TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФСЈ ќе го учи ФСМ како да ни изгледаат стадионите

Дневник - 20.09.2002

ОТКАКО УЕФА НЕ УСПЕА Фудбалскиот сојуз на Македонија чукна на вратата на своите колеги од Сојузот на нашиот северен сосед за тоа како треба да ни изгледаат стадионите, со цел да ги добиеме потребните УЕФА-лиценци за организирање меѓународни натпревари.

Предметот "Баута" проследен до Управниот одбор и до Комитетот за итност на ФСМ

Дневник - 19.09.2002

СЕДНИЦА НА СТРУЧНИОТ СУДИСКИ СОВЕТ Судијата од Струга нема да биде делегиран во иднина се додека трае постапката против него Стручниот судиски совет на ФСМ реши предметот за интернационалниот судија Беким Баута да им го предаде на Управниот одбор на федерацијата и на Комитетот за итност.

ФСМ им исплати по 10.000 евра на Оџаков и на Сетинов

Дневник - 18.09.2002

ФЕДЕРАЦИЈАТА ПОЧНА ДА СЕ "РАЗДОЛЖУВА" Двајцата селектори парите ги добија откако го тужеа Сојузот пред Судот на ФИФА Македонските фудбалски селектори Жарко Оџаков и Драги Сетинов ја "добија битката" со националната федерација откако со одлука на претседателот Ламбе Арнаудов ги добија сите ...

Баута не се чувствува виновен што судел на Косово

Дневник - 18.09.2002

Интернационалниот судија се надева дека нема да биде поведена постапка против него зашто без дозвола од ФСМ ја судел средбата Косово - Албанија Македонскиот интернационален фудбалски судија Беким Баута не се чувствува виновен поради тоа што без дозвола од ФСМ судел на средбата Косово - Албанија на ...