TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оваа недела започнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

ТВ21 - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни 2020 година во ...

Град Скопје : Подобри и побезбедни услови во градските средни училишта

Канал5 - 14.06.2020

Во изминатиот двегодишен период, сите градски средни училишта беа реконструирани согласно потребите, за што од градскиот буџет биле издвоени преку 160 милиони денари. Учениците и вработените, како што наведуваат во соопштението од Град Скопје, во ...

Средните училишта во Скопје ќе вршат упис по азбучен ред, однапред распределен со временски термини

Канал5 - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок . Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната ...

Подобри и побезбедни услови во градските средни училишта

Сител - 14.06.2020

Во изминатиот двегодишен период, сите градски средни училишта беа реконструирани согласно потребите, за што од градскиот буџет биле издвоени преку 160 милиони денари. Учениците и вработените, како што наведуваат во соопштението од Град Скопје, во ...

Започнуваат уписите на учениците во прва година во средните училишта

А1 On - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни 2020 година во ...

Средните училишта во Скопје ќе вршат упис на ученици по азбучен ред

Слободен Печат - 14.06.2020

Од учениците, како што се наведува, се очекува да имаат претходно пополнета пријава која е електронски достапна како и претходно подготвена целосна документација со цел што пократко задржување во училиштето.

Средните училишта на град Скопје ќе вршат упис на ученици по азбучен ред, однапред распределени по временски термини

Press24 - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и тоа почнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни во периодот од 7до ...

Подобри и побезбедни услови во градските средни училишта

А1 On - 14.06.2020

Во изминатиот двегодишен период, сите градски средни училишта беа реконструирани согласно потребите, за што од градскиот буџет биле издвоени преку 160 милиони денари. Учениците и вработените, како што наведуваат во соопштението од Град Скопје, во ...

Град Скопје: Оваа недела започнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Скопје24 - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни 2020 година во ...

Започнуваат уписите за учениците во прва година во средните училишта

24Инфо - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни 2020 година во ...

Средните училишта на град Скопје ќе вршат упис на ученици по азбучен ред, однапред распределени по временски термини

Либертас - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и тоа почнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни во периодот од 7до ...

Подобри и побезбедни услови во градските средни училишта

24Инфо - 14.06.2020

Учениците и вработените во средните училишта на Град Скопје имаат можност да учат и работат во подостојни и побезбедни услови од пред две години кога Град Скопје започна со интензивни реконструкции на сите училишта со цел да се одговори на потребите ...

Средните училишта во Скопје ќе вршат упис на ученици по азбучен ред

Локално - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и тоа почнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни во периодот од 7до ...

Подобри и побезбедни услови во градските средни училишта

Опсервер - 14.06.2020

Скопје, 14 јуни 2020 () – Во изминатиот двегодишен период, сите градски средни училишта беа реконструирани согласно потребите, за што од градскиот буџет биле издвоени преку 160 милиони денари.

Од вторник почуваат уписите во прва година во средните училишта

Frontline - 14.06.2020

Учениците треба да понесат претходно пополнета Пријава која е електронски достапна како и претходно подготвена целосна документација со цел што пократко задржување во училиштето. Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните ...

Подобри и побезбедни услови во градските средни училишта

Вечер Прес - 14.06.2020

Учениците и вработените во средните училишта на Град Скопје имаат можност да учат и работат во подостојни и побезбедни услови од пред две години кога Град Скопје започна со интензивни реконструкции на сите училишта со цел да се одговори на потребите ...

Неделава почнуваат уписите во прва година во средните училишта

Вечер Прес - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни во периодот од ...

Средните училишта на град Скопје ќе вршат упис на ученици по азбучен ред, однапред распределени по временски термини

Опсервер - 14.06.2020

С копје, 14 јуни 2020 () – Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и тоа почнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до ...

Подобри и побезбедни услови во градските средни училишта

MakPress - 14.06.2020

Учениците и вработените во средните училишта на Град Скопје имаат можност да учат и работат во подостојни и побезбедни услови од пред две години кога Град Скопје започна со интензивни реконструкции на сите училишта со цел да се одговори на потребите ...

Оваа недела започнуваат Уписите на ученици во прва година во средните училишта

Магазин - 14.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Наумовска: Министерството за образование и наука е подготвено за уписот на средношколци во прва година

Канал5 - 13.06.2020

Министерството за образование и наука-МОН, подготвено и во соработка со општините ќе го реализира уписот на средношколци во прва година што ќе се врши во текот на следната недела, изјави денеска заменик министерот во МОН, Елизабета Наумовска.

Започнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Канал5 - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини, поради пандемијата

ТВ21 - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Наумовска: Министерството за образование и наука подготвено за уписот на средношколци во прва година

Press24 - 13.06.2020

Министерството за образование и наука-МОН, подготвено и во соработка со општините ќе го реализира уписот на средношколци во прва година што ќе се врши во текот на следната недела, изјави денеска заменик министерот во МОН, Елизабета Наумовска.

Проширени термини за уписите во прва година во средните училишта

+инфо - 13.06.2020

Од учениците, како што се посочува, се очекува да имаат претходно пополнета Пријава, која е електронски достапна како и претходно подготвена целосна документација со цел што пократко задржување во училиштето.

Наумовска: Министерството за образование и наука подготвено за уписот на средношколци во прва година

А1 On - 13.06.2020

Министерството за образование и наука-МОН, подготвено и во соработка со општините ќе го реализира уписот на средношколци во прва година што ќе се врши во текот на следната недела, изјави денеска заменик министерот во МОН, Елизабета Наумовска.

Почнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Алфа - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок

Курир - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини, поради пандемијата

А1 On - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини

Слободен Печат - 13.06.2020

Од учениците, како што се посочува, се очекува да имаат претходно пополнета Пријава, која е електронски достапна како и претходно подготвена целосна документација со цел што пократко задржување во училиштето.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини, поради пандемијата

Сител - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Започнуваат уписите во средните училишта, задолжително е носење на маска и ракавици

Макфакс - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Оваа недела почнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Press24 - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини

Р.С.Европа - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок. Првите пријавувања се на 16 и 17 јуни, а второто и третото на 24, 25 и 29 јуни 2020 година.

Оваа недела почнуваат уписите во прва година во средните училишта

МКД - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок

Нетпрес - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Неделава започнуваат уписите во средно, задолжителни се маски и  ракавици

Радио МОФ - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок, а започнува со првото пријавување најавено за 16 и 17 јуни 2020 година.

Започнуваат уписите во средните училишта, задолжително е носење на маска и ракавици

Скопје инфо - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Оваа недела почнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Република - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Неделава започнуваат уписите во средните училишта

Frontline - 13.06.2020

Со оглед на пандемијата со КОВИД – 19 и потребата од воспоставување на безбеден начин на вршење упис, средните училишта на град Скопје воведуваат проширување на дефинираните термини за првото пријавување согласно очекуваната заинтересираност на ...

Започнуваат уписите во средните училишта, задолжително е носење на маска и ракавици

Centar - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини, поради пандемијата

Опсервер - 13.06.2020

Скопје, 13 јуни 2020 () – Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Оваа недела почнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Локално - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта ќе се реализираат во еден уписен рок, но со проширени термини, поради ...

iPortal - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини, поради пандемијата

Вечер Прес - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Започнуваат уписите во средните училишта, задолжително е носење на маска и ракавици

Точка - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Оваа недела започнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Мета - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година, информираат од Град Скопје.

Наумовска: Министерството за образование и наука подготвено за уписот на средношколци во прва година

Опсервер - 13.06.2020

Битола, 13 јуни 2020 () – Министерството за образование и наука-МОН, подготвено и во соработка со општините ќе го реализира уписот на средношколци во прва година што ќе се врши во текот на следната недела, изјави денеска заменик министерот во МОН, ...

