите. Утре, ќе ја достават и до конзуларно дипломатските претставништва во Македонија на земјите членки на Унијата.

Кампања на СДММ за олеснување на визниот режим за младите од Македонија

Канал5 - 10.05.2006

Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ) од денеска почнува кампања за олеснување на визниот режим за младите од Македонија. Скопје, 10 мај (МИА) - Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ) од денеска почнува кампања за олеснување на визниот режим за младите од Македонија.

Босна на преговори за олеснување на визниот режим

Вест - 08.05.2006

Бања Лука, 8 мај - Босна и Херцеговина и Европската унија на 30 мај во Брисел ќе ги почнат преговорите за либерализација на визниот режим, кој во првата фаза ќе се однесува на студентите, научниците, бизнисмените и луѓето со посебни потреби, изјави претставникот на делегацијата на Европската ...

Каде е олеснувањето?

Дневник - 08.05.2006

На функционерите на ЕК во Брисел често им е незгодно со македонски новинари да разговараат за визниот режим. Причината е едноставна - ЕК мора да го следи ритамот што го наметнуваат земјите-членки, иако и' е добро познато дека во случајот со Македонија темпото може да се забрза.

Олеснувањето нема многу да ни олесни

Дневник - 08.05.2006

Освен граничните контроли кои мораат да бидат ригорозни и за кои е потребно време пред да почнат да функционираат, најзначајната работа во визниот режим е политичкиот поглед врз третата земја Македонија ќе го избегне покачувањето на цената на визите од 35 на 60 евра, но и покрај договорот за ...