TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И безбедносните сили и ОНА еднакво одговорни

Утрински - 19.01.2002

Најнов извештај на "Хјуман рајтс воч"за повредите на човековите права во Македонија Вашингтон - Владините сили и ОНА се подеднакво одговорни за извршени сериозни повреди на меѓународното хуманитарно право за време на шестмесечниот воен конфликт во Македонија, се констатира во најновиот извештај на ...

Хуманитарното право подеднакво го кршеле и македонските сили и ОНА

Вест - 19.01.2002

"ХЈУМАН РАЈТС ВОЧ" ГО ОБЈАВИ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА МАКЕДОНСКАТА КРИЗА Како најсериозна повреда на човековите права од македонските безбедносни сили, тие ја наведуваат операцијата во скопското село Љуботен, потоа во тетовските села Селце, Порој, уништувањето на кумановскот Македонските безбедносни сили и ...

ОНА ја збриша оазата, владините сили кабаетлии

Дневник - 19.01.2002

ИЗВЕШТАЈ НА ХЈУМАН РАЈТС ВОЧ Во извештајот на ХРВ се забележува дека полициската акција во Љуботен била одмазда Владините сили и ОНА се еднакво одговорни за извршени сериозни повреди на меѓународното хуманитарно право за време на шестмесечниот воен конфликт во Македонија, се констатира во најновиот ...

Владините сили и ОНА подеднакво одговорни за повреди на човековите права

А1 - 18.01.2002

Владините сили и ОНА се подеднакво одговорни за извршени сериозни повреди на меѓународното хуманитарно право за време на шестмесечниот воен конфликт во Македонија, констатира Хјуман Рајтс Воч во извештај за 2002 година. На почетокот на извештајот организацијата наведува дека македонската слика за ...

Во војната против тероризмот се кршат човековите права

Вест - 17.01.2002

ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ , 17 јануари (Ројтерс) - Хуманитарната група Хјуман рајтс воч вчера ги предупреди САД дека нејзината кампања против тероризмот често ги поттикнува сојузниците граѓанската слобода да ја користат за политички цели без оглед дали станува збор за Саудиска Арабија, Египет, Избекистан, ...