СЕОУ „Гостивар“ го објави протоколот по кој ќе се вршат уписите на 16 и 17 јуни

Gostivarpress.mk - 13.06.2020

На 16 и 17 јуни, започнуваат уписите на матурантите во средните училишта во земјава. Поради пандемијата годинава уписите ќе се вршат под посебни услови, СЕОУ „Гостивар“ – Гостивар со цел заштита на здравјето на новите ученици и вработените во ...

Oваа недела започнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

24Инфо - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини, поради пандемијата

Либертас - 13.06.2020

– Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување на 16 и 17 јуни 2020 година.

Наумовска: Министерството за образование и наука подготвено за уписот на средношколци во прва година

24Инфо - 13.06.2020

Министерството за образование и наука-МОН, подготвено и во соработка со општините ќе го реализира уписот на средношколци во прва година што ќе се врши во текот на следната недела, изјави денеска заменик министерот во МОН, Елизабета Наумовска.

Наумовска: Министерството за образование и наука подготвено за уписот на средношколци во прва година

MakPress - 13.06.2020

Министерството за образование и наука-МОН, подготвено и во соработка со општините ќе го реализира уписот на средношколци во прва година што ќе се врши во текот на следната недела, изјави денеска заменик министерот во МОН, Елизабета Наумовска.

Оваа недела започнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

MakPress - 13.06.2020

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со првото пријавување кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни 2020 година во ...

Прогласување на најуспешните проекти на „Предизвик за млади истражувачи 3“

24 Вести - 12.06.2020

Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) ќе го одржи завршниот настан „Предизвик за млади истражувачи 3“, на кој ќе бидат прогласени најуспешните проекти. На настанот е предвидено обраќање на премиерот Оливер Спасовски и на директор на Фонд за ...

Прогласување на најуспешните проекти на „Предизвик за млади истражувачи 3"

Канал5 - 12.06.2020

Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) ќе го одржи завршниот настан „Предизвик за млади истражувачи 3", на кој ќе бидат прогласени најуспешните проекти. На настанот е предвидено обраќање на премиерот Оливер Спасовски и на директор на Фонд за ...

ФИТР: Наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3"

Канал5 - 12.06.2020

Она што охрабрува е дека и во услови на здравствена криза и затворени училишта, на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3″ дури 58 училишта доставија свои предлог проекти. Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата ...

ДАЛИ ЗНАЕТЕ: Кое е најстарото основно училиште во Македонија?

Факултети - 12.06.2020

Во оваа рубрика ви презентираме интересни податоци за Македонија Формирањето на првото основно училиште во Македонија претставува значаен настан во културната историја за народот. Точно 184 години постои најстарото училиште во земјава, кое било ...

ФИТР: Наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Макфакс - 12.06.2020

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава, се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“ кој Фондот за иновации и технолошки развој го спроведува во соработка со Министерството за образование ...

Проекти на 39 училишта наградени на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Радио МОФ - 12.06.2020

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од Северна Македонија се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“ кој Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) го спроведува во соработка со Министерството за ...

ФИТР: Наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3

USB - 12.06.2020

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава, се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“ кој Фондот за иновации и технолошки развој го спроведува во соработка со Министерството за образование ...

Уписите во средното училиште „Владо Тасевски“ ќе се одвиваат на отворено

Скопје24 - 12.06.2020

Учебната година заврши, а од вторник започнуваат уписите за учениците во средните училишта. Поради ситуацијата, Владата усвои протокол со кој се уредува начинот на кој што ќе се запишуваат учениците.

ВИДЕО: На третиот повик за млади истражувачи на ФИТР избрани 38 проекти

А1 On - 12.06.2020

Триесет и осум проекти на ученици од основни и од средни училишта се наградени и ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) кој денеска организираше завршен настан за презентација и прогласување на најуспешните ...

