TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЛУКоил ќе го замени Хеленик Петролеум во ОКТА?

Капитал - 23.05.2002

преземањаЛУКоил ќе го замени Хеленик Петролеум во ОКТА?ЛУКоил се повеќе е заинтересиран за малопродажбата во Македонија. Неофицијално се дознава дека постои приближување меѓу ОКТА и Макпетрол Љупчо ЗиковСпоред врвот на руската нафтена компанија "Лукоил", "една од најпромашените инвестиции на ...

Руската компанија "Лукоил" најсериозен кандидат

Утрински - 20.05.2002

Заврши тендерот за продажба на дел од "Хеленик петролеум" Конзорциумот составен од руската компанија "Лукоил" и грчката "Лацис груп" понудил 7,50 евра за една акција на објавениот тендер за продажба на 23,17 проценти од најголемата грчка нафтена компанија "Хеленик петролеум".