На третиот повик за млади истражувачи на ФИТР избрани 38 проекти

МКД - 12.06.2020

Триесет и осум проекти на ученици од основни и од средни училишта се наградени и ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) кој денеска организираше завршен настан за презентација и прогласување на најуспешните ...

ФИТР: Наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Smartportal - 12.06.2020

Директорот на Фонд за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски, најави дека поддршката за младите во земјава ќе продолжи Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава, се наградени во рамките на јавниот повик ...

ФИТР: Наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Факултети - 12.06.2020

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“, кој Фондот за иновации и технолошки развој го спроведува во соработка со Министерството за образование ...

Наградени 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Иновативност - 12.06.2020

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава, се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“ кој Фондот за иновации и технолошки развој го спроведува во соработка со Министерството за образование ...

На третиот повик за млади истражувачи на ФИТР избрани 38 проекти

+инфо - 12.06.2020

Пристигнале 58 предлог-проекти базирани на научни методи. Од нив 28 се од основни и 30 од средни училишта од целата држава, а 38 проекти влегле во финална селекција и сите се избрани за финансиска поддршка.

Средношколците во прва година ќе се запишуваат по азбучен ред и по посебен протокол во училиштата

Kumanovo News - 12.06.2020

Учениците коишто ќе се запишуваат во прва година во средните училишта, во вторник и среда, ќе мора да почитуваат посебни протоколи за постапување во училиштата зграда. Согласно известувањето од страна на Министерство за образование и наука, Владата ...

На третиот повик за млади истражувачи на ФИТР избрани 38 проекти

Опсервер - 12.06.2020

Скопје, 12 јуни 2020 () – Триесет и осум проекти на ученици од основни и од средни училишта се наградени и ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) кој денеска организираше завршен настан за презентација и ...

На третиот повик за млади истражувачи на ФИТР избрани 38 проекти

Вечер Прес - 12.06.2020

Триесет и осум проекти на ученици од основни и од средни училишта се наградени и ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) кој денеска организираше завршен настан за презентација и прогласување на најуспешните ...

ФИТР: Спасовски ќе ги прогласи најуспешните во „Предизвик за млади истражувачи 3“

Денешен - 12.06.2020

Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) ќе го одржи завршниот настан „Предизвик за млади истражувачи 3“, на кој ќе бидат прогласени најуспешните проекти. На настанот е предвидено обраќање на премиерот Оливер Спасовски и на директор на Фонд за ...

Уписите во средното училиште „Владо Тасевски“ ќе се одвиваат на отворено

Мета - 12.06.2020

Учебната година заврши , а од вторник започнуваат уписите за учениците во средните училишта. Поради ситуацијата со коронавирусот, Владата усвои протокол со кој се уредува начинот на кој што ќе се запишуваат учениците.

ФИТР: Наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

24Инфо - 12.06.2020

Tриесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“, кој Фондот за иновации и технолошки развој го спроведува во соработка со Министерството за образование ...

Прогласување на најуспешните проекти на „Предизвик за млади истражувачи 3″

Бизнис Вести - 12.06.2020

Скопје, 12 јуни 2020 (МИА) – Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) ќе го одржи завршниот настан „Предизвик за млади истражувачи 3″, на кој ќе бидат прогласени најуспешните проекти. На настанот е предвидено обраќање на премиерот Оливер ...

ФИТР: Наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Точка - 12.06.2020

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава, се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“ кој Фондот за иновации и технолошки разво Она што охрабрува е дека и во услови на здравствена криза и ...

ФИТР: наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Фактор - 12.06.2020

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава, се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“ кој Фондот за иновации и технолошки развој го спроведува во соработка со Министерството за образование ...

На третиот повик за млади истражувачи на ФИТР избрани 38 проекти

Frontline - 12.06.2020

Триесет и осум проекти на ученици од основни и од средни училишта се наградени и ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) кој денеска организираше завршен настан за презентација и прогласување на најуспешните ...

Прогласување на најуспешните проекти на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Опсервер - 12.06.2020

Скопје, 12 јуни 2020 () – Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) ќе го одржи завршниот настан „Предизвик за млади истражувачи 3“, на кој ќе бидат прогласени најуспешните проекти. На настанот е предвидено обраќање на премиерот Оливер Спасовски и ...

Наградени 39 проекти на училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Мета - 12.06.2020

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава, се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3“ кој го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој во соработка со Министерството за образование ...

Прогласување на победниците на „Предизвик за млади истражувачи 3“ (во живо)

Опсервер - 12.06.2020

Скопје, 12 јуни 2020 () – Презентација на избраните проекти од „Предизвик за млади истражувачи 3“ на која обраќања ќе имаат претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски и директорот на Фондот за иновации и технолошки ...

На третиот повик за млади истражувачи на ФИТР избрани 38 проекти

MakPress - 12.06.2020

Триесет и осум проекти на ученици од основни и од средни училишта се наградени и ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) кој денеска организираше завршен настан за презентација и прогласување на најуспешните ...

Прогласување на најуспешните проекти на „Предизвик за млади истражувачи 3“

MakPress - 12.06.2020

Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) ќе го одржи завршниот настан „Предизвик за млади истражувачи 3“, на кој ќе бидат прогласени најуспешните проекти. На настанот е предвидено обраќање на премиерот Оливер Спасовски и на директор на Фонд за ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Канал5 - 11.06.2020

Првото пријавување ќе биде на 16, 17 и 18 јуни во периодот од 7 до 19 часот, како и на 19 јуни од 7 до 13 часот. Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот ...

Пријавата за упис во средно, учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Фокус - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Следната недела уписи во средните училишта, пријавата за упис на страната на МОН

Слободен Печат - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Учениците да ја преземат пријавата за упис во средно од веб-страницата на МОН

Радио МОФ - 11.06.2020

На веб-страницата на Министерството за образование и наука е достапна за преземање пријавата за упис на учениците во средните училишта. Таа треба да се приложи заедно со останатата потребна документација наведена во конкурсот.

Следната недела упис во средните училишта според протокол во услови на ковид-19

360 степени - 11.06.2020

Уписите во средните училишта за учебната 2020/2021 година ќе бидат идната недела и ќе се спроведат според Протоколот усвоен од Владата по препорака од Комисијата за заштита од заразни болести, кој е проследен до сите училишта.

МОН со важни информации за идните средношколци

Скопје24 - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Сител - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

ММС - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно учениците може да ја преземат од веб-страницата на МОН

МКД - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука.

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Курир - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Press24 - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Идните средношколци сами треба да си испечатат формулар, наместо да го поднесат електронски

+инфо - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

А1 On - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Локално - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

МОН: Уписот во средно почнува идната недела, пријавата може да се преземе преку интернет

Денешен - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

CivilMedia - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

24Инфо - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Следната недела уписи во средните училишта, пријавата за упис на страната на МОН

iPortal - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Скопје инфо - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Либертас - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

Опсервер - 11.06.2020

Скопје, 11 јуни 2020 () – Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за ...

Пријавата за упис во средно идната недела учениците да ја преземат од веб-страницата на МОН

MakPress - 11.06.2020

Учениците кои идната недела ќе се запишуваат во средните училишта, заедно со целокупната потребна документација наведена во Конкурсот треба да носат и пријава која може да ја преземат од веб-страницата на Министерството за образование и наука ...

За првпат без детски џагор на 10 јуни: Коронавирусот го направи своето

Хаштаг - 10.06.2020

Учениците ширум државата денес требаше да се поздрават со училишните клупи и три месеци да уживаат во летниот распуст, без книги, испрашувања, тестови, многу домашни задачи и слично. Но, оваа година сево ова е поразлично, а учењето на далечина си го